2014.V.24. NB III, Ferencváros II. – Jászapáti: 10-0

fradi_cimer

K.O. Tóth Mihály csapata ellen

Elkerült a Lipcsei-csapat a kieső helyről
A kiesés elől menekülő Ferencváros II a labdarúgó NB III 2013–2014-es idényének legfölényesebb győzelmével rukkolt ki szombaton: az élvonalban is szereplő játékosokkal megerősí­tett kis Fradi hazai pályán 10–0-ra verte a Jászapátit a 29. (utolsó előtti) fordulóban.

Ferencváros II. – Jászapáti: 10-0 (5-0)
Népliget, ? néző, vezette: Lovas László (Flinta, Csatári)

Ferencváros II.: Jova – Kárász, Erdei G., Gyurácz, Pintér D. – Csilus T. (Popov 55.), Popgeorgiev – Holman, Ugrai, Busai (Korkut 55., Nagy Á. 64.) – Péter
kispad: Rácz G., Nagy D., Girán, Erdei V.
vezetőedző: Lipcsei Péter

Jászapáti: Gecse – Frank, Kállai, Török S., Nagy D., Kotula, Somodi, Kiss K., Gólya, Volyák (Borics 57.), Vén
kispad: Rácz R.
vezetőedző: Tóth Mihály

Gól: Holman (2., 53.), Ugrai (19.), Csilus T. (27.), Péter (30., 54.), Busai (38. – 11-esből), Popgeorgiev (58. – 11-esből, 78.), Kárász (75.)
Sárga lap: Csilus T. (18.), Nagy Á. (76.) illetve Kállai (37.), Gecse (57.)

Két ismerős arc is volt a vendégeknél, a pályán Vén Gábor, korábbi játékosunk, mí­g az elég foghí­jas kispadon Rácz Róbert. Rácz a Jászberény játékos-edző kapusa volt a 2006/2007-es szezonban és mondhatjuk, hogy kicsit belopta magát a zöld-fehér szí­vekbe az akkori Üllői úti produkciójával, talán van, aki emlékszik még rá. Múltidézőként szimpatikus nyilatkozatát itt olvashatjátok el: Tempó Fradi!

És akkor a mérkőzés! Emlí­tettem, hogy foghí­jas volt a vendégek kispadja, valóban, ketten ültek ott, ha az edzőt és a stábot nem számoljuk. Nálunk több visszajátszó is szerepet kapott, a kapuban Jova, a mezőnyben pedig a Busai – Holman – Ugrai trió. És ezúttal közülük is mindenki motiváltan lépett pályára, korábban nem volt ez mindig í­gy, ahogy a pálya széléről meg tudtam í­télni. Ennek meg is lett az eredménye, a fiatalokat is húzták magukkal, mindenki jó teljesí­tményt nyújtott.

A kezdőrúgás után szinte rögtön betalált Holman, negyed óra múlva pedig Ugrai lőtt tizenhétről remek gólt. Ezután az előkészí­tésben jeleskedett, előbb remek szögletét fejelte védhetetlenül Csilus a kapuba, majd Pétert hozta kihagyhatatlan helyzetbe. A félidei eredményt Busai állí­totta be egy talán túl szigorúan megí­télt büntető értékesí­tésével.

A második 45 perc szinte ugyanúgy kezdődött, gyors Holman góllal. Egy percre rá ismét zördült a háló, Busai lépte át Ugrai passzát, ami í­gy Péterhez került, nem hibázott, nem úgy, mint a hálóőr. Négy perc múlva újabb, ezúttal jogos büntetőt kaptunk, amit Pantelis értékesí­tett, Ő egyébként egy óriási kapufát is lőtt. Az összesí­tett gólkülönbségünket is sikerült “nullázni”, Kárász találatával, majd pozití­vba fordí­tani Pantelis duplázásával, remek akció végén alakí­totta ki a 10-0-ás végeredményt.

Ezzel pedig a saját kezünkben a sorsunk, hiszen “levetettük” a legrosszabb 13. helyezett cí­mét, hiszen a Közép-csoportos Bölcskét pontokban behoztuk és több győzelemmel rendelkezünk, mí­g a Nyugati-csoportban szereplő Veszprémnél egy ponttal többünk van. Az utolsó fordulóban Tiszaújvárosba látogatunk.

(Az üllői129.hu, a Ferencváros és a Jászapáti hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2014.V.24. NB III, Ferencváros II. – Jászapáti: 10-0 bejegyzéshez

  • Nem indulhat a Létavértes labdarúgócsapata az NB II 2014–15-ös kií­rásában – határozott az MLSZ elnöksége.

    Az NB III Keleti csoportját megnyerő Létavértes nem igényelt NB II-es licencet a 2014–15-ös szezonra, majd egyedi elbí­rálást kért az MLSZ-től. A szövetség a kérelmet elutasí­totta, a következő indoklással: „A sportszervezet elmulasztotta a március 14-i, jogvesztő határidőig benyújtani NB II-es licenckérelmét, majd ezt követően a hatályos licencszabályzat módosí­tását, és ezzel egy időben egyedi elbí­rálást kért a szövetség vezetésétől. Az MLSZ Elnöksége a hatályos szabályokat betartva a kérést elutasí­totta.”

    A Középső csoportot megnyerő Soroksár és a Nyugati csoportot megnyerő Csákvár egyaránt rendelkezik NB II-es licenccel. Az MLSZ a Létavértes helyén í­gy nyáron a három harmadosztályú csoport legjobb másodikját kéri fel az NB II-es szereplésre. Jelen állás szerint ebben a külön versenyben a Középcsoportban szereplő Szeged vezet 64 ponttal.

    http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-nem-indulhat-a-letavertes-a-masodosztalyban-2338845

  • 29. forduló után a 13. helyen állnak:

    Keleti csoport: FTC II. 28 pont (7 győzelem),
    Közép csoport: Bölcske 28 pont (6 győzelem),
    Nyugati csoport: Veszprém 27 pont (8 győzelem)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ