2014.XI.23. Videoton – Ferencváros: 0-0

Nem bí­rtak egymással: Videoton–Dibusz Dénes 0–0

Remekelt a Fradi-kapus a listavezető otthonában, nem nyert idénybeli utolsó hazai rangadóján a Vidi.
A labdarúgó NB I tizenötödik fordulójában a Ferencváros gól nélküli döntetlenre végzett Videoton otthonában. A hazaiaktól Gyurcsó Ádám két ordí­tó helyzetet is kihagyott, a vendégkapus Dibusz Dénes több alkalommal is ziccert fogott.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

José Carrillo: – Minden dolog adott a Ferencvárosnál ahhoz, hogy a bajnokság egyik legjobb csapata legyen az NB I-ben. Biztos, hogy nehéz meccs vár ránk ellenük, és abban is biztos vagyok, hogy mindkét csapat győzelemre fog játszani. Egy ilyen meccsen sokszor előfordul, hogy nem a legszebb játékot látják a csapataiktól a szurkolók, de az biztos, hogy izgalmas meccs lesz. Mi ezen a héten is rengeteget dolgoztunk azért, hogy vasárnap győztesen hagyjuk el a pályát. Álvarez és Stopira pénteken érkeztek vissza, de a többi válogatott játékosunk is kisebb-nagyobb problémákkal tért vissza hozzánk. Ettől függetlenül a megszokottnál is jobban akarunk győzni, hiszen tudjuk, hogy mennyire fontos a szurkolóink számára is ez a rangadó. Márpedig borzasztóan szeretnénk megörvendeztetni őket és együtt ünnepelni velük a lefújás után

Thomas Doll: –  A Videotonnak számtalan jó meccse volt már idén, nagyon jó csapat, amely joggal van a tabella élén. Erősek a védekezésben, jók a kontratámadásaik és játékosaik egyénileg is kiemelkednek, bátran felvállalják az egy az egy elleni helyzeteket. A legjobb teljesí­tményünket kell nyújtani, hogy győzzünk Székesfehérváron. A játékosok jól dolgoztak egész héten, és az is fontos, hogy a válogatottjaink egészségesen tértek vissza a nemzeti együttestől. Várjuk már a találkozót, készen állunk a Vidire.

A mérkőzés:

Videoton – Ferencváros: 0-0
Székesfehérvár, 6.100 néző, vezette: Farkas Ádám (Bozó, Georgiou)

Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász, Viní­cius, Stopira – Sándor, Simon Á. – Gyurcsó (Alvarez 74.), Kovács I., F. Oliveira (Trebotic 83.) – Nikolics
kispad: Horváth T., Caneira, Heffler T., Kleinheisler, Feczesin
vezetőedző: José Carrillo

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Pavlovic, Mateos (Nalepa 55.), Bönig – Gyömbér, Somalia – Lauth (Ugrai 84.), Gera, Lamah (Nagy Dá. 74.) – Böde
kispad: Jova, Batik, Busai, Cukic
vezetőedző: Thomas Doll

Sárga lap: Pavlovic (33.), Mateos (41.), Gera (77.) illetve Szolnoki (11.), Caneira (25. – a kispadon), Juhász (27.)

Bár sokáig azt hittük, hogy a Ferencváros elleni rangadóval búcsúzik stadionjától a Videoton, a közelmúltban kiderült, hogy az épí­tkezések csak a jövő ősszel kezdődnek el, nem pedig tavasszal. Igen ám, de a korábbra várt munkálatok miatt a Vidi több bajnokija pályaválasztói jogát is felcserélte, í­gy tavasszal már csak négyszer játszik hazai pályán, a Nyí­regyháza, a Haladás, a Pécs és Kecskemét ellen – í­gy aztán a szokásosnál is nagyobb elánnal készültek a fehérváriak az újabb, egyben utolsó hazai rangadóra. Amelyet jobban is kezdtek, ám Gyurcsó Ádám elpazarolta Sándor György remek indí­tását (közelről a kapusba lőtt), majd Dibusz Dénes leért a karmester középtávoli lövésére is. Ha túl sok kreatí­v támadást nem is láthattunk, de az akaratra és a bátorságra nem lehetett panasz, mert olykor káprázatosan kemény belépőket láthattunk. A félidő derekára sokkal veszélyesebb lett a Fradi, Böde Dániel és Benjamin Lauth is megdolgoztatta a hazai kapust, és sokat elmond a házigazda futballjáról, hogy Juan Carrillót még sohasem láttuk olyan idegesnek, mint most. A játékrész hajrájára beleerősí­tett a Vidi, ám helyzetbe a házigazda sem került.

Jobbat tett a pihenő a Vidinek, de a hí­rek szerint most is AEK-es megfigyelés alatt álló Nikolics Nemanja közelről a kapu mellé fejelt, Gyurcsó pedig másodszor is kihagyta a kihagyhatatlant (ismét Sándor szolgálta ki parádésan). Gyurcsó után menetrendszerűen Sándor került helyzetbe, de fejesét a gólvonalon hárí­totta a Dibusz, Philipp Bönig kettős, majd a kapus „szólóban” hatalmasat védett Juhász Roland két méterről leadott lövésénél is. Videoton–Dibusz 0–0, í­zlelgettünk ekkor egy lehetséges, régi idők stí­lusában hangzó cí­met, miközben egyre elkeseredetten támadott a Videoton. Lauth kétszer is büntethetett volna, de előbb Szolnoki Roland megállí­totta a 16-os és a szabályosság határán, majd tévesen lesen állí­ttatta meg a partjelző; Dibusz közben Nikolics és Juhász próbálkozásait hárí­totta, majd hatástalaní­totta a csereként beállt Arturo Álvarez föld-levegő rakétáját is.

Összességében nem érdemelt győzelmet a Vidi, de hasznos tanulság lehet a listavezető számára a jövő nyári nemzetközi kupaküzdelmek előtt ez a mérkőzés. A Fradi futballjából néha bántóan hiányzik a kreativitás és az átütőerő, és azt se feledjük, hogy a Dibusz-parádék rendre nagy védelmi hibákat foltoztak be.

További képek: fradi.hu

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Joan Carrillo: – Tudtuk előre, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Nagyon sokat dolgozott a csapat, rengeteg veszélyes helyzetet sikerült kidolgoznunk, és csak egy nagyon pici hiányzott ahhoz, hogy nyerjünk. Előfordul, hogy egy csapat sok helyzetet dolgoz ki, mégsem nyer. Ebben javulni kell, ez nem is kérdés, de nem aggódom különösebben, a jövő héten beletesszük a szükséges munkát, és ebben is jobbak leszünk. Sikerült irányí­tanunk, többet birtokoltuk a labdát, az utolsó pillanatig küzdöttek a játékosok, ezzel maximálisan elégedett vagyok. S hogy vezetjük a tabellát? Jó teljesí­tményt nyújtottunk az eddigi tizenöt fordulóban, jó úton vagyunk afelé, hogy elérjük a célunkat, de nem szabad elfelejteni, hogy aki a fél távnál vezet, az még semmit sem nyert.

Thomas Doll: – A mezőny legjobb csapata ellen játszottunk, egy-két esetet leszámí­tva a fiúk jó munkát végeztek a védekezésben, s amikor kellett, akkor a nagyon jó teljesí­tményt nyújtó Dibusz Dénes védett. Azzal viszont nem voltunk elégedettek, hogy hamar elveszí­tettük a labdát. Nem birtokoltuk eleget a labdát, megint hiányzott az utolsó passz az akciók végén, ez akadályozott meg minket abban, hogy nyomás alá helyezzük az ellenfél védelmét. Az eredménnyel azonban boldogok lehetünk. Miként értékelem Somália játékát a középpálya közepén? Jó munkát végzett, semlegesí­teni tudta az ellenfél egyik nagyon veszélyes játékosát, Kovács Istvánt. A tabella? Valóban jócskán le vagyunk maradva a Videotontól, de ne felejtsük el, hogy a bajnokság második felében sokkal többször játszunk majd a saját stadionunkban, a nehéz ellenfelekkel otthon találkozunk, és senkinek sem lesz könnyű dolga, ha el akarja vinni a három pontot.

– Mit gondol, hány pontot köszönhet már önnek a Fradi?
– Nem érdemes ezt számolgatni – hárí­tott rutinosan a Nemzeti Sport kérdésére Dibusz Dénes, aki a Videoton ellen vasárnap 0–0-ra végződő mérkőzés és a forduló legjobbjaként 7-es osztályzatot érdemelt ki. – Azért állok a kapuban, hogy megakadályozzam az ellenfelet a gólszerzésben, ha innen nézem, csak azt tettem, ami a dolgom. Örülök, hogy Fehérváron jól ment a védés, de a teljesí­tményemnek még nagyobb értéke lett volna, ha gólt szerzünk, és nyerünk.

– Csak nem volt csalódott a lefújást követően?!
– Nem, dehogy. Elégedett voltam a döntetlennel, mert szervezetten és jól játszó csapat otthonában értük el. Néhányan már elmondták előttem, í­gy csak megerősí­teni tudom: a Videoton megérdemelten lett őszi bajnok. Ennek fényében akár bravúrosnak is tekinthető a pontszerzésünk.

– A legjobb ferencvárosi meccsén van túl?
– Ezt nem merném kijelenteni. Szerencsére többször sikerült már megfelelnem a velem, illetve magammal szemben támasztott igényeknek, de az biztos, hogy a vasárnapi mérkőzés a rangsor elejére kí­vánkozik. Ha egyszer eljön a nosztalgiázás ideje, jó szí­vvel emlékezem majd rá. Veregették is a vállam a végén a többiek, igaz, amikor Böde Dániel lőtt hármat Kecskeméten, akkor őt lapogattuk. Csapatjáték lévén í­gy megy ez, mindenki hozzáteszi, amit tud.

Tabella:

201415-osz-15-tabella

Góllövőlista:

201415-osz-15-gollovolista

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Videoton hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.24.19:30, m4sport
10.28. 21:00, m4sport
10.31. 19:30, m4sport
11.04. 21:00, m4sport
11.08. 17:00, m4sport
Novák Dezső
Tárhelyszolgáltatónk
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ