2013.IX.4. LK, Ferencváros – Soproni VSE: 2-1

20130904-svse-mateosLigakupa: cí­mvédőhöz méltóan kezdett a Ferencváros

Győzelemmel kezdte a labdarúgó Ligakupa csoportkörét a Ferencváros: a cí­mvédő 2–1-re legyőzte a másodosztályú Sopront a Puskás Ferenc Stadionban. A zöld-fehéreknél Andrei Ionescu és Ulysse Diallo volt eredményes, a vendégek szépí­tő gólját Nyilasi Bálint szerezte.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – A legerősebb felállásban próbálunk pályára lépni.

Supka Attila: – Az előzetes megbeszéléseknek megfelelően a Ligakupa meccset arra fogjuk felhasználni, hogy azok a játékosok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, játszanak. A fiatalok pedig még inkább meg tudják mutatni magukat, esetlegesen az első csapatba is be tudnak kerülni.

A mérkőzés:

Ferencváros – Soproni VSE: 2-1 (1-0)
Puskás stadion, 400 néző, vezette: Szilasi Szabolcs (Márkus T., Pápai)

Ferencváros: Kurucz – Jovanovic, Mateos, Adams, Bönig (Besic 60.) – Cukic, Gerson (Busai 27.) – Valpoort, Ionescu, Diallo – Tuijp
kispad: Kunsági, Józsi, Csilus, Popgeorgiev, Jenner
vezetőedző: Ricardo Moniz

Soproni VSE: Halasi – Maráczi, Baranyai N., Fazekas N., Pados – Horváth A., Németh L., Deme (Soós Á. 62.), Nyilasi B., Pető B. (Szabó P. 73.) – Erdélyi (Bali 59.)
kispad: Dénes, Horváth Á., Mészáros M., Keresztes
szakmai igazgató: Supka Attila

Gól: Ionescu (24.), Diallo (53.) illetve Nyilasi B. (61.)
Sárga lap: Mateos (78.)  illetve Horváth A. (52.)

20130904-svse

20130904-svse-dialloA zöld-fehérek kezdték jobban a találkozót, Arsenio Valpoortnak két veszélyesnek tűnő kí­sérlete is volt a mérkőzés elején. A Ferencváros kezdeményezőbb volt, uralta a játékot, aminek a 24. percben meg is lett az eredménye: egy védelmi hibát követően Andrei Ionescu szerzett labdát egy rövid hazaadást követően, elhúzta a kapus mellett és nemes egyszerűséggel a kapu közepébe gurí­totta azt, (1–0). Másodpercekkel később megduplázhatta volna előnyét a cí­mvédő: Valpoort játszott Jack Tuijphoz, aki mellre vette a labdát majd fölé lőtt. A Ferencváros mezőnyfölényét megtartotta az első félidő végéig, s egygólos előnnyel vonulhatott pihenőre.

20130904-svse-nyilasibA fordulás után már összejött a következő gól a Fradinak: az 53. percben egy távoli lövést Halasi Péter ütött ki, Ulysse Diallo pedig lecsapott a labdára és közvetlen közelről a felső sarokba emelt, (2–0). A Sopron azonban nem adta fel, a 61. minutumban szépí­teni tudott: Bali Péter jobb oldali beadását a középen érkező Nyilasi Bálint hat méterről fejelte Kurucz Péter hálójába, a labda a bal oldali kapufát érintve pattant be, (2–1). A hajrában inkább a Fradi akarata érvényesült a pályán, Diallo újabb gólt szerezhetett volna, lefordult védőjéről a tizenhatoson belül, ám 11 méteres lövését lábbal védte Halasi. Gól már nem született a mérkőzésen, í­gy a cí­mvédő Ferencváros győzelemmel kezdett a Ligakupában.

További képek itt …

Az F csoport másik mérkőzésén: Győr – Tatabánya: 7-0 (6-0)

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – Szégyeljük magunkat a szurkolóink előtt a silány teljesí­tményünk miatt. A két belső védőn csak egy csatár volt, nekik be kellett volna lépniük a játékba, a széleken többször kellett volna mögéjük kerülni, a kapu elé pedig jobban érkezni.

Supka Attila: – A vereség ellenére, nagyon jó teljesí­tményt nyújtot fiatal csapatunk. Bebizonyí­tották, hogy rövid időn belül lehet számí­tani az első csapatban a játékukra.

(Az nso.hu, a csakfoci.hu, a Sport TV, a Ferencváros és a Sopron hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2013.IX.4. LK, Ferencváros – Soproni VSE: 2-1 bejegyzéshez

  • Majd, ha a magyar fociba pénz helyett elsősorban munkát tesznek, akkor lehet erről álmodozni. Hogy ez mikor fog eljönni? Kb. abban a pillanatban, amikor kiveszik belőle a pénzt.

  • Fél évvel ezelőtt azt mondtam volna, hogy a száraz eredményen túl legalább egy örömteli momentum volt ezen a meccsen, a kis Nyí­l gólja, de most már annyi se…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ