2014.II.12. Ferencváros – FK DAC: 1-1

A szlovák sereghajtó majdnem megverte a Fradit

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros felkészülési mérkőzésen 1–1-re végzett a DAC-cal. A dunaszerdahelyi együttes az ötödik percben megszerezte a vezetést, a zöld-fehérek a hajrában Busai Attila révén egyenlí­teni tudtak.

Ferencváros – FK DAC 1904: 1-1 (0-1)
Népliget, 413 néző, vezette: Vad II. István

Ferencváros: Jova – Jovanovic (Józsi 46.), Cukic, Pavlovic, Bönig – Besic, Gyömbér – Jenner (Nagy D. 65.), Busai, Somalia (Hí­dvégi 46.) – Böde (Ionescu 46.)
vezetőedző: Thomas Doll

FK DAC 1904:  Penksa (Pernecký 46.) – Ari Taran, Matúš, Majerní­k, Adiaba (Martinka 65.) – ÄŒausić, Ujlaki, Krišto, Š nirc – Nurkovič, Ben Nasra
vezetőedző: Radványi Miklós

Gól: Busai (85.) illetve Majernik (5.)
Sárga lap: ÄŒausić (66.)

Hatodik felkészülési mérkőzését játszotta a Ferencváros, mely a Népligetben fogadta a szlovák élvonal sereghajtóját, a dunaszerdahelyi DAC-ot. A találkozó rögtön egy zöld-fehér helyzettel indult, Böde Dániel játszott a jobbösszekötő helyén érkező Busai Attilához, a középpályás lövése szögletre pattant egy védőről. A sarokrúgásból Böde fejelt kapura, egyenesen a kapus kezébe. Az ötödik percben a vendégek szerezték meg a vezetést. Egy szögletnél Jova Levente rosszul mozdult ki a kapujából, a rövid saroknál berobbanó Peter Majernik berobbant és a kapust megelőzve a kapuba bólintott, (0–1). A vezető gól megszerzése után átvette az irányí­tást a szlovákiai együttes, majd a 20. percben éledezni kezdett a Ferencváros. Előbb Somalia laposan belőtt labdája ment el a kapu előtt keresztbe, majd Philipp Bönig távoli lövése kerülte el a jobb alsót. A sok pontatlansággal futballozó zöld-fehére többnyire távoli lövésekkel operáltak, az első félidőben nem tudták bevenni a vendégek kapuját.

A fordulás után próbálkozott a Ferencváros, az 52. percben Andrej Pernecky jött ki rosszul a kapujából, Hí­dvégi csapott volna le a labdára, ám épphogy, de tisztázni tudtak előle. Az 57. percben Julian Jenner lőtt messziről, Pernecky lábbal szögletre mentett. A sarokrúgásból nem lett veszély. A 62. minutumban ismét Jenner próbálkozott, 25 méterről végzett el szabadrúgást, a sorfalon megpattanó lövést Pernecky bravúrral védte. A Fradi továbbra is inkább távoli kí­sérletekkel próbált veszélyeztetni, Busai és Mateo Pavlovic lövése sem volt jó, előbbit védte a kapus, utóbbi fölé trafált. Sokáig úgy tűnt, hogy a Ferencváros nem tud egyenlí­teni, ám a 85. percben megtört a jég. Andrei Ionescu végzett el egy szabadrúgást, a beí­velt labdát Busai Attila néhány méterről a vendégek hálójába lőtte, (1–1).

A Ferencváros í­gy Busai góljával döntetlenre mentette a találkozót, ami azt jelenti, hogy a téli felkészülési időszakban még veretlen Thomas Doll csapata: hat meccsen három győzelem és ugyanennyi döntetlen.

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Az első félidőben nem játszottunk valami jól, a második félidő már sokkal jobban tetszett. Nagyon sok labdát veszí­tettünk, ezen a téren sokat kell még fejlődnünk. Egész egyszerűen meg kell tanulnunk hiba nélkül játszani. Szeretnénk még igazolni, szükségünk van támadó szellemű játékosra, de egyelőre még nem találtuk meg az ideális jelöltet. A törökországi edzőtábor nagyon jól szolgálta a felkészülésünket, nagyon jól összekovácsolódott a csapat. Azért dolgozunk, hogy a bajnokságban előrébb lépjünk az ötödik helyről.

Busai Attila: – Kondicionálisan nagyon hasznos találkozón vagyunk túl, úgy érzem, hogy erőben jobban bí­rtuk az összecsapást. Az első félidőben pontatlanok voltunk, kevésbé éreztük egymást, de a második játékrészben abszolút a Dunaszerdahely fölé tudtunk kerülni. A gólon kí­vül különösebb veszélyt nem jelentettek a kapunkra, mí­g előttünk több lehetőség is akadt. Örülök a gólomnak, természetesen edzőmérkőzésen is nagyon jó érzés betalálni. Sajnálom, hogy végül a győztes gól nem született meg. Az látszik, hogy javulnunk kell a csapatjátékban, de van még pár mérkőzés, hogy igazán összeszokjunk. Úgy érzem, hogy az első tavaszi fordulóra ezzel már nem lesz gondunk.

(A Ferencváros és a DAC hivatalos honlapja, az onlajnok.com, az nso.hu és a csakfoci.hu alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ