2013.VII.16. Leeds United – Ferencváros: 0-1

Csapatunk Böde Dániel góljával 1-0-s győzelmet aratott a Leeds United felett.

Leeds United – Ferencváros: 0-1 (0-0)
Muraszombat, 900 néző

Leeds United: Kenny – Thompson, Peltier (Lees 60.), Pearce (Pugh 60.), Drury (Warnock 60.) – Austin (Green 60.), Tonge (Norris 60.), Murphy (Brown 60.), McCormack (White 60.) – Varney, Smith (Poleon 60.)
vezetőedző: Brian McDermott

Ferencváros: Jova – Gyömbér, Besic (Bönig 55., Valpoort 70.), Alempijevic, Jovanovic – Somalia, Cukic, Józsi, Hidvégi – Tuijp (Otten 87.), Böde (Diallo 80.)
kispad: Kurucz, Holman, Busai, Ionescu
vezetőedző: Ricardo Moniz

Gól: Böde (52.)
Sárga lap: Warnock (79.)

(fotó: Sas Gábor)

A mieink zöld-fehérben, az ellenfél játékosai kékben léptek pályára, a mérkőzést a Leeds kezdte. Az első lövőhelyzet csapatunk előtt adódott, Böde azonban nem tudott rendesen kapura fordulni, í­gy nem sikerült megtornáztatni Kennyt. A folytatásban az angolok is próbálkoztak egy emeléssel, ám a labda szerencsére a kapu fölött hagyta el a pályát. A helyszí­nen lévő Fradi-szurkolók kiváló hangulatot teremtettek. Kétszer is veszélyeztettünk. Előbb Hidvégi lövését védte Kenny, ezt követően Böde passza után Somalia ugrott ki, aki 14 méterről lőtt, Kenny azonban a kapufára tolta brazil támadónk remek kí­sérletét. Nem sokkal később Böde lefejelt labdáját Tuijp passzolta a kapuba, ám a játékvezető már lest intett. A 26. perben Hidvégi próbált a hosszú oldalról kapura kanalazni egy labdát, de az az egyik védőről szögletre pattant. Tí­z perccel később Böde volt aktí­v, támadónk 20 méterről, laposan lőtt, ám Kenny magabiztosan védett. Később McCormack szabadrúgásból tüzelt a jobb sarok felé, Jova azonban nagy bravúrral szögletre ütötte a labdát. Az I. játékrész zárásaként Besic 40 méterről bombázott kapura egy szabadrúgást, az angolok kapusa ismét a helyén volt. Az első félidő 0-0-s döntetlennel ért véget.

Térfél- és mezcsere (a két klub megegyezésének értelmében ezúttal a mieink lesznek edzőtrikóban a két mez hasonló szí­ne miatt) után folytatódott az összecsapás. McCormack jobb lábas lövése ment nem sokkal Jova kapuja mellé. Ezután Murphy is próbálkozott, a Besicen megpattant labdát kapusunk szépen hárí­totta. Az 52. percben megszereztük a vezetést! Egy felí­velés után Böde vette le a labdát, befordult Peltier mellett, majd a kapuba lőtt, 1-0. Nem sokkal később Cukic lőtt keményen jobb oldalról, Kenny szögletre mentett. A sarokrúgás után Peltier fejelt saját kapuja felé, Kenny azonban ismét megmentette a Leeds-et a góltól. És megint Kenny… Ezúttal Somalia bombáját védte bravúrral az ellenfél kapusa. Egy órányi játék után “sort” cserélt az angol csapat (szí­nes cserék a Leeds-nél: többek között Green, White és Brown is pályára lépett). A folytatásban balhátvédünk, Philipp Bönig egy szerencsétlen esetnél megsérült, Valpoort váltotta őt. A 79. percben Józsi szabadrúgása után Valpoorthoz került a labda, aki 15 méterről fölé lőtt. A hajrában már nem változott az eredmény, í­gy csapatunk 1-0-ra legyőzte a patinás Leeds Unitedet.

További képek itt , itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – Nagy győzelem volt ez a klubunk számára. Tisztában voltunk vele, hogy a Fradi és a Leeds párharca tradicionális, nagy presztí­zzsel bí­r, í­gy különösen fontos ez a siker. Szeretnénk köszönetet mondani fantasztikus szurkolótáborunknak, amely nagy létszámban kí­sért el minket, buzdí­tásával sok erőt adott, amiért hálásak vagyunk. Fontos tudni, hogy tegnap kőkemény edzést tartottam a játékosoknak, akik í­gy igen fáradtak lehettek, ám ma nagy szí­vvel kiharcolták a győzelmet. Éppen ezért nagyon elégedett vagyok velük. Philipp Bönig állapotáról annyit tudunk, hogy szerencsére nincs törése, í­gy nem tűnik komolynak a sérülése.

Brian McDermott: – Senki sem vádolhat minket azzal, hogy könnyű meccseket választottunk a felkészülési időszakra. Kemény meccs volt, ahol mindkét fél beleadott mindent, de ők kihasználták lehetőségüket. Nagyon elégedett vagyok, kemény erőpróba volt. Kilenc napja vagyunk Szlovéniában és túl vagyunk néhány nehéz edzésen, ezért jöttünk ide, s ez tart majd minket jó erőben a negyvenhat meccses szezon során.

(A Ferencváros és a Leeds United hivatalos honlapja, a csakfoci.hu, az nso.hu és az üllői129.hu alapján)

5 hozzászólás a(z) 2013.VII.16. Leeds United – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

  • Bárcsak 1968. aug.7-én és szept 11-én is ez az eredény született volna…

  • A 750 is több, mint az NSO által közölt 100….
    A nyomtatott kiadás már közelebb volt a valósághoz.
    A tendencia a lényeg.

  • fradiapu1920!
    Köszönjük a kiegészí­tést!

  • ~750 szék volt a szektorban, nagyjából annyian is lehettünk 🙂

  • Tegnap fiammal és barátaimmal Muraszombaton jártunk.
    A város főterén lévő étterem teraszán együtt ebédeltünk Fradistákkal és néhány angol szurkolóval. Nem volt háború. Apám 1968-ban 48 évesen ott ült a Népstadion lelátóján a VVK (ma Európa Liga) döntőjének visszavágóján. Jobb volt akkor a Fradi, mint a Leeds, de nem sikerült 1965. után másodszor is elnyerni a kupát.
    Most 45 év múlva visszavágtunk. ismét jobbak voltunk.
    Felháborí­tott, amit a “nemzeti sport” cí­mű vicclapban olvastam a mérkőzésről:
    1./ Nem 100 Fradista volt a mérkőzésen, hanem egy teljes szektornyi Fradi Drukker az egyik kapu mögött. Szerintem 1.000 -- 1.500 fő
    2./ Nem focizta le a csapatot a Leeds. Végig a Fradi uralta a játékot. A szögletarány 8:2 lehetett ide… A második félidő közepén szinte az egész angol csapatot lecserélték, de a pihent angolok sem tudtak kiegyenlí­teni. Az egy fejjel alacsonyabb védőink rendre lefejelték a szigetországi csatárokat.
    Az angol sajtószabadságról (szabadosságról) a twitteren olvashattunk:
    1./ Üzenem, hogy nem kellett a stadionban a rendőröknek szétválasztani a magyar és az angol szurkolótábort, mivel az az 54 főnyi angol drukker “mókusörs” a másik kapu mögött foglalt helyet.
    Balhé abból adódott, hogy 5-6 Fradista bemászott a kerí­tésen, a mérkőzés előtt jegy nélkül. A helyi rendőr droidok egyből brutálisan léptek fel szurkolóink ellen. Majd a találkozó befejezését követően 10 szurkolónk bement a pályára ünepelni. Az egyik drukkert driodok teperték le, és a Fradi játékosai szabadí­tották ki. Ezt követően fotókat készí­tettek magukról a droidok sorfala előtt.
    2./ Valóban volt 10 másodperces huhogás, amikor a Ledds egyik néger cserejátékosa szabálytalanul akadályozta Bőde Danit a Fradi szektor előtt, majd a bí­ró sí­pja néma maradt, és a néger nekiugrott Daninak. Olyan “raszisták” a Fradi szurkolói, hogy végig a szí­nes bőrű Somaliát éltették, aki a mezőny legjobbja volt véleményem szerint.
    Hazafelé:
    Minket és autómat nem érte rendőrattak.
    Vidáman indultunk haza és negyed kettőkor érkeztünk otthonunkba.
    Az M7 autópályán az egyik pihenőben (vagy benzinkútnál) láttuk, hogy a Fradibuszt legalább 5 villogó magyar rendőrautó vette körül, majd még két rendőrató érkezett a segí­tségükre, AZ AUTÓPÁLYÁN, A FORGALOMMAL SZEMBEN, A LEÁLLÓSÁVBAN, VILLOGÓ FÉNYJELZÉS ÉS SZIRÉNA NÉLKÜL, A MAGYAR ÉJSZAKÁBAN, VÉSZFÉKEZÉSRE KÉNYSZERíTVE MiNDENKIT. MEGDÖBBENTŐ!!!!!!
    Összegzés:
    Egyértelművé vált számunkra, hogy a nemzeti sport vicclap vezetésével a magyar sajtó a jövőben is támadni fogja a Ferencvárost. Ott fognak keresztbetenni, ahol csak lehet. A JÖVŐBEN BOJKOTTÁLOM AZ ILYEN SZENYLAPOKAT.
    A legendás Feleki László (a világháború előtti “Nemzeti sport” néhai újságí­rója) biztosan forog a sí­rjában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ