2013.VIII.10. Győri ETO – Ferencváros: 1-2

A Ferencváros szétbombázta az ETO Parkot

A Ferencváros 2–1-re nyert a Győri ETO otthonában a labdarúgó NB I 3. fordulójában. A második félidő elején Varga Roland találatával a cí­mvédő hazaiak szereztek vezetést, ám a vendég zöld-fehérek Holman Dávid és Julian Jenner bombagóljával fordí­tani tudtak.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Pintér Attila: – A csapat minden meg fog tenni azért, hogy a három bajnoki pontot megszerezze, és szerintem meg is fogja. Csak a Ferencvárossal foglalkozunk most. Ezt a feladatot kell megoldani.

Ricardo Moniz: – Nagyon tiszteljük a Győrt. Az ETO az előző szezonban megérdemelten nyert bajnokságot, hiszen a lehető legtöbbet hozta ki a csapatból. Hasonló mérkőzésre számí­tok, mint amilyet tavaly játszottunk velük, de most nem lehetünk gyengék, gólokat kell szereznünk. Nagyon sokat kell tennünk azért, hogy a gólhelyzeteinket belőjük: rengeteget edzeni és koncentrálni. Ha megszerezzük a kellő önbizalmat, akkor nem tartok a jövőtől. Nagyon nagy érzelmek lesznek a pályán a Győr ellen, de azért leszünk ott, hogy kétszáz százalékot nyújtsunk és győzzünk.

Rafa Wolfe: – Soha nem vagyok feszült vagy ideges, de egy nagyon nehéz meccsre számí­tok, mert a Fradi az egyik legkeményebb rivális az NB I-ben, de ahogy mondtam, már elég jól ismerem a csapatokat, í­gy tudom, nagyjából mire számí­thatok ellenük. Hajtós, harcos a mai Ferencváros, szombaton mindent bele kell adnunk és meg kell tennünk, ha le akarjuk győzni őket.

Szokolai László: – Túlzott hangoskodásnak tartom, hogy csak a bajnoki cí­m az elfogadható. Gólkirályokat igazolnak, szinte hetente új játékosok érkeznek, szerintem pedig csapatot kellene csinálni. A tavasszal mindössze egy rangadót nyert az FTC, a Debrecen ellen, de annak már nem volt jelentősége.

A mérkőzés:

Győri ETO – Ferencváros: 1-2 (0-0)
Győr – ETO Park, 7.000 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor (ifj. Tóth II. V., Bozó)

Győri ETO: Stevanovic (Nagy G. 81.) – Svec, Lang, Lipták, Völgyi – Trajkovic, Mevoungou, Kamber – Varga R., Martinez (Andric 54.), Burgos (Lázok 62.)
kispad: Nagy G., Dinjar, Kink, Lázok, Andric, Nikorec, R. Wolfe
vezetőedző: Pintér Attila

Ferencváros: Jova – Gyömbér, Besic, Adams, Hidvégi – Cukic, Józsi – Jenner (Busai 90+5.), Böde, Holman (Valpoort 70.) – Tuijp (Diallo 54.)
kispad: Kurucz, Otten, Ionescu, Valpoort, Diallo, Busai, Jovanovic
vezetőedző: Ricardo Moniz

Gól: Varga R. (47.) illetve Holman (58.), Jenner (88.)
Sárga lap: Völgyi (43.), Lipták (71.) illetve Holman (39.)
Kiállí­tva: Moniz (36.)

Először kezdett a Győri ETO-ban Rafael Burgos, aki Varga Roland és Leandro Martí­nez mellett rohamozhatta a vendégek kapuját. A Ferencváros kezdőcsapatába visszatért Böde Dániel – aki sérülés miatt a Videoton ellen csak csereként állt be –, a héten igazolt Akeem Adams pedig rögtön megkapta a lehetőséget a bizonyí­tásra Ricardo Moniztól, a trinidadi védő is kezdett a vendégeknél.

A Győr volt aktí­vabb az elején, az első veszélyesebb ferencvárosi lehetőséget pedig az elmélázó ETO-védők hozták össze, Szasa Sztevanovicsnak kellett a kapujából kirobbannia és tisztáznia. Jack Tuijp a Videoton ellen három ziccert is kihagyott az első félidőben, és az FTC holland csatára most is hamar nagy helyzetbe került, de egy cselt követően belevetődtek lövésébe. A középpályát viszonylag könnyen átjátszották a csapatok, az egyik ilyen gyors győri támadás végén Nikola Trajkovics lőhetett kapásból egy jobb oldali beadás után, de nem jól találta el a labdát, í­gy Jova Leventének nem volt nehéz dolga. A vasárnap Győrben gálamérkőzést játszó Bayern München néhány képviselője már az ETO Park Hotelből nézte a magyar bajnoki rangadót, egy-egy pohár ital társaságában. Az első félidő hajrájában Andó-Szabó Sándor játékvezető elküldte a kispadtól a magából kikelve reklamáló Ricardo Monizt, aki szerint Djordje Kamber nem a labdát találta el a tizenhatoson belül, hanem a gólhelyzetben kilépő Böde Dániel lábát. A Ferencváros támadójának ez sem szegte kedvét, nem sokkal később bemutatott egy cselsorozatot, a győri védők csak nagy üggyel-bajjal tudták megállí­tani, nem mellékesen szabálytalanul. A jó szögből járó szabadrúgást Józsi György végezte el, de a sorfalba lőtt, majd a hozzá visszapattanó labdát a kapu mellé küldte. Jó iramú első félidőt láthattunk, gólt azonban nem.

A második félidőben már nem sokat kellett várni az első találatra: Kamber nagy bal oldali bedobása után mindenki előtt, mellett, fölött elment a labda, í­gy Varga Roland került nagy helyzetbe, a válogatott keretbe behí­vott támadó pedig közelről a kapuba bombázott, 1–0. Az 54. percben mindkét csapat cserélt, Martí­nezt Andrics, Tuijpöt Diallo váltotta. Nem sokáig vezetett az ETO, az 58. percben bombagóllal egyenlí­tett az FTC. Ismét Böde alakí­totta ki a helyzetet, aki a bal oldalon tört be a hazai tizenhatosra, beadása után pedig az egyik győri védő kifejelte a labdát, de pont Holman Dávidhoz, aki mellel átvette azt, majd félfordulatból, 18 méterről a bal felső sarokba lőtt, 1–1. Pintér Attila azonnal reagált, és Burgos helyett Lázok Jánost küldte a pályára, aki ezen a meccsen debütált a Rába-partiaknál. A 67. percben azonban nem ő, hanem a vendégek tankja, Böde került ismét a figyelem középpontjába, de háttal a kapunak nem tudott ráfordulni, Jennerhez került a labda, ő viszont összeesett. Negyed órával a vége előtt jó helyről végezhetett el szabadrúgást a Győr, ám a sorfalban elakadt a labda. A ferencvárosiak azonban nem tudtak felszabadí­tani, Lázok megpattanó lövése után Trajkovics talált a kapuba, de lesen volt, í­gy maradt az 1–1. A másik kapunál egy beí­velés után hűlt meg mindenkiben a vér, csakhogy egészen más okból. A berobbanó Diallo nagyon csúnyán összeütközött a kirepülő Sztevanoviccsal, aki ezután jó néhány másodpercig eszméletlenül feküdt a gyepen. A szerb kapus később magához tért, de nem tudta folytatni a játékot, Nagy Gergely állt a győri kapuba. Diallónak kutya baja sem lett, ezt nem sokkal később azzal bizonyí­totta, hogy egy bal oldali beadás után a védőjét megelőzve a lécre fejelt. A 88. percben már a kapufa sem mentette meg az ETO-t, Julian Jenner tört előre, majd a Bödétől visszakapott labdát 17 méterről a léc alá lőtte, 1–2. Az utolsó percekben még volt néhány lehetőségük a győrieknek, de Jova Levente minden alkalommal a helyén volt, í­gy a Ferencváros elvitte a három pontot Győrből.

További képek ittitt, itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Én is utánajártam, hogy mi a szabály. Egy egynél szerintem szabályos gólt szereztünk, a lövés után felpattant a labda a védőről, ez szabályos gól. Kí­váncsi vagyok, hogy mások mit mondanak erről a találatról” – nyilatkozta Pintér Attila, a az ETO vezetőedzője az M2-nek.

„Értékes győzelmet arattunk, tudtuk, hogy az elmúlt négy meccsen kikaptunk Győrben. Több járt volna, mint egy pont. Megdolgoztunk a sikerért, igazi csapatmunka volt. A két új játékos tette a dolgát, nem lógott ki senki a csapatból” – mondta a Ferencváros másodedzője, Máté Csaba.

Ricardo Moniz: – Először is nagyon sajnáljuk, ami Stevanoviccsal történt, meggyőződésem, hogy vétlen ütközés előzte meg a szituációt. Jobbulást kí­vánunk neki. Újdonság volt számomra, hogy a meccset a lelátóról kellett végignéznem. Több nehézséggel kellett megküzdenünk a meccs előtt. Gondolok itt többek között arra, hogy Somalia a héten megsérült, ezért Holmanra és Jennerre az eddigieknél is nagyobb szerep hárult a támadósorban. Mindketten nagyszerű gólokat szereztek, ez bizonyí­tja, hogy jó döntés volt őket a meccsen látott helyükön szerepeltetni. Elöl kissé statikusak voltunk, ezen Diallo beállí­tásával tudtunk javí­tani. A meccs végét jobban bí­rtuk, ami úgy gondolom, a kemény felkészülés eredménye. Ez nagyon lényeges volt, hiszen a kevésbé tehetséges játékosok a jó erőnléttel sok mindent kompenzálni tudnak. Köszönöm a vezetőségnek Akeem Adams leigazolását, aki bár csak nemrég érkezett, de máris látható volt, hogy komoly erősí­tés a számunkra. A bajnokcsapat otthonában tudtunk győzni, ráadásul vesztett állás után fordí­tottunk, ezért mindenképpen nagy gratuláció illeti a fiúkat. Köszönöm a stábtagoknak, hogy a második játékrészében ilyen remekül irányí­tották az együttest. A játékvezetőre semmilyen megjegyzést nem tettem, beléptem a pályára, miután Bödét érzésem szerint buktatták a tizenhatoson belül. A bí­ró valószí­nűleg a túlzott vehemenciám miatt küldött fel a lelátóra.

Máté Csaba, Holman Dávid, Jova Levente:

Julian Jenner:

– Hogyan emlékszel vissza a Győr elleni meccsre?
– Nagyon kemény találkozó volt, a bajnoki cí­mvédő otthonában tudtunk nyerni. Fantasztikus győzelem volt. Örülök, hogy góllal tudtam hozzá járulni a sikerhez, a meccs végén csak mosolygós arcokat láttam.

– Ez volt a legfontosabb gólod a Fradi mezében?
– Döntetlennél, az egyik utolsó lehetőségünknél találtam be, í­gy igen, mondhatjuk, hogy a legfontosabb találatom volt. Azt is meg merem kockáztatni, hogy az eddigi legszebb, amit a Fradi szí­neiben lőttem.

– Mit szólsz Holman Dávid góljához?
– Egyre többen tudnak róla, hogy a szárnyaim alá vettem Dávidot. Úgy voltam vele, hogy ha a „fiam” betalált, akkor nekem is be kell, mert mi egy család vagyunk. Örömteli, hogy mindketten gólt tudtunk szerezni az ETO-Parkban.

– A közönség alaposan megünnepelte a találatodat…
– Mit is mondhatnék, nem találok szavakat… Ez a legjobb tábor, ami előtt játszhattam. Hihetetlen élmény a fradistáknak győztes gólt lőni. Köszönöm nekik, hogy ezt megadták nekem.

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Győri ETO hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2013.VIII.10. Győri ETO – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

  • becefix, azért látjuk rózsaszí­nben a zöld-fehér világot, mert a világ zöld-fehér:))) legalábbis a miénk. Lesz ez még jobb, de nem rossz í­gy botladozni, alakulni, hogy közben egy 6 pontos meccset nyerünk a Bajnok otthonában… azért ez a legújabb kori (2006 óta tartó) történelmünkben elég ritkán fordult elő, ha egyáltalán… Tuijp egyelőre csalódás, Danit ismerjük, tavaly is í­gy kezdett, ha az ÖRÖK riválist verjük (és a Debrecent is), akkor nemcsak mi fogjuk a magyar égboltot zöld-fehérnek látni, mert az is lesz…

  • Sziasztok! Mit tesz két jól eltalált lövés… Újra rózsaszí­nben látjuk a zöld-fehér világot:) Adams remek volt, Diallo í­géretes -- valóban. De 60 percig lassú és körülményes volt a csapat, a középpálya nem volt kreatí­v és egy gyenge Győr minden kontrája simán jutott el a 16-osig. Csatárjátékról nem lehetett beszélni, bár az is igaz, hogy Böde és Tuijp nem sok használható labdát kapott. Danitól bántó technikai hibák tömkelegét láttuk, szóval sajnos árnyaltabb a kép. A 3 pontnak persze örülök, de nagyon várom vissza Somát és Leot és bí­zom Buzsáky leigazolásában is. 6 ponttal várjuk az MTK-t és az első “hazai” győzelmet….A játékvezetés “Kassai-szintű” volt, azaz: kritikán aluli és ellenséges,… Úgy tűnik, ehhez kell hozzászoknunk(!?…)

  • Ami ellenünk büntető és azonnali piros, azt a javunkra le sem fújják. Ha az edzőnk a ketrecből kilépve reklamál, kiállí­tják, az ellen edzője bármit megtehet büntetlenül…
    Ez az Adams gyerek úgy vélem nagyon jó lesz, a mai meccsen sallang mentesen jól játszott. Ezek után nagyon várom a Gerson játékát is. Dialló és Valpoort szintén ügyesen játszottak. Leonardóval és Somáliával nagyon ütős kis SZíNES különí­tményünk lesz 😀 😛
    Ha a Buzsáky-Vass duó is itt folytatná… bele sem merek gondolni, de szép is lenne…
    HAJRÁ FRADI!

  • No ez igen! Adams pedig első blikkre is óriási igazolásnak tűnik! Diallo is igen í­géretes, a körülményeskedő és eddig csalódást keltő Tuijphoz képest mindenképp. Szí­vünk-lelkünk pedig igencsak a helyén volt, remek siker. Nem megfeledkezve arról, hogy sok minden most sem klappolt, gondolok a szervező nélküli támadásépí­tésekre (Józsiról tudunk-e még újat mondani?), a középen erőltetésekre -- lám, ha mégis kikerült a labda a szélre! -, arra, hogy a középpálya kb. 60 percig átjáróház volt, és hátul Hidvégi sem volt az a megtestesült magabiztosság, hogy finom legyek. Ehhez képest emlékezetes győzelem kerekedett, gratula, azért ez reménykeltő, várjuk a folytatást, nincs mese. Ja, és Pinyőt minden idekötődése ellenére is épp az ilyen kijelentéseiért, felfuvalkodott önfelmentéseiért rühelltem már a mi edzőnkként is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ