2014.IV.23. LK, Ferencváros – Diósgyőr: 1-2

Ligakupa: Tí­z emberrel nem ment a Fradinak, a DVTK került előnybe

Az FTC jól kezdett, vezetett is, Gyurácz kiállí­tása után azonban összeroppantak a zöld-fehérek.
A labdarúgó Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén a több mint egy félidőt emberhátrányban játszó Ferencváros 2–1-es vereséget szenvedett a Puskás Ferenc Stadionban DVTK-tól.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok: 

Thomas Doll: – Egy kupamérkőzésen az a legfontosabb, hogy ne kapjunk gólt, í­gy a védekezés elsőbbséget élvez. A versenynaptár nincs ideálisan összeállí­tva, í­gy a pénteki Kaposvár elleni bajnoki mérkőzés miatt tartalékosan lépünk pályára.

Tomislav Sivic: – Nagy szónak tartom, hogy a bajnokságban a dobogóért küzdünk, a Magyar Kupában és a Ligakupában pedig ott vagyunk a legjobb négy között. A DVTK – FTC párosí­tás még edzőmérkőzésen is fontos a két csapat játékosainak, hát még egy sorozat elődöntőjében!

A mérkőzés:

Ferencváros – Diósgyőr: 1-2 (1-0)
Puskás stadion, 1.000 néző, vezette: Iványi Zoltán (Albert, Buzás)

Ferencváros: Jova – Jovanovic, Mateos, Gyurácz, Laczkó – Csilus Á. (Pavlovic 45+1.), Józsi – Holman, Böde (Jenner 70.), Ionescu (Gyömbér 70.) – Péter
kispad: Kunsági, Bönig, Csilus T., Busai
vezetőedző: Thomas Doll

Diósgyőr: Rajic – Eperjesi, Alves, Debreceni, Husic (Gohér 73.) – Barczi (Gosztonyi 64.), Egerszegi, Kostic, Marjanovic (Grumic 46.) – Futács, Bacsa
kispad: Rados, Kádár, Vági, Vadász
vezetőedző: Tomislav Sivic

Gól: Péter (27.) illetve Alves (48.), Bacsa (65.)
Sárga lap: Józsi (16.), Mateos (24.), Gyurácz (24., 43.), Laczkó (56.) illetve Barczi (29.), Bacsa (35.), Debreceni (39.), Futács (44.)
Kiállí­tva: Gyurácz (43.)

20140423-dvtk-peterAhogy az várható volt, egyik edző sem a legerősebb kezdőjét küldte pályára a Puskás Ferenc Stadionban. A mérkőzésre ennek ellenére nem lehetett panasza annak a pár száz drukkernek, aki kilátogatott a mérkőzésre – rengeteg helyzetet láthattunk az első percekben. A diósgyőriek kezdtek jobban, és a vezetést is magukhoz ragadhatták volna, már persze, ha nincs Jova. Barczi távoli löketét és Futács közeli ismétlését is fogni tudta a bajnokságban mellőzött kapus. Az első negyedóra után aztán magára talált a Fradi, és jöttek a helyzetek, majd az első gól is. A 27. percben Laczkó ment el a bal szélen, középre tett labdájára Péter Antal a lehető legjobbkor érkezett, és kapásból a kapu bal oldalába passzolt az elfekvő Rajics mellett, 1–0. A 19 esztendős támadó találata után a játékvezető, Iványi Zoltán került reflektorfénybe, a 42. percig összesen hat sárgát osztott ki! A félidő hajrájában aztán jött a hetedik a fiatal Gyurácz Andrásnak, neki azonban már volt egy lapja, í­gy villant a piros is, miután brutálisan rácsúszott Bacsa lábára.

A fordulás után az emberelőnyben futballozó DVTK bekezdett, és a 48. percben ki is egyenlí­tett.William Alves maradt üresen egy bal oldali szöglet után, és felugrás nélkül a jobb kapufára bólintotta a labdát, amely onnan a kapuba pattant, 1–1. A kevésbé pörgős második félidőben a diósgyőriek domináltak, és a 65. percben a vezetést is megszerezték. Husic elhúzta el a labdát a bal szélen, középre csavart, Bacsa Patrik remekül helyezkedett, és a védőjét megelőzve 8 méterről elfejelte a labdát a nagyot repülő Jova mellett, 1–2. A végén Futács még kihagyta a kihagyhatatlant – 10 méterről belelőtte a labdát Jovába –, í­gy maradt az 1–2, és ezzel a diósgyőriek kerültek közelebb a Ligakupa döntőjének rendezéséhez.

További képek itt, itt és itt …

Az elődöntő másik mérkőzésén: DVSC – Videoton: 1-5 (0-3)

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

20140423-dvtk-gyuraczThomas Doll:– Ha egy 18 éves játékosnak lehetőséget ad az edzője, akkor nem jó, ha a játékvezető két kis szabálytalanság miatt kiállí­tja őt, ez megviselte lelkileg a játékosunkat. 2-1-re kikaptunk, nem lehetünk ezzel elégedettek, de van hátra még egy visszavágó. Hihetetlen, hogy ilyen a sorsolásunk, hogy 48 óra alatt két mérkőzést kell játszani, ráadásul most 10 emberrel kellett futballoznunk, í­gy nagyon elfáradtunk. Úgy érzem, az MLSZ-ben meg kéne gondolni azt, hogy amikor a dobogóért s az Európa Liga-indulásért folyik a harc, akkor egy ilyen meccsre nem ilyen játékvezetőt kéne küldeni, aki nincs a helyzet magaslatán. A nézők és a hozzáértők láthatták, a fiataljaink hogy játszottak, Csilus sok labdát szerzett, Gyurácz is jól látta el a feladatát, de úgy érzem, hogy a bí­ró nem volt a feladata magaslatán.

Tomislav Sivic:– Csalódott vagyok, amiért nem rúgtunk öt gólt, s csak azért nem, mert a volt olyan szituáció, amikor a játékosok magukra gondoltak, s nem a csapatra. Ekkora helyzetet nem lehet kihagynia egy válogatott játékosnak, akár haragszik most ezért, akár nem. Ez nem létezik. Lehet, hogy nagyképű leszek most, pedig nem mégse leszek az, a Ferencváros ellen nyerni szoktam, megtörtént már ez sokszor, és ebben ma is hittem. Az első félidőben, amikor három ziccert kihagytunk, akkor kaptunk egyet. A végén pedig kimaradt, ami kimaradt. A Ferencváros is jó csapat, ma vegyes felállással futballoztak ellenünk, de mi egy lépéssel közelebb vagyunk a döntőhöz. Minden mérkőzésen nyerni akarunk. A gyerekek jól játszottak, ezzel nincs gond, de a helyzeteket be kell rúgni, mert akkor a bajnokságban is előrébb lennénk. Biztos vagyok benne, hogy nem hagyjuk már ki ezt a lehetőséget, s bejutunk a döntőbe.

(Az nso.hu, a csakfoci.hu, a Ferencváros és a Diósgyőr hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2014.IV.23. LK, Ferencváros – Diósgyőr: 1-2 bejegyzéshez

  • A 33. perctől kezdve nekünk kellett volna emberelőnyben játszani, de a “mosolygós” Iványi megkegyelmezett a volt dózsás Barczinak. Valószí­nűleg az eredmény is másképp alakult volna.
    Köszönjük játékvezető spori!
    Szerencsétlen riporter nem az emberhátrányunkat hangsúlyozta, hanem Szivics ragyogó támadó taktikáját… Legyen boldog!

  • Fél szemmel bele-bele pillantottam a meccsbe.Nem kell nagy következtetéseket levonni,hisz alig volt alapember a csapatban.
    Inkább az látszott,hogy akik nem férnek most már oda a kezdőbe-SZERENCSÉRE-világossá volt remélem most már mindenkinek ,hogy miért.
    Nagy pozití­vum,hogy Drága SIMON TIBORRÓL Most IS megemlékeztek a szurkolók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ