2014.IX.28. Ferencváros – Haladás: 0-0

A Haladás ismét megviccelte a Fradit

Az erősen tartalékos szombathelyiek egy kis szerencsével elcsentek egy pontot az Üllői útról.
A labdarúgó NB I kilencedik fordulójának záró mérkőzésén a Ferencváros nagy meglepetésre nem bí­rt odahaza az erősen tartalékos Haladással.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Teljesen más arcunkat kell mutatnunk a Haladás ellen, mint tettük azt az Újpest elleni mérkőzésen. A játékunknak, és a mentalitásunknak is jelentősen fel kell javulnia, ha meg akarjuk nyerni a mérkőzést. Ha ebben a két tényezőben maximálisan teljesí­tünk, akkor nem lehet gond. Szeretnénk három ponttal gazdagodni a Haladás elleni bajnokin, ezért mindent ki kell adnunk magunkból!

Artner Tamás: – Egy nagyon nehéz mérkőzésre számí­tok. Nagyon jó csapat ellen lépünk pályára, akik nagyon együtt vannak és fizikálisan erősek. A Ferencváros elé bajnoki cí­met tűztek ki célul. A múlt héten elvesztették az Újpest elleni rangadót, ami fájó vereség lehetett nekik, de éppen ezért kettőzött erővel fognak küzdeni, hogy javí­tani tudjanak. Sajnos több kulcsemberrel sem tudok számolni vasárnap. Úgy gondolom, hogy jelenleg egy Radó Andrást és egy Halmosi Pétert nem tud pótolni a csapat, de azoknak, akik majd a helyükön szerepelnek, a tudásuk legjavát kell nyújtaniuk. Lehet látni, hogy az Andris kiesésével gólképtelenek lettünk és Halmosi Péter is vezéregyénisége a Haladásnak, de nincs mese, nélkülük kell mindent megtenni annak érdekében, hogy pontot, pontokat szerezzünk

A mérkőzés:

Ferencváros – Haladás: 0-0
Groupama Aréna, 7.118 néző, vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zs., Márkus)

Ferencváros: Dibusz – Somalia, Pavlovic, Mateos, Dilaver – Cukic, Kukuruzovic (Busai 63.) – Nagy Dá. (Ugrai 63.), Gera, Lamah – Böde
kispad: Jova, Havojic, Nalepa, Bosnjak, Nagy Do.
vezetőedző: Thomas Doll

Haladás: Rózsa – Schimmer, Dvorschák, Fehér Z., Devecseri – Jagodics M., Iszlai – Gyurján B., Szakály A. (Gaál B. 73.), Nagy O. (Németh M. 78.) – Rocchi (Jancsó 90+2.)
kispad: Gyurján M., Városi, Farkas M., Zamostny
vezetőedző: Artner Tamás

Sárga lap: Gera (80.), Cukic (82.), Pavlovic (87.) illetve Gyurján B. (58.), Rózsa (67.), Jancsó (90+4.)

Nagyjából a 41. percre fogyott el a hazai közönség türelme. Eleve csak bő negyed házat regisztrálhattak az Üllői úti stadionban (a kezdéskor még több százan bí­belődtek a jegyvásárlással), a megjelent hazai szurkolók korántsem teremtettek pokoli hangulatot, és a csapatok futballja sem gyújtotta lángra a nagyérdeműt. Igyekezett, akart a Fradi, ezt ne vitassuk el, de erejéből a szünetig csak egy Roland Lamah-kapufára és pár veszélyes Gera Zoltán-lövésre futotta, mí­g az erősen tartalékos (Halmosi Zoltán és Kamil Kopúnek eltiltott, Radó András sérült) Haladás foggal-körömmel védekezett, Tommaso Rocchi például egyetlen használható passzt kapott, akkor is lesen állt.

A szünet után is a Fradi játszott veszélyesebben, de valósággal körbelőtték Rózsa Dániel kapuját a hazai zöld-fehérek, egy alkalommal meg Fehér Zoltán mentett hatalmasat. A közönség morgolódott, majd ismét heves füttyögésbe kezdett, miután elhűlve konstatálta, hogy Gyurján Bence képes volt nem eltalálni a labdát egy méterre az előtte tátongó kaputól, majd Szakály Attila kiváló helyzetből feladta a labdát Dibusz Dénesnek. Böde Dániel a hajrában két ziccert is kihagyott, majd az ötösön blokkolta Lamah lövését a legvégén – hadilábon állt a szerencsével a Fradi, nagy meglepetésre ponttal távozott í­gy az Üllői útról az erősen tartalékos Hali, amely látogatóként 448 perce nem ért el gólt.

Thomas Doll igen búsan üldögélt a végén a pálya mellett egy hűtődobozon – közben csapatát füttyszó kí­sérte az öltözőbe. Sokadszor.

A válogatott keretbe kerültek közül Dibusznak nem akadt sok dolga, Gera Zoltán ugyan több technikás megoldással vétette észre magát, de hosszú-hosszú percekre eltűnt a mezőnyben, Nagy Dominik pedig a kispadon kezdett, és később sem kapott lehetőséget Dolltól.

További képek: fradi.hu, Farkas Zsolt, Sas GáborLendvai Róbert

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Mozgalmas mérkőzés volt, amelyen a játékosaimtól azt kaptam, amit ilyen helyzetben várni lehetett: minden idegszálukkal azon voltak, hogy ne kapjunk gólt, belevetették magukat a lövésekbe, fegyelmezettek voltak – mondta Artner Tamás, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. – Az előre játékunkkal nem vagyok elégedett, a mai teljesí­tményünk csak arra volt elegendő, hogy elvigyünk egy pontot innen. Hogy mi lett volna, ha játszhat Radó András és Halmosi Péter? Ők adják a minőséget a csapatba, elképzelhető, hogy velük látványosabb lett volna a játékunk, de a futballban nincsen »ha«. Nem volt nehéz annál jobban játszani, mint amit eddig nyújtottunk… Kecskeméten a három meghatározó játékosunk, Radó, Fehér és Halmosi együtt fent voltak a pályán, azóta egyszer sem. A Ferencváros rengeteget megtett a győzelem megszerzéséért, de megérdemeltük az egy pontot.”

„Egészen jól kezdtük a mérkőzést, az első húsz perc rendben volt, utána azonban elveszí­tettük a fonalat – mondta Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Gyorsan játszottunk, a szélső védőinket jól feltoltuk, gyorsan járattuk a labdát, és beszorí­tottuk a Haladást, de az első játékrészben hiányzott az akarat. A második félidőben is jól futballoztunk, beszorult ellenfelünk, de nem jött az a plusz, ami a gólhoz kellett volna. A csapatom ma rengeteg kilométert lefutott, a küzdeni tudás is elfogadhatóbb volt annál, mint amit a derbin nyújtottunk. A probléma az, hogy a mérkőzéseket gólra játsszák, ha nem vagyunk képesek betalálni, nem érdemlünk győzelmet. Sajnálom, hogy nem tudtuk megjutalmazni szurkolóinkat, akik kiválóan buzdí­tottak minket. Hogy szükségünk van-e új csatárra? Megvoltak ma is a játékosaink a győzelem megszerzéséhez, bí­zunk a támadóinkban, de már tárgyalunk a Real Madriddal, hogy kit lehetne onnan elhozni…”

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Haladás hivatalos honlapja, valamint az  MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ