2013.VIII.31. Ferencváros – Kecskeméti TE: 1-0

Diallo korai találatával nyert a Ferencváros

A labdarúgó NB I 6. fordulójában a Ferencváros a Kecskemétet fogadta a Puskás Ferenc Stadionban, és a zöld-fehérek Ulysse Diallo korai találatával megszerezték a három pontot.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Máté Csaba: –  Ami biztos, hogy az előző találkozóhoz képest a helyzetkihasználásban javulnunk kell, hiszen legutóbb olyan lehetőségeket hagytunk ki, ami ezen a szinten nem megengedhető. A kapott gólokat nagy hibák, főként figyelmetlenségek előzték meg, amelyek orvosolhatók. Létszámra hátul megvagyunk, most az a feladatunk, hogy megtaláljuk az ideális formációt, amely biztonságot ad a csapatnak, és amely állandósí­tható. Azt persze fontos kihangsúlyozni, hogy a védekezés nemcsak a hátvédek, hanem az egész csapat feladata. Ha a bajnoki cí­met meg akarjuk szerezni – márpedig ez a célunk -, akkor az olyan mérkőzéseket, mint a mostani, Kecskemét elleni, muszáj megnyerni. Emellett az is nagyon fontos, hogy visszaszerezzük szurkolóink bizalmát, amit ezen a hétvégén jó játékkal megtehetünk.

A két szakvezető a Sport TV-nek nyilatkozott a mérkőzés előtt.

Ricardo Moniz: – A felkészülésünkön nem változtattunk, nyerni kell, ha bajnok akarunk lenni.

Bekő Balázs: – Masszí­v védekezéssel próbálunk eredményesek lenni.

A mérkőzés:

Ferencváros – Kecskeméti TE: 1-0 (1-0)
Puskás stadion, 6.210 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor (Ring, ifj. Tóth II. V.)

Ferencváros: Jova – Gerson, Besic, Adams, Bönig – Cukic (Gyömbér 68.), Józsi (Jovanovic 85.) – Jenner (Holman 73.), Böde, Valpoort – Diallo
kispad: Kurucz, Ionescu, Tuijp, Busai
vezetőedző: Ricardo Moniz

Kecskeméti TE: Németh V. – Mogyorósi, Karan, Póti, Varga R. (Balázs 46.) – Patvaros (Nagy P. 78.), Vukasovic – Leo (Pekár 59.), Savic, Forró – Rajczi
kispad: Verebélyi, Gyagya, Gréczi, Koszó
vezetőedző: Bekő Balázs

Gól: Diallo (3.)
Sárga lap: Adams (26.), Besic (39.), Cukic (42.), Böde (86.) illetve Póti (51.), Savic (56.)

20130831-kte-gyetvai

„Szégyen ez az eredmény a Ferencvárosra nézve, sajnos visszaestünk oda, ahonnan hónapokkal ezelőtt elindultunk” – horgadt fel a Ferencváros holland mestere, Ricardo Moniz a Debrecenben elszenvedett 4–1-es vereség után, és mi más is lehetett volna a célja a nyolc légióssal kiálló zöld-fehéreknek a Kecskemét elleni bajnokin, mint feledtetni a hajdúsági botlást. Moniz kitette a múlt heti kezdőből a Holman Dávid, Gyömbér Gábor, Aleksandar Jovanovic triót, mí­g a két győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel kezdő kecskemétieknél még a keretnek sem volt tagja Antal Botond, aki rájött, hogy még nem heverte ki teljesen ujjsérülését, a veterán Németh Viktor helyettesí­tette őt a kapuban.

20130831-kte-karasz

Gyetvai László unokája, második csapatunk játékosa, Kárász Krisztán végezte el a kezdőrúgást

Böde Dániel mellett nem Jack Tuijp, hanem Ulysse Diallo hallgathatta a kezdő sí­pszót – miután megemlékeztek a nemrégiben elhunyt Gyetvai Lászlóról és Gyarmati Dezsőről –  és három perc múlva miatta állhattak fel ismét ugyanoda, ugyanis két lépésről a kapuba fejelte Arsenio Valpoort bal oldali beadását, 1–0. A gól után feszült hangulatban, helyzetek nélkül folytatódott a mérkőzés, majd Julian Jenner választott rossz megoldást a 16-oson belül Böde parádés passza után, a 23. percben pedig Böde megpattant lövése csattant a kapufán. Szép csendesen csordogált a mérkőzés a kellemes nyári estében, csak a könyörtelen belemenések miatt állt pár olykor a játék, és egy-egy szabadrúgás előtt is elbí­belődtek félperceket a futballisták. Az első félidő második fele egyetlen érdekesebb jelenetet tartalmazott: egy léc fölött nem sokkal elzúgó Józsi György-lövést.

20130831-kte-diallo

Diallo elégedetlen

A második félidő egy kecskeméti cserével kezdődött (Varga Róbertet Balázs Zsolt váltotta), majd egy közepesen jó Böde-szabadrúgással és egy elpuskázott Diallo-helyzettel folytatódott. Az 52. percben Böde is rosszul célzott kecsegtető helyzetben, egyre nőtt tehát a nyomás a vendégvédelmen, felélénkült a jó hatezres közönség is. Nem sokkal később aztán elnémult egy pillanatra az ezerfejű, mert Balázs egy szép kontra végén már csak Jova Leventével állt szemben, de a kapus eszén nem tudott túljárni. A fellángolás után ismét visszazuhant a mérkőzés a középszerűségbe, igyekeztek a mesterek felrázni övéiket: Moniz Gyömbért és Holman Dávidot, az egykori Fradi-játékos Bekő Balázs Pekár Lászlót és Nagy Patrikot vezényelte a pályára. A hajrá felé közeledve Balázs, majd Böde előtt adódott újabb gólszerzési lehetőség, de védtek a kapusok. A végére is maradt még egy Diallo-helyzet, de Dejan Karan blokkolta az ötösön lövését – egy korai góllal nyert tehát a Fradi a lila-fehérek ellen.

Továbbra is nyeretlen a Kecskemét a Ferencváros vendégeként az élvonalban.

További képek ittittitt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – Nem nyújtottunk topfutballt, de Julian Jenner és Holman Dávid is sérült volt a héten, ez megnehezí­tette a dolgunkat. Ami ellenben pozití­vum, hogy fiatal csapat győzött. Roppant fontos volt a három pont a debreceni vereség után. Jól indí­tottuk a mérkőzést, de nem volt bennünk elég átütőerő, kevés nyomást helyeztünk az ellenfelünkre. A második félidőben buta hibákat követtünk el, ez a tapasztalatlanságból fakadt. Bajnoknak kell lennünk, ennek a nyomásnak azonban meg kell felelni. Szépségdí­jat nem kapunk ezért a mérkőzésért, de a három pont volt a legfontosabb. A minőség hiányzik elöl, ha Julian Jenner formában van, s ha Somália nem sérült, jobb lesz, és persze hiányzik Leonardo kreativitása is, amely egy-egy meccset eldönthet. Nagy energiát fordí­tottunk egész nyáron az erősí­tésekre, és még mindig aktí­vak vagyunk.

Bekő Balázs: – Végig méltó ellenfelei voltunk a Ferencvárosnak, és büszke vagyok a csapatomra, hogy ilyen elszántsággal futballozott. Az elején minimális dekoncentráltság miatt kaptuk a gólt, aztán talpra álltunk. A második félidő eléggé nagy részben a miénk volt, a Fradi megpróbálta valahogy kibrusztolni a győzelmet.

Ullyse Diallo:

(Az nso.hu, a Sport TV, a Ferencváros és a Kecskeméti TE hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011101ejegyzéshez

  • Megint,csak mint nő! mielőtt elkezdenénk kórusban szidni a fiukat,meglepődtem,hogy a Kecskemét milyen egységes jó kis csapat.Ami viszont engem is bosszantott,lehet,hogy nincs igazam,de az állandó egyéni teljesí­tményre törekedő és nem a csapat érdekére,ez nem egy jó hozzáállás.Jó kezdeményezés,feleslegesen a pályaközepén egymásnak adogatás, közben a KTE védői felzárkóztak,hogy akarnak í­gy gólt rúgni? A majdnem hason fekve gólt fejelni,pedig csak egy ember tudta,de azt sorozatban erre specializálta magát,az a régi MTK-ban a szenzációs tudású Cseh Matyi volt.( elnézést,de Ő az édesapám legjobb barátja és természetesen a családé is, az emlékét őrizzük)A lényeg viszont az,hogy nyert a csapat és a harmadik helyezett reményt kelt a fiúkban és megtáltosodnak.Van még idő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ