2013.V.1. NB II, Szolnoki MÁV – Ferencváros II.: 3-2

Második csapatunk kilenc emberrel szenvedett egygólos vereséget a labdarúgó NB II Keleti csoport -előrehozott- 30. fordulójában.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Kis Károly: – A Ferencváros II elleni mérkőzés legalább olyan fontos, mint volt az Orosháza elleni. Hogy úgy mondjam, mai ellenfelünk összeszedte magát a tavaszra. Lipcsei Péter nagyszerű csapatot épí­tett. Ezt bizonyí­tja, hogy több figyelemre méltó eredményt tudtak elérni, például tudtak nyerni a Szeged ellen, a Balmazújváros otthonában, de az Orosháza sem jelentett számukra „gondot”. Mozgékony, gyors játékosokból álló csapatról van szó. Mindezek ellenére, bí­zok benne, hogy a számunkra létfontosságú három pontot be tudjuk gyűjteni. Ehhez az kell, hogy taktikusan, higgadtan futballozzunk és folyamatos legyen a játékunk. Utóbbi annak ellenére nem volt mindig í­gy az Orosháza ellen, hogy akkor három gólt rúgtunk.

A mérkőzés:

Szolnoki MÁV – Ferencváros II.: 3-2 (1-1)
Szolnok, Véső u., 800 néző, vezette: Barna Gábor (Kis Z., Kepe)

Szolnoki MÁV: Pokorni – Vári, Balogh P., Mile, Fritz – Sipeki, Tamási (B. Tóth 46.) – Nagy I., Busai, Rokszin (Bohner 46.) – Szepessy R. (Antal 68.)
kispad: Tóth Z., Gyagya, Balaskó, Pintér L.
vezetőedző: Kis Károly

Ferencváros II: Kunsági – Kárász, Batik, Vattai, Mauricio – Vass, Csilus – Ionescu (Kónya 65.), Nyilasi B. (Popgeorgiev 46.), Papp M. (Hermány 56.) – Holman
kispad: Kokenszky, Kleizer, Peszmeg
vezetőedző: Lipcsei Péter

Gól: Busai (5., 52.), Szepessy (56.) illetve Nyilasi B. (32.), Holman (87.)
Sárga lap: Mile (32.), Szepessy (59.), Balogh P. (90+1.) illetve Vattai (12.)
Kiállí­tva: Kunsági (55.), Batik (60.)

NB II-es csapatunk ma délután a Szolnok otthonába látogatott. A mérkőzés eredetileg a szezon utolsó mérkőzése lett volna, azonban a találkozót előrehozták.

Lipcsei Péter nem volt könnyű helyzetben, mivel többen eltiltás, valamint sérülés miatt hiányoztak, í­gy egy roppant fiatal gárdát küldött ki a rutinos játékosokból álló Szolnok ellen.

A találkozó első félideje ugyanakkor 1-1-gyel zárult: az 5. percben kölcsönjátékosunk, Busai Attila szerzett vezetést a Szolnoknak, de Nyilasi Bálint a 32. minutumban egyenlí­tett.

A fordulást követően ismét Busai gólját követően jutott vezetéshez a Szolnok (2-1), majd az 56. minutumban Szepessy talált be (3-1). A játékvezető rövid időn belül két játékosunkat is kiállí­totta: Kunságit az 55., Batikot a 60. percben. A két kiállí­tás érdekes körülmények között született. Egy kirúgásnál Kunsági kezében tartotta a labdát, amikor az ellenfél játékosa nem engedte elvégezni a kirúgást. A játékvezető úgy í­télte meg, hogy kapusunk fizikailag próbált magának utat törni, í­gy pirosat mutatott fel, és tizenegyest í­télt – amit aztán Szepessy értékesí­tett… Batik Bence kiállí­tásánál a játékvezető egy felugrásnál úgy í­télte meg, hogy játékosunk ugyan nem ütött, de magasan volt a keze, í­gy második sárgával kiszórta labdarúgónkat…

Fiataljaink kétfős emberhátrányban sem adták fel, és Holman révén a hajrában még szépí­teni tudtak, de egyenlí­teni már nem, í­gy a Szolnok 3-2-re győzött.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Kis Károly: – Nehéz győzelmet arattunk, de még nagyon sokat érhet ez a három pont.

Lipcsei Péter: – Annyi biztos, hogy nem érdemeltünk vereséget. A hatvanadik perctől kezdve kettős emberhátrányban voltunk. A kiállí­tásoknál mindenki mást mond, kí­vülről nagyon nehéz megí­télni, hogy pontosan mi is történt. A csapat ugyanakkor harciasságból ismét jelesre vizsgázott. Sajnos rengeteg sérültünk van, Birtalan és Nehéz a Honvéd II ellen sérült meg. Nem izomsérülést szenvedtek, de meg kell őket műteni. Emiatt a rutinos játékosokat foglalkoztató Szolnok ellen hat U19-es játékossal a keretben vágtunk neki a mérkőzésnek. Egy ilyen Szolnok ellen ki lehet kapni, de úgy nem, hogy két kiállí­tásunk van, és hat ifistánk, akik közül páran tegnap meccset játszottak. Akik fennmaradtak a pályán, azokat dicséret illeti, mert harminc percen keresztül az életükért hajtottak.

(A Ferencváros és a Szolnok hivatalos honlapja, az nso.hu, és az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
12.12. 16:30 m4 Sport
12.18. 14:45 m4 Sport
01.26. 19:00 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ