2013.VII.6. Ferencváros – Raja Casablanca: 3-2

A 2013/14-es idény első nemzetközi barátságos találkozóján 3-2-es  győzelmet arattunk a marokkói Raja Casablanca ellen Telkiben. Góljainkat Böde (2) és Somalia szerezte. Csapatunkban mindkét újonnan szerződtetett játékosunk, Kurucz és Valpoort is bemutatkozott valamint két próbajátékos, Halilagic és Nagy Dominik is pályára lépett.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – Kemény munkát végzünk, de egyelőre a teljesí­tménnyel nem vagyok elégedett, ugyanis kevés gólt lőttünk. Szeretnénk, ha a középpályásaink is eredményesebbek lennének. Az átigazolással kapcsolatban nem biztos még semmi, a jelenlegi játékosokkal törődünk.

Mohamed Fakhin: – Emlékeink és jelenlegi tapasztalataink is pozití­vak Magyarországról. Orosz Pál korábban az edzőm is volt, Ő fedezett fel engem. Jól érezzük magunkat és izgatottan várjuk a mai mérkőzést. Marokkó legnépszerűbb csapata vagyunk, ennek megfelelően szeretnénk ma szerepelni.

A mérkőzés:

Ferencváros – Raja Casablanca: 3-2 (2-1)
Telki, zártkapus mérkőzés (100 néző), vezette: Oláh Gábor (ifj. Tóth V., Vigh-Tarsonyi)

Ferencváros: Kurucz – Gyömbér, Besic (Busai 63.), Otten (Halilagic 80.), Bönig (Birtalan 84.) – Alempijevic, Cukic (Ionescu 63.), Józsi (Nagy D. 84.) – Somalia, Böde, Valpoort (Jovanovic 63.)
kispad: Kunsági
vezetőedző: Ricardo Moniz

Raja Casablanca: Boujad – Rahmani, Belmaalem, Boukhrisse, Derdouri – Raki, Koucham, Wakili, Chtibi – Dine, Salhi (Chtibi 80.)
A II. félidőben pályára lépett: Soulimani, Colibaly, Koukou, Mabede, Moutouali, Kachani, Iajour
vezetőedző: Mohamed Fakhin

Gól: Böde (14., 27.), Somalia (87.) illetve Salhi (25. – 11-esből), Kachani (49.)
Sárga lap: Cukic (28.) illetve Mabede (78.), Koukou (86.)

Az összecsapást a helyszí­nen tekintette meg Jack Tuijp, a zöld-fehérek holland kiszemeltje.

A mieink fehér felsőben, zöld nadrágban, a vendégek kék nadrágban és zöld felsőben lépnek pályára. A két csapat a kezdést megelőzően összeállt egy közös fotó erejéig.

A találkozót a mieink kezdték, az első percekben nálunk volt többet a labda. Az első helyzetre a 7. percig kellett várni: ekkor Somalia labdája éppen hogy elsuhant Böde előtt a tizenhatoson belül, a labda í­gy Valpoorthoz került, aki 14 méterről a jobb felső fölé tüzelt. Öt perccel később a túloldalon is akadt egy lehetőség: némi védelmi zavart követően Salhi tüzelt jobbról, 14 méterről, de Kurucz bravúrral hárí­tott. A 14. minutumban egy gyönyörű összjátékot követően Cukic tört be a tizenhatoson belülre a jobb oldalon, ahol egy csellel átverte védőjét, majd lőtt, a kapus csak kiütni tudta a labdát, amit Böde közelről a hálóba fejelt (1-0). A gól után a marokkói csapattól ismét Salhi került helyzetbe, ezúttal 12 méterről tüzelt, de Kurucz újabb bravúrt mutatott be. A 25. percben büntetőt kapott a Casablanca, amit Salhi értékesí­tett (1-1). Újabb Fradi-gól: a 27. percben Somalia ment el a jobb oldalon, átfűzte magát védőjén, okosan – és laposan – középre passzolt, ahol Böde érkezett és a kapu jobb oldalába lőtt (2-1). Nem sokkal később a jobb oldalon végigszáguldó Raki lövését hárí­totta lábbal Kurucz. A félidőre egygólos ferencvárosi előnnyel vonulhattak a csapatok.

A Raja szinte teljes sort cserélt (Soulimani, Colibaly, Koukou, Mabede, Moutouali, Kachani, Iajour is pályára lépett) a szünetben, mí­g a mieink változatlan összeállí­tásban folytatják a mérkőzést.

Az újrakezdést követő első percekben egy védelmi megingást követően Kachani kapott labda a tizenhatos bal oldalánál, majd a kapunk bal oldalába tekert (2-2). Pár perccel később Józsi szögletét Otten fejelte közelről a kapu fölé, majd Cukic lövését hárí­totta a marokkói kapus. A 60. percben Valpoort lőtt a bal felső fölé. Nyolc perccel később Busai lőtt az ötös sarkáról, de egy védőről szögletre pattant a labda. A pontrúgást követően Ionescu küldött vissza egy kipattanó labdát, de a casablancai kapus hárí­tani tudott. A 75. percben Busai parádés labdáját egy pattanás után Somalia lőtte félmagasan a jobb oldali kapufa mellé nem sokkal. Négy perccel később Ionescu passzolt Busaihoz a tizenhatoson belül, aki egy cselt követően becsúszva lőtt, de az ellenfél kapusa a helyén volt. A 87. percben Ionescu pazar beadását Somalia fejelte a hálóba (3-2). A mérkőzés hosszabbí­tásában Nagy Dominik távoli szabadrúgása súrolta a felső lécet. A találkozó csapatunk 3-2-es győzelmével ért véget.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – Elégedett vagyok a mai mérkőzést követően, mivel egy jegyzett csapatot sikerült megvernünk. A héten nagyon keményen edzettünk, igazából meg is lepett, hogy néhány játékos ennek ellenére milyen jól bí­rta erővel ezt a mérkőzést. Kurucz Péter jó benyomást tett rám. A szélső hátvédek megjátszásában ugyan olykor bizonytalan volt, de ennek ellenére is jól teljesí­tett. Amikor a második gólt kaptuk, akkor is támadtunk, ez is mutatja, hogy milyen támadó szellemű csapatunk van. A kreativitás azonban még hiányzik a támadójátékunkból, azon vagyunk, hogy ezt kijaví­tsuk.

Kurucz Péter: – Jól éreztem magam, az elején nem volt dolgom. A tizenegyest sajnálom, nem kellett volna összehoznunk, annak viszont nagyon örülök, hogy sikerült megfordí­tani a mérkőzést. Nekem és a védelemnek még kellenek az edzőmeccsek, a kezdőbe kerülésért mindent megteszek, majd ez alapján a mester eldönti, hogy megérdemlem-e.

Mohamed Fakhin: – Tudatosan cseréltünk a második félidőben, számí­tottunk arra, hogy fárad a Ferencváros. A mérkőzés nagyon jó volt, kellően agresszí­v, sok támadást vezettek a csapatok, jól szolgálta csapatom felkészülését.

Böde Dániel:

(A Ferencváros hivatalos honlapja, a csakfoci.hu, az nso.hu, az üllői129.hu és a Sport TV alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ