2014.III.23. Kecskeméti TE – Ferencváros: 0-0

W_kte-ftcA Fradi továbbra is nyeretlen Doll-lal az élvonalban

A 21. forduló záró mérkőzésén gól nélküli döntetlent játszottak Kecskeméten a zöld-fehérek.
A labdarúgó NB I huszonegyedik fordulójának záró mérkőzésén a Kecskemét a Ferencváros fogadta, és bár több helyzetet is kialakí­tottak a felek, a bajnoki gól nélküli döntetlenre végződött. Thomas Doll-lal a kispadon továbbra sem nyert a pontvadászatban a Fradi, 2010 óta nem kapott ki odahaza fővárosi csapattól élvonalbeli mérkőzésen a KTE.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Bekő Balázs: – A Ferencvárosban minden poszton jó képességű futballisták szerepelnek, egyénileg jobbak nálunk, ám ha egységes csapatként játszunk, bárki ellen van esélyünk. Sok múlik azon, hogyan alakul az első húsz perc és hogy ellenfelünk milyen felfogással lép pályára. Természetesen fontos, hogy gólt szerezzünk, ám nem szabad belemennünk az adok-kapokba, hiszen az a Fradinak kedvezne. Nem mehetünk ész nélkül előre. A három mérkőzésen szerzett két gól kevésnek tűnik. A lehetőségeink megvoltak, ám a kapu előtt sokkal nagyobb koncentrációra van szükség, mert a helyzetkihasználás döntő lesz a Ferencváros elleni mérkőzésen.

Thomas Doll: – Úgy gondolom, itt az ideje elkezdeni a pontok gyűjtését. Tudjuk, hogy egy nehéz mérkőzésre számí­thatunk, idegenben játszunk, ráadásul a Kecskemét nagyon jól védekezik. Okosan, sok helyzetet kell kialakí­tanunk, és a kapunál sokkal veszélyesebbnek kell lennünk. A héten lejátszott Ligakupa-mérkőzés a góllövés, és az önbizalomszerzés szempontjából tökéletes volt. Hivatalosan is beköszöntött a tavasz, jó volna, ha a mi tavaszunk is elkezdődne a hétvégén!

A mérkőzés:

Kecskeméti TE – Ferencváros: 0-0
Kecskemét, 4 000 néző, vezette: Iványi Zoltán (Albert, Buzás)

Kecskeméti TE: Poleksic – Póti, Gyagya, Varga R., Forró – Eninful, Vukasovic – Balázs Zs. (Patvaros 62.), Savic (Szécsi M. 62.), Bebeto (Simon A. 80.) – Pavicevic
kispad: Németh V., Gréczi, Szalai D., Nagy P.
vezetőedző: Bekő Balázs

Ferencváros: Dibusz – Besic, Mateos, Pavlovic, Bönig – Gyömbér, Cukic (Diallo 65.) – Somalia, Leonardo, Holman (Busai 88.) – Böde (Ugrai 65.)
kispad: Jova, Hidvégi, Jovanovic, Józsi
vezetőedző: Thomas Doll

Sárga lap: Gyömbér (11.), Cukic (18.)

Azzal tudattal utazott el a Ferencváros Kecskemétre a hétvégén, hogy ha ezúttal sem nyer – a télen kinevezett német mester, Thomas Doll még nem tapasztalta meg a mérkőzés előtt az NB I-es siker í­zét –, leszakad az élmezőnytől.

Az eltiltását letöltő Bekő Balázs, a KTE edzője ezért is nyilatkozta azt a találkozó előtt, hogy óvatosnak kell lenniük, nem szabad ész nélkül nekiszaladni az ellenfélnek. Legénysége teljesí­tette is ezt az utasí­tást, az első percekben fegyelmezetten visszaállt, de maradt ereje pár veszélyes lövésre, miközben Vukasin Polekszicsnek is akadt dolga, a legkomolyabb Somália közeli próbálkozásánál.

Az első félóra vége felé közeledve megértettük, mire gondolt Bekő, mert amikor támadólag léptek fel a hazaiak, két perc alatt majdnem három gólt kaptak. Közel járt a gólhoz David Mateos is, aki egy beadás után nem sokkal csúsztatott a jobb alsó mellé, saját kapusát, Dibusz Dénest megelőzve – aki nem sokkal később egy szögletet ráütött Bebetóra, de szerencséjére a gólvonal előtt álló Böde Dániel kisegí­tette.

A betömörülő védők ellen a vendégek távoli lövésekkel próbálkoztak, de ezek rendre elkerülték a célba vett felső sarkokat, majd szép lassan csökkent a mérkőzés szí­nvonala. A 60. perc után mindkét vezetőedző kettős cserére szánta el magát, a Szécsi Márk, Patvaros Zsolt, illetve az Ulysse Diallo, Ugrai Roland duót harcba dobva. A változások jót tettek a mérkőzésnek, újra láthattunk pár helyzetet, no és egy érdekes jelenetet is, amikor Leonardo dühösen megragadta a nála jóval termetesebb Darko Pavicsevics nyakát.

A kecskemétiek a hajrában már csak a védekezésre koncentráltak, de Diallo kétszer í­gy is helyzetbe tudott kerülni, de ki is kihagyta mindkettőt – Doll-lal az élen továbbra sem nyert a pontvadászatban a Fradi, 2010 óta nem kapott ki odahaza fővárosi csapattól a KTE.

A lefújást követően mindkét mester úgy gondolta, hogy nyerhetett volna csapata – tulajdonképpen igazuk van, tehát igazságosnak nevezhető a döntetlen.

További képek ittitt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Nem lehetek elégedett a látottakkal, hiába játszottunk egy kapura, csak lehetőségekig jutottunk. Szinte az összes csatárunk pályán volt, mégsem lőttünk gólt, márpedig í­gy nehéz mérkőzést nyerni – fogalmazott Thomas Doll a vasárnapi mérkőzés után. – Nem a folyamatos játék volt a gondunk, hanem hogy az utolsó passzok rendre hiányoznak. Volt egy-két jó kombinációnk, de az ellenfél szenvedélyesen küzdött, igaz, ez elmondható a saját csapatomról is. Azonban amit ma is láttunk, nem elegendő a támadójátékunk szempontjából.”

„A harapós futballt – válaszolta Doll arra a kérdésre, a gólokon kí­vül mit hiányolt leginkább csapata játékából. – Az utóbbi néhány hétben ezzel sem vagyok elégedett. A jövőben ezen mindenképpen változtatnunk kell. Persze vigyáznunk kellett az ellenfél kontráira, teljesen nem nyí­lhattunk ki, de a támadójátékunk gyenge volt.”

„Nagy iramú mérkőzés volt, nekünk egy esélyünk volt, lezárni a területeket, nem hagyni helyet az ellenfél támadóinak. Ez többé-kevésbé sikerült is – értékelt Bekő Balázs, a kecskemétiek szakvezetője, aki csapata gólképtelenségével kapcsolatban elmondta: – Néhányan sérülés után tértek vissza, Vladan Szavics vagy éppen Marko Vukaszovics is két és fél hónap lemaradásban van a többiekkel szemben. Darko Pavicsevics sincs százszázalékos állapotban, ráadásul a Ferencváros nagy iramot diktál, és ugyan voltak veszélyes kontráink, rengeteg átadási hiba csúszott a passzokba.”

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Kecskeméti TE hivatalos honlapja, valamint az  MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ