2015.III.31. MK, Csákvár – Ferencváros: 0-5

A Fradi idegenben is lemosta a pályáról a Csákvárt

Osztálykülönbség, sőt, több: a zöld-fehérek idegenben is 5–0-ra nyertek, a Szolnokkal ví­vnak a Magyar Kupa-döntőért.
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros kedden Csákváron szerepelt a Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján, amelyet ugyanolyan arányban nyert meg, mint az első mérkőzést: 5–0-ra. A zöld-fehérek ellenfele az elődöntőben a Kisvárdát búcsúztató Szolnok együttese lesz.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Bognár György: – Már az elején tisztáztuk, hogy a csapatok között osztálynyi különbség van. A Ferencváros az élvonalban dobogós, mi meg a kiesés ellen küzdünk a másodosztályban. A továbbjutás eldőlt, ez nem is kérdés. A véleményem azonban változatlan, megérte idáig eljutnunk, hiszen egy neves csapat lehetett az ellenfelünk, ráadásul ezer-ezerötszáz csákvári láthatja a Ferencvárost. Ilyesmire több évtizede nem volt már példa, valószí­nűleg nem is lesz egyhamar. Nagy hí­rű klubot szerettünk volna ellenfélnek, hát megkaptuk, s örülünk neki. Most is, mint az első mérkőzésen, igyekszünk játszani, és megtartani a labdát. Sőt, szeretnénk helyzeteket kialakí­tani, és gólt szerezni. Ez akkor sikerülhet, ha bátran futballozunk. Mivel az előnye behozhatatlan, a Ferencváros gyakorlatilag a teljes cseresorát pályára küldheti, nem hiszem azonban, hogy a szerepet kapók lebecsülnének bennünket. Épp ellenkezőleg! Azok, akik ezúttal lehetőséghez jutnak, bizonyí­tani akarják Thomas Dollnak, hogy fontos bajnokikon is helyük van a kezdők között.

Thomas Doll: – A Csákvár nem jelenthet gondot az 5–0-s első meccs után.

A mérkőzés:

Aqvital FC Csákvár – Ferencváros: 0-0 (0-0)
Csákvár, 1.000 néző, vezette: Oláh Gábor (Horváth  Z., Takács G.)

Aqvital FC Csákvár: Gelei – Wild (Fényes 46.), Hajdú S., Dulló, Köntös – Domján A. (Oldal 54.), Bakos Sz. (Kocsis G. 46.) – Molnár Cs., Mihály, Varga Z. – Molnár T.
kispad: Milinte, Horváth R., Szalai T., Gajdos
vezetőedző: Toldi Gábor

Ferencváros: Jova – Csilus Á. (Dilaver 46.), Nalepa (Busai 46.), Batik (Zsivoczky P. 46.), Bönig – Cukic, Kukuruzovic – Nagy Dá., Gyömbér, Nagy Do. – Ugrai
kispad: Kurucz, Lauth, Lamah, Ramí­rez
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Kukuruzovic (26.), Cukic (33.), Nagy Do. (44., 76.), Ugrai (54.)
Sárga lap: Fényes (47.)

20150331-csakvar-nagydoA hétvégén már felállt a padlóról a Csákvár, amely egygólos hátrányba került a Soroksár ellen (a házigazdák kispadján ekkor debütált Lisztes Krisztián), de a szünetben a vendégmester, Toldi Gábor cserélt és szerkezetet is váltott: Horváth Roland beküldésével a csapat átállt a kétékes játékra, amelynek következtében egy csapásra jöttek a helyzetek és a gólok is. Gajdos Zsolt duplázott, mí­g Oldal Tibor első labdaérintéséből talált a hálóba, í­gy végül a Fejér megyei együttes fölényes sikert aratott.

A Csákvárra hét közben azonban a Ferencváros várt, a csatárokra pedig nem a Holczer – Simita, Pandur, Gyurácz, Gohér védelmi ötös, hanem a Jova – Csilus, Batik, Nalepa, Bönig kvintett, és nem egy-, hanem ötgólos volt a ledolgozandó különbség.

Kellemetlen tavaszi időben kezdődött a mérkőzés, jó ezer néző előtt, és Fradi-fölénnyel: Gelei Vince az első negyedórában kétszer is megmutathatta, hogy milyen remek kapusgéneket örökölt (nagy)apai ágon. Igyekezett keményen futballozni a hazai csapat, és letámadással is próbálkozott egy ideig, de szép lassan győzött a rutin és a nagyobb tudás: Stjepan Kukuruzovic előbb egy szép csel után a 16-os elől a kapuba lőtt (0–1), majd a középpályás szöglete után Vladan Csukics állt a legjobb helyen (0–2), aztán a horvát kiszolgálta nem sokkal a félidő vége előtt Nagy Dominikot (0–3) is. Pihenőre vonulóban elmondhatta magáról í­gy Bognár György szakvezető legénysége, hogy nekünk aztán nyolc…

Nem múlt el azért hazai lehetőségek nélkül a mérkőzés, a szünet után nem sokkal Mihály Dávid remek passzát azonban Jova Leventébe rúgta Varga Zoltán – ekkor már 0–4 volt az állás, mert előtte Ugrai Roland megmutatta, hogyan kell gólra váltani egy kapussal ví­vott egy az egy elleni párharcot. A két Molnár, Csaba és Tibor majdnem összehozta a csákváriak szépí­tő találatát, de Nagy Dominik második gólja (0–5) és a pályát elözönlő monszun és ví­zözön kombó végleg elvette a hazaiak kedvét a Magyar Kupától. Kétszer öt az tí­z, igaza lett Bognár Györgynek, tényleg osztálykülönbség van a két csapat között.

Csak azt hittük, hogy egy.

További képek: fradi.hu

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Toldi Gábor: – Bebizonyosodott, hogy a “B-sorok” között is öt gólos különbség van. Nem tudtuk igazán megvalósí­tani azt, amit elterveztünk, hogy kontrákból meglepjük őket. Magabiztosan játszott a Fradi, az első félidőben három gólt tudtak szerezni, a második félidőben viszont voltak lehetőségeink, egy dolog miatt vagyok szomorú, hogy ezekből nem sikerült gólt szerezni. Gratulálok a Ferencvárosnak a továbbjutáshoz.

Thomas Doll: – Nagyon jó futballt mutattak be ma a fiúk. Nem volt könnyű ilyen időjárási körülmények között játszani, de mindenki maximálisan bizonyí­tani akart, ezért elégedett lehetek a játékosaim teljesí­tményével. Az első félidőben kimaradt néhány lehetőség, de sikerült szép gólokat is szereznünk. Volt néhány kontralehetősége a csákváriaknak, ami benne van a futballban, de végig irányí­tottuk a mérkőzést. Örülök, hogy magabiztosan jutottunk tovább.

Nagy Dominik:  – Nagyon örülök, hogy ötször is betaláltunk, kétszer pedig én is eredményes tudtam lenni. Mindkét találatom előtt nagyon szép passzt kaptam a csapattársamtól, a gólom után rögtön mentem is megköszönni az aszisztot. Az a célom, hogy amikor lehetőséget kapok, mindig bizonyí­tani tudjak. Azért dolgozom, hogy ismét ott legyek az NB I-es meccskeretben, később pedig a kezdőcsapatban számí­tsanak rám a bajnokságban is.

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Csákvár hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011111ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ