2014.XI.7. Bp. Honvéd – Ferencváros: 2-3

Lamah vezérletével fordí­tott a Fradi Kispesten

Öt gól, három 11-es és egy piros a Honvéd–Ferencváros bajnokin, zöld-fehér örömmel a végén.
A labdarúgó NB I tizennegyedik fordulójának nyitó mérkőzésén fordulatos, izgalmas mérkőzésen 3–2-re nyert a Ferencváros a Budapest Honvéd vendégeként.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Csábi József: – Egy hete vagyok vezetőedző Kispesten, az emlí­tett időszak alatt két nagyon nehéz mérkőzést játszottunk a Ferencváros és a Videoton ellen. Meggyőződésem, hogy ez a Honvéd sokkal magasabb szintre hí­vatott, mint amit a jelenlegi helyezése mutat. Az előző két találkozónkon a mutatott játékunk és a hozzáállásunk  nagyon pozití­v volt, de sajnos ez nem párosult eredménnyel. Vasárnap a Videoton egy góllal győzött ellenünk, de nem tudott fogást találni rajtunk, nem futballozta le a csapatomat a pályáról, sőt az utolsó húsz percben elég komoly sanszunk volt arra, hogy kiegyenlí­tsünk, a listavezetőre meg nem volt eddig jellemző, hogy az időt húzza, főleg hazai pályán. Nyilván ezek a dolgok nem boldogí­tanak senkit Kispesten, mivel nem sikerült kiegyenlí­tenünk. A pénteki bajnokira, ha a két csapat kupameccséből indulok ki, akkor azt mondhatom, most lehetőségünk lesz revánsot venni a Ferencvároson. Múlt hét szerdán jobbak voltunk a zöld-fehéreknél, jól játszottunk, agresszí­van előretoltuk a védekezésünket. Ha ezt sikerül tovább fejlesztenünk, akkor győzelmet remélhetünk, és ezt is várom a csapattól, de hozzá kell tennem, rengeteget kell majd dolgoznunk a három pont megszerzéséért.

Thomas Doll: – Mindannyian nagyon csalódottak voltunk, hogy nem sikerült gólt és győzelmet szereznünk az előző fordulóban. A fiúk jól dolgoztak, domináltak a legutóbbi találkozókon, mégsem sikerült eredményesnek lennünk. A Honvéd ellen mindenképp szeretnénk ezen változtatni. Meg kell, tanuljuk, hogyan nyerhetjük meg az ilyen tí­pusú összecsapásokat!

A mérkőzés:

Bp. Honvéd – Ferencváros: 2-3 (1-0)
Bozsik stadion, 1.650 néző, vezette: Fábián Mihály (Kormányos II G., Becséri)

Bp. Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Alcibiade, Ignjatovic, Baráth – Job (Holender 58.), Godoy (Czár 82.), Hidi, Vécsei – Youla, Prosser (Bobál G. 69.)
kispad: Horváth A., Kosnic, Traore, Tóth B.
vezetőedző: Csábi József

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Mateos, Nalepa, Bönig – Somalia, Gyömbér (Lamah 46.), Cukic, Gera (Ugrai 84.) – Böde, Lauth (Nagy Dá. 88.)
kispad: Jova, Batik, Nagy Do., Busai
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Youla (28., 55. –  mindkettő 11-esből) illetve Böde (47.), Lauth (48.), Lamah (90. – 11-esből)
Sárga lap: Alcibiade (21., 89.), Prosser (42.), Godoy (43.), Holender (67.), Ikenne-King (68.) illetve Nalepa (14.), Lauth (27.), Mateos (74.)
Kiállí­tva: Alcibiade (89.)

20141107-honved-bodeNem számí­t már kiemelt biztonsági kockázatú mérkőzésnek a Honvéd és a Ferencváros bajnokija, és nem számí­thattak a rendezők kiemelt érdeklődésre sem, jó ezerhétszáz szurkoló tette tiszteletét a stadionban a kezdésre. Nem mondhatni, hogy két remek formában lévő csapat egymásnak feszülését bojkottálták volna a fanok: a zöld-fehérek előző kilenc bajnokijukon egyszer sem tudtak két gólnál többet szerezni, az előző fordulóban, a Paks ellen csak helyzetekig jutottak; a hazaiak meg utolsó négy bajnokijukon voltak gólképtelenek.

Egész pályás letámadással kezdtek a kispestiek, és ezzel nem tudott mit kezdeni a Fradi, de mégis majdnem vezetést szereztek a vendégek, ám Böde Dániel jobb oldali beadása Kemenes Szabolcsot megkerülve végül a túloldali kapufán csattant. Egy hazai beadás meg az ötösön Benjamin Lauth kezén – nem mellékes kérdés, hogy az elől a George Ikenne-King elől mentett í­gy a német, aki nagyot lökött rajta a kezezés előtt… Souleymane Youla mindenesetre nem polemizált, hanem magabiztosan értékesí­tette a büntetőt: 1–0! A gólt követően sokkal többet támadott a Fradi, de helyzetbe csak egyszer került, ám Bödét remek becsúszással szerelte Alekszandar Ignjatovics.

Thomas Doll a szünetben Gyömbér Gábor helyett beküldte a pályára Roland Lamahot, aki pár percen belül két gólban is főszereplő volt: beadásai után előbb Böde Dániel (1–1), majd Benjamin Lauth (1–2) mattolta közelről a kispesti védelmet. De hamarosan egyenlí­tettek a hazaiak, Souleymane Youla egy újabb büntetőt is magabiztosan váltott gólra: 2–2! Nagy harc indult az újabb találatért, és a mérkőzést stí­lszerűen egy újabb büntető döntötte el: Raffaele Alcibiade hozta össze, Roland Lamah váltotta gólra: 2–3!

Négy nyeretlen idegenbeli mérkőzés után újra nyert vendégként, és fellépett a dobogóra a Fradi, a Honvéd meg zsinórban hetedik bajnokiján sem tudott győzni.

További képek: fradi.hu, mlsz.hu

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Előrebocsátom, nem szeretnék az í­téletekről véleményt mondani, mert körlevél érkezett az MLSZ-től, hogy ne foglalkozzunk a bí­rókkal – mondta Csábi József, a Budapest Honvéd vezetőedzője. – Nehéz ilyenkor bármit is mondani, nem érdemeltünk vereséget. Előrébb akartuk helyezni a védekezésünket, és bár hibáztunk benne, de ez bejött. A második félidőben magabiztosabban lehozhattuk volna a mérkőzést, öt perc alatt fordí­tott a Fradi, ebből tanulnunk kell. Nyerni akartunk még kettő-kettő után is, az, hogy a végén elveszí­tettük a mérkőzést, nagyon tanulságos volt. Jó úton járunk, mást játszott a Honvéd most, és a múlt héten is, javí­tanunk kell az eredményeinken, de ma már közel jártunk a sikerhez. Dühös vagyok, mert ma is láttam, hogy több van bennünk, de biztos vagyok benne, hogy jobb lesz ez.”

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy elhoztuk a három pontot, egy kiváló ellenféltől – mondtaThomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Az első félidőt átaludtuk, de a második játékrészben már felépí­tett akciókat vezettünk. Eddig idegenben nem sikerült a saját játékunkat játszani. Az előző két meccsen hátrányból kellett felállnunk, most nemcsak egy, hanem három pontot szereztünk. Én is örülnék, ha tudnám, miért nem ment a játék az első félidőben, a Honvéd jól letámadott minket, a második játékrészben azonban már megmutattuk, hogy mit tudunk, végig hittünk a győzelemben, és a lehető legjobbkor találtunk be. Két hetünk lesz a következő találkozóig, mindent megteszünk az újabb sikerért.”

Roland Lamah:

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Bp. Honvéd hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2014.XI.7. Bp. Honvéd – Ferencváros: 2-3 bejegyzéshez

  • Nem lattam a merkozest,de a leirtak es az elmondottak alapjan,javulo tendenciat mutatot a csapat.Engedtessek meg nekem,hogy almodozzak,otletes jo jatekkal gyoztek a fiuk.A mai merkozesek majd eldontik,hogy az 5-ik vagy marad a 6-ik hely.Az a lenyeg,hogy mindig feljebb lepjenek a tabellan,es a jatek is ezzel aranyosan javuljon.Hajra fiuk.

    • Tisztelt Lipocziné-Lí zí r Gabriella

      Mivel lí ttam a meccset igazolni tudom, hogy a javulò tendencií t én is alí ìrní m.

      Gera Lamah-t megtalí lta ebben a mérkôzésben és helyzetben is tudta hozni, aztí n Lauth és Lamah jí téka is egymí sra kezd felépülni. Somí lia ebben a hí rmomszögben kezdi megtalí lni a helyét és Böde bekotorja a labdí kat, mert akkor van résen, mikor senki Sem szí mìt vele.

      Lehet, hogy vannak még sok több jò tendencií k. Ezek tüntek fel nekem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ