2013.XI.30. Ferencváros – Pécs: 1-2

Megfricskázta a Pécs a Ferencvárost

A magyar labdarúgó élvonal, az NB I tizenhatodik fordulójában hiába szerzett már a hatodik percben vezetést a Pécs ellen a Puskás Ferenc Stadionban a házigazda Ferencváros, a vendégek fordí­tani tudtak, í­gy először távoztak három ponttal ebből a stadionból Fradi elleni bajnokin.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – Az utolsó hetünk következik ebben az évben, amelyre nagyon fel kell szí­vnunk magunkat. Az elmúlt hetek sikertelenségei után, muszáj, hogy győzzünk a Pécs ellen, továbbjussunk a Magyar Kupában, és elhozzuk a három pontot Fehérvárról. Ebben az esetben úgy mehetnénk el a téli szünetre, hogy néhány mérkőzés gyenge eredményeit követően a hajrában kihoztuk magunkból a maximumot. Az őszi idény befejezése után új fejezetet kell nyitnunk, és egy jó téli felkészüléssel a tavaszi szezonban még bármit elérhetünk. Az elmúlt hónapok fizikálisan és mentálisan is nagyon kemények voltak – játékosnak és edzőnek egyaránt. Ez a hét az igazság hete lesz. Most megmutathatjuk, mennyire tudjuk elviselni a nyomást.

Lőrincz Emil: –  Jelen pillanatban jó passzban vagyunk. Remek az öltözőnk, ami a csapatot sokszor segí­tette a pályán. A Fradi ellen sosem lehet biztosan kijelenteni, hogy esélyed van. Remélem ahogy az őszi meccsen, úgy holnap is bebizonyí­tják a fiúk, igenis meglehet verni az FTC-t. Minden meccsen győzelemre törekszünk, de úgy nem lehet nekimenni a mérkőzésnek, hogy odamegyünk a Puskás Stadionba és megverjük őket. Egyrészt tiszteljük az ellenfelet, másrészt a realitás alapján nem olyan erős a PMFC, hogy abszolút esélyesei legyenek a párharcnak. Ennek ellenére korábban bizonyí­tottak a fiúk, törekszünk most is a három pont elhódí­tására, ugyanakkor helyén kell kezelnünk a meccset. A pályaválasztónak minőségi légiósai vannak, illetve Böde rettentő kellemetlen és veszélyes játékos. Képes bármelyik mérkőzésen gólt lőni, rá mindenképpen figyelnünk kell. De az előbb már emlí­tett külföldiek, akár Jenner és Leonardo komoly minőséget képviselnek, képesek eldönteni egy találkozót. Taktikailag sem ők, sem mi nem fogjuk tudni meglepni egymást. Biztos vagyok benne, hogy támadólag fognak fellépni ellenünk. Ha másért nem akkor azért, mert hazai pályán fogadnak minket. Másrészt elvárja tőlük a közönség, a közvélemény, és gondolom az edző is.

A mérkőzés:

Ferencváros – Pécs: 1-2 (1-2)
Puskás stadion, 3.423 néző, vezette: Farkas Ádám (Albert, Szpisják)

Ferencváros: Jova – Jovanovic (Valpoort 81.), Besic, Mateos, Bönig – Gerson, Gyömbér – Somalia, Böde, Jenner – Diallo (Tuijp 90+1.)
kispad: Kunsági, Otten, Ionescu, Kovács K., Cukic
vezetőedző: Ricardo Moniz

Pécs: Dibusz – Fodor, Balogh B., Romic, Uzoma – Koller, Mohl –  Szatmári, Frőhlich (Márkvárt 57.), Kővári (Wittrédi 71.) – Pölöskey P. (Nagy J. 80.)
kispad: Gőcze, Deutsch, Lantos, Rácz
vezetőedző: Lőrincz Emil

Gól: Böde (6.) illetve Mateos (13. – öngól), Koller (39. – 11-esből)
Sárga lap: Jovanovic (17.), Jenner (59.), Besic (90+4.) illetve Frőhlich (45.), Koller (62.), Márkvárt (66.), Uzoma (88.)

Nem kisebb céllal érkezett a Pécs a Puskás Ferenc Stadionba, mint hogy egy győzelemmel megelőzze a tabellán a Ferencvárost, és a hatodik helyre ugorjon.

20131130-pecs-bodeVillámrajtot viszont nem a PMFC, hanem a hazai csapat vett, a hatodik percben ugyanis Böde Dániel egy szemfüles találattal bevette a vendégek kapuját: 1–0! Fellelkesültek a ferencvárosi szurkolók, de a pályán megállt a tudomány, pontosabban David Mateos tökéletes í­vben tekert  a bal felsőbe, csak éppen Jova Leventét lepte meg ezzel a mentésnek indult mozdulattal: 1–1! Még nagyobb bajba került volna a Fradi, ha Farkas Ádám büntetőt í­tél, miután Pölöskey Pétert akasztotta a 16-oson belül Muhamed Besic, a másik kapu előtt pedig Böde büntethette volna a beadások idején sokadszor elalvó pécsi bekkeket, ám közelről a kapus ölébe bólintott. A félidő végén a pécsiek kerültek előnybe: Philipp Bönig fellökte a már az előző gólban is főszereplő Kővári Róbertet (előle szabadí­tott volna fel Mateos), a megí­télt 11-est pedig (amely kevésbé volt az, mint a meg nem adott…) Koller Krisztián értékesí­tette némi szerencsével. 1–2! Jova Levente elérte a labdát a büntetőnél, de csak a kapufára tudta azt ütni, és onnan befelé pattant. Pár perc múlva ismét csak beleütni tudott a labdába Jova, csak éppen ekkor felállva tapsolták emiatt, mert a bal felső elől varázsolta ki elképesztő bravúrral az amúgy rengeteg hibával játszó egykori ferencvárosi Pölöskey fejesét.

A pihenő után ment, ment előre a Fradi, játéka kreativitást azonban csak nyomokban tartalmazott, í­gy aztán elvétve kerültek csupán lövőhelyzetbe a zöld-fehérek – akkor viszont borzalmas próbálkozásokkal jelentkeztek, í­gy hatalmas hazai mezőnyfölénnyel ugyan, ám különösebb izgalmak nélkül csorogtak a percek. Ricardo Moniz beküldte a hajrára Arsenio Valpoortot és Jack Tuijpot is, akik a nyáron a PMFC ellen góllal debütáltak a magyar élvonalban, ezúttal azonban ők sem tudtak segí­teni csapatukon. A zöld-fehérek nagy erőfeszí­tésekkel próbálták meg bepasszí­rozni legalább az egyenlí­tő találatot, ami nem sikerült: a Fradi a legutóbbi nyolc bajnokijából csak egyet nyert meg, a pécsiek ellenben egymás után harmadszor diadalmaskodtak idegenben.

Hosszú, forró télre lehet számí­tani az Üllői úton…

További képek itt, ittitt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„A játékvezető sokat tévedett a kárunkra, befolyásolta a mérkőzést, ez volt az egyik oka a vereségnek. Nem voltunk elég kreatí­vak, Diallo nem játszotta be teljes szélességében a pályát, Jenner sem tudta kicselezni a közvetlen ellenfelét, hiányzott egy kreatí­v játékos elölről. Emiatt túl sok felí­veléssel próbálkoztunk, ezekkel nem voltunk elég hatékonyak. Ezek miatt nem tudtunk újabb gólt szerezni, és veszí­tettünk” – értékelt Ricardo Moniz a Sport1-en.

„Kővári Róbert bizonyí­tott a korábbi mérkőzéseken és az edzéseken is napról napra láttuk, milyen jó munkát végez, í­gy beraktuk a Fradi ellen. Jó döntés volt, mert jól játszott, mint ahogy az egész csapat szenzációsan küzdött. Voltak időszakok, amikor csúszni-mászni kellett, ami nem is meglepő, hiszen a Fradi otthonában játszottunk. Biztos volt, hogy a Fradi a kapuhoz nyom minket, de a fiúk minden dicséretet megérdemelnek, amikor kellett, bátran játszottak” – mondta Lőrincz Emil a Sport1-nek.

A találkozót követő sajtótájékoztatón a zöld-fehérek vezetőedzője, Ricardo Moniz elmondta, neki a szezon során nem ezek a vereségek fájnak igazán, hanem az, hogy egyik kulcsjátékosát egy egyszerű gyógyszeres kezeléssel megmenthették volna az amputációtól és a tragédia minden részétől egyaránt. A holland szakember azt is hozzátette, az orvosok nem beszélnek vele, minden új információt a sajtóból nyer.

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Pécs hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ