2015.II.15. Ferencváros – ZPS Podbrezova: 4-1

A hetedik sem volt akadály, a Fradi nyert a büntetők meccsén

Három tizenegyes, öt gól. Ramí­rez nagyszerűen játszott a szlovák 8. ellen, Lamah ismét betalált.
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros nemzetközi felkészülési mérkőzésen 4–1-re legyőzte a szlovák élvonal élvonal nyolcadik helyén álló ZP Sport Podbrezovát. A találkozó krónikájához tartozik, hogy a csapatok összesen három büntetőt is elvégezhettek.


Ferencváros – ZP Sport Podbrezova: 4-1 (2-0)
Népliget, ~500 néző

Ferencváros:
I. félidő: Dibusz – Dilaver, Cukic, Nalepa, Ramí­rez – Gyömbér, Busai – Nagy Dá., Gera, Somalia – Ugrai
II. félidő: Jova – Csilus Á., Batik, Mateos, Bönig – Kukuruzovic, Nagy Do. – Lamah, Hajnal, Varga R. – Böde
vezetőedző: Thomas Doll

ZP Sport Podbrezova: Penksa – Migaľa, Kupčí­k, Nosko, Minčič, Záhumenský, Pančí­k M., Hovančí­k, Kochan, Š kutka, Nworah
cserék: Greško, Gal Andrezly, Harvilko, Š lapák
vezetőedző: Jaroslav Kentoš

Gól: Ugrai (24. – 11-esből), Ramí­rez (33. – 11-esből), Lamah (47.), Batik (85.) illetve Skutka (79. – 11-esből)

20150215-podbrezova-lamahA ferencvárosiak eddigi mind a hat felkészülési mérkőzésüket megnyerték a télen, és ezúttal is úgy mentek fel a pályára, hogy csak a sikerrel lennének elégedettek.

Már az összecsapás elején kapujuk elé szorí­tották a szlovákokat Geráék, bár igazi helyzetet nem tudtak kialakí­tani, majd picit fel is lélegezhetett Hanák. A félidő derekához érve az addigi legnagyobb lehetőség maradt ki, Somália egy kipattanó után a bal felső fölé lőtt, a 24. percben pedig a második büntetőgyanús eset után már szólt a sí­p, és Ugrai a kapu bal oldalába lőtt (1–0). Somália és Ramí­rez kifejezetten aktí­van, és időnként látványosan játszott, de mí­g előbbi az újabb ziccert is kihagyta, utóbbi betalált, a saját maga által kiharcolt újabb tizenegyest értékesí­tette (2–0). A játékrész hajrájában kis túlzással csak Nagy Dániel célzókáján múltak a további találatok, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak.

A fordulást sorcsere előzte meg, két perc múlva pedig ismét betaláltak a ferencvárosiak, Böde előkészí­tése után Lamah szerezte meg hatodik gólját a felkészülés során (3–0). Nem sokkal később a hetediket is jegyezhette volna, de a találat előtt már szabálytalankodott, csakúgy, mint Jova a nagyon aktí­v Skutkával szemben, és a meccs harmadik büntetője sem maradt ki (3–1). A hajrában Batik visszaállí­totta a háromgólos különbséget, a Ferencváros az FK Senica elleni meccshez hasonlóan ezúttal is 4–1-re legyőzte szlovákiai riválisát, és hetedik felkészülési meccsét is megnyerte.

További képek itt és itt …

20150215-podbrezova-batikThomas Doll: – Jó tempóban játszottunk, sok helyzetet alakí­tottunk ki. Igaz, hogy az ellenfelünk nem rukkolt elő semmi kiemelkedővel, de ennek ellenére jó teszt volt a mai mérkőzés, tapasztalatot szereztünk abban, hogy hogyan kell bedarálni egy ilyen csapatot. Két hetünk van még felkészülni a tavaszi szezonra, ezért jövő héten a Pápa és a Debrecen ellen már hosszabb időt tölt egy-egy játékos a pályán, hogy a teljes meccs jelentette terhelést is megszokják, mire jönnek a tétmeccsek. Számomra örömteli, hogy újabb játékosok szereztek gólt, ez azt jelzi, hogy kiszámí­thatatlanok vagyunk. Az ellenfelek nem tudják, kire figyeljenek, hiszen mindenkiben benne van a gólveszély. Nehéz feladatom lesz majd, amikor az első tétmeccsre kell kijelölnöm a kezdőcsapatot, hiszen mindenki remek munkát végzett, jó formában vannak a játékosok. A két kupasorozat miatt azonban szükségünk is lesz ennyi jól teljesí­tő játékosra tavasszal.

Batik Bence: – A tegnapi, konditermi edzés miatt azért még nem voltunk százszázalékosan fittek, de mindenki érzi, hogy egyre jobb formába kerül. Örülök, hogy ismét győztünk, és persze annak is, hogy gólt szereztem. Védőként kevesebbszer érek fel a kapu elé, í­gy fontos, hogy amikor ez sikerül, akkor veszélyes tudjak lenni. A csapategység továbbra is kiváló, van még két hetünk, ez alatt az idő alatt is keményen dolgozunk majd, hogy minél jobb erőben várjuk a bajnokságot.

(A Ferencváros és a ZP Sport Podbrezova hivatalos honlapja valamint az nso.hu alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ