2015.II.18. Ferencváros – Pápa: 3-0 (edzőmérkőzés)

W_ftc_lombardA Fradi második NB I-es ellenfelét is kipipálta

Továbbra is hibátlan az FTC felkészülési mérlege, a nyolcadik meccsén a Pápát verte meg 3–0-ra Héví­zen.
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros Héví­zen játszotta utolsó előtti, nyolcadik felkészülési mérkőzését a bajnokság tavaszi rajtja előtt. Az ellenfél a szintén az élvonalban szereplő Lombard Pápa volt, a zöld-fehérek 3–0-ra győztek.


Ferencváros – Pápa: 3-0 (2-0)
Héví­z, ~500 néző

Ferencváros: Dibusz – Dilaver (Nagy Do. 46.), Nalepa (Batik 46.), Mateos, Ramí­rez (Bönig 60.) – Busai (Cukic 60.), Kukuruzovic (Nagy Dá. 46.) – Somalia (Ugrai 60.), Hajnal (Gyömbér 60.), Lauth (Varga R. 46.) – Böde
kispad: Jova
vezetőedző: Thomas Doll

Pápa: Szűcs L. – Zulevs (Eisenberger 80.), Csizmadia, Bogunovic, Frizoni – Stieber A., Pongrácz V. (Illés D. 67.) – Király B. (Jagodics B. 73.), Seye (Yannick), Vankó (Nagy T. 57.) – Popin (Waltner 73.)
kispad: Horváth G.
vezetőedző: Lengyel Ferenc

Gól: Lauth (28.), Busai (40.), Cukic (73.)
Sárga lap: Nalepa (35.)

A törökországi edzőtábort héví­zire cserélő, a felkészülési időszakban még hibátlan Ferencváros második élvonalbeli ellenfelével találkozott. Korábban 3–1-re nyert a Kecskemét ellen, ezúttal a Pápa következett.

Az első időszakban még kiegyenlí­tett mezőnyjáték folyt a pályán, Lengyel Ferenc együttese is többször eljutott a Fradi kapujáig, de nagy helyzetet nem tudott kialakí­tani. A 17. percben Cristian Ramí­rez megindulása után Busai Attilát ugratta ki, akinek beí­veléséből a hosszú oldalon érkező Benjamin Lauth fejelt nem sokkal a kapu mellé. Az első fél óra végén megszerezte a vezetést az FTC, Lauth cselezgetett a tizenhatos bal csücskénél, majd szépen tekert jobb lábbal a kapu bal oldalába (1–0). Ekkor már egyértelmű fölényben volt a zöld-fehér együttes, amely a szünet előtt újabb gólt szerzett. A tizenhatos bal csücskétől végezhetett el szabadrúgást az FTC, a Hajnal Tamás által a sorfal mögé beí­velt labdát Ramí­rez kanalazta középre, ahol Busai előzte meg Szűcs Lajost (2–0).

A második félidőben a sok csere miatt is kicsit zaklatottá vált a meccs, de a Fradi fölénye megmaradt, a Pápa nem sok veszélyt jelentett. Szűcs többször is bravúrral védett, a 73. percben is beleért az erőszakosan kilépő Böde Dániel lövésébe, de hárí­tani nem tudott, a kapu felé csorgó labdát pedig Vladan Csukics becsúszva segí­tette beljebb (3–0).

Az FTC 3–0-val behúzta a nyolcadik edzőmeccsét is, szombaton a DVSC ellen zárja a felkészülési időszakot, a Pápára a szlovák másodosztályú Slovan Duslo Sal’a vár.

További képek itt …

Thomas Doll: – Jó teszt volt számunkra ez a mérkőzés, amely az eddigieknél nehezebb volt. A mély talajon is jól tudtuk járatni a labdát, különféle játékszituációkból tudtunk gólokat lőni. Az első félidőben olykor még szorosabban követhettük volna a Pápa játékosait, de összességében elégedett vagyok a mai teljesí­tményünkkel. A felkészülés mostani szakaszában már fontos, hogy több időt töltsenek a pályán a játékosok. Hatvan, hetven, akár kilencven percet is. A szombati, Debrecen elleni mérkőzésen várhatóan még több idő jut futballistáimnak.

Benjamin Lauth: – Ramí­reztől kaptam a passzt, aztán kicsit befelé léptem, majd jobbal kilőttem a hosszú felső sarkot. Támadóként természetesen mindig örömmel tölt el, hogyha betalálok, ez a gól pedig belülről kifejezetten szépnek is hatott. Természetesen nagyon jó érzés a csapatnak, hogy most jól megy a játék. A szombati, debreceni meccs mindenképp kemény teszt lesz, fontos része a felkészülésnek. Nincs már messze a szezonkezdet, de eddig mindent megtettünk azért, hogy jól felkészüljünk rá. Remélhetőleg ennek meg is látszik majd az eredménye.

(A Ferencváros és a Pápa hivatalos honlapja valamint az onlajnok.com, a csakfoci.hu és az nso.hu alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ