2014.III.19. LK, Ferencváros – Pápa: 4-0

Ligakupa: A Fradi kiütötte az eddig veretlen Lombardot

A pápai hibák után Ugrai hamar duplázott, Jenner és Holman alakí­totta 4–0-ra az eredményt.
A labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Ferencváros 4–0-ra legyőzte a Lombard Pápát. A zöld-fehérek a vendégek nagy egyéni hibái után már az első tí­z percben kétgólos előnyre tettek szert Ugrai Roland duplájával, majd a második félidőben Julian Jenner és Holman Dávid vette be a sárga-feketék kapuját. A cí­mvédő könnyedén, visszafogott játékkal is kitömte a sorozatban eddig veretlen, ezúttal azonban erősen tartalékos Lombardot.

A mérkőzés:

Ferencváros – Pápa: 4-0 (2-0)
Puskás stadion, 400 néző, vezette: Fábián Mihály (Viszokai, dr. Varga Zs.)

Ferencváros: Jova – Besic, Pavlovic, Mateos (Busai 58.), Hidvégi – Gyömbér (Leonardo 46.), Cukic – Somalia (Józsi 46.), Holman, Jenner – Ugrai
kispad: Dibusz, Bönig, Böde, Diallo
vezetőedző: Thomas Doll

Pápa: Markek – Venczel, Jagodics B., Struhar (Csizmadia 62.), Németh M. (Présinger 46.) – Tóth G. (Nagy T. 68.) – Király B., Kulcsár K., Baldauf, Horváth R. – Eszlátyi
kispad: Horváth G., Maric, Griffiths
vezetőedző: Tóth Bálint

Gól: Ugrai (5. – 11-esből, 9.), Jenner (61.), Holman (84.)
Sárga lap: Cukic (14.), Ugrai (49.), Besic (82.) illetve Tóth G. (13.), Kulcsár K. (36.)

20140319-papa-ugrai-2

(fotó: fradi.hu)

Gyakorlatilag pillanatok alatt eldőlt a mérkőzés, miután a pápai védelem kétszer is kisegí­tette a hazaiakat az első tí­z percben. Mindkétszer a fiatal Venczel Zoltán hibázott, előbb az ő szorí­tása mellett került a földre tizenegyest érően Somália, majd pár perccel később borzalmas passzára csapott le Ugrai Roland, aki a büntetőt követően í­gy duplázott.

A két gyors gól egyáltalán nem tett jót a meccsnek, a Fradi lesüllyedt a tartalékos Lombard szintjére, és csaknem fél óra telt el újabb kapu felé tartó lövés nélkül, mire végre Hidvégi Sándor, majd Julian Jenner eleresztett egy-egy töltényt. A pápaiak támadójátéka pedig a KTE ellen mutatottakhoz képest – akkor két meccsen kilenc gólt szereztek – gyakorlatilag nulla volt.

A második félidőben a cserék időszakonként felpörgették a Fradi játékát, Leonardo jól szállt be a meccsbe, két gólpasszt is adott: előbb Julian Jenner, majd Holman Dávid vette be a kaput, de Thomas Doll csapata akár nagyobb különbségű győzelmet is arathatott volna nagyobb elszántsággal és koncentráltsággal. A továbbjutás kérdése viszont gyakorlatilag í­gy is eldőlt, visszavágó április 1-jén Pápán.

További képek itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Az első húsz percben, a kettő nullás vezetésünkig nagyon jól játszottunk, de a következő időszak nem tetszett, mert könnyedén elszórtuk a labdát. Elégedett vagyok, hogy nem kaptunk gólt, a bajnokságban is í­gy kéne lennie. A saját játékunkkal foglalkoztunk, arra törekedtünk, minél több gólt szerezzünk, hogy könnyebb dolgunk legyen a visszavágón. Mivel a bajnokságban csak a nyolcadik helyen állunk, keményen kell dolgoznunk, hogy feljebb jussunk.

Tóth Bálint: – Azt hiszem, a megszeppenés enyhe kifejezés [a fiatalok játékára]. Én nem ezt vártam tőlük, ez a teljesí­tmény, ez a kocogás még edzésen is kevés, nemhogy egy Ferencváros elleni Ligakupa-mérkőzésen. Megmérettünk, és könnyűnek találtattunk, ez elfogadhatatlan részemről. Aki ilyen lehetőséget kap, és ez a mai csapat hetven százalékára vonatkozik, az tegye oda, pakolja oda magát, és mutassa meg a szurkolóknak, hogy érdemes őket nézni. Markek Tomi és [Peter] Struhár példamutató volt, és egy-két idősebb játékos, de a fiatalokban nagyot csalódtam.

Ugrai Roland: – Örülök, hogy magabiztos sikert arattunk, hiszen í­gy nyugodtabban utazhatunk majd a visszavágóra. Nehéz második mérkőzésre számí­tok, de úgy érzem, hogy a lényegi dolgok már eldőltek. Nagyon jó érzés volt betalálni, különösen, hogy az én két találatommal kezdtük meg a gólgyártást. Nagyon fontos számomra a góllövés, de ettől függetlenül is inkább a csapat teljesí­tményét emelném ki. A hétvégén egy fontos bajnoki vár ránk, azon vagyok én és a társaim is, hogy hasonlóképpen teljesí­tsünk a KTE ellen is.

(Az nso.hu, a csakfoci.hu, a Ferencváros és a Pápa hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ