2013.X.20. Kaposvár – Ferencváros: 1-1

Böde a 89. percben egyenlí­tett Kaposváron, ikszelt a Fradi

A labdarúgó NB I 11. fordulójának záró mérkőzésén a Kaposvár a Ferencvárost fogadta. Az alacsony szí­nvonalú találkozón a hazaiak szerezték meg a vezetést Adrian Markus révén, de a 89. percben Böde Dániel egyenlí­teni tudott.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Prukner László: – Ricardo Moniz fanatikus edző, az elképzeléseihez megfelelő játékosokat kapott, akik erős csapatot alkotnak. Az utóbbi két fordulóban megtorpantak, de mi erre nem épí­thetünk, mi kizárólag magunkban bí­zhatunk, ha sikert akarunk elérni. Nyí­lt és jó meccsre számí­tok. Mindketten győzelmi kényszerrel megyünk fel a pályára, nekik a bajnoki cí­m, nekünk a felzárkózás érdekében fontos a három a pont. Nincs miért agyontaktikázni a meccset, a játékot nem túl bonyolí­tva, lelkesen és roppant céltudatosan kell futballoznunk.

Ricardo Moniz: – Nagyon nehéz mérkőzésre számí­tok, hiszen számtalan problémával küszködünk. Sok hiányzónk van, ami miatt nehéz lesz összerakni a védelmet. Természetesen fontos, hogy megszerezzük a három pontot, hiszen ezzel levegőhöz jutna a csapat, és nem szakadnánk el a dobogótól. Nagy a nyomás az együttesen, az előbb emlí­tett problémák miatt nehéz helyzetben vagyunk, egy kí­vülálló nem is értheti meg, milyen megélni az Akeem-mal történteket. Bí­zom azonban a játékosaimban, remélem, tiszta fejjel lépünk pályára, és győzni fogunk.

A mérkőzés:

Kaposvár – Ferencváros: 1-1 (0-0)
Kaposvár, 3.000 néző, vezette: Erdős József (Farkas B., Huszár)

Kaposvár: Ranilovic – Okuka, Kovács O., Lucas (Pavlovic 43.), Zámbó –  Addo, Babic –  Bőle, Oláh (Waltner 90.), Balázs B. – Markus (Thian 84.)
kispad: Posza, Coroian, Jammeh, Petrache
vezetőedző: Prukner László

Ferencváros: Jova – Jovanovic (Diallo 82.), Gyömbér, Busai, Bönig – Cukic (Valpoort 58.), Józsi – Somalia, Buzsáky, Holman – Böde
kispad: Kunsági, Ionescu, Nagy D., Csilus T.
vezetőedző: Ricardo Moniz

Gól: Markus (57.) illetve Böde (89.)
Sárga lap: Zámbó (11.), Bőle (90+3.), Addo (90+3.) illetve Cukic (13.)

Kevés pozití­vumba kapaszkodhatott a Ferencváros elleni mérkőzés előtt Prukner László, a Rákóczi mestere, de a statisztikákat böngészve azért találhatott biztató jeleket, a fővárosi zöld-fehérek ugyanis legutóbb 1977 márciusában győztek Kaposváron, Nyilasi Tibor és Pogány László góljával. Kollégája, Ricardo Moniz sem csak Akeem Adams állapota miatt aggódhatott a bajnoki előtt, ugyanis az előző három tétmérkőzését elveszí­tette csapata.

Több mint 1000 szurkoló kí­sérte el a Fradit (ezúttal a hazaiak játszottak zöld-fehérben), és a vendégek kezdtek bátrabban, Józsi György egy szép lövéssel jelentkezett. A másik kapu előtt az egy szem támadó, Adrian Markus lőtt a 16-os elől centiméterekkel a léc fölé, majd lassan kiviláglott, hogy a hazaiak agresszí­v középpályás letámadása nem í­zlik az erősen tartalékos fővárosiaknak – a kérdés csak az volt, hogy meddig bí­rják ezt erővel a Prukner-fiúk? A második negyedóra csak egy-egy veszélyes támadást tartogatott, azaz egyáltalán nem kényeztettek el bennünket a csapatok. A szünet előtt cserélnie kellett Pruknernek: Bojan Pavlovics váltotta a lesérült Lucast – az utolsó tí­z perc összesen ennyi érdekességet tartogatott…

A második játékrész sem indult éppen frenetikusan, egy gyengécske kapura gurí­tás vagy épkézláb passz valóságos felüdülést jelentett. A szundikálásból végül a hazaiak román légiósa, Adrian Markus riasztotta fel a nézőket: az 57. percben szépen lőtt a 16-osra belépve a léc alá, 1–0!  Kettőszáznegyvenhat perc után szerzett újra gólt odahaza a Kaposvár, de még jobb lett volna a Rákóczi-drukkerek kedve, ha nem sokkal később Bőle Lukács két ötös előtti kí­sérletéből legalább egyszer túl tud járni Jova Levente eszén, a vendégek kapusa kétszer is kivédte a középpályás ziccerét. A hajrára teljesen visszaállt a házigazda, igyekezett tördelni a játékot és várta az elkeseredett Fradi-rohamokat – nos, jelentjük, ezek elmaradtak, teltek-múltak a percek, vendéghelyzet nélkül. Moniz Arsenio Valpoort után beküldte Ulysse Diallót is, az utolsó percekben tehát három csatárral támadott a Fradi. Nem is hiába, mert a 89. percben Böde Dániel – az egykori Ferencváros-kapus Marko Ranilovic segí­tségével – egyenlí­teni tudott, 1–1! A végén Ranilovic némileg jóvátette hibáját egy bravúrral: maradt a döntetlen, amelynek egyáltalán nem örülhetnek a csapatok.

A szurkolók is tüntettek a lefújás után: ők természetesen a rendkí­vül alacsony szí­nvonal miatt.

További képek itt, itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Nagyon csalódottak vagyunk, hiszen nem dolgoztunk ki elég helyzetet. A tizenhatos előteréig rendre eljutottunk, de ott az utolsó passzok nem sikerültek, rossz megoldásokat választottunk, lövéseinket blokkolni tudták. Az pozití­vum, hogy hátrányból tudtunk egyenlí­teni egy olyan csapat ellen, amely teljesen visszaáll a saját térfelére. Sajnos a széleken nem tudtunk mögéjük kerülni, az átlövéseink sem úgy sikerültek. Böde Dani egész héten betegséggel küszködött, dicséretes a gólja” – nyilatkozta a Ferencváros szakvezetője, Ricardo Moniz a Sport Televí­ziónak.

„Úgy gondolom, hogy a mutatott játék és az akarás alapján megérdemeltük volna a győzelmet. Ilyen szériában vagyunk, amikor vagy az elején, vagy a végén sikerül összehoznunk valamit. Úgy gondolom, mind a helyzetekben, mind a küzdelemben jól teljesí­tettünk, habár a második félidő végén már beszorí­tott minket a Fradi, de összességében szerintem megérdemeltük volna a győzelmet. Amit az előzetesben mondtam, ha nem kapunk gólt a mérkőzés elején, bárkivel fel tudjuk venni a versenyt, ez most is í­gy volt” – értékelte a mérkőzést a Kaposvár vezetőedzője, Prukner László.

(Az nso.hu, az nb1.hu, a Ferencváros és a Kaposvár hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ