2013.VII.3. Ferencváros – Vasas: 4-1 (edzőmérkőzés)

Arsenio Valpoort

(fotó: Sas Gábor)

Felkészülési mérkőzésen fogadta a Ferencváros labdarúgócsapata a Vasas együttesét, és a Puskás Stadionban rendezett találkozót könnyedén nyerték meg 4–1-re a zöld-fehérek.

Ferencváros – Vasas: 4-1 (2-1)
Puskás stadion, 1.423 néző

Ferencváros: Jova – Gyömbér, Otten, Maslac (Jovanovic 15., Nagy Á. 76.), Dondé (Bönig 60.) – Cukic (Nagy D. 60.), Józsi (Busai 60.) – Somalia (Halilagic 60.), Alempijevic (Ionescu 60.), Valpoort (Birtalan 60.) – Böde (Elek R. 60.)
kispad: Rigó
vezetőedző: Ricardo Moniz

Vasas: Németh G. (Nacsa 46.) – Mészáros Á. (Görgényi 46.), Lucas Silva (Bjelkanovic 46.), Izing (Thiago 64.), Engel (Schultz 46.)  – Gál M. (Recklet 46.), Crisan (Kákonyi 46.), Horváth L. (Varjacic 46.), Cseke (Szedlár 46.) – Vida (Boda 46.), Ádám M. (Jákó 78.)
vezetőedző: Dirk Berger

Gól: Böde (8., 48.), Somalia (18.), Halilagic (71.) illetve Crisan (21. – 11-esből)
Sárga lap: Böde (38.)

Nem akárhol, hanem a Puskás Ferenc Stadionban fogadta a Ferencváros felkészülési mérkőzésen a Vasast. A zöld-fehéreknél nyugodtan zajlik az alapozás, a holland vezetőedző, Ricardo Moniz meghosszabbí­totta szerződését, és két új labdarúgó már érkezett is: a holland Arsenio Valpoort a Heerenveentől, illetve Kurucz Péter Siófokról. A középpályást mestere a kezdőbe nevezte, a próbajátékos Mario Maszlaccsal, aki a védelem közepében kapott helyet, és a szintén „megfigyelés alatt álló” brazil balhátvéddel, Jean Carlos Dondéval együtt.

Ha minden próbázó kezdhetett volna a Vasasnál, akkor Dirk Berger akár kezdő 31-et is kijelölhetett volna – a piros-kékek a tavalyi keretből csak nyolc játékost tartottak meg, miközben eddig csupán a Zamostny Balázs, Gál Mátyás, Engel Alex hármas érkezett. Egy új üzletet azonban visszautasí­tottak Angyalföldön: Jámbor János ismét szerepet vállalna a csapatnál, a vezetők azonban elutasí­tották ajánlatát.

Meglepően sokan voltak kí­váncsiak a helyszí­nen erre a mérkőzésre, amelyet egy utánpótlást támogató, 200 forintba kerülő karszalag megvásárlásával tekinthettek meg az érdeklődők. Akik azt láthatták, hogy jobban kezdett a Fradi, és hamar kétgólos előnye tett szert: előbb Böde Dániel tört be a 16-osra Gyömbér Gábor indí­tásából, harcosan lerázta védőjét és értékesí­tette ziccerét, majd Alekszandar Alempijevics remek passzát tolta el fejjel eltolta a kimozduló kapus mellett Somália, majd az ötös elől nem hibázott. Nem sok hiányzott a háromgólos zöld-fehér előnyhöz, de Maszlacs fejese kissé pontatlan volt, majd a peches szerb nem sokkal később lesérült egy ütközés során, és az öltözőbe bicegett. Elpuskázta lehetőségét a vasasos Ádám Martin is, a 19 éves támadó fejesét könnyedén fogta Jova Levente – de pár perc múlva javí­tott Ádám, mert kiharcolt egy 11-est Mark Otten mellett. Amí­g a holland védő hitetlenkedett, a Putnokról érkezett próbajátékos, Horia Crisan hidegvérrel értékesí­tette a büntetőt. Az ivó- után gólszünetet rendeztek, ebben alaposan benne volt a Vasas-védő Lucas Silva lába, aki többször is remekül mentett kapuja előtt. Nem volt jellemző a mérkőzésre a barátságos jelleg, többször is keményen összecsúsztak egymással a játékosok, de sárgát csak a büntetőt reklamáló Böde kapott a szünetig. Az első félidőben az utolsó előtti helyzet a Vasasé volt, de az elcsúszó Ottent kisegí­tette a játékkal remekül élő Jova, és lábbal takarí­tott a támadók elől; majd Somália bombáját ügyeskedte ki a bal alsó elől Németh Gábor.

Az ilyenkor szokásos félidei csereberét csak a Vasasnál alkalmazták, ahol Berger tréner nem aprózta el, és két ember hí­ján teljesen új csapatot küldött ki a pályára. Talán éppen ezért is kezdtek góllal a zöld-fehérek: a 48. percben Böde Dániel használt ki egy védelmi hibát (Boris Bjelkanovic éppen elé szabadí­tott fel Jovanovic elől). Nemsokára cserélt Moniz is, és ő sem aprózta el, hiszen Philipp Bönig, Nagy Dominik, Busai Attila, Birtalan János, Andrei Ionescu, Elek Róbert és egy újabb próbajátékos, a bosnyák támadó, a Radnicki Lukavacban szereplő Mirza Halilagic pályára lépett a 60. percben. Közülük Ionescu került először helyzetbe, majd Nagy Dominik passzát 10 méterről értékesí­tve a 18 esztendős Mirza Halilagic a góllövőlistára is feliratkozott. Kis hí­ján ez tette később Elek Róbert is, de előbb Nacsa Péter védett egy hatalmas vetődéssel, majd Otten lefejelt labdáját lőtte a kapu mellé a Romániából, a Fortuna Brazitól érkező ék. Ekkor már ő volt az egy szem támadó a Ferencvárosban, mögötte Halilagic játszott visszavont csatárt, és igencsak biztatóan mozgott, többször is remekül indí­tott, gólja mellett egy veszélyes lövéssel is jelentkezett még. Az utolsó sansz a vasasos Jákó Jánosé volt, lövését azonban blokkolta Otten: könnyedén, fölényesen nyert tehát a Ferencváros a próbajátékosok hadát felvonultató Vasas ellen.

További képek ittitt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – Elégedettebb vagyok, mint a Szekszárd elleni mérkőzést követően voltam. A próbajátékosok közül volt, aki tudott bizonyí­tani, volt, aki nem. Az ő sorsuk hamarosan eldől, lehet látni, hogy ki az, aki elbí­rja viselni azt a nyomást, ami a Fradival jár. Kicsit fáradt volt a csapat, de í­gy is meg tudta mutatni, hogy nem egy gyenge társaság. Külön pozití­vum volt a szurkolók jelenléte, mivel akkor is bátorí­tották a csapatot, amikor látszott, hogy egyáltalán nem friss és nincs csúcsformában.

Somalia: – Fizikálisan szerencsére jó állapotban vagyok. Ami a játékot illeti, még nem vagyok elégedett magammal, sokat kell dolgoznunk a jövőben. A gólomnak persze örülök, Alempijevictől kiváló labdát kaptam, fejjel eltoltam a kapus mellett, majd begurí­tottam a kapuba. Sok munka van még előttünk, de úgy érzem, egyre jobbak és jobbak leszünk.

Busai Attila: – A napokban ültünk le a vezetőkkel beszélgetni a jövőmről, és örömmel mondhatom, hogy sikerült megállapodnunk, maradok a Ferencvárosban. Hozzám olyan információk jutottak el, hogy nem peremember lennék a keretben, hanem igenis komolyan számí­tanak rám. Szolnokon támadóbb szerepkörben játszottam, gólokat lőttem, gólpasszokat adtam. Az első, Szekszárd ellen is edzőmeccsen is inkább támadóbb feladatokat kaptam, a Vasas ellen többet kellett védekeznem, úgy gondolom, majd kialakul, hol tudnék a legjobban a csapat hasznára lenni. Mindenesetre nagyon örülök, hogy lehetőséget kapok, hogy bizonyí­thassak a Ferencvárosban.

Arsenio Valpoort: – Remek időjárásban játszottunk egy jó meccset. Vasárnap érkeztem vissza, szóval még nem volt sok időm. A szurkolók hangosabbak voltak, mint gondoltam, pedig csak kis helyen lehettek, erőt adtak. Azt gondolom, hogy a csapattársaim és én is sokat fogunk fejlődni, ezen dolgozunk, de már most látszik, hogy jó futballisták közé kerültem, akik játsszák a focit és remek szezonunk lehet. Természetesen nem én döntök, hogy hol játszom, de a bal oldalon érzem magam jobban.

Böde Dániel: – Uraltuk a meccset, megérdemelten nyertünk 4:1-re. Fárasztó, kemény munkát végzünk, de délelőtt pihentünk ezért frissebbek voltunk a meccsen. Valpoort-al most játszottunk első alkalommal együtt, kezdésnek nem volt rossz, persze azért van még mit fejlődni. Az összjátékot is gyakoroltatja a mester, de most főleg a fizikai munkán van a hangsúly, fáradtak is vagyunk, az lenne a baj, ha nem í­gy lenne.

(A Ferencváros és a Vasas hivatalos honlapja, a csakfoci.hu, az nso.hu , az üllői129.hu és a magyarfutball.hu alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ