2015.III.14. Nyí­regyháza – Ferencváros: 0-0

200150314-nyiregyhaza-bodePontot csent a Mátyus-csapat a Ferencvárostól

A vártnál haloványabban játszottak a zöld-fehérek, í­gy ezúttal sem nyertek Nyí­regyházán.
A Ferencváros gól nélküli döntetlenre végzett Nyí­regyházán a labdarúgó NB I huszadik fordulójában. A zöld-fehérek 2000 augusztusa óta nem nyertek bajnokit a szabolcsi megyeszékhelyen.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Mátyus János: – Fokozott a várakozás a szurkolók, a játékosok részéről, és természetesen számomra is más lesz ez a meccs, mint egy átlagos találkozó. Óriási mérkőzés előtt állunk, van plusz motiváció a labdarúgókban. Most az ellenfélről beszél mindenki, én pedig azt szeretném, ha a mérkőzés után már rólunk szólna a fáma, mert olyan eredményt értünk el. Kőkemény meccsünk lesz, sok nézőt várunk, és szeretnénk sikeresek lenni.

Thomas Doll: – A saját játékunkat kell játszanunk. Persze tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de készen állunk, jó formában vagyunk. Motiváltan kell pályára lépnünk, és akkor jó esélyünk van a győzelemre.

A mérkőzés:

Nyí­regyháza – Ferencváros: 0-0
Nyí­regyháza, 5.500 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor (Ring, Tóth II. V.)

Nyí­regyháza: Ovszijenko – Kostic, Fodor (Szokol 51.), Ivanovs, Kovacevic, Bosnjak – Pekár (Pákolicz 90.), Zofcak, Abdouraman, Halenar – Seydi (Rezes 73.)
kispad: Hrabina, Koller, Rubus, Törtei
vezetőedző: Mátyus János

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Pavlovic, Cukic, Ramí­rez (Gyömbér 85.) – Somalia – Varga R. (Busai 68.), Gera, Hajnal (Lauth 68.), Lamah – Böde
kispad: Jova, Bönig, Batik, Kukuruzovic
vezetőedző: Thomas Doll

Sárga lap: Bosnjak (49.), Kovacevic (67.) illetve Pavlovic (55.), Cukic (67.), Somalia (82.)

Öt pontot csentek el Mátyus csapatai a Fraditól a bajnokságban

Öt pontot csentek el Mátyus csapatai a Fraditól a bajnokságban

Ötezernél is jóval több szurkolót vonzott a Sóstói úti Stadionba a Ferencváros nyí­regyházi fellépése, í­gy aztán meglehetősen jó „futballhangulatban” csaphattak össze a pályán a felek. A hazai közönség az első félidőben főleg akkor emelhette fel hangját, amikor Deniss Ivanovsék nagyot mentettek saját kapujuk előtt (volt dolguk bőven még úgy is, hogy a Hajnal Tamás, Gera Zoltán kettős finoman szólva sem sziporkázott), de egyszer helyzetbe is kerültek kedvenceik, ám – az éppen a Fraditól kölcsönkapott Bosnjak Predrag bedobása után – Mihael Kovacevic közelről pontatlanul fejelt kapura. Akadt helyzet a vendégek előtt is, de Varga Roland és Mateo Pavlovic is célt tévesztett az ötösről.

A szünet után ráérzett arra a Mátyus János-legénység, hogy a vártnál gyengébben futballozó Ferencváros ellen a korábbinál jóval többet támadhat, és többször eljutott addig a Szpari, hogy kapura lőjön a 16-os környékéről, csakhogy az irányzékkal újfent gondok adódtak. Miközben a Vladan Csukiccsal kakaskodó Kovacevic megúszott egy kiállí­tást, Thomas Doll a Varga, Hajnal kettős helyére beküldte a Busai Attila, Benjamin Lauth párost. Mégis Ovszijenko Volodimir, a hazaiak (ezúttal…) kapusa hozott össze majdnem több Fradi-gólt, de hibáit sem Böde Dániel, sem Lauth, sem Cristian Ramí­rez nem tudta kihasználni. A hajrára fordulva egyre inkább elfáradt a Szpari, de túlságosan monoton módon rohamozott a zöld-fehér csapat, a kisebb adódó lehetőségeket pedig nem volt képes kihasználni.

A vártnál sokkal-sokkal haloványabban futballoztak a zöld-fehérek, í­gy ezúttal sem nyertek Nyí­regyházán.

További képek: fradi.hu, Farkas Zsolt

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Nagyon csalódottak vagyunk. Elől nem volt elég átütőerő a csapatban. Ha már átverekedtük magunkat a középpályán, akkor több szabadrúgást, szögletet kellett volna kiharcolnunk. Nem tudok szemrehányást tenni a fiúknak, mert hajtottak, próbáltak előre menni, de ma semmi sem sikerült – értékelt Thomas Doll. – Ilyen pályákon, ilyen stí­lusú csapatok ellen nagyon nehéz sebességet nyerni és futballozni. Ez pedig ehhez hasonló mérkőzéseket eredményez. A csapatok, amelyek a túlélésért harcolnak, általában minden játékosukkal betömörülnek a kapujuk elé, í­gy nem könnyű megtalálni a réseket.”

„Nagyon boldog vagyok. Azt azért hozzá kell tennem, hogy az első félidőben nem tetszett a játékunk, de igazi csapatként küzdöttünk, ami pontot ért” – idézi Mátyus Jánost a Nyí­regyháza hivatalos honlapja.

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Nyí­regyháza hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ