2014.VIII.17. Győri ETO – Ferencváros: 0-1

A Fradi nyerte a zöld-fehérek rangadóját

A házigazda Győr rengeteg helyzetet elpuskázott, í­gy Busai Attila találata három pontot ért.
A labdarúgó NB I negyedik fordulójának rangadóját a Ferencváros nyerte a rengeteg ziccert elhibázó Győri ETO ellen. A találkozó egyetlen találatát Busai Attila szerezte, az első félidő hajrájában.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Horváth Ferenc: –  Ez a mérkőzés személy szerint nekem is fontos lesz, mert ez lesz az első rangadóm ebben a stadionban. Eddig ugyanis úgy hozta a sorsolás, hogy idegenben kellett lejátszanunk a rangadókat. Nagyon sokat lendí­tene a csapaton, ha itt nyerni tudnánk, és erre is fogunk készülni. Amin változtatni kell, azt megbeszéltük, kielemeztük, remélem, hogy azon tudunk is változtatni, de a szerencse is jó lenne, ha mellénk pártolna, sokat dolgozunk érte, hogy ez í­gy legyen. Jó lenne egy nagyon erős Fradi, de ne most erősödjön meg, ráér pár héttel később.

Thomas Doll: – Két erős csapat mérkőzik majd meg vasárnap. Az elmúlt fordulókban a Győr és mi is veszí­tettünk pontokat, ezért biztos vagyok benne, hogy mindkét együttes ezer fokon ég majd. Kellenek a győzelmek, hiszen a végelszámolásnál minden elhullajtott pont fájó. Százszázalékos koncentrációt várok el mindenkitől, szeretném ugyanazt a küzdő, harcias mentalitást látni, mint amit a Chelsea ellen mutattunk. Ennyi kell, semmi több!

A mérkőzés:

Győri ETO – Ferencváros: 0-1 (0-1)
Győr – ETO Park, 7.213 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor (Kispál, Viszokai)

Győri ETO: Kamenar – Svec (Dudás 69.), Lipták, Lang, Völgyi – Kamber, Pátkai (Trajkovic 79.) – Rudolf, Kronaveter (Andric 54.), Varga R. – Priskin
kispad: Kocic, Koltai, Dinjar, Windecker
vezetőedző: Horváth Ferenc

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Pavlovic, Mateos, Bönig – Gyömbér – Nagy Dá. (Cukic 65.), Gera (Havojic 78.), Busai – Böde (Lauth 78.)
kispad: Jova, Kukuruzovic, Bosnjak, Ugrai
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Busai (45.)
Sárga lap: Völgyi (14.), Lang (23.), Kamber (79.), Priskin (89.) illetve Pavlovic (63.), Böde (74.), Gyömbér (76.), Cukic (81.), Nalepa (84.), Busai (89.)
Kiállí­tva: Varga R. (85.)

20140817-gyor-busaiA forduló rangadóját Győrben játszották, ahol két zöld-fehér gárda csapott össze: az előző szezonban második helyen záró ETO és a legutóbb bronzérmet szerző Ferencváros. A kellemes nyárvégi délutánban jó iramban, de helyzetek nélkül kezdtek a csapatok, valósággal eseményszámba ment egy Rudolf Gergely által az oldalhálóba vágott haloványka ziccer. A félidő hajrájában aztán Rudolf, majd Priskin Tamás hibázott ajtó-ablak ziccerben, és ez általában rosszat jelent a futball törvénykönyve szerint – mint ezúttal is: nem sokkal a lefújás előtt egy teljes védelmi zárlatot használt ki Busai Attila, í­gy a vendégek vonulhattak mosolygósan az öltözőbe, 0–1.

20140817-gyor-dibuszA fordulást követően Lipták Zoltán csodásan blokkolta Gera Zoltán közeli lövését, aztán gólpasszt adhatott volna Rudolfnak, ha a támadó le tudta volna venni a hatalmas indí­tást a kapussal szemben állva. A csatárok tehetetlensége miatt a hazai védőkre maradt a gólszerzés, ám szögletek után Djordje Kamber és  Lipták is a léc fölé fejelt az ötösről; majd Priskin is fejjel veszélyeztetett, de ő meg négy méterről David Mateos hátát találta el. Ezek után Varga Roland percei következtek: előbb rosszul vette át a labdát szintén már csak a kapussal szemben állva, majd hat méterről a kapufára gurí­tott. Dibusz Dénes nem unatkozott tehát, az utóbbi esetnél is beleért a labdába, nem sokra pedig óriásit homorí­tott a jobb sarok előtt, hogy elérje Lipták erős fejesét. Nem unatkoztak a nézők sem, sőt kifejezetten jól szórakoztak, igazolva az örök bölcsességet, miszerint minden mérkőzés élvezetes, ahol hajtanak a futballisták becsülettel. A győri szurkolók eltekinthettek volna a körömrágástól, ha kedvenceik pontosabbak, a 70. percben például Varga tí­z méterről kilőtte a labdát a Rábcába. Horváth Ferenc Nemanja Andricsot, Dudás Ádámot és Nikola Trajkovicsot is pályára vezényelte, mí­g Thomas Doll a Vladan Csukics, Benjamin Lauth, Tomislav Havojic trióval frissí­tette csapatát. így érkeztünk el az izgalmasnak í­gérkező hajráig, amelyben Andrics és Rudolf is kihagyott egy, illetve két ordí­tó lehetőséget, Varga Roland teljesen fölöslegesen kiállí­ttatta magát – tulajdonképpen saját magát verte el az ETO; a Ferencváros egyetlen gólja három pontot ért.

További képek: fradi.hu, Farkas Zsolt, Lendvai Róbert

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Horváth Ferenc: – Mindent megtettek a játékosok, nem tudom elmarasztalni őket. Csak a gól hiányzott a játékunkból. Büszke vagyok a csapatra, igaz, csak három pontunk van. Két rangadót is elveszí­tettünk, melyeket kézben tartottunk, de ez pont ugyanannyit ér, mintha nem í­gy történt volna. Két jó csapat feszült egymásnak, í­gy kilencven percen keresztül nem lehet dominálni, de megmondom őszintén, nagyon meglepett, hogy a Ferencváros öt védővel állt fel. A támadófoci volt meghirdetve, de ez nem az én problémám, nem szeretnék ebbe belemenni, amiért jöttek, azt elérték.

Thomas Doll: – A szezon előtt nagyon kevés idő állt rendelkezésünkre a felkészüléshez, és még mindig láthatjuk, hogy van olyan játékos, aki nincs százszázalékos fizikai állapotban. A Lombard Pápa ellen négy-négy-kettes felállásban játszottunk, de ebben a szerkezetben problémáink adódtak a támadójátékban. Néhány hét múlva azonban már másképp fog kinézni a futballunk, amikor játékosaink visszanyerik a legjobb állapotukat. A második félidőben passzí­vvá vált a játékunk, nem tudtuk eljuttatni a labdát Bödéhez és Gerához, ezért a Győrnek ebben a játékrészben sokkal több lehetősége adódott.

Busai Attila:

Dibusz Dénes:

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Győri ETO hivatalos honlapja, valamint az  MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ