2013.VI.29. Ferencváros – Szekszárd 4:1 (edzőmérkőzés)

Csapatunk háromgólos sikert aratott első felkészülési mérkőzésén.


Labdarúgó-csapatunk első felkészülési mérkőzésén a Szekszárdot fogadta a Puskás Ferenc Stadionban. A mieinknél pályára lépett egy szerb próbajátékos is, Mario Maslac, aki az előző idényben a Borac Cacak együttesében szerepelt. Érdekesség, hogy ennél a klubnál együtt nevelkedett Aleksandar Alempijevic-csel.

Ferencváros – TOLLE UFC Szekszárd: 4-1 (3-0)
Puskás stadion, zártkapus mérkőzés

Ferencváros: Kunsági (Rigó 46.) – Jovanovic (Popgeorgiev 46.), Maslac (Batik 46.), Gyömbér, Bönig (Birtalan 46.) – Cukic (Nagy D. 46.), Józsi (Busai 46.) – Alempijevic (Nehéz 46.), Somalia, Jenner (Nagy Á. 46.) – Böde (Elek R. 46.)
vezetőedző: Ricardo Moniz

Szekszárd: Steinbach – Nánási, Márton, Dobra, Pulcz, Rátkai, Kuklis, Temuulen, Czinkon, Feil, Fejes
kispad: Máté R. (k), Letenyei, Kun A., Rigó Ge., Csaba, Both, Deli, Juhász Sz., Hencz
vezetőedző: Kvanduk János

Gól: Cukic (12.), Böde (18.), Jenner (27.), Busai (48.), ill. Hencz (75. – 11-esből)
Sárga lap: Hencz (77.)

Józsi jobboldali szöglete után fejelték ki a szekszárdiak a labdát, amelyet Jenner kapásból, nem sokkal lőtt a kapu jobb felső sarka fölé. Holland futballistánk fél perccel később ismét lőhetett, ezúttal azonban Steinbach kezébe emelt. A 10. percben Józsi jobboldali szabadrúgása után Gyömbér fejelt a hosszú oldalról középre, ám Steinbach kapus résen volt és megszerezte a labdát. A folytatásban Cukic lőhetett 16 méterről, ám kí­sérlete fölé ment. Szinte folyamatosan a szekszárdi térfélen folyt a játék. A 12. percben megszereztük a vezetést: Böde csinált remek lövőcselt a tizenhatos vonalánál, majd kapura tüzelt, kí­sérletét azonban blokkolták. A labda í­gy Cukichoz került, aki 8 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 1-0. Nem sokkal később újra eredményesek voltunk: Böde lépett ki szépen, majd 13 méterről, magabiztosan a bal alsóba lőtt, 2-0. A 21. percben érkezett az első szekszárdi kapura lövés. Fejes emelését Kunsági könnyedén fogta meg. Később Cukic passza után Jenner lőtt a bal oldalról a bal alsó sarokba, ám les miatt a játékvezető érvénytelení­tette a találatot. Alig pár másodperccel később azonban holland játékosunk mégis betalált. Steinbach ugyanis nagyon rosszul végezte el a szabadrúgást, amelyet követően Jennerhez került a labda, és 10 méterről a kapuba lőtt, 3-0. A gól után Jenner volt ismét aktí­v: Szépen lépett ki, majd két védőt is megbolondí­tott, néhány méterről azonban fölé bombázott. A 43. percben Cukic került nagy helyzetbe, szerb középpályásunk Steinbach mellett akarta elgurí­tani a labdát, de a szekszárdi kapus nagyot mentett. A mieink 3-0-s vezetéssel mehettek a szünetre.

Ricardo Moniz szinte sort cserélt a szünetben: Rigó Gábor, Birtalan János, Batik Bence, Nagy Ádám, Popgergiev Pantelis, Nagy Dominik, Busai Attila, Nehéz Máté, Elek Róbert is bejött, csak Somalia (érdekesség, hogy Somalia is belső védőt játszik a második félidőben) és Gyömbér maradt az első félidei csapatból.

Ennek ellenére azonnal folytattuk a gólszerzést: Busai 13 méterről a jobb sarokba lőtt, 4-0. A második játékrész ezen részében is a mieink birtokolták a labdát, de a gólon kí­vül komolyabb történés nem volt a szekszárdi kapu előtt. Később Nehéz kapott jó indí­tást a jobb szélen, középre tette Popgeorgievnek a labdát, aki jó helyzetből lőhetett, ám blokkolták kí­sérletét. Ezt követően Batik 28 méteres szabadrúgás-bombája ment centikkel a léc fölé. A félidő közepén Busai szabálytalankodott a tizenhatoson belül, í­gy tizenegyeshez jutott a Szekszárd. Hencz erősen a kapu bal oldalába lőtt, 4-1. A mérkőzés utolsó emlí­tésre való eseményeként Elek ugorhatott ki, próbajátékosunk a kijövő kapus mellett már csak elpöckölni tudta a labdát, amely nem sokkal gurult el a jobb kapufa mellett. Újabb gól nem született, í­gy csapatunk 4-1-es győzelmet aratott első felkészülési mérkőzésén.

– Igyekeztem minden játékosnak egy félidőnyi terhelést adni, mivel most ez volt a legfontosabb – fogalmazott Ricardo Moniz. – Az első félidőben több gólt is lőhettünk volna, örömteli, hogy nagyon sok helyzetet kialakí­tottunk. A következő hetek feladata, hogy egyre frissebb legyen a csapat. A második félidőben főként a tesztjátékosok kaptak lehetőséget. Ebben a játékrészben Busai igazi vezérnek bizonyult, öröm volt ezt látni. Somalia is jól teljesí­tett, de Gyömbér is csapatkapitányként teljesí­tett. A próbajátékosokkal azonban tudatni kell, hogy ez a teljesí­tmény nem elég a Fradihoz. Ez egy figyelmeztető jel volt a számukra.

(A Ferencváros és a Szekszárd hivatalos honlapja, a csakfoci.hu és az nso.hu alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ