2015.II.6. Ferencváros – Sonan Bellmare: 5-0

Csillagos ötös! Ötödik meccsét 5–0-ra nyerte meg a Fradi

Busai és Böde is duplázott, a japán élvonal újonca sem jelentett gondot Thomas Doll együttesének.
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros felkészülési mérkőzésen 5–0-ra legyőzte a japán Sonan Bellmare-t.


Ferencváros – Sonan Bellmare: 5-0 (0-0)
Antalya

Ferencváros:
I. félidő: Dibusz – Csilus Á., Nalepa, Batik, Bönig – Gyömbér – Nagy Dá., Gera, Hajnal, Varga R. – Lauth
II. félidő: Kurucz – Dilaver, Mateos, Cukic, Ramí­rez – Busai, Somalia – Nagy Do. (Ugrai 65.), Kukuruzovic, Lamah – Böde
vezetőedző: Thomas Doll

Sonan Bellmare: J. Kadzsikava – Okazaki, Hirosze, Simamura – Kobajasi, Kim Jong Pil, Isikava, Kani – Otake, Takajama, Ocuki
vezetőedző: Cho Kwi-jea

Gól: Nagy Do. (55.), Böde (80., 86.), Busai (87., 89.)

Remekül kezdődött a 2015-ös esztendő a Fradinak, az Iváncsát, a felvidéki Senicát, a cseh Bohemians Praha 1905-öt és a dán Hobrót is felülmúlta, most pedig újabb sikerre készült. A találkozó az előzetesen kií­rt 14 órához képest később, 14.45-kor kezdődött.

Az első félidőt a japánok irányí­tották, de a nagyobb ziccerekig a Fradi jutott. A 15. percben Hajnal Tamás szerzett labdát, összejátszott Gera Zoltánnal, majd visszakapta a labdát és szöktette Varga Rolandot, aki azonban nem tudta kihasználni a helyzetet, védett a Sonan kapusa. Bő fél óra elteltével Dibusz Dénesnek kellett rövid idő alatt két bravúrt is bemutatnia, de a félidő Fradi-helyzettel zárult, Hajnal indí­totta ismét Vargát, aki azonban nem tudott betalálni.

A második félidőre ismét lecserélte teljes csapatát Thomas Doll, a megújí­tott tizenegy sokkal jobban kezdte a játékrészt, mint a pihenőre küldött. Hamar ziccereket alakí­tott ki az FTC, az 55. percben Nagy Dominik révén pedig megszerezte a vezetést (1–0). A német szakember 20 perccel később lecserélte gólszerzőjét, helyére Ugrai Roland állt be. A Fradi folyamatosan alakí­totta ki az újabb ziccereket, de a 80. percig nem sikerült ismét betalálni. Az utolsó 10 percben azonban kinyí­lt a gólcsap. Böde lépett ki a védők között, majd estében a hálóba kotorta a labdát (2–0), hat perccel később pedig nyolc méterről lőtt a bal alsóba (3–0). A mérkőzés záróakkordja Busai Attiláé volt, aki 87. és a 89. percben is betalált, í­gy 5–0-ra nyerte ötödik 2015-ös meccsét Thomas Doll együttese.

További képek itt …

Thomas Doll: – Két különböző félidőt láthattunk, az első játékrészben ugyan nem esett gól, de a csapat jól teljesí­tett, ezt remek volt látni. Az ellenfél gyors játékosokból állt, letámadott, ezért nem volt egyszerű dolguk a játékosoknak, de megoldották a feladatukat. A második játékrészben már több gól is esett. Azt nem mondhatjuk, hogy frissek voltunk a mai meccsen, de egységesen beleálltunk a küzdelembe, és magabiztos győzelmet arattunk.

Böde Dániel: – Nagyon masszí­van, gólra törően játszottunk, és a második félidőben ez meg is mutatkozott. Természetesen mindig jó érzés, amikor sikerül gólt szereznem, ezek a találatok adják meg a szükséges önbizalmat egy csatárnak, amit aztán majd a bajnokságban kamatoztathatunk. Ez persze csak egy felkészülési találkozó volt. Ahogy mondani szokták, a puding próbája az evés. Bí­zunk benne, hogy a bajnokságban is jó formát mutatunk majd.

Busai Attila: – Az első félidei csapat kifárasztotta a japánokat, í­gy nekünk könnyebb dolgunk volt a második játékrészben. Megtörtük őket, és folyamatosan sikerült gólokat szereznünk. Nagyon örülünk, hogy a harmadik felkészülési találkozónkat is megnyertük. Az edzőtábor elérte a célját, maximálisan elvégeztük a feladatainkat, és alig várjuk, hogy kezdődjön a bajnokság. Addig is szeretnék minél több gólt szerezni, hogy bizonyí­tsam: helyem van a kezdőcsapatban.

Nagy Dominik: – Azt gondolom, hogy az eredmény nem tükrözi azt, hogy a japán csapat valójában milyen játékerőt képviselt. Gyorsak, harciasak voltak, de szerencsére magabiztos győzelmet tudtunk aratni. Örültem, hogy gólt tudtam szerezni, annak pedig külön, hogy mindezt fejjel tudtam megtenni. Böde Dani és Gera Zoli nem hitték el, hogy tudok fejelni. Most nekik is tudtam bizonyí­tani – nevette el magát. – Azt gondolom, hogy nagyon hasznos napokon vagyunk túl. Minden posztra két játékosunk van, nagy a konkurenciaharc, ez pedig jót tesz a csapatnak. Egységesek vagyunk, jó a csapategység, í­gy kell tovább folytatnunk.

(A Ferencváros és a Sonan Bellmare hivatalos honlapja valamint a csakfoci.hu és az nso.hu alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ