2014.II.3. Ferencváros – Viborg: 1-0

fradi_cimerA Ferencváros dán ellenfelét is legyőzte Törökországban

A Ferencváros labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 1–0-ra legyőzte a dán élvonalban kilencedik helyen álló Viborgot. A kevés helyzetet hozó találkozó egyetlen találatát Aleksandar Jovanovic szerezte a 15. percben. A Fradi újabb győzelmével száz százalékos törökországi edzőtáborában, két mérkőzésen öt gólt szerzett, és egyet sem kapott.

Ferencváros – Viborg: 1-0 (1-0)
Belek, 50 néző

Ferencváros:
I. félidő: Jova – Besic, Hidvégi, Mateos, Bönig – Gyömbér, Cukic – Jovanovic, Józsi, Jenner – Böde
II. félidő: Jova – Besic, Hidvégi, Cukic, Jovanovic (Pintér D. 70.) – Józsi (Nagy D. 70.), Ionescu, Busai – Holman, Böde (Diallo 60.), Somalia
vezetőedző: Thomas Doll

Viborg: Peskovic – Thorsen (Pallesen 46.), Rask, Egeris, Poulsen – Boysen (Nagel 72.), Lerager, Römer (J. Mensah 72.), Stankov (Jensen 46.) – K. Mensah (Figueiredo 65.) – Dalgaard (Fagerberg 65.)
vezetőedző: Ove Christensen

Gól: Jovanovic (15.)
Sárga lap: Römer (44.)

Thomas Doll vezetőedző együttese hétfőn már második felkészülési mérkőzését játszotta törökországi edzőtáborában, Belekben. A zöld-fehérek pénteken a Rapid Bucuresti-et győzték le 4–0-ra. Hétfő délután pedig dán ellenfelük ellen léptek pályára.

A találkozót a Jova – Besic, Hidvégi, Mateos, Bönig – Gyömbér, Cukic – Jovanovic, Józsi, Jenner – Böde felállásban kezdte a magyar csapat. Az első negyedórában a Viborg jóval többet birtokolta a labdát, mégis a Ferencváros szerezte meg a vezetést. Jenner bal oldali beadása után az ötös csücskénél érkező Jovanovic Peskovic kapujának jobb oldalába fejelt, 1–0. A gól után kiegyenlí­tett játék zajlott, a félidő végére a Ferencváros aztán teljesen átvette az irányí­tást, a Viborg mindössze egy igazi helyzetet tudott kidolgozni 45 perc alatt.

A második játékrész kezdetén Busai, Ionescu, Somalia, Holman és Diallo is pályára lépett, de a kiváló talajon és nagyszerű időjárási körülmények között rendezett találkozó a folytatásban is kevés helyzetet hozott. A játék csapongóvá vált, sok volt a pontatlanság, a csapatok egy-egy távoli lövéssel veszélyeztettek. Holman és Diallo beállí­tása felpörgette a magyar csapat támadásépí­téseit, a 70. perc környékén mindketten a kapuba találhattak volna, a hajrában pedig Busai futhatott neki egy általa kiharcolt tizenegyesnek, de fölé bombázott – í­gy újabb gól nem született a mérkőzésen.

A Ferencváros összességében megérdemelt győzelmet aratott a dán Viborg ellen, legközelebb csütörtökön, a cseh Sigma Olomouc ellen lép pályára.

További képek …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Jó teszt volt a mai meccs, mivel a Viborg egy nagyon erős csapat. Az elmúlt napokban nagyon kemény munkát végeztünk, ez látszott is a srácok mozgásán. Az első percekben kissé hektikus volt a játékunk, de azt követően jóval szervezettebbek voltunk a középpályán. Pozití­vum volt, hogy a meccs előtt azt kértem a játékosoktól: labdavesztést követően azonnal támadjanak vissza. Ezt teljesí­tették, í­gy emiatt elégedett vagyok. Próbálgatjuk a védelmet, igyekszünk minél több lehetőséget kidolgozni a magunk számára ebben a csapatrészben. Eddig Törökországban nem kaptunk gólt, de ez nem csak a védőket dicséri, hanem a kapusokat, a középpályásokat és a csatárokat is. Mindig, minden esetben csapatként kell gondolkoznunk.

Aleksandar Jovanovic, Hí­dvégi Sándor:

(A Ferencváros és a Viborg hivatalos honlapja, az nso.hu és a csakfoci.hu alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ