2014.III.2. Ferencváros – Győri ETO: 1-1

Három piros és két gól a Fradi-Győr rangadón

Doll és Horváth sem tudott győzelemmel rajtolni új csapata kispadján, Böde 11-est rontott.
A labdarúgó NB I tizennyolcadik fordulójában a Ferencáros a Puskás Ferenc Stadionban fogadta a Győri ETO-t, és a két csapat 1–1-re végzett egymással. A gólokat Leonardo és Varga Roland szerezte, Michal Svecet, Lipták Zoltánt és Mateo Pavlovicot kiállí­tották.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Tisztában vagyok vele, hogy a Győr erős, egységes csapat. Fontos, hogy maximális koncentrációval lépjünk pályára. A téli felkészülés alatt nagyon keményen dolgoztunk. Ezen a héten pedig a játékosok már kizárólag a Győr elleni mérkőzésre fókuszáltak minden egyes edzésen. A hosszú szünet után mindenki alig várja, hogy pályára lépjen és bizonyí­tson. Fontos, hogy szurkolóink, akik kilátogatnak, lássák a csapatot küzdeni és tudják, hogy itt egy keményen dolgozó együttesről van szó. Nagy szükség van a szurkolóinkra, mert a vasárnapi a nemzetközi szereplés kiharcolása szempontjából is fontos, ezt persze a játékosok is tudják, ezért egy olyan találkozót szeretnénk játszani, amely után minden fradista boldogan tér haza.

Horváth Ferenc: – Megnéztem a Ferencvárost, í­gy amit pillanatnyilag tudni lehet róluk azt ismerem, de elsősorban a saját csapatom játékával kell foglalkoznunk azért, hogy minél eredményesebbek legyünk. Egy nyí­lt meccsre számí­tok – a mi részünkről mindenképp – de valószí­nű a Ferencváros sem fog visszaállni, hiszen ezt saját közönsége előtt nem szokta. Szeretnénk ebből mi kijönni jobban. Legyőztük a Debrecent hét közben, egy győzelem pedig mindig jó visszaigazolása annak, hogy az a munka, amit elvégeztünk, azzal lehet eredményt elérni. Éppen ezért lenne fontos, hogy a Fradit is legyőzzük.

Gyömbér Gábor: – Ha a dobogót elérjük, az már kiváló eredmény lenne. Nem elérhetetlen ez a cél, hiszen csak három pontra vagyunk tőle. Vasárnap jön hozzánk a Győr, í­gy ha sikerrel ví­vjuk meg ezt a mérkőzést, máris lépéselőnybe kerülünk. Sok csapat pályázik a dobogóra, de a téli erősí­tések alapján erősödött az FTC. Rendkí­vül sokat jelent, hogy megválasztottak csapatkapitánynak, és bí­zom benne, hogy megfelelően képviselem majd a csapatot. Jó körülmények között készülhettünk Törökországban, í­gy abszolút bizakodó vagyok a célt illetően

Laczó Zsolt: –  Kedd óta edzek a csapattal, és kell egy kis idő, hogy megszokjam a játékstí­lust, de ezzel nem lesz probléma, hiszen jó együttesbe kerültem. Itt nevelkedtem, í­gy sok minden ismerős a számomra. A kezdőbe szeretnék kerülni, és jó lenne a csapatot a dobogón látni az idény végén. A Fradinak nem is lehet más a célja.

A mérkőzés:

Ferencváros – Győri ETO: 1-1 (0-0)
Puskás stadion, 11.228 néző, vezette: Solymosi Péter (Kispál, Horváth R.)

Ferencváros: Dibusz – Besic, Pavlovic, Mateos, Bönig – Gyömbér, Laczkó (Cukic 69.) – Ugrai (Leonardo 46.), Busai (Somalia 46.), Jenner – Böde
kispad: Jova, Hí­dvégi, Jovanovic, Ionescu
vezetőedző: Thomas Doll

Győri ETO: Kamenar – Svec, Lipták, Lang, Völgyi – Kamber, Kalmár, Strestí­k (Mevoungou 60.) – Dudás (Martí­nez 69.), Rudolf, Andric (Varga R. 54.)
kispad: Pogacsics, Dinjar, Burgos, Kronaveter
vezetőedző: Horváth Ferenc

Gól: Leonardo (74.) illetve Varga R. (87.)
Sárga lap: Besic (22.), Ugrai (43.), Pavlovic (48., 90+2.), Leonardo (90+1.) illetve Völgyi (24.), Kalmár (53.), Lang (82.)
Kiállí­tva: Pavlovic (90+2.) illetve Svec (83.), Lipták (90+2.)

20140302-gyor-laczkoÚj év, új remények: mind a házigazda Ferencvárosnál, mind a Győri ETO-nál új mester ül a kispadon, Thomas Doll, illetve Horváth Ferenc révén. Nos, a német szakember, egykori NDK-s, majd „egyesült német” csodacsatár az ötödik percben megtartotta első kiscsoportos foglalkozását a magyar játékvezetői karral, lévén hosszasan diskurált vele Solymosi Péter, mint később kiderült, a két csapat meze túlságosan is hasonlí­tott egymáshoz, és ezt beszélték meg Doll-lal, illetve Haaz Ferenc hazaiak technikai vezetőjével. A második félidőre már fekete-aranyban futott ki a Fradi…   Sötét volt olykor a hazai drukkerek kedve is, mert egyrészt a tí­zezer néző teremtette remek hangulathoz a pályán mutatott játék csak nehezen akart felzárkózni, a mezőnyben zajlottak többnyire az események, sok pontatlansággal megspékelve; másrészt az ETO szép lassan átvette az irányí­tást, és ezt ziccerekkel is megspékelte, előbb Marek Strestí­k fejelt közelről a kapu mellé, majd Dibusz Dénes tolta ki a léc alól hihetetlen reflexszel Dudás Ádám bombáját. Hatásos volt viszont a felharsant Ébresztő-rigmus, előbb Julian Jenner került ajtó-ablak helyzetbe, de elrontotta, majd Mateo Pavlovic fejelt a léc fölé az ötösről.

Doll a szünetben beküldte Leonardót és Somáliát, majd kiderült, hogy Lubos Kamenár fekete meze túlságosan is passzol a ferencvárosiakéhoz, í­gy aztán a szlovák légiós jobb hí­ján előbb egy kék megkülönböztető mezbe bújt, majd kisvártatva kihozták rendes, szintén kék szí­nű felsőjét is. Még hogy nincsenek izgalmak és meglepetések a honi élvonalban!

20140302-gyor-leonardoLeonardo hamar játékba lendült, lövését a jobb felső elől azonban kiügyeskedte Kamenár, majd Böde Dániel lövése a 16-oson belül Lang Ádám könyökén csattant, Muhamed Besic pedig nem sokkal mérte el a jobb sarkot 19-ről, azaz jobban kezdett a pályaválasztó zöld-fehér alakulat. Horváth előbb a szélső Varga Rolandot, majd a szűrő Patrick Mevoungout küldte pályára, erre Doll Vladan Csukiccsal reagált, kollégája végső lapként pedig Leandro Martí­nezt húzta elő kispadjáról. Djordje Kamber megváltoztathatta volna a dolgok és a mérkőzés állását, de két lépésről a kapu fölé lőtt, ez pedig nem sok jót jelentett számára a futball álmoskönyve szerint, és hamar érkezett is a büntetés: Leonardo 15-ről a jobb sarokba tekert. 1–0! Nem támadt fel a Győr, sőt, Michal Svec felborí­totta Böde Dánielt a 16-oson belül, a védő piros lapot kapott, az áldozat pedig egy esélyt a gólszerzésre, de büntetőjét védte a jobb sarok előtt Kamenár. A futball örök törvényszerűsége alapján a kimaradt 11-es feldobta a kedvezményezett felet, és a 87. percben Rudolf Gergely beadását Varga Roland egy lépésről a kapuba lőtte: 1–1! A végére még maradt két piros lap, Lipták Zoltán és Mateo Pavlovic páros jelenetét a magyar védőnek piros lappal, a horvátnak (második) sárgával honorálta Solymosi, í­gy alaposan megfogyatkoztak a végére a csapatok.

A döntetlennek egyformán örülhet a két csapat, és egyik sem lehet igazán elégedett vele: Doll és Horváth sem tudott győzelemmel bemutatkozni új csapata kispadján. A második félidő kifejezetten fogyaszthatóra sikeredett, erről, valamint a játékvezető döntéseiről még napokig fognak beszélni a szurkolók és a szakemberek.

További képek itt, itt, ittitt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

20140302-gyor-doll„Úgy érzem, megérdemeltünk egy pontot. Mindkét csapatnak voltak helyzetei, az volt várható, hogy amelyik csapat betalál, eldöntheti a mérkőzést – mondta Horváth Ferenc a lefújás után az M1 kamerája előtt. – Örülök azonban neki, hogy nem egygólos meccs lett, és tí­z emberrel sikerült egyenlí­teni. Ez a csapat erejét bizonyí­tja. A semleges nézők jól szórakozhattak, a bajnokság szí­nvonalának jót tenne, ha sok ilyen mérkőzés lenne. Sok mindent viszontláttam a felkészülésből, voltak még pontatlanságok, de sok dolog visszaköszönt abból, amit szerettem volna látni. A második félidőben nagyon magunkra húztuk a Fradit, akkor úgy éreztem, holtponton van a csapat, de örülök, hogy sikerült talpra állni.”

„Sokat hallottam már a Fradi szurkolótáboráról, és fantasztikus volt a meccsen. Nehéz a stadionban jó hangulatot csinálni, de elégedett lehetek a publikummal – mondta első magyarországi bajnokijáról Thomas Doll, a Ferencváros német vezetőedzője. – Az első félidőben nem voltam elégedett a játékkal, a másodikban viszont feltámadt a csapat, egy nulla után meg kellett volna szerezni a második gólt is, de hiányzott egy kis nyugalom, higgadtság. Reméljük, hogy a következő mérkőzéseken összejön a győzelem.”

Leonardo:

„Az első félidőben kevésbé volt élvezetes a játék, mivel a Győr nagyon egységesen és jól védekezett. A szünetet követően több helyzetünk adódott, jobban ment a futball, természetesen élveztem a játékot, örülök, hogy lehetőséget kaptam. Boldog vagyok, hogy betaláltam, nagyon jó érzés volt a találatomat követően a szurkolókkal együtt ünnepelni. A tavasszal kapcsolatban a legfontosabb, hogy csak pozití­van szabad gondolkodnunk, győzni akarunk, és mindenféleképpen a dobogón kell zárnunk”

(Az nso.hu, a delmagyar.hu, a Ferencváros és a Győri ETO hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

5 hozzászólás a(z) 2014.III.2. Ferencváros – Győri ETO: 1-1 bejegyzéshez

 • Szégyenváros! Jutott eszembe egy régi cí­mlap. Felidéztem, mennyire fel voltam háborodva akkor, és nem csak én, hanem szinte minden FRADISTA társam. Akkor igen, teljes mértékben, hisz egy kí­vülálló rosszmájúságáról, klubunk és mi magunk lejáratásáról volt szó. Most valamiért mégis ez volt az első, ami felvillant, amikor otthon megpróbáltam értékelni a rég várt vasárnapot.
  Át vagyunk vágva – nyomta az EDDA, és most úgy érzem, a tábor új indulója is lehetne ez…
  Mert bizony át vagyunk vágva. Nem Böde kihagyott tizenegyese mondatja ezt velem, nem az új igazolások nem túl fényes bemutatkozása, nem is a védelem asszisztálása a győriek egyenlí­tő góljához, hanem sokkal rosszabb. Az, hogy 3 hónapnyi szünet után, egy tavaszi idén nyitón alig több, mint 10.000en voltunk kint a mérkőzésen, amin egyik nagy riválisunkkal mérkőztünk, az a meccs végéig kimondottan dühí­tett, de aztán talán lenyugodva megértettem a távollévőket. Mi vagyunk a legnagyobbak, hangoztatjuk mindenhol, ez valóban í­gy volt ebben a fordulóban is, de azért az ember titkon „még többünkkel szeretett volna találkozni”.
  A mérkőzés kezdése előtt már tudtuk, hogy kabaré lesz a mezekből, ez a sasszemű intézőknek nem szúrta a szemét, csak pár ezer embernek a lelátón – lett is mezcsere a szünetben, profihoz méltó kezdés… Apropó kezdés! Na az az egy dolog amire azt tudom mondani, hogy az volt a FERENCVÁROS! Hisz a kezdés előtti 1perces gyászszünet olyat adott, amit talán csak a FRADI tábor tud! Óriási vastaps annak, aki meg is érdemelte! Most is kiráz a hideg, ha bele visszagondolok, Isten Önnel Novák Dezső!
  Ugrai kezdőben szerepeltetése némi üde szí­nfoltot kerí­tett az arcokra, talán Doll megtalálta a magabiztos hátsó alakzatot, és í­gy bátrabb, a ligakupánál valóban kreatí­vabb csapatot fogunk látni. Reméltük csak, hiszen amit láttunk, az minden volt, csak kreatí­v nem. Nem bántanék senkit se külön, az egész csapat úgy, ahogy van csődöt mondott, az első félidőben szokás szerint ismét csak Besicet lehet kiemelni. Ő akart focizni, a többiek nem biztos, de a játékosokra nem térnék ki, még fáj ez a 45perc. Szomorú, hogy a 3 hónapos szünet nem volt sok ahhoz, hogy a játékosaink focira kiéhezve, harapjanak, harcoljanak a pályán!
  Még szomorúbb számomra azonban, hogy a 3 hónapos szünet túl sok volt a tábornak. Elfelejtettük, hogy kik vagyunk, hogy miért vagyunk. A szurkolás az olyan volt, mint amikor a 10. helyen kullogtunk, és jött hozzánk a Kaposvár. Dalok közt akkora szünetek voltak, hogy mindenki össze vissza kezdett már énekelni, tapsolni, csak legyen valami. A vezérszurkolónkat véletlenül sem bántva, hisz mindenkinek lehet rossz napja (de mondjuk pont a nyitó fordulóban?…), de lehet, hogy cserélni kéne, vagy lehet, hogy nem egyedül kéne 1-1 meccset végignyomni, hanem minden félidőt megfelezni, és ketten tűzbe hozni az egész tábort. Nem csak akkor üvölteni teli torokból, amikor szembe, vagy a 4. kerületbe üzenünk 1-1 dalt… De ez van, lehet, hogy az első félidei produktum láttán csak ezt érdemelte szeretett klubunk tőlünk.
  Elkezdődött a 2. félidő, új mezben, ez már a szemünknek is jobban tetszett. No nem a mez, csak a győriektől való megkülönböztetés végett. A félidő elején az EEE látványos koreója kicsapta a biztosí­tékot a secusoknál, gondolták az a dolguk, hogy beromboljanak vagy 30an és rendet tegyenek, hisz a SZURKOLÓK veszélyeztették a rendezvényt, sőt talán sok ember életét! Ők még nem tudják, hogy a fáklya 1perc után elég, és akkor nincs tovább. NEM! Ők megcsinálták ismét a feszkót, hogy benne legyünk a tvben, hogy tudják mondani: EZÉRT KELLÜNK MI ELNÖK ÚR!
  DE!
  A 60. perc környékén olyan történt, ami az elmúlt 20évem alatt (amióta meccsre járok) még nem! Volt sokszor 1-1 balhé a táborban, hisz ahol sok ittas ember van, ott baj is hamarabb van. CSAKHOGY! Itt sokkal többről volt szó! 6-7 hool valahogy bent volt a szurkolók között ahol ők nem szoktak lenni, (gondolom nekik oda szólt a jegyük, hisz most először a Puskásban csak akkor engedtek be az adott szktorba, ha oda szólt a jegyed.. Vagyis téged, kedves SZURKOLÓ, mert valaki oda megy, ahova csak akar) Ez a 6-7 személy (akikkel semmi problémám nincs, saját értékeik, saját eszméik vannak, amikor a Fradiért lépnek fel mások ellen „szurkolunk” nekik, büszkén olvassuk, ha elvertek megbeszélt randin valakit) megtalált egy nem túl józan személyt, és kb. péppé verték a szektorban. A 2.-3. pofonnál már páran szóltunk, hogy nem kéne, nem itt kéne, hagyják abba, na, aki szólni mert,(semmi rossz hangsúly, semmi bunkózás, hisz FRADISTA FRADISTÁHOZ normálisan beszél) az kapott. Majd miután már páran körbeállták őket, hogy tényleg hagyják abba, segí­tségért kiáltottak, és jöttek még vagy 30an… A táboron belül! A legfelháborí­tóbb, hogy bejött 2 secus, hogy nyugi legyen, majd mikor meglátták, kik csinálják a cirkuszt, puszi-puszi, és kimentek. IGEN ELNÖK ÚR ŐK KELLENEK IDE RENDET TENNI! Sajnos mindenki haza akar érni a családjához, köztük én magam is, ezért meghunyászkodva mindenki meglapult, és a baj szépen lassan elcsendesedett. Kiürültek a szektorból, és a büfék előtt elemezték, hogy ki mekkora bátor, ki mekkora harcos volt, a családapák, nők, és 16-18évesek között… Lealacsonyodtunk az újpestiek szintjére (nem bántva őket, de eddig mindig rajtuk röhögtünk, hisz náluk ilyen már párszor elő fordult). Régen másik táborokba nyomultak í­gy be, és ott vertek, akit tudtak, (tátott szájjal olvassuk Kovács Géza történeteit) most saját magunkat ütjük…
  IDE JUTOTTUNK!
  Nem vagyok szurkolói kártya párti, de nekem van. Nincs félnivalóm, nincs fekete folt a múltamban, nem érdekel, ha látják, hogy mikor és hol születtem. Ezeknek az illetőknek biztos, hogy nincs! De minek legyen? Amí­g apukáktól elveszik a fél literes bubimentes vizet a bejáratnál, amit a gyereknek visz, aki nem valószí­nű, hogy bedobja majd a pályára, addig páran a kordon mögött isszák 2literes flakonokból a secusokkal a kólát (persze kólát…). Minek ide kártya akkor? Úgy mentem be a mérkőzésre, hogy EGYETLEN EGY biztonsági sem motozott meg! Nem kérem, hogy legyen az, mint fehérváron, de í­gy MIÉRT fizet a klub? Kinek fizet a klub?
  Rossz stadion, gyenge szí­nvonal, elhullajtott 2pont, rossz beléptetés, jegymizéria a szektoroknál, secusok erődemonstrációja az EEEnél, a B-középben balhé a secusok „engedélyével” – és akkor még a mérkőzésbe bele sem folytunk. így akarunk mi az új stadionban teltházat? Valóban a látványos görögtűz, a tábor szókimondó dalai (ami csak azoknak sértőek, akik belemagyarázzák, amit akarnak, mert ez egymásnak csak zrika amúgy) a legnagyobb problémák? Sajnos ez már nem az az idea, nem az a fantasztikus tábor, amiért én, és sokan mások is FRADISTÁK lettünk! De azok lettünk, úgyhogy kitartunk, hisz a leghűségesebb tábor az országban MI vagyunk. És talán megint lesz olyan, mint volt, de a Monsters és az EEE csak együtt lenne képes ezt összehozni, de ez egy másik történet…
  DE mit tehetünk? Mit tehetnénk? Két dolgot: Előbb eldöntjük, hogy valóban át vagyunk-e vágva, majd várjuk már a hétvégét, hisz örökrangadó jön, majd otthon, a Debrecen ahol talán megint leszünk 10.000en, és kiszurkoljuk a győzelmet, hisz Fradisták vagyunk, ez a kötelességünk!

 • Nem értettem, hogy kerülhetett Laczkó a kezdőcsapatba. Az edzői hármas nem hallotta Laczkó nyilatkozatát, hogy még lemaradásban van? Ugrai beállí­tását sem értettem. Hol volt Jovanovics, Leonardo, Somalia? Tudom hol, a kispadon… Az első félidőt és a 11-est kihagytuk, két pontba került!

 • Tisztelt Olvasó!
   
  Évek, évtizedek múlva, ha oldalunkra téved és ennek a mérkőzésnek csak az összefoglalóját olvassa, nézi, böngészi a hozzászólásokat, talán elsikkad a lényeg felett. Lesznek itt érvek pro és kontra, bí­róról, 11-esről, kiállí­tásról, de ezek lényegtelenek. Nekem is fájt a lefújás pillanatában az x, milyen szép is lett volna, ha mi egyenlí­tünk, ők hagyják ki a 11-est, ezért is szép a foci, ha néha bizony nagyon is tud fájni, de ez a mérkőzés már a nulladik percben eldőlt.
   
  Pontosabban volt és lesz is még x, kihagyott büntető és minden ami a kilencven perc alatt történt, de egyvalami még nem volt, én nem emlékszem hasonlóra, de jelen biztosan nem voltam még ilyen gyászszüneten.
   
  Az egyperces gyászszünet kezdetén elkezdték sorolni Dezső bácsi eredményeit, és amikor a BL-hez ért Szasa, akkor a B-KÖZÉP elkezdett tapsolni. Ezt pillanatok alatt átterjedt az összes szektorra és az egy perc végén közel volt a vastaps a stadionban, ahol 11 ezer ember tenyere csapódott össze egy percen át a megszokott néma csend helyet.
   
  Ennél többet talán nem is lehet kapni, ez a mérkőzés erről az egy percről lesz emlékezetes.
   
  JÓ ÉRZÉS VOLT MA ESTE IS FRADISTÁNAK LENNI.

 • Istenem, amennyire szí­vet-lelket melengető és lelkesí­tő volt a második félidő majd’ 90 %-a, annyira keserű a szájí­zem. Aztán a vége a 11-essel és az emberelőnyben kapott góllal -- hát nem tudom kommentálni. Összességében lehet erre épí­teni, de az idei szezon kármentése az ilyen befejezésekkel nem lesz megoldható. Az első félidőben pedig lyukasak voltunk, s a buta kiállí­tás miatt lehet is agyalni, hogy hogyan tovább, ha már egyszer megint fel kell bolydí­tani azt, ami kialakultnak tűnt…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső