2014.VIII.31. MTK – Ferencváros: 2-1

Vérszegény Fradi és MTK-győzelem az örökrangadón

A zöld-fehérek támadójátéka rettenetesen gyenge volt, Horváth Zsolt szép akció után döntött.
A labdarúgó NB I 6. fordulójában az MTK 2–1-re győzött a Ferencváros elleni derbin a Bozsik-stadionban. Az első két gól szöglet után született, Poór Patrik találatára Benjamin Lauth válaszolt, majd a 80. percben Vass Patrik passza után Horváth Zsolt döntötte el a 205. örökrangadót.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Thomas Doll: – A csapat újra visszatért a jó útra. Három mérkőzést nyertünk meg zsinórban az NB I-ben, és természetesen szeretnénk ott maradni a listavezető Videoton és a tabella elején tanyázó csapatok mellett. Nem szabad leszakadnunk, ezért fontos, hogy vasárnap is megszerezzük a három pontot. Nagyon szeretek az MTK vezetőedzője, Garami József ellen meccselni, tisztelem őt, és a futballban töltött pályafutását. Nemcsak őt, hanem természetesen a csapatát is tiszteljük, hiszen az MTK mindig támadó futballt próbál játszani, és mi is erre törekszünk. Remélem, a közönség jó mérkőzést lát majd, amelyen mi szerezzük az első gólt és mi is nyerjük meg az összecsapást.

A mérkőzés:

MTK – Ferencváros: 2-1 (1-0)
Bozsik stadion, 948 (834 fizető és 114 akkreditált) néző, vezette: Bognár Tamás (Berettyán, Viszokai)

MTK: Hegedüs – Nagy T., Vukmir, Kelemen, Hidvégi – Pölöskei Zs., Poór – Kanta, Vass P. (Frank 87.), Sergio – dr. Horváth Zs. (Thiam 90+2.)
kispad: Groppioni, Vass Á., Kálnoki-Kis, Deutsch, Hajdú
vezetőedző: Garami József

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Pavlovic, Mateos, Bönig – Gyömbér – Lauth (Nagy Do. 71.), Gera, Busai (Cukic 46.), Ugrai (Kukuruzovic 46.) – Böde
kispad: Jova, Batik, Nalepa, Bosnjak
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Poór (25.), dr. Horváth Zs. (80.) illetve Lauth (30.)
Sárga lap: Mateos (23.), Dilaver (60.)

20140831-mtk-lauthJóval visszafogottabban kezdődött a 205. örökrangadó, mint a tavaszi 204., melyet Pölöskei Zsolt bombagóllal kezdett – az első negyedórában csendesen (hangulatilag is csendesen – igen kevesen voltak a lelátón…) csordogált a játék, egy helyzettel. Az mondjuk nem volt kicsi: Vass Patrik adott be precí­zen balról, Horváth Zsolt egyedül maradt a hosszún, és vissza is fejelte a labdát a bal alsó felé, amely Dibusz Dénes legnagyobb megkönnyebbülésére centikkel elpattogott a kapu mellett. A következő nagyobb lehetőség is Horváthé volt, aki a 12. percben balról indulva legyorsulta Pavlovicot, majd Dibuszba lőtt, nem túl jól. A 25. percben Kanta József a sorfalat találta el egy jó szögből elvégzett szabadrúgásból, de a szöglet után már megszerezte a vezetést az MTK: három Fradi-védő vétette el Kanta beí­velését, a labda Poór Patrik elé került, aki hat méterről, középről nagy erővel a kapuba lőtt (1–0). Simán lehetett volna 2–0 is, miután az MTK egy gyors, létszámfölényben vezetett kontrát ziccerig játszott, ám Pölöskei Zsolt egy az egyben nem tudott túljárni a szépen hárí­tó Dibusz eszén. A 29. percben aztán bánhatta, mivel szöglet után egyenlí­tett a Ferencváros: Gera kornere a hosszúra érkezett, Benjamin Lauth üresen maradt és közvetlen közelről a hálóba fejelt a szögletet „végigmozizó” Hegedüs mellett (1–1). Súlyos védelmi hiba, ugyanúgy, ahogy az MTK gólja előtt is. Ez volt Lauth első gólja az NB I-ben, és ez volt a szezon első MTK-mérkőzése, melyen mindkét mérkőző fél gólt szerzett. Az MTK tudatosabban játszott, ám kis hí­ján kapott még egy gólt szöglet után a 44. percben: óriási kavarodás alakult ki a kék-fehérek kapuja előtt, de egy FTC-játékos sem tudott a hálóba stukkolni – végül Ugrai fejelt fölé közvetlen közelről. Kevés hiányzott hozzá, hogy a félidőben valamivel veszélyesebb MTK ne hátrányban vonuljon pihenőre…

Szünetben Thomas Doll kettőt cserélt, mert teljesen érthetően elégedetlen volt csapata támadójátékával: a passzí­v Busai, Ugrai duó jött le, Kukuruzovic és Csukics érkezett. Ez sem sokat változtatott a játékon, de az MTK sem volt veszélyes – egészen a 64. percig, amikor Dibusz figyelme elkalandozott, Horváth Zsolt meglépett, ám keresztbe lőtt a kapu előtt. A 75. percben Böde akadt fent í­géretes helyzetben az MTK védőin, de az FTC támadójátéka továbbra sem volt igazi – az MTK pedig a 80. percben lecsapott. Vass Patrik kapott jobbösszeketőben kiváló indí­tást Kantától, kilépett a leshatárról, ziccerben farkasszemet nézett Dibusszal, majd balra passzolt, Horváth Zsolt pedig kihasználta a százszázalékos helyzetet, laposan a hálóba lőtt (2–1). Az MTK a gól után visszahúzódott kontrázni, várva, hogy az ötlettelenül játszó FTC mivel tud előrukkolni. Nos, sokkal nem tudott: a vérszegény támadásokat nem kí­sérte siker, az MTK-nak pedig volt még helyzete, Pölöskei lőtt futtából a jobb alsó sarok mellé.

A kék-fehérek megérdemelten nyerték meg 2–1-re az örökrangadót, sorozatban harmadszor győzték le hazai pályán bajnoki mérkőzésen ősi riválisukat – és feledtették szurkolóikkal a Videoton elleni súlyos vereséget. Az MTK sorozatban hetedik győzelmét aratta pályaválasztóként, április 12. óta minden hazai bajnokiját megnyerte.

További képek: MTK fb, fradi.hu, Farkas Zsolt

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Garami József: – Természetesen nagyon örülünk, hogy helyesbí­teni tudtuk a múlt heti kisiklásunkat. Az első félidőben már voltak helyzeteink, és ha azokat kihasználjuk, talán könnyebben nyerhettünk volna. A második félidőben volt egy időszak, amikor nagyon türelmesen kellett védekeznünk, mert a Fradi nagyon jött ránk. Sikerült ezt az időszakot jól megoldani, és itt a végén a kitámadó Fradi ellen voltak helyzeteink. Természetesen feszült az ember a mérkőzés előtt, alatt és után is egy darabig, és ez most is í­gy volt. Nagyon örülök, hogy a játékosok a mai mérkőzésre egyrészt jól felkészültek, másrészt mindent megtettek a győzelemért.

Thomas Doll: – Először is szeretnék gratulálni az MTK-nak a megérdemelt győzelméhez. Ma az volt a legnagyobb problémánk, hogy a mezőnyben a párharcokhoz való hozzáállás nem volt megfelelő. Már a meccs elején ez jellemzett bennünket: a belső védők, a szélső védők, a középpályások sorra elveszí­tették a labdákat. Azt hittem, ennél előrébb tartunk már. Ez elfogadhatatlan… Nem túl jó a helyzet: se elől, se hátul nem tudtunk jól produkálni. Az MTK ma egy kicsit nagyobb szí­vvel játszott. Lehet rosszul futballozni, lehet labdákat veszí­teni, de szí­v nélkül nem lehet játszani. Ez most egy hátralépés volt, a következő két hétben ezzel az eredménnyel kell élnünk. Nagyon rossz érzés, amikor egy edzőnek a hozzáállás miatt kell negatí­v hangon megszólalnia… Meg volt a lehetőségünk, hogy fellépjünk a második helyre. Pár játékos már úgy mozgott, mintha megnyertük volna a bajnokságot – őket most vissza kell hoznunk a földre.

Benjamin Lauth:

(Az nso.hu, a Ferencváros és az MTK hivatalos honlapja, valamint az  MLSZ adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2014.VIII.31. MTK – Ferencváros: 2-1 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ