2014.III.29. NB III, Hatvan – Ferencváros II.: 2-1

fradi_cimer

Szezonbéli tizedik vereségét szenvedte el második csapatunk

Csilus Tamás 11-est hibázott az utolsó percben

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Nagy Gábor: –  A Fradi helyezése senkit ne tévesszen meg. Nagyon gyors futballt játszó, fiatal, agresszí­v csapat, amelynek kellemetlen a stí­lusa, í­gy még véletlenül sem lesz könnyű mérkőzés. A héten elvégeztük, amit szerettünk volna, a taktikai gyakorlás került előtérbe, hiszen a cél, hogy rákényszerí­tsük az akaratunkat a Ferencvárosra! Kérdés, hogy a korábban általam kritizált dolgokban előre tudunk-e lépni – a labdabirtoklásban és a támadásépí­tésben, illetve a helyzetkialakí­tásban. Célunk természetesen az első tavaszi győzelem megszerzése, a hosszú ideig maródiakon (Hibó Imre, Simon Mátyás) kí­vül végre mindenki rendelkezésre áll, í­gy 17 mezőnyjátékossal és 3 kapussal készülünk a mérkőzésre. Az összeállí­tásról csak a mérkőzés előtt döntök.

A mérkőzés:

Hatvan – Ferencváros II.: 2-1 (0-0)
Hatvan, 200 néző, vezette: Jakab Árpád (Ví­gh-Tarsonyi, Székely)

Hatvan: Horváth A. – Szabó B., Gyarmati, Juhász, Barthel – Székesi, Franyó (Taliga 86.), Ficsor, Mundi – Bodnár (Surányi 46.), Laczkó (Kelemen 68.)
kispad: Sirmán, Horváth N.,  Czibolya, Ágói
vezetőedző: Nagy Gábor

Ferencváros II.: Rácz – Simita, Gyurácz, Erdei G., Pintér D. (Marcinaskó 74.) – Nagy Á. (Csanálosi 62.), Csilus Á., Csilus T., Nehéz (Nagy D. 55.) – Péter, Erdei V.
kispad: Tiba, Pirik, Girán, Korkut
vezetőedző: Lipcsei Péter

Gól: Laczkó (47.), Surányi (63.) illetve Marcinaskó (82.)
Sárga lap: Surányi (51.), Székesi (56.), Juhász (90.), Mundi (93.) illetve Pintér D. (25.), Csilus T. (51.), Csilus Á. (78.)

A hazaiak hivatalos oldalának beszámolója:

Csapatunk az első tavaszi győzelem reményében lépett pályára a Ferencváros második csapata ellen. Már a mérkőzés elején volt egy nagy gólszerzési lehetőségünk, a 10. percben Juhász indí­totta Ficsort, aki két védőt megelőzve maga elé tolta a labdát, és nagy helyzetben 15 méterről a kapu mellé gurí­tott. Az első félidő nagy részében inkább a Fradi próbált kezdeményezni, mezőnyfölényben játszott, de nem tudott nagyobb helyzeteket kialakí­tani. Az FC Hatvan az utolsó tí­z percben vette át a játék irányí­tását, ekkor Mundi Zoltánnak volt egy lehetősége a gólszerzésre, de ez is kimaradt.

A második félidőre jól jöttünk ki, a 47. percben egy jobboldali támadás során Laczkó Milán került a védelem mögé, középre adott, Ficsor Richárd lövését még védte a kapus, majd egy kisebb kavarodás után Laczkó Milán lőtte a hálóba a labdát (1–0)! A gól után is támadásban maradtunk, az 55. percben Franyó Róbert ugratta ki a csereként beállt Surányi Gábort, aki lefutotta védőjét, de ahelyett, hogy középre adott volna támadást kí­sérő társainak, 15 méterről kapu mellé lőtt. A 63. percben Juhász szerelte az ellenfél támadóját, majd Ficsorhoz passzolt, aki Franyó elé pörgetett, ő pedig a félpályáról kiugratta Surányit, aki lefutotta a védőket és a 16-osról a kapus mellett a jobb sarokba gurí­tott (2–0)! A kétgólos előny birtokában is támadásban maradt csapatunk, de a további helyzeteit nem tudta gólra váltani, és a 82. percben szépí­tett a Fradi II: egy középen vezetett támadás során Marcinaskó Marcell kapott egy kiugratást, védőjéről lefordult és Horváth András mellett 10 méterről a kapuba lőtt (2–1). A hajrá í­gy izgalmasra sikeredett, egyre jobban nyomott a vendégcsapat, és a 90. percben Juhász büntetőterületen belüli szabálytalansága miatt a bí­ró a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Csilus Tamás a jobb alsó sarok irányába lőtte, de Horváth András nagy bravúrral kiütötte a labdát!

Ezzel végül meglett a hőn áhí­tott győzelem, a tavasz során első alkalommal. A mérkőzésről kiemelhetjük Horváth András újabb nagyszerű teljesí­tményét, aki a büntető hárí­tásával két pontot megmentett a csapatnak, illetve Laczkó Milán gólját, ő pályafutása során felnőtt mérkőzésen éppen volt csapata ellen talált először a hálóba!

A csapat és a vezetőség a győzelmet a Hatvan városában mai napon átadott vadászati múzeum tiszteletére ajánlja fel!

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Nagy Gábor: – Nagyon kellemetlen stí­lusú, az agresszivitás határát súroló játékot játszó ellenfél ellen értékes győzelmet arattunk.

Lipcsei Péter: – Az első félidő alapján nem érdemeltünk vereséget, a szünet után rögtön gólt kaptunk, de az utolsó 20 percben jól hajráztunk. Sajnos egy rossz sorozatban vagyunk, mert a Felsőtárkány ellen is, és itt is az utolsó percben büntetőt hibáztunk.

(A Ferencváros és a Hatvan hivatalos honlapja, a heol.hu valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ