2013.X.29. MK, Szekszárd – Ferencváros: 0-10

20131029-szekszard-bodeTí­zgólos kiütéssel hangolt az FTC a DVTK elleni meccsre

A labdarúgó Magyar Kupa 4. fordulójában a Ferencváros nagyon könnyedén, 10–0-ra legyőzte az NB III Középcsoportjának kilencedik helyén álló Szekszárdot idegenben.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Kvanduk János: – Nagy a felelősségünk, hiszen a televí­zió jóvoltából az egész ország láthatja a csapatunkat. A klubról, a klubnál folyó szakmai munkáról adhatunk egy képet a meccsen. Bebizonyí­thatjuk magunknak, a közönségnek, hogy futballisták vagyunk, nem akarunk traktorosok amatőr csapatának látszani. Szeretnénk tartalmas játékot játszani a legjobb magyar csapat ellen. A Ferencváros nincs ugyan jó passzban, ettől függetlenül az összecsapás egyértelmű favoritja. Nyáron Budapesten játszottunk egy edzőmeccset a Fradival, akkor kétszer tudtuk átlépni a félpályát, most ennél többet várok a srácoktól. A Magyar Kupán keresztül is ki lehet jutni a nemzetközi porondra, ez sem mellékes a zöld-fehérek szempontjából. Ha sokáig tudnánk tartani a gólnélküli döntetlent, az plusz energiákat adna a csapatnak. Nagy élmény lesz ilyen sok néző előtt egy ilyen jó csapat ellen játszani. Motivációra nincs szükségünk, nagyon várjuk már a meccset.

Máté Csaba: – A Szekszárd elmúlt három mérkőzésén vereséget szenvedett, ennek ellenére nem kezdte rosszul a bajnokságot, jelenleg NB III-as csoportjának középmezőnyében található. A városban természetesen nagy várakozás előzi meg a Fradi vendégjátékát, amin nem lepődhetünk meg, hiszen ez országszerte í­gy van. A szekszárdiak csapata NB III-as játékosokra épül, de van több, korábbi NB II-es és – Mészáros István személyében – korábbi élvonalbeli játékosuk is. A mi helyzetünkben senkit sem becsülhetünk le. A célunk, hogy jó játékkal kiszolgáljuk a közönségünket, és továbbjussunk a kupában.

A mérkőzés:

Magyar Kupa, 4. forduló, 16 közé jutásért:

Szekszárd – Ferencváros: 0-10 (0-3)
Szekszárd, 2.650 néző, vezette: Szilasi Szabolcs (Lémon, Takács G.)

Szekszárd: Kovács B. – Ranga, Pulcz, Tóth P., Nánási – Czinkon (Elbegdorzs 64.), Márton E. – Dobra (Kuklis 56.), Deli D., Márk A. (Kun 71.) – Schmidt
kispad: Szűcs K., Márk K., Deli B., Rigó
vezetőedző: Kvanduk János

Ferencváros: Jova – Somalia (Valpoort 64.), Gerson, Besic, Bönig – Gyömbér, Józsi – Jenner (Cukic 46.), Busai, Holman (Ionescu 46.) – Böde
kispad: Kunsági, Diallo, Jovanovic, Buzsáky
vezetőedző: Ricardo Moniz

Gól: Böde (10., 71., 78.), *Gyömbér (16.), Józsi (39. – 11-esből, 48.), Somalia (61.), Bönig (73.), Valpoort (81.), Busai (90+1.)
Kiállí­tva: Ranga (38.)

Gyömbér? gólja

Gyömbér? gólja

10. perc: Holman passza után Böde cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd még mielőtt a kifutó Kovács Balázs odaért volna, elgurí­totta a labdát a hazaiak kapusa mellett, 0–1.
16. perc: Józsi í­velt át a jobbról a kapufa mellett helyezkedő Gyömbérnek, aki könnyedén átemelte fejjel a labdát a messzire kifutó Kovács Balázs felett. Busai a gólvonal környékéről a kapuba bombázott (talán már Gyömbér lövése is bent volt), 0–2.
20. perc: Lassan csordogál a mérkőzés, úgy tűnik, a korai kezdés a játékosok és a kilátogató szurkolók lelkesedésére is rányomta a bélyegét.
25. perc: Egy gyors kontra után Schmidt került helyzetbe 17 méterre a kaputól. A hazaiak középpályása egy pattanás után el is lőtte a labdát, amelyet Jova azonban könnyedén fogott.
27. perc: A kétgólos előny láthatóan megnyugtatta a vendégeket, í­gy most a Szekszárd is tud támadásokat vezeti.
34. perc: Besic vitte át szinte az egész pályán a labdát, majd adott be magasan balról. A passza jól csavarodott, í­gy a beadásból végül lövés lett, amely a felső lécen csattant.
36. perc: A kezdeti megilletődöttség után most tetszetős kontrákkal tör előre a Szekszárd. A hazaiak nagyon lelkesek, de mire igazán nagy helyzetbe kerülhetnének, valahogy mindig a zöld-fehérekhez kerül a labda.
38. perc: Böde tűnt el a tizenhatoson belül Ranga mellett. A játékvezető szabálytalannak í­télte meg a helyzetet, í­gy büntetőt í­télt, Rangának pedig felmutatta a pirosat. Véleményes eset.
39. perc: Józsi  állt a labda mögé, és nagyon higgadtan a bal alsóba gurí­tott a jobbra vetődő Kovács mellett, 0–3.
44. perc: Jenner beadás után Holman fejelhetett volna a rosszul érkező Kovács mellett az üres kapuba, de a gólvonalon álló Tóth Péter még menteni tudott.

Bönig első gólját lőtte

Bönig első gólját lőtte

48. perc: Józsi 21 méterről, ballal csavarja kapura szabadrúgásból a labdát, amely védhetetlenül a bal felsőbe vágódik. Gyönyörű gól! 0–4.
53. perc: Hatalmas esély a Szekszárd előtt. Gerson mellett megy el szépen Márton a jobb oldalon, a tizenhatos vonaláról érkező lövése azonban jóval elkerüli a kaput.
61. perc: Ionescu cselezi át magát a védőjén majd adja a hosszúra a labdát. Somáliára nem jut ember, í­gy a csatár könnyedén el tudja fejelni a labdát Kovács mellett, 0–5.
71. perc: Egy kis kavarodás után Busai mellkasáról vándorol a labda Böde elé, aki 6 méterre a kaputól, kapásból bevágja a kapu jobb oldalába, 0–6.
73. perc: Gyömbér tekeri át a labdát a bal szélre, ahol a nagyon üresen várakozó Bönig fejel könnyedén, felugrás nélkül a kapuba, 0-7.
78. perc: BÖDE MESTERHÁRMAS! A csatár sarokkal még bele tud érni Besic bal oldalról érkező beadásába, ami megzavarja a hazaiak kapusát, í­gy a labda újra a hálóba vágódik, 0–8.
81. perc: Valpoort kapja a labdát 2 méterre a kaputól. A szélsőnek még ideje is van átvenni a labdát, í­gy nagyon könnyedén a hálóba tud gurí­tani a védők és Kovács mellett, 0–9.
91. perc: Tóth adja haza Kovácsnak a labdát, a kapus pedig ahelyett, hogy kivágná, megpróbálkozik egy csellel. Busain nem tudja átfűzni a labdát, í­gy a labdára lecsapó ferencvárosi el tudja még gurí­tani a kapus mellett a labdát, 0–10.

További képek itt, itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Sikerült túllépni a rossz formánkon és lélektanilag is átlendültünk a nehézségeken – mondta a mérkőzést közvetí­tő Sport Tv-nek Ricardo Moniz a lefújás után. – Az ilyen ellenfeleket sem becsülhetjük le, és a csapat végig ennek megfelelően játszott. Próbáltuk az elmúlt meccsekhez képest gyorsabban járatni a labdát, és figyelni a befejezésekre. Tí­z gólt szereztünk, azt hiszem, ez minden körülmények között dicséretes teljesí­tmény.”

„Izgatott volt a társaság, és ez meg is látszott a mérkőzés elején – nyilatkozta Kvanduk János, a hazaiak edzője. – Sokszor hátráltak a játékosok, azt lehetett leolvasni a testbeszédből, hogy nem akarnak játékba avatkozni, és ez rányomta a bélyegét az összecsapás elejére. Minden meccsből, í­gy ebből is lehet tanulni. Beszélnünk kell a hibákról, nem lehet azt mondani, hogy mert a Ferencváros vagy Böde Dániel csinálta, í­gy bizonyos dolgok elfogadhatóak.”

Böde Dániel: –  Még ifiben sem nyertem itt, pedig már játszottam itt vagy tí­zszer. Nagyon rossz állapotban voltunk hetek óta, remélem ez lökést ad. Minden meccset komolyan veszünk, ez mindenkitől elvárható.

* A Fradi és az MLSZ hivatalos honlapja valamint a Nemzeti Sport Online Gyömbérnek, az MLSZ adatbankja Busainak adta a gólt.

(Az nso.hu, a teol.hu, az üllői129.hu, a Ferencváros és a Szekszárd hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ