2014.VIII.13. MK, Héví­z – Ferencváros: 0-8

A Fradi nyolc gólt szerezve jutott tovább Héví­zen

A labdarúgó Magyar Kupa első fordulójában a Ferencváros Héví­zre látogatott, és könnyed, 8–0-s győzelmet aratva jutott tovább a fővárosi csapat.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Damina László (Héví­z, szakosztályvezető): – Héví­zen nagyon örülünk annak, hogy egy ilyen patinás egyesület, mint az FTC látogat el hozzánk. A mi csapatunk is zöld-fehér szí­nekben futballozik, emellett Héví­zen is van egy Fradi Templom, í­gy remélem, hogy a két klub szurkolói barátságosak lesznek egymással. Örülünk, hogy a Ferencvárost fogadhatjuk a Magyar Kupában, remélem, a fradista szurkolók meggyőződhetnek majd a héví­ziek vendégszeretetéről.

Thomas Doll: – Megadjuk a tiszteletet az ellenfél csapatának, ettől függetlenül egyértelműen azért utazunk a Héví­z otthonába, hogy kiví­vjuk a továbbjutást. A saját játékunkra kell koncentrálnunk, nem szabad félvállról vennünk a találkozót. Tisztában vagyok vele, hogy a Héví­z és a Ferencváros között nagyon jó a kapcsolat, ezért mindent megteszünk azért, hogy kiszolgáljuk a közönséget. Hangulatos, igazi kupamérkőzésre számí­tok.

A mérkőzés:

Héví­z – Ferencváros: 0-8 (0-6)
Héví­z, 1.664 néző, vezette: Szőts Gergely (Farkas B., Pápai)

Héví­z: Horváth I G. – Herbály, Fisli, Vasas, Rácz I. – Kiss J., Keszthelyi, Hetesi (Boros 71.), Fekete B. (Nagy B. 46.) – Horváth II G., Horváth M. (Torsa 71.)
kispad: Szabó Á., Horváth M.
vezetőedző: Koller Zoltán

Ferencváros: Jova – Nalepa (Batik 46.), Mateos, Pavlovic, Bosnjak – Havojic, Cukic, Kukuruzovic, Nagy Dá. (Csilus Á. 46.) – Lauth, Böde (Nagy Do. 46.)
kispad: Tarczy, Busai, Ugrai
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Lauth (9., 13., 62.), Kukuruzovic (22.), Böde (27.), Havojic (34., 44.), Csilus Á. (49.)

Az Európa-liga küzdelmei és a Chelsea elleni stadionavató gálamérkőzés után, a bajnoki pontvadászat közben a megyei első osztályú Héví­zre utazott a Ferencváros, amelynek edzője, Thomas Doll egyáltalán nem B-csapatát küldte pályára a hazaiak ellen. A két klub remek kapcsolatot ápol egymással, nem véletlenül találhatjuk Héví­zen a Ferencváros templomát, és közel 1700 néző várta a helyszí­nen az összecsapást.

Az első percekben közölte is a hangosbemondó, hogy több embert már nem engedhetnek be a stadionba (ilyet sem hallottunk még Magyarországon), és alig helyezkedtek el az utoljára érkezettek, már vezetett is a Fradi: Stjepan Kukurozovic bal oldali beadására Benjamin Lauth tökéletesen érkezett (0–1), majd nem sokra rá megismételték ezt a jelenetsort a másik szélről is (0–2). Igazi edzőmérkőzés kerekedett a kupamérkőzésből, az első félórához érve előbb Stjepan Kukurozovic (0–3), majd Böde Dániel (0–4), aztán Tomislav Havojic talált be szép egyéni akcióból (0–5), kihasználva az igencsak szellős hazai emberfogást. A magyar fiú pengés emelése volt közöttük a legszebb találat, de Tomislav Havojic másodikja sem volt csúnya, aki szintén nagyon okosan tekert a jobb sarkba (0–6).

Doll hármat cserélt a szünetben, beküldte Batik Bencét, Nagy Dominikot és Csilus Ádámot is, akik közül utóbbi kettő nem sokkal az újrakezdés után összehozta a Fradi hetedik találatát (0–7). Visszavett ezt követően a fővárosi csapat, fel is lelkesedett a Héví­z, amely három kisebb-nagyobb helyzetet is összehozott, a másik kapu előtt azonban Benjamin Lauth megmutatta, hogyan kell ziccer értékesí­teni (0–8). Innentől már csak az volt a kérdés, hogy hagyja-e a Fradi szépí­teni a hazaiakat – nos, nem rúgtak gólt végül a héví­ziek, pedig a hajrában David Mateos besántikált az öltözőbe, amikor több cserelehetősége már nem akadt a vendégeknek.

Gálamérkőzés után gálamérkőzés: könnyed győzelmet aratott a Ferencváros a „baráti” Héví­zen.

További képek: fradi.hu

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Felszabadult, közönségszórakoztató játékkal remek mérkőzést játszottunk. Elégedett vagyok a srácokkal, mert próbálták a lehető legjobban kiszolgálni a közönséget. Nagyon fontos volt, hogy továbbjussunk a Magyar Kupában, és örömteli, hogy jó futballalsikerült ezt elérni. Hibák persze még vannak, a fiataloknak be kell érniük, de a folyamatos meccsterhelés meghozza majd a még jobb eredményt.

Koller Zoltán: – A labdabirtoklásra voltam kí­váncsi, hogy sikerül-e ebben teljesí­teni, sajnos nem jött össze, pedig a Fradi már az elejétől egy kényelmes játékot játszott. Sajnálom, hogy a becsületgólt nem sikerült megszereznünk.

Benjamin Lauth: – Egy mérkőzésre sem szeretem azt mondani, hogy könnyű találkozó, í­gy a maira sem. Nagyon örülök, hogy háromszor is sikerült gólt szereznem, és ezzel továbbjutáshoz segí­tettem a csapatot. A gólok minden csatárnak nagyon fontosak, minden egyes találatból újabb és újabb önbizalmat tud nyerni. Ezt a gólerős formámat a bajnokságban is meg akarom mutatni, remélem, hogy minél előbb az NB I-ben is eredményes tudok lenni.

(Az nso.hu, a zaol.hu, és a Ferencváros hivatalos honlapja, valamint az  MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ