2014.X.18. Ferencváros – Pécs: 2-0

A Ferencvárosnak nem okozott gondot a Pécs

A mérkőzés elején és a végén is betalálta Fradi, gyámoltalanul játszottak a Véber-taní­tványok.
A labdarúgó NB I tizenegyedik fordulójában a Ferencváros Nagy Dominik és Busai Attila találatával 2–0-ra győzött az idényben eddig főleg idegenben vitézkedő Pécsi MFC ellen.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Jól kezdtük a bajnokságot, jó pozí­ciót foglaltunk el a tabellán, de az utóbbi fordulókban hátrébb kerültünk. Ebben a szezonban jóval több lehetőséget dolgozunk ki az ellenfelek kapuja előtt, mint tettük azt az előző idényben, ugyanakkor a helyzeteinket nem tudjuk megfelelően értékesí­teni. Egy olyan csapatot szeretnék látni, amely „gyilkos” ösztönnel rendelkezik, és a tizenhatos környékén kí­méletlenül kihasználja az előtte adódó lehetőségeket. Csak í­gy tudjuk elérni a céljainkat, amely most elsősorban az, hogy ismét ott legyünk a tabella élmezőnyében. Nem vehetjük félvállról a pécsi csapatot, hiszen idegenben is nagyon meggyőző teljesí­tményt tudnak nyújtani. Koncentráltnak, motiváltnak, harciasnak kell lennünk. Győzni akarunk a Pécs ellen!

Véber György: – A Ferencváros ellen mindig megtisztelő játszani és meccselni, de ez a csapat jelenleg nem képvisel olyan játékerőt, hogy eleve feltartott kézzel menjen bárki is. Jó eredményt kí­vánunk elérni, és ehhez megvannak a konkrét elképzeléseink. Egy feljebb tolt védőmunkát kell hatékonyan megoldanunk úgy, hogy a Fradi ne tudjon lendületbe kerülni. Mindkét együttes rossz szériában van, í­gy ez lehet az a mérkőzés, ahol megadatik a javí­tási lehetőség. Az első perctől kezdve észnél kell lennünk, hiszen sokszor kezdtünk rosszul a bajnokságban, ami miatt futnunk kellett az eredmény után. A Fradi-pályán ez akár végzetes is lehet, de bí­zom a játékosokban. Még ha nem is lesz csordultig tele a lelátó, egy ilyen futballközegnek ösztönzően kell hatnia a futballistákra.

A mérkőzés:

Ferencváros – Pécs: 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, 6.023 néző, vezette: Kassai Viktor (Albert, Bozó)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Pavlovic, Nalepa, Bönig – Cukic (Busai 79.), Somalia – Nagy Dá. (Ugrai 73.), Gera, Nagy Do. (Popov 87.) – Böde
kispad: Jova, Batik, Mateos, Haris
vezetőedző: Thomas Doll

Pécs: Poleksic –  Nagy J., Balogh B.,  Romic, Mohl – Horváth A. (Gránicz 81.), Márkvárt – Kővári, Szatmári, Wittrédi (Heffler N. 76.) – Frőhlich (Manjrekar 88.)
kispad: Helesfay, Rácz, Lantos, Frank
vezetőedző: Véber György

Gól: Nagy Do. (10.), Busai (82.)
Sárga lap: Cukic (12.), Busai (90+2.) illetve Márkvárt (20.), Romic (42.), Mohl (57.), Szatmári (70.)

20141018-pecs-nagydoA Ferencváros jelenleg nem képez olyan játékerőt, hogy bárkinek feltett kézzel kellene odamennie – vezette fel a pécsiek Üllői úti kirándulását vezetőedzőjük, Véber György, és talán éppen ez paprikázta fel annyira a zöld-fehéreket, hogy azonnal lerohanták ellenfelüket. Kőkemény belépők, vacakolás nélküli indí­tások és forgolódás nélküli beadások jellemezték ekkor a Fradi játékát, és mivel a vendégvédelem sem mindig állt a helyzet magaslatán, megszerezhették a vezetést a fővárosiak: Vladan Csukics csodapasszát Nagy Dominik higgadtan küldte 11 méterről a bal alsóba, 1–0! Mondhatni, nem tett jót a mérkőzésnek az egykori pécsi futballista találata, mert szép lassan eltűnt a tűz a Fradi játékából, ám a Pécs annyira azért nem bátorodott fel, hogy érdemben is veszélyt jelentsen a szintén expécsi Dibusz Dénes kapujára.

20141018-pecs-busaiJobban kezdte a második félidőt is a hazai csapat, de Csukicsból hiába bújt ki ismét a benne élő Xavi, parádés indí­tása után Nagy Dominik elpazarolta a ziccert, majd Mateo Pavlovic fejese kerülte el nem sokkal a bal alsót. A hajrá felé közeledve egyre nyí­ltabban futballozott a Pécs, azonban a hazai kontrák rendre elhaltak a szélsők ügyetlen beadásain. Hiányzott a lelkesedés és az ötlet a vendégekből is, a csereként beállt Busai Attila gólja (előtte Kassai Viktor remekül alkalmazta az előnyszabályt) pedig végképp eldöntött minden kérdést ezen a bajnokin, 2–0! Hogy még jobb kedve legyen a Fradi-tábornak, Thomas Doll beküldte a végére a 17 éves Popov Patrikot – a német mester szerint ez a győzelem azért is fontos, mert önbizalmat ad csapatának három nyeretlen bajnoki után.

Ebben az idényben főleg idegenben vitézkedett a Pécs, ezzel a gyámoltalan futballal azonban esélye sem volt a pontszerzésre.

További képek: fradi.hu, Farkas Zsolt, Sas GáborLendvai Róbert

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Az érdemi része az értékelésemnek az, hogy ezt a mérkőzést a hazai csapat simán és gond nélkül nyerte meg, úgy, ahogy a papí­rforma í­gérte – mondta Véber György, a pécsiek vezetőedzője. – Arra készültem, hogy felborí­tjuk ezt a papí­rformát, de közel, s távol sem sikerült. Az első félidő gyámoltalan játékot hozott, és a második játékrészben sem volt átütő erő bennünk. Ez volt a realitás.”

„Megérdemelt győzelmet arattunk, jól játszottunk az elején, a vezető gól nagyon jókor jött – mondta Thomas Doll, az FTC vezetőedzője. – Meg kell tanulnunk, hogy előnyben is nyomás alatt kell tartanunk az ellenfeleket, és nem szabad elszórnunk labdákat a középpályán. A védekezésünk kellően erőszakos volt, ezért ma meg tudom dicsérni a fiúkat. Ha í­gy teljesí­tünk a jövőben is, és ezt folyamatosan tudják hozni a srácok, akkor eredményesek leszünk. Támadójátékunkban azután is megvoltak a kulcspasszok, hogy betaláltunk, de a befejezés hiányzott, í­gy nem tudtuk időben eldönteni a találkozót.”

„Az elmúlt tí­z-tizenkét nap nehéz volt, sok sérültünk volt, a válogatott is elvitt játékosokat, előfordult, hogy nyolc labdarúgóval edzettem. Nem szoktam kiemelni játékosokat, de ma kivételt teszek két labdarúgóval. Philip Bönig betegen is teljes erőbedobással futballozott, Somália pedig szokatlan pozí­ciója ellenére (szélső létére szűrőként játszott – a szerk.) is nagyszerűen futballozott, sokat küzdött, és jól játszotta meg a labdákat.”

„Nagy Dominik? Voltak vele nevelési problémák, de nagyszerű munkát végzett itt és a válogatottban is. Mindenki kaphat új esélyt, ha bizonyí­t az edzéseken, í­gy Nagy Dominik is. Örülök neki, hogy változást látok rajta. Nemcsak ő fiatal és tehetséges: Popov Patrik és Haris Attila is az. Fontos látni, hogy a Ferencváros szeretne lehetőséget adni a fiatal játékosainak.”

„A játékvezetők? Jó a viszonyom velük, de mindig elmondom a véleményem. Megkérdeztem a bí­rót, hogy miért kellett Busai Attilának sárga lapot adni a végén, véleményem szerint teljesen felesleges volt. Az a szép a labdarúgásban, hogy sokan sokféleképpen látják a szituációkat. Örülök neki, hogy tudok vele németül kommunikálni, és annak is örülök, hogy nem lett belőlem játékvezető…”

20141018-pecs-nagydo-2Nagy Dominik: – Köszönöm játékostársaimnak, az egész stábnak és természetesen Thomas Dollnak is, hogy bí­ztak bennem, segí­tettek. Nekik köszönhetem azt, hogy gólt szerezhettem ma. Nagyon boldog vagyok, főként úgy, hogy a mérkőzést is sikerült megnyernünk. Ne higgye senki, hogy ez a gól elégedetté tesz. Tudom, rengeteget kell még dolgoznom ahhoz, hogy az első csapatban folyamatosan lehetőséget kapjak.

Busai Attila:

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Pécs hivatalos honlapja, valamint az  MLSZ adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011110ejegyzéshez

  • Feltünt Doll edzô nyilatkozata az ùjoncokròl.

    Popov és Haris-ra nem tért ki terebélyessen, de Nagy Dominikot ùgy emlìtette, mint ha a Ferencví ros (a Klub, a vezetôség, ô, vegyesen ?) szeretne lehetôséget adni a fiatal jí tékosainak.”

    Nem vagyon tisztí ban azzal, hogy Doll mesternek milyen nagy a befolyí sa ilyen döntésekben.

    Talí n valaki többet tud errôl ?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ