2013.XI.13. LK, Ferencváros – Tatabánya: 2-0

20131113-tatabanya-leonardoKét gólt rúgott a Fradi a Tatabányának a Ligakupában

A Ligakupa F-csoportjában a Ferencváros labdarúgó-csapata a másodosztályú Tatabányát fogadta, és kényelmes tempóban futballozva kettő nullás győzelmet aratott, Gyömbér Gábor és Busai Attila találatával. A hazaiaknál először játszhatott áprilisi sérülése óta Leonardo, a vendégeket két Bozsik is erősí­tette.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

„A Diósgyőr legyőzése után egy teljesen más arcunkat mutattuk a szurkolóknak. Most nagyszerű lehetőséget kaptunk a javí­tásra, ráadásul mi vagyunk a cí­mvédők, és most is nyerni szeretnénk a sorozatban. Mi mindig komolyan vettük a sorozatot, és külön öröm, hogy Leonardo most tér vissza” – í­gy a hazaiak mestere, Ricardo Moniz a mérkőzés előtt.

„Nem lehet félvállról venni a mérkőzést, pláne a Fradi ellen, pláne a Puskás Stadionban. Egy hivatalos edzőmeccs ez a programunkban, továbbjutási esélyünk már régóra nincs. Bí­zom benne, hogy szoros meccset játszunk. Mindent megteszünk a minél jobb eredményért, bár mondtam, hogy senki ne rúgassa magát agyon, szűk a keretünk, sokat nem variálhatok, a játékosok többsége a hétvégén is pályára lép” – mondta a kezdés előtt szintén a SportTV kamerái előtt Bozsik Péter, a tataiak mestere.

A mérkőzés:

Ferencváros – Tatabánya: 2-0 (1-0)
Puskás stadion, 200 néző, vezette: Veizer Roland (Horváth R., ifj. Kormányos II. G.)

Ferencváros: Kunsági – Jovanovic (Jenner 67.), Mateos, Gyömbér, Bönig – Busai, Cukic – Somalia, Böde (Kovács K. 76.), Leonardo (Ionescu 46.) – Diallo
kispad: Rigó, Valpoort, Valencsik, Józsi
vezetőedző: Ricardo Moniz

Tatabánya: Dombai – Almási, Páles (Szamosszegi 46.), Szűcs L., Radnai – Bozsik (Ferkó 61.), Kovács I., Bakos, Móri (Besztercei 46.), Szabó R. –  Szabó B.
kispad: Farkasdi, Polyák, Gyürki, Wágner
vezetőedző: Bozsik Péter

Gól: Gyömbér (31.), Busai (69.)
Sárga lap: Páles (19.)

Tovaszálltak már azok az idők, amikor a sorsolás különös kegye által a Ferencváros évente Tatabányára látogatott a Bányásznapon, azaz szeptember első vasárnapján, és vérre menő rangadókat ví­vott a helyi BSC-vel, több tí­zezernyi szurkoló legnagyobb örömére. Sokat elmond a mai és az akkori viszonyokról, hogy 1960-ban például 25 ezren látták a zöld-fehérek idegenbeli sikerét.

Most is elfértek volna ennyien, lévén a Fradi a Puskás Ferenc Stadionban albérlősködik, de a fenti nézőszámnak csak a töredéke jött most össze. A két kezdőcsapat nem tartogatott nagy meglepetéseket, de mindenképpen meg kell jegyezni, hogy Ricardo Moniz bevetette az áprilisban megsérült, és csak az elmúlt napokra felépülő Leonardót, a kaput Kunsági Roland védte, az előretolt ék szerepét pedig Ulysse Diallóra osztották, a vendégeket pedig a nagy Bozsik József unokája középpályásként, fia pedig vezetőedzőként erősí­tette.

Ahogyan azt vártuk, hazai támadásokkal kezdődött a mérkőzés, de a zöld-fehérek mezőnyfölénye csak egyetlen helyzetet szült az első húsz percben: Leonardo remek beadásáról éppen csak lemaradt a kapu előtt Diallo. A Fradi félgőzzel is tí­zpercenként ki tudott alakí­tani egy-egy ziccert, de Böde Dániel és Diallo egymást zavarta az ötösön, Somália az ötösről sem tudott a kapuba gurí­tani – a középcsatár posztjára keveredett Gyömbér Gábor ellenben megmutatta, milyen a higgadt befejezés, és kilőtte a 11-espont környékéről a bal sarkot. 1–0!

Nem mondhatjuk, hogy Dombai András, a vendégek kapusa bal lábbal kelt volna, mert ezzel a testrészével rúgott ki két Fradi-ziccert is a bal alsó elől, majd jó húszperces „üzemszünet” után Busai Attila csillapí­totta le a már tüntetgető nézőket egy szép találattal. 2–0! A 69. percben történt mindez, és a mérkőzés sok izgalmat már nem tartogatott: Böde bal bokája meghúzódott, és le kellett emiatt cserélni, Kunsági egy fejessel kis hí­ján összehozott egy döbbenetes öngólt Gyömbérrel, majd szép csendesen kimúlt a mérkőzés.

Egy gyakorlatilag zárt kapus mérkőzésen könnyedén győzött a Ferencváros a szintén nem brillí­rozó Tatabánya ellen.

Az F csoport másik mérkőzésén: Győri ETO – Soproni VSE: 1-1

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Minden győzelemnek örülni kell – értékelt Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője. – Külön öröm Leonardo visszatérése, Kovács Krisztián bemutatkozása és Busai Attila fantasztikus gólja. A jövőben szeretnénk még több helyzetet kialakí­tani, a széleken az ellenfelek mögé kerülni. Ez lesz a fő feladatunk. Általában sokszor kell felállt védelem ellen játszanunk, és ilyenkor fontos, hogy kreatí­vabbak legyünk, ezt igyekszünk fejleszteni az edzéseken. Leonardo visszatérése ebben sokat segí­tett. Remélem, hogy Böde Dani sérülése nem súlyos.”

Busai Attila: 
– Masszí­v csapat ellen kellett játszanunk, amely tí­z emberrel védekezett – ezért is örülök a győzelemnek. Az elmúlt időszakban valóban hullámzó teljesí­tményt nyújtunk, amelynek mi is keressük az okát. Ha sikerül javí­tanunk a játékunkon, akkor a bajnokságban és az Újpest ellen a Magyar Kupában is sikeresek lehetünk.

(Az nso.hu, a csakfoci.hu, a Ferencváros és a Tatabánya hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ