2014.II.6. Ferencváros – Sigma Olomouc: 0-0

20140206-olomoucDiallót kiállí­tották, a Fradi nem bí­rt a Sigma Olomouccal

Gól nélküli döntetlenre végzett a Ferencváros labdarúgócsapata a Sigma Olomouccal nemzetközi felkészülési mérkőzésen Belekben. A magyar csapatból az első félidőben kiállí­tották Ulysse Diallót, ám Böde Dániel beállásával kiegészülhetett a Fradi, a cseh élvonalbeli együttes kapuját azonban í­gy sem tudta bevenni a Doll-csapat.

Ferencváros – Sigma Olomouc: 0-0
Belek

Ferencváros:
I. félidő: Dibusz – Jovanovic, Pavlovic, Mateos, Hidvégi – Gyömbér, Józsi – Ionescu, Busai, Jenner – Diallo (Böde 34.)
II. félidő: Kunsági – Jovanovic, Cukic, Mateos, Bönig – Gyömbér, Busai – Somalia, Ionescu (Pintér D. 68.), Nagy D. – Böde
vezetőedző: Thomas Doll

Sigma Olomouc: Zlámal – Varadi (Dreksa 76.), Svozil, Š indelኙ, Š kerle – Zahradní­Äek (Karaš 72.), Fall, Pospí­šil (Houska 72.), JavŠ¯rek (Falta 46.) – Ordoš (Rolinc 55.), Nepožitek (Plšek 46.)
vezetőedző: ZdenÄ›k Psotka

Sárga lap: Mateos (9.), Gyömbér (58.)
Kiállí­tva: Diallo (26.)

A Rapid Bucuresti és a Viborg után a cseh élvonalbeli Sigma Olomouccal találkozott beleki edzőtáborában a Ferencváros.

A fradi.hu beszámolója alapján a zöld-fehérek kissé fáradtan vágtak neki a találkozónak, hiszen Thomas Doll pörgős edzéseket vezényelt a napokban. A Fradiban a Werder Brementől kölcsönvett Mateo Pavlovic a kezdőbe debütált.

A meccs első helyzete a Sigma Olomouc előtt adódott, Tomás Zahradní­cek 17 méterről leadott lövését azonban könnyedén védte Dibusz Dénes. A nyolcadik percben ismét a 20 éves támadó került helyzetbe, ám ezúttal les miatt megállí­tották. A 17. minutumban jött az első veszélyes ferencvárosi helyzet, ekkor Julian Jenner 25 méterről tekert fölé egy szabadrúgást. A 26. percben felkészülési mérkőzéseken ritkán tapasztalható esemény történt: Ulysse Diallót három cseh játékos vette körül, egyiküket kézzel ellökte a támadó, amiért egyből piros lapot kapott. A Ferencváros sokáig azonban nem volt emberhátrányban, ugyanis közös megegyezés alapján Böde Dániel beállhatott, í­gy kiegészült a magyar csapat. A félidő legnagyobb helyzete a cseh együttesé volt: a 27. percben Zahradní­cek lépett ki a Fradi védelme mögött, Dibusz már verve volt, ám a kapufa segí­tett a magyar együttesnek. A játékrész végén Pospí­silnek volt még egy veszélyes lövése, ám a labda a bal oldali kapufa mellett hagyta el a pályán, í­gy a szünetben gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A fordulás után még kevesebb helyzet volt, mint az első félidőben, ám a zöld-fehérek a 47. percben eldönthették volna a találkozót. Ekkor Böde ugratta ki remekül Somáliát, aki az ötös sarkáról mellé bombázott. Inkább a mezőnyjáték dominált a fordulás után, a kapuk alig-alig forogtak veszélyben, a 0–0-s végeredmény reálisnak tekinthető.

További képek …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Nagyon hasznos mérkőzésen vagyunk túl. Tudni kell, hogy az elmúlt hetekben a játékosok nagyon kemény munkát végeztek, éppen ezért nem volt meglepő, hogy a mozgásukon látszott a fáradtság. Az első félidőben sajnos túl sok labdát veszí­tettünk el, és kevés alkalommal tudtunk az ellenfél tizenhatosa környékén szabadrúgást kiharcolni, vagy lövőhelyzetet kialakí­tani. Az azonban örömteli, hogy egy kapufát leszámí­tva a Sigma sem tudott veszélyes lenni ránk. Úgy érzem, Pavlovic nagyon hasznos tagja lesz a csapatnak. Szüksége van azonban még meccs– és edzésterhelésre, hogy kihozza magából a legjobbat. Ami az edzőtábort illeti, rendkí­vül hasznos két héten vagyunk túl. A játékosok az első naptól az utolsóig motiváltak voltak, minden edzésen a száz százalékot nyújtották. Három jó edzőmérkőzést játszottunk, és nagyon fontos kiemelni, hogy egyiken sem kaptunk gólt. Különösen lényeges továbbá, hogy a csapat és a szakmai stáb jól megismerhette egymást. Nagyon jó volt az edzések, a szabadnapok és a csapatépí­tő programok aránya, ennek is köszönhető, hogy a csapategységet tekintve jól állunk. A stáb minden egyes tagjával – a játékosokkal, az orvosokkal, a gyúrókkal, a médiastábbal – elégedettek lehetünk. Az edzőtábor végére sikerült teljes mértékben megértenem, mi az a Fradi Család, és állí­thatom: nagyon jó ennek a tagjának lenni.

David Mateos: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, hasznos volt, mivel a Sigma jó játékerőt képviselt. Örülök, mert vereség és kapott gól nélkül tudtuk zárni az edzőtábort, ami nagyon fontos mindannyiunk számára. Negyvenöt perc alapján még nehéz bármit is mondani, de nagyon örülök, hogy Mateo Pavlovic nálunk folytatja a pályafutását. Több idő kell még, hogy megismerjük egymást, de úgy érzem, hogy meg lesz közöttünk az összhang. Nagyon jó volt ez a két törökországi hét, mert sokat dolgoztunk, sok edzésen vettünk részt, és edzőmeccseket tudtunk játszani. Emellett az új edzőt is meg tudtuk picit ismerni, szóval elégedett vagyok, fontos időszakon vagyunk túl.

Pintér Dominik: – Nem volt könnyű beszállnom, mert védőként a balszélső posztján kellett szerepelnem. Ettől függetlenül természetesen igyekeztem mindent megtenni és betartani a taktikai utasí­tásokat. Örülök, hogy itt lehetek az edzőtáborban. A rutinosabb játékosok rendesek velünk, fiatalabbakkal, igyekeznek taní­tani bennünket, és kijaví­tani a hibáinkat, nagyon segí­tőkészek. Nemrég érkeztem a Ferencvároshoz, remek érzés, hogy már az első csapattal készülhetek. De még egyáltalán nem vagyok elégedett, szeretnék megragadni az első keretben, és bizonyí­tani.

(A Ferencváros és a Sigma Olomouc hivatalos honlapja, az nso.hu és a csakfoci.hu alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ