2013.VIII.17. Ferencváros – MTK: 2-0

Holman vezérletével az FTC nyerte az MTK elleni örökrangadót

A Ferencváros nyerte a 203. örökrangadót! A labdarúgó NB I 4. fordulójában az FTC hazai pályán 2–0-ra legyőzte a városi rivális MTK-t. A zöld-fehérek góljait Józsi György büntetőből, Holman Dávid pedig fejjel szerezte.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – Vissza kell vágnunk – leginkább saját magunk miatt – a Videoton elleni kudarc után. Meg kell mutatnunk, mit tudunk hazai pályán a csodálatos közönségünk előtt. Fordulatos, nehéz meccsre számí­tok, amelyet nagy várakozás előz meg mindkét klub részéről. A Győr ellen nyerni tudtunk, remélem, hogy ugyanazt a forgatókönyvet í­rja majd a sors. A Győr elleni meccs egyértelműen Holman Dávidé volt, remélem, hogy most is í­gy lesz és meg tudja mutatni, mi rejlik benne.

Garami József: – Természetesen nagyon készülünk a mérkőzésre, az örökrangadónak megfelelően fokozott izgalommal. Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen a Ferencváros tovább erősí­tett, sok komoly képességű játékost szerződtettek, és a bajnoki cí­mre hajtanak. Mindent megteszünk majd azért, hogy sikerrel szerepeljünk a találkozón.

A mérkőzés:

Ferencváros – MTK: 2-0 (1-0)
Puskás stadion, 8.490 néző, vezette: Farkas Ádám (ifj. Kormányos II., Kelemen)

Ferencváros: Jova – Gyömbér, Besic, Adams, Jovanovic – Cukic (Bönig 46.), Józsi – Jenner, Böde, Holman (Ionescu 86.) – Tuijp (Valpoort 53.)
kispad: Kurucz, Diallo, Busai, Gerson
vezetőedző: Ricardo Moniz

MTK: Groppioni – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes – Poór, Kanta, Pölöskei – Vass (Pál 60.), Bese, Ladányi
kispad: Abu, Kelemen, Hajdú, Ayub, Frank, Horváth P.
szakmai igazgató: Garami József

Gól: Józsi (24.), Holman (56.)
Sárga lap: Cukic (28.), Adams (58.) illetve Vukmir (36.), Nagy T. (71.), Ladányi (86.)

A Garami József által előzetesen kijelölt kezdőcsapat végül nem jött össze, Pál András helyett Ladányi Tibor kezdett elöl, mí­g a Ferencvárosnál a Győri ETO ellen gólt szerző Holman Dávid ezúttal is megkapta a bizalmat Ricardo Moniztól.

20130817-mtk-jozsi

Józsi 11-esével 1:0

A mérkőzést a Ferencváros kezdte vehemensebben, Moniz mester már két perc elteltével ott termett a technikai zóna szélénél, s onnan utasí­totta az egyébként nagy elánnal küzdő játékosait. Az első percekben Garami csapatának maradtak a kontrák, de egyik kapu előtt sem adódott emlí­tésre méltó helyzet. Nem sokkal később már akadt dolga Federico Groppioninak: előbb Böde Dániel lépett ki a bal oldalon, lövését csak kiütni tudta az olasz kapus, majd Muhamed Besic távoli szabadrúgásánál kellett hatalmasat védenie. A ferencvárosi támadó játéka szemmel láthatóan gondot okozott a vendég védőknek, többször csak szabálytalanság árán tudták megállí­tani. A találkozó rangadói mivoltából is adódóan azért a fradisták sem mentek a szomszédba egy kis keménységért. Durvának azért nem mondható szabálytalanságokkal tördelték az MTK támadásait. Már-már kezdett leülni a meccs, amikor Holman Dávid betörésénél Nagy Tibor felrúgta a fiatal ferencvárosit. A jogosan megí­télt büntetőt Józsi György csapatkapitány ballal magabiztosan a bal alsóba helyezte, 1–0. Az MTK igyekezett rögvest válaszolni: a tizenegyes előtt szabálytalankodó Nagy iramodott meg a jobb szárnyon, centerezését Besic levadászta. Aztán hosszas labdajáratás után Vass Patrik jelentkezett próbálkozással, ő tizenhatról lőtt ballal, centikkel a bal alsó sarok mellé. Az első negyvenöt perc hajrájához közeledve Böde hámozta át magát védőin középen, lövése viszont nem sokkal elkerülte a kaput, a bal felsőt célozta a válogatott csatár. A másik oldalon Kanta József gondolt egy merészet, s megpróbálta átemelni a kissé kint álló Jova Leventét, ő azonban könnyedén le tudta halászni a nem túl pontos emelést. Aztán egy mutatós akció végén Bese Barnabás lőhetett, de kisodródott, í­gy nem találta el a Fradi kapuját. A szünet előtt még Vass Patrik előtt adódott lehetőség a jobb szélről, kaput nem talált az MTK támadója, í­gy egygólos FTC-előnnyel fordultak a csapatok, az MTK feljavulása í­géretes második félidőt sejtetett.

A szünetben tán némi meglepetésre Moniz változtatott: a korábban sárga lapot gyűjtő Vladan Csukics helyére a szezonban először Philipp Bönig állt be.

Az MTK ott folytatta, ahol abbahagyta, viszont Groppioninak kellett elsőként bravúrt bemutatnia! Böde lefordulásból pöckölt erősen kapura, az olasz nagyot nyújtózva, jobb kezével kiütötte a labdát a léc alól. Pillanatok múlva Jova parádézott! A balhátvéd Fejes András szép szólója után lőtt közelről, a hazaiak kapusa hatalmasat védett. Helyzet itt, helyzet ott – gól meg itt (vagy ott, kinek, hogy tetszik)! A nemrég csereként beállt Arsenio Vaalport a szögletzászlónál megküzdött a labdáért, majd a szünetben beszálló Bönig tekert a kapu elé, ott pedig Holman fejjel Groppioni kapujába bólintott. A ferencvárosi tehetség tehát a Győr után az MTK-nak is betalált – ha egy üzlet beindul… 2–0. Garami Pál András beküldésével próbált reagálni a kétgólos hátrányra, ő nyomban le is készí­tette a labdát Kantának, a lapos lövés viszont Jova zsákmánya lett. A második gól mintha megfogta volna a vendégcsapatot, Pál balos lövése sem jelentett veszélyt Jova kapujára, pedig a szituáció előzetesen többet í­gért. A Fradi kedvére járathatta a labdát, szurkolói pedig kedvükre énekelhettek örömükben – húsz perccel a vége előtt. A hajrában Kanta kapitányhoz méltóan még igyekezett tenni a vereség elkerülése érdekébe, Jova esze viszont rendre a helyén volt. Moniz a végén lehí­vta a pazarul játszó Holmant, a közönség hatalmas tapsban részesí­tette a 20 éves középpályást. A végét megnyomta a Fradi, a csereként beálló Andrei Ionescu, Vaalport és Böde is megdolgoztatta Groppionit.

További képek ittittitt, itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – Elégedettek vagyunk a védelemmel, [Akeem] Adams érkezésével kiegyensúlyozottabb lett a hátsó alakzat. [Holman Dávidról:] Fontos, hogy mindig kezdeményező legyen, és a meccs elejétől labdabiztosan játsszon, és akkor lesznek olyan pillanatai, mint most vagy a Győri ETO ellen. Egy játékosnak mindig akarni kell jobbá válni, fejlődni. Ha í­gy van, akkor szép jövő előtt áll. [A szurkolók éltetéséről:] A stáb többi tagjának is szól ez az ünneplés, és nagyon köszönjük a támogatást nekik! (Forrás: M2)

Garami József: – Bosszant, hogy olyan tizenegyest hoztunk össze, amelynél a támadó kifelé tolta már a labdát, és beakadt a lába. A körülményekhez képest a csapat megfelelően játszott, de hiányoztak azok a játékosok, akik befejezték volna az akciókat. Nem adtuk föl egy pillanatra sem, í­gy okoztunk kellemetlen pillanatokat a Ferencvárosnak. [A távozókról:] Aki nagyobb jövedelemre számí­t, az szeretne olyan helyre kerülni, ahol ezt meg is kapja. Jelenleg nem tudok olyanról, aki még elvágyódna a csapattól, í­gy azt gondolom, hogy valószí­nűleg már nem lesz több távozó a keretből. (Forrás: M2)

Holman Dávid: – Minden fiatal játékos erről álmodik, hogy ilyen mérkőzéseken szerepeljen. Nagyon boldog vagyok, és hálás azoknak, akik ehhez segí­tettek – megyünk tovább, csinálom tovább a dolgomat. Próbálom meghálálni a bizalmat, minden edzésen pluszmunkát végzek, együtt dolgozunk azért, hogy minél szebb jövőhöz segí­tsük a Ferencvárost!

Akeem Adams, Józsi György:

(Az nso.hu, a Ferencváros és az MTK hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ