2015.II.3. Ferencváros – Hobro IK: 3-0

20150203-hobroHibátlan, négyből négy! Dán ellenfelét is lenyomta a Fradi

Busai, Nagy Dániel és Böde találatával a dán élvonalbeli Hobrót is legyőzte a Ferencváros.
A Ferencváros labdarúgócsapata negyedik téli felkészülési mérkőzésén Busai Attila, Nagy Dániel és Böde Dániel találatával 3–0-ra legyőzte a dán élvonalban szereplő Hobro IK-t.


Ferencváros – Hobro IK: 3-0 (1-0)
Antalya

Ferencváros:
I. félidő: Jova – Dilaver, Nalepa, Pavlovic, Ramí­rez – Cukic, Busai – Lamah, Gera, Varga R. – Lauth
II. félidő: Jova – Somalia, Batik, Mateos, Bönig – Gyömbér, Nagy Dá. – Nagy Do., Hajnal, Ugrai – Böde
vezetőedző: Thomas Doll

Hobro IK: Rask – Hastrup, Egholm, Justesen, Ingeman – Mikkelsen, Thomsen, Damborg, Christensen – Hvilsom, Antipas
csereként pályára lépett: Thygesen (46.)
kispad: Jessen, Østergaard, Schlie, Høegh, Nygaard, Tjørnelund, Pedersen
vezetőedző: Jonas Dal

Gól: Busai (36.), Nagy Dá. (53.), Böde (90.)

A Fradi felkészülése tökéletesen kezdődött, a zöld-fehérek első három meccsüket megnyerték, kedden azonban kiszámí­thatatlan együttessel csapott össze a Ferencváros. Az ellenfél a dán élvonalban szereplő Hobro IK volt.

A dánok felpörögtek a bemelegí­tés során, bátran kezdték a találkozót, és az első percekben letámadták a zöld-fehéreket, akik a kontrákkal azonban ekkor is veszélyesek voltak. A kezdeti lelkesedés után leállt a Hobro, a Fradi pedig sorra dolgozta ki a helyzeteket: Ramí­rez beadásai után Varga, valamint Lamah is megszerezhette volna a vezetést, ám egyiküknek sem sikerült túljárnia a dánok kapusának eszén. A kihagyott Fradi-helyzetek után a dánok is összehoztak egy lehetőséget: a csapat legértékesebb, 900 ezer euróra értékelt légiósa, Antipas lépett meg középen, majd bombázott a bal alsó mellé egy hajszállal. Az első félidőben aztán csak összejött a Fradi-gól, a 36. percben Gera indí­tása után Lamah tekerte középre a jobb szélről a labdát, bent pedig tökéletesen érkezett Busai Attila, aki közelről nem hibázott, a kapu közepébe passzolt (1–0). A hátránytól újra felszí­vta magát a Hobro, de Jova Levente magabiztosan védte a ferencvárosi kaput, í­gy nem jött össze az egyenlí­tés.

A fordulás után jött a szokásos „Fradi-sorcsere”, a zöld-fehérek pedig megszerezték második góljukat, Böde harcolt meg a labdáért a bal szélen, majd középre passzolt, Nagy Dániel pedig kilőtte a bal alsó sarkot (2–0). A végére kiengedett a Fradi, de í­gy is sikerült összehozni a harmadik találatot: Nagy Dániel a gólja után kiosztott egy gólpasszt is, indí­tását Böde Dániel vette át tökéletesen, majd emelt a dán kapuba (3–0).

Negyedik felkészülési találkozóját is megnyerte tehát a Ferencváros, amely a japán Sonan Bellmare ellen lép pályára pénteken.

További képek itt …

Thomas Doll: – Nem lehet elvárni a játékosoktól, hogy a felkészülés ezen szakaszában frissek legyenek, de a Hobro ellen mindenki jó teljesí­tményt nyújtott. A pályára lépett labdarúgók közül mindenki nagyon jól dolgozott, elégedett vagyok. A mostani mérkőzés más tí­pusú volt, mint a Bohemians Praha elleni találkozó. A Hobro gyorsabban és keményebben játszott, egyértelműen ez volt a hajtósabb meccs. Hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk, jó úton járunk, de nincs bennünk megelégedettség, továbbra is keményen kell dolgoznunk.

Böde Dániel: – Ahogy az első, úgy a második félidőben is mi uraltuk a mérkőzést, sok helyzetet alakí­tottunk ki, és magabiztosan győztünk. Örülök, hogy gólpasszt adtam, és gólt is tudtam lőni, de a legfontosabb, hogy a csapat jó játékkal tudott nyerni egy erős ellenél ellen. Nagyon fontosnak tartom kiemelni, hogy nem kaptunk gólt. Ahogy a többiek, úgy én sem érzem magam frissnek, de most ez a normális. Van még pár nap hátra az edzőtáborból, látjuk, hogy van értelme a munkának, dolgozunk tovább.

(A Ferencváros és a Hobro IK hivatalos honlapja valamint a csakfoci.hu és az nso.hu alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ