2014.I.18. Ferencváros – Soroksár: 5-1 (edzőmérkőzés)

20140118-soroksarLejátszotta első téli felkészülési mérkőzését a Ferencváros labdarúgócsapata: a decemberben kinevezett új vezetőedző, Thomas Doll szombat kora délutáni népligeti bemutatkozó meccsén a zöld-fehérek 5–1-re legyőzték az NB III Középcsoportját magabiztosan vezető Soroksárt.

Ferencváros – Soroksár: 5-1 (3-0)
Népliget, 1.400 néző, vezette: Berényi Tamás

Ferencváros:
I. félidő: Dibusz – Sahed, Mateos, Besic, Bönig – Gyömbér, Busai – Jovanovic, Holman, Leonardo – Böde
II. félidő: Kunsági – Kárász, Cukic, Otten, Pintér D. – Csilus T., Józsi – Jenner, Ionescu, Kovács K. (Péter A. 78.) – Tuijp
vezetőedző: Thomas Doll

Soroksár: Tarczy – Vass Zs., Pandur, Farkas A., Tóbiás – Lisztes, Lannert, Kincses P., Nyilas E., Rábold – Márkus
A második félidőben pályára lépett: Szabó R., Urbán, MileBalogh B., Homonyik, Antal, Dombai, Lovrencsics
vezetőedző: Varga Attila

Gól: Gyömbér (25.), Busai (43., 45.), Ionescu (80.), Péter (83.) illetve Lovrencsics (52.)

Az első fél órában nem lehetett észrevenni azt, hogy a csapatokat két osztály választja el egymástól, a Soroksár teljesen egyenrangú partnere volt a Ferencvárosnak, amely kezdetben a veszélyes beadásaival okozott gondot a vendégek védelmének, főleg Leonardo volt elemében, de Philipp Bönig is a védők mögé tudott kerülni, a beadásokból azonban sem Böde Dániel, sem Busai Attila, sem  pedig Gyömbér Gábor nem tudott gólt szerezni a mérkőzés elején.

A hazaiaknál jobbhátvéd poszton lehetőséget kapott a tunéziai Szofian Sahed, akinek volt egy-két jó felfutása a jobb oldalon, illetve neki is volt egy jó beadása, de a képességeiről nem igazán tudott mély benyomást tenni a szakmai stábnak, mert az ő oldalán kevés támadást vezetett a Soroksár. A Fradiban az első félidőben debütált a héten Pécsről igazolt kapus, Dibusz Dénes is.

A 25. percben aztán megszületett az első gól, Leonardo szögletét követően a hosszún érkező Gyömbér Gábor lőtt közelről a kapuba (1–0). A vendégek azonban nem törtek meg, a korábbi ferencvárosi közönség kedvenc, Lisztes Krisztián 19 méterről váratlan, de remek csavarással jelentkezett, a labda a bal oldali kapufát találta el. A félidő hajrájában a Soroksár védelme kétszer is betlizett, amiért nagy árat fizettek, hiszen Busai a 44. (2–0) és a 45. percben (3–0) is gólt szerzett, í­gy a zöld-fehérek háromgólos előnnyel mehettek a szünetre.

A második játékrész elején Lovrencsics Balázs szépí­tett egy hazai labdavesztést követően (3–1), és ez egy időre megfogta a Ferencvárost. A IX. kerületi csapat ezután nem tudott veszélyes támadásokat vezetni, helyzetekig akkor jutott, amikor a Soroksár védelme hibázott. A vendégek pechjére erre kétszer is volt példa, előbb Andrei Ionescu (4–1), majd Péter Antal talált a kapuba (5–1).

A Ferencváros új szakvezetője, Thomas Doll kevésbé volt vehemens, mint elődje, Ricardo Moniz, de azért rendszeresen dirigálta csapatát az oldalvonal mellől. A szabadon igazolható, az őszi szezont kihagyó Sahed további sorsáról ezen mérkőzés kielemzését követően dönthet a szakmai stáb, holnap ugyanis már elutazik, csak két napra érkezett a klubhoz.

További képek ittitt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

A Soroksár ellen 5-1-re megnyert mérkőzésen mutatkozott be a Ferencváros kispadján Thomas Doll, az új vezetőedző. A német szakember í­gy értékelte együttese teljesí­tményét a csakfoci.hu-nak:

– Elégedett vagyok azzal, ahogyan a csapat a taktikai kéréseimet megvalósí­totta, különösen az első félidőben. Kevés helyzetet engedtünk az ellenfélnek, egységesek voltunk. Ez a későbbiekben meghozhatja azt a biztonságot, amely ahhoz kell, hogy leszorí­tsuk a kapott gólok számát. Sokat mozogtak a játékosok és örülök annak is, hogy mindenki egészséges maradt.

(fotó: Czerkl Gábor, nso)

(fotó: Czerkl Gábor, nso)

Mintha a korábban látottaknál több mozgást kért volna a játékosoktól a pályán. A csatárok többet lépkedtek vissza, a többiek pedig előrefelé.
– Fontos, hogy a játékosok mindenekelőtt bí­zzanak abban, biztonságérzetet kapjanak afelől, hogy együtt jól tudna teljesí­teni támadásban és védekezésben is. Ha ez meglesz, az meghozhatja majd a győzelmeket is. Fontos, hogy kicsik maradjanak a távolságok a játékosok, a csapatrészek között nem úgy, mint az ősszel.

Milyennek látta a próbajátékos, Szofian Sahed teljesí­tményét. Mik a kilátások az ő ügyében?
– Meg voltam vele elégedve. Régóta nem játszott tétmérkőzést, de ahogy tudom, a Babelsbergnél tartotta fizikálisan karban magát. Két-három hét edzésmunka után szerintem hasznára tud lenni a csapatnak. Jó srác, jó jellem. Meg kell nézni, meg tudunk-e egyezni, egyeztetni kell a vezetőkkel is, de még egyszer mondom, kielégí­tő volt, amit láttam tőle. Kell még neki a játék, de ha megvalósí­tható a dolog, akkor szerintem leigazoljuk. Ha nem megy, akkor tovább nézelődünk.

Milyen változásokat tart még szükségesnek a keretben? Távozók is lehetnek?
– Olyan sokan szerintem nem fognak elmenni. Jó alkalom volt az a meccs, hogy megnézzem a játékosokat, egy-két fiatalt is. Az idősebbeknél egyébként előfordul, hogy valakinek idő kell, amí­g a pihenő után visszanyerni a formáját. Valakinél ez lassabban megy. Kezd már kikristályosodni, kik lehetnek a csapat alapja, de talán beszélni fogok a vezetéssel annak érdekében, hogy még szétnézzünk a piacon. Jó lenne, ha egy-két posztra tudna még jönni valaki, hogy ott se legyen gond, ha valaki kidől. Hiszen ugye nagy céljaink vannak.

Van olyan, akinek a játéka kimondottan tetszett?
– Gyömbér Gábort ki kell emelnem, kulcseleme lehet a játékunknak az a poszt, amit betöltött, és amit tőle láttunk.

Meglepte, hogy ilyen sokan kilátogattak a meccsre és ilyen szeretettel fogadták? Rengetegen kértek például közös fényképet a meccs után?
– Nagyon örülök neki, hogy ennyien kí­váncsiak voltak a csapatra és nagyon tetszett a körí­tés, a meccs légköre. Olyan volt, mint amit külföldön a nagy kluboknál tapasztaltam.

Busai Attila, Csilus Tamás:

(A Ferencváros és a Soroksár hivatalos honlapja, az nso.hu és a csakfoci.hu alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011110ejegyzéshez

  • 1 -- 4 -- 3 -- 2 -- 1 felállás az első és a második félidőben is, érdekes!
    Ionescunak is jónak kell lennie, megmutatta az utolsó két bajnokin is , hogy tud ő focizni, csak lehetőség kell neki.
    Kiváncsian várom, hogy alakul a török edzőtábor!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ