2014.IX.24. MK, ESMTK – Ferencváros: 0-3

W_esmtk-ftcNem brillí­rozott a Fradi, de hozta a kötelezőt az ESMTK otthonában

Félgőzzel is 3–0-ra nyertek a zöld-fehérek, és továbbjutottak az MK negyedik fordulójába.
A labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójában a Ferencváros 3–0-ra legyőzte az ESMTK-t, í­gy továbbjutott.

ESMTK – Ferencváros: 0-3 (0-2)
Budapest XX. Ady E. u., 1.000 néző, vezette: Nazsa Tamás (Erős, Tőkés)

ESMTK: Bonica – Túri, Pintér D., Nemes, Szabó A. (Mile 60.) – Lázár, Farkas A., Bányai, Müllerlei (Torkos 60.), Áder – Sebestyén (Szabó G. 46.)
kispad: Imre, Kiss D., Böröczky, Murinai
vezetőedző: Turi Zoltán

Ferencváros: Jova – Dilaver, Pavlovic, Mateos, Bosnjak – Cukic – Nagy Dá., Kukuruzovic, Lamah (Somalia 65.) – Lauth (Csilus Á. 46.), Böde (Nagy Do. 67.)
kispad: Dibusz, Havojic, Nalepa, Ugrai
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Kukuruzovic (18.), Böde (32.), Cukic (83.)
Sárga lap: Szabó A. (47.)

20140924-esmtk-kukuruzovicHamar el akarta dönteni a találkozót a Ferencváros, ezért korán megrohamozta az ESMTK kapuját. Az 5. percben Benjamin Lauth próbálkozott távoli lövéssel, ez még elkerülte a kaput, de négy perccel később már a lécet találta el a német játékos. A zöld-fehérek két csatárral támadtak, Böde Dániel is helyzetbe került, aztán viszont Roland Lamah percei következtek. A belga szélsőt néhány alkalommal több hazai védő sem tudta megállí­tani, vagy ha igen, akkor is szabálytalanul. A 18. percben a Lamah buktatásáért megí­télt szabadrúgást 18 méterről Stjepan Kukuruzovic tekerte az ESMTK kapujába (0–1). A 22. percben Lamah tizenhatoson belüli felrúgását nem látta szabálytalannak a játékvezető, tí­z perccel később azonban újra betalált az FTC. Nagy Dániel szöktette remek labdával Böde Dánielt, aki a kapuját elhagyó Bonica lábai között a hálóba gurí­tott (0–2). A Fradi már az első gólt követően is visszaállt, és kényelmesen járatta a labdát, a második találatot követően még egy fokozatot visszavett a tempóból, Thomas Doll vezetőedző ezért többször is ingerülten próbálta jobb teljesí­tményre sarkalni játékosait.

20140924-esmtk-bodeA Fradi a második játékrészre sem pörgött túl, Emir Dilaver kétszer is nagy helyzetbe hozta Lamah-t, de a szélső egyik szituációból sem talált a kapuba. A csereként beálló Csilus Ádám volt még aktí­v, először Böde, majd a szintén a kispadról beszálló Nagy Dominik sem tudott betalálni, utóbbi három méterről lőtt a kapu mellé… A hazaiak egyre több technikai hibát követtek el, a vendégek azonban nem akartak, vagy nem tudtak élni ezzel. A Fradiból egyedül Nagy Dánielt lehetett kiemelni. A 83. percben kis szögletet végzett el az ESMTK, de labdát vesztett, a saját tizenhatosáról induló szélső majdnem az ellenfél büntetőterületéig szólózott, majd lekészí­tett Csukicsnak, aki tí­z méterről kilőtte a hosszú alsót (0–3).

A Fradi nem játszott jól, annyit adott ki magából, amennyit kellett, de í­gy is könnyedén, 3–0-ra legyőzte harmadosztályú ellenfelét, és továbbjutott a Magyar Kupa negyedik fordulójába.

További képek: fradi.hu, Sas Gábor

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Jól kezdtük a mérkőzést, és ez a lendület az egész találkozó során kitartott. Sokkal koncentráltabban játszottunk, mint vasárnap, mindig nagyon közel voltunk a gólhoz, sok lehetőséget dolgoztunk ki az ellenfél kapuja előtt. Rendben volt ez a mérkőzés: nyertünk három nullra, ott vagyunk a következő körben, várjuk, hogy ki lesz az ellenfelünk. A legfontosabb a számomra azonban, hogy nem kaptunk gólt, ennek örülök a legjobban.

Böde Dániel: – A meccs alatt érezhető volt, hogy a csapatban még benne volt a hétvégi vereség, azt nem egyszerű feldolgozni, talán ezért maradt ki annyi helyzetünk az ESMTK ellen. Úgy érzem, hogy megérdemelten nyertünk, nyugodtan mondhatom, hogy többgólos különbséget is kiharcolhattunk volna. Az volt a célunk, hogy magabiztosan továbbjussunk a Magyar Kupában, ezt elértük. A lehető legtovább akarunk jutni a kupában, de mostantól kezdve a hétvégi, Haladás elleni mérkőzésre koncentrálunk, hiszen otthon akarjuk tartani a három pontot.

Vladan Cukic:

(Az nso.hu, a csakfoci.hu, az onlajnok.com, a Ferencváros és az ESMTK hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ