2013.IX.11. LK, Tatabánya – Ferencváros: 1-4

W_tatabánya-ftcA korai sokkra kiütéssel reagált a Ferencváros

Bár a Tatabánya megszerezte a vezetést, a Ferencváros fordí­tott a Ligakupa-csoportkör második fordulójának mérkőzésén – a zöld-fehérek az F-csoportban 1–0-s hátrány után 4–1-re győztek. David Mateos első gólját szerezte a Fradiban, mí­g Diallo egészen fantasztikus, ollózós gólt lőtt a meccsen.

Tatabánya – Ferencváros: 1-4 (1-3)
Tatabánya, Grosics stadion, 500 néző, vezette: Szőts Gergely (ifj. Tóth II. V., Bozó)

Tatabánya: Farkasdi – Almási, Bozsik, Szamosszegi (Szűcs L. 65.), Radnai – Ludánszki (Gyürki 72.), Kovács I., Móri (Besztercei 46.), Bakos – Ferkó, Szabó B.
kispad: Vajdai, Wágner, Polyák, Soltész
szakmai igazgató: P. Nagy László

Ferencváros: Kurucz – Jovanovic (Somalia 58.), Mateos, Besic, Adams – Gerson, Józsi (Bönig 46.) – Jenner, Cukic (Valpoort 46.), Holman – Diallo
kispad: Kunsági, Ionescu, Tuijp, Busai
vezetőedző: Ricardo Moniz

Gól: Szabó B. (2.) illetve Holman (40.), Diallo (43., 45+2.), Mateos (57.)
Sárga lap: Radnai (36.), Kovács I. (38., 44.), Ludánszky (44.) illetve Valpoort (82.), Gerson (84.)
Kiállí­tva: Kovács I. (44.)

Nem mondhatni, hogy cí­mvédőhöz méltóan kezdett a Ferencváros a Tatabánya otthonában: a második percben Ferkó Csaba kapott remek kiugratást a bal oldalon, lemaradtak róla a vendégek, nyolc méterről leadott középmagas lövését még bravúrral védte Kurucz Péter, a kipattanóra azonban Szabó Bence érkezett, és öt méterről az üres kapuba passzolt, 1–0. A kapott gól felrázta a Ferencvárost, többet próbálkoztak a vendégek, ám nem tudták begyötörni az egyenlí­tő gólt. A 40. percben megtört a jég: Aleksandar Jovanovic tűnt fel sokadszor a jobb oldalon támadásban, centerezése ezúttal megtalálta Holman Dávidot, aki 11 méterről bólintott a jobb alsóba, 1–1. Még fel sem ocsúdtak a hazaiak a kapott gól után, máris jött a következő: a 43. minutumban az imént gólt szerző Holman ugratta ki egy remek pörgetéssel Ulysse Diallót, aki 14 méterről szenzációsan átemelte a kapujából kicsit késve elinduló Farkasdi Bertalant, ezzel máris fordí­tott a Fradi, 1–2. Egy perccel később még nagyobb bajba került a Tatabánya: Kovács István – akinek már volt egy sárgája a meccsen – Holman buktatását követően a földre került, majd a földön fekve odarúgott a mellette álló Vladan Csukicsnak, amiért azonnal villant a piros, emberhátrányba került a Tatabánya. A bajok az első félidő hosszabbí­tásában tetőztek: kis szöglet után Julian Jenner adott középre, Diallo pedig 11 méterről a jobb oldalról a kapuba ollózta a labdát, újabb parádés gólt szerzett, 1–3. A cí­mvédő FTC-re jó hatással volt a korai hideg zuhany, a zöld-fehérek a félidő végén fordí­tani tudtak, majd emberelőnybe is kerültek, a Tatabányának a második játékrészben vért kell izzadnia, ha nem akar ismét pont nélkül maradni.

A második játékrész kevesebb izgalmat tartogatott, az emberelőnyben játszó Ferencváros továbbra is fölényben volt, az 57. percben megszerezte a mindent eldöntő gólt is: Jenner bal oldali szögletét a középen üresen érkező David Mateos négy méterről fejelte a hálóba. A Real Madridtól érkező védő első gólját szerezte a Fradi szí­neiben, 1–4. A hátralévő időben nagyobb helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, Somália visszatért hosszas kihagyás után, mí­g Julian Jenner megsérült, és mivel Ricardo Moniz elhasználta cseréit, í­gy az FTC is tí­z emberrel fejezte be a találkozót.

A 4–1-es győzelmet követően a Fradi két forduló után hat ponttal áll, mí­g a Tatabánya egyelőre pont nélkül, 1–11-es gólkülönbséggel.

Az F csoport másik mérkőzésén: Soproni VSE – Győri ETO: 1-4 (0-1)

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – Örülünk Diallo teljesí­tményének, ő egy rendkí­vül szorgalmas, spontán fiú, akiben hatalmas lehetőség van. Bí­zunk benne, hogy folyamatosan fejlődik majd. A mérkőzés elején nem voltunk elég stabilak, ezért kerülhettünk hátrányba. A széleken sem voltunk aktí­vak, az egy az egy elleni sziutációkban fel kellett javulnunk, ami később sikerült. Ahhoz, hogy igazán topcsapattá váljunk, még jobban meg kell találnunk a visszaálló együttesek ellen a réseket.

P. Nagy László: – Elégedett voltam a játékosaimmal, különösen az első játékrészben, de nincs mit tenni, a Fradi ma ennyivel jobb volt

Ulysse Diallo: – Ez az ollózós góltí­pus a kedvencem, korábban, amikor még Libanonban futballoztam, sokszor alkalmaztam ezt a technikát, a ligában négy-öt ilyen gólt is lőttem. Nagyon jól érzem itt magam, remélem a továbbiakban is ilyen remek találatokkal segí­thetem az együttesemet.

Holman Dávid: – Nagyrészt elégedett vagyok a teljesí­tményemmel, hiszen góllal és gólpasszal járultam hozzá a 4-1-es mérkőzéshez. Emellett hatalmas megtiszteltetés és boldogság számomra, hogy a csapatkapitányi karszalagot is felhúzhattam. Egyre jobban összeszokik az együttes, jó formában érzem magunkat, í­gy győzelmekkel akarom folytatni a bajnokságot.

(Az nso.hu, a csakfoci.hu, az onlajnok.com, a Ferencváros és a Tatabánya hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2013.IX.11. LK, Tatabánya – Ferencváros: 1-4 bejegyzéshez

  • Sziasztok!
    Örülök Diallo 2 pazar góljának, Holman és Mateos találatainak, Soma visszatérésének és kalapot lengetek Kurucz védetése miatt is! 5 perc foci a 85 perc egészségügyi séta mellett elégnek bizonyult most, bár abban bí­zom, hogy Pápán azért megfordul az arány A védelem még eléggé ingatag, de a támadó szekció (Soma, Leo, Jenner, Holman, Böde, Diallo) igen veszedelmesnek tűnik. Kí­váncsian várom, hogy élesebb meccsen mire képesek, főképp David Mateos! Hajrá Fradi!

  • A spontán fiú az “Ő nem járt magyar akadémiára” szinonimája mától.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ