2013.VIII.4. Ferencváros – Videoton: 0-2

Két góllal nyert a Videoton a Ferencváros ellen

A labdarúgó NB I 2. fordulójának rangadóján a Ferencváros a Videotont fogadta a Puskás Ferenc Stadionban. A vendégektől Nikolics Nemanja mindkét félidőben rúgott egy-egy gólt, mí­g a hazaiak helyzetek garmadáját hibázták el, a mérkőzés hajrájára pedig emberhátrányba kerülve szépí­teni sem tudtak.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – Felhí­vtam a figyelmet arra, hogy nem játszottunk jól a Pécs ellen. Nem abban a filozófiában játszottunk, amelyben kellett volna. Mindenképpen revansot akarunk venni a legutóbbi vereségért. Tudjuk, hogy jó csapat a Videoton, de itt a lehetőség, hogy bebizonyí­tsuk, hogy mi akarunk az első számú csapat lenni Magyarországon. Az elmúlt években nagyszerű csapatot épí­tettek fel a Videotonnál. Rendkí­vül eredményesek is voltak az utóbbi időszakban. De a célunk egyértelműen a győzelem.

José Gomes: – Vasárnap nagyon kemény meccsre számí­tok, hiszen a Ferencvárosnak nagyon jó csapata van. Az ő céljuk is a bajnoki cí­m, jó játékosokkal, jó edzővel. De nem csak nekünk lesz kemény, hanem nekik is. Szeretnénk a múlt hetihez hasonlóan játszani, de ez nem lesz könnyű közel 40 fokban. Elégedett voltam a Haladás elleni játékkal, de ez már a múlt. Most megpróbáljuk ugyanezt a Ferencváros ellen, és bár erős az ellenfél, nagyon jó meccset és három pontot várok.

A mérkőzés:

Ferencváros – Videoton: 0-2 (0-1)
Puskás stadion, 12.400 néző, vezette: Kassai Viktor (Szpisják, Bozó)

Ferencváros: Jova – Jovanovic, Alempijevic, Otten (Böde 46.), Somalia – Besic, Józsi – Jenner, Holman (Cukic 72.), Valpoort (Gyömbér 57.) – Tuijp
kispad: Kurucz, Hidvégi, Ionescu, Diallo
vezetőedző: Ricardo Moniz

Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász, Viní­cius, Stopira – Caneira, Sándor – Álvarez (F. Oliveira 78.), Kovács, Kleinheisler (V. Gomes 64.) – Nikolics (Torghelle 86.)
kispad: Tujvel, Mamadu, Tóth B., Gyurcsó
vezetőedző: José Gomes

Gól: Nikolics (7., 76. – 11-esből)
Sárga lap: Jovanovic (28.), Valpoort (45+3.) illetve Juhász (35.), Sándor (90+2.)
Kiállí­tva: Alempijevic (74.)

Rangadóval kezdődött a vasárnapi NB I-es mérkőzések sora, a nyáron megerősödő Ferencváros a borzalmas európai kuparajtját feledni próbáló (esélyesként egyből búcsúzó) Videotont fogadta a Puskás Ferenc Stadionban. A zöld-fehérek holland mestere, Ricardo Moniz őszintén bevallotta a találkozó előtt, hogy nem játszottak jól az első fordulóban, de a Videoton ellen bizonyí­taniuk kell, ha az első számú csapat akarnak lenni Magyarországom. A Vidi portugál szakvezetője, José Gomes szintén győzelemre készült, és egyáltalán nem védekező szellemű csapatot küldött pályára – a hazaiaknál viszont a kispadon foglalt helyet Böde Dániel (alighanem sérülés miatt), helyette Jack Tuijp volt az egy szem csatár.

A mérkőzés pár perces csúszással kezdődött, mert a Vidi-kapus Juan Calatayudnak kétszer is át kellett öltöznie, amí­g meg nem találta a megfelelő szí­nösszeállí­tást, és ugyancsak szí­nes koreográfiával készült a Fradi-tábor is az egyik nagy rivális ellen. Moniz pedig azzal a meglepetéssel, hogy Muhamed Besiccsel védekező középpályást játszatott, és rendszeresen keresték is a játékost társai a labdával. Mégsem ő, hanem Mark Otten adott gólpasszt a mérkőzés elején – csakhogy Nikolics Nemanjának, aki elcsí­pte a holland rövid hazaadását, és higgadtan kicselezte a kapust is, 0–1! Nem sokkal később egyenlí­thetett volna a Fradi, Holman Dávid remekül indí­totta Tuijpot,  de a ziccerét védte Calatayud, akinek ezek szerint szerencsét hozott a háromszori öltözködés. Az első negyedóra után jó tí­zperces üresjárat következett, majd az ivószünetet követően ismét Tuijp került helyzetbe, de a második ajtó-ablak ziccerét is elpuskázta (avagy az őt utolérő Paulo Viní­cius mentett hatalmasat). Alighanem három a holland igazság is, lévén a nagy reményekkel igazolt támadó a 33. percben hatalmas helyzetben, jó tí­z méterre a kaputól, Calatayuddal szemben állva eltörte a labdát… Nem ment a Fradinak, Somália például Kovács Istvánhoz passzolt a saját 16-osa előtt, ám szerencséjére célt tévesztett a fiatal magyar karmester lövése. A szünet előtt ismét Kovács került helyzetbe, de másodszor is rosszul célzott – akárcsak Calatayud Somália szöglete után, azonban megúszta, hogy a labda mellé paskolt, mert az ötösről beeső Otten nem tudta már estében kapura tenni a labdát.

Utóbbi ki sem futott a második félidőre, Böde Dániel váltotta, a két csapat pedig bátor futballal kezdett, még ha az irányzékkal továbbra is gondok akadtak mindkét oldalon. Jó tí­z perc után Gyömbér Gábor beküldésével átszervezte sorait Moniz, Somáliát előreküldte a középpályára, mí­g kollégája Ví­tor Gomes pályára vezénylésével erősí­tette a középső csapatrészét. A hazaiak mentek előre lelkesen, de igen pontatlanul passzolgattak, Julian Jenner beadásait levadászta a Vidi-védelem, Bödének mélyen vissza kellett lépnie néha labdáért, Tuijp pedig megbújt a középső védők árnyékában. Calatayudnak mégis hárí­tania kellett egy nagyot: Somália beadása után Stopira viccelte meg a spanyolt kevés hí­ján, azonban a kapus lábbal védett a bal sarok előtt. Calatayud egyébként néha látványosan nem értette meg magát a védőivel, az egyik ilyen eset után, a 71. percben a bevetődő Böde nagyon közel járt a gólszerzéshez. Pár perc múlva hatalmasat fordult a mérkőzés menete: Alekszandar Alempijevics megrántotta hátulról az ötösön a gólhelyzetben lévő Juhász Roland mezét, a magyar védő azonnal elesett, Kassai Viktor meg 11-est í­télt – a szerb piros lapot kapott, Nikolics Nemanja pedig higgadtan értékesí­tette a büntetőt, 0–2! Innentől kezdve felszabadultan futballozhatott a Vidi, José Gomes ráadásul Filipe Oliveira és Torghelle Sándor beküldésével frissí­thetett a csapatán, utóbbi például az első érintéséből távolról a lécre pörgetett.

További képek ittitt, itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ricardo Moniz (az FTC vezetőedzője): „Nem változott a helyzetünk Otten hibájával, Tuijpnak három nagy lehetősége is volt a gólszerzésre az első félidőben. Próbáltam nyugtatni a fiúkat a szünetben, a levegőben lógott, hogy mi találunk be, és fontos volt, hogy ne kapjunk újabb gólt. A tizenegyest még vissza kell néznem. Böde sérülés miatt nem kezdett, és í­gy is többet kellett játszania, mint amit előre terveztünk.

José Gomes (a Videoton vezetőedzője): „Nem tudom, hogy szervezettebbek voltunk-e a hazaiaknál, de gratulálok a csapatomnak, még több gólt is lőhettünk volna. A Fradinak is megvoltak persze a helyzetei. Mindkét együttes a legtöbbet megtette ebben az időjárásban. Keményen küzdöttünk a három pontért, a játékosok végrehajtották, amit kértem tőlük, jó úton járunk a célunk megvalósí­tása felé.”

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Videoton hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011101ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ