2015.IV.21. LK, Szigetszentmiklós – Ferencváros: 2-3

W_sztk-ftc-ligakupaA Ferencváros összesen tí­z gólig jutott az SZTK ellen

Az Üllői úti 7–1 után az idegenbeli visszavágót is megnyerte Thomas Doll erősen rotált csapata.
A labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján a Ferencváros 3–2-re nyert az SZTK otthonában, í­gy kettős győzelemmel, 10–3-as összesí­téssel jutott be a legjobb négy közé.

Szigetszentmiklós – Ferencváros: 2-3 (0-1)
Szigetszentmiklós, 500 néző, vezette: Botló Béla (Viszokai, Georgiou)

Szigetszentmiklós: Sánta – Benkő-Bí­ró, Vágó L., Kornis, Puskás G. – Mészáros (Barna 65.), Kállai (Tóth F. 56.) – Osváth (Pollák 73.), Domokos, Benkő (Szini 62.) – Sipos (Szabó  B. 70.)
kispad: Horváth L., Sós
vezetőedző: Horváth Ferenc

Ferencváros: Kurucz – Havojic (Popov 64.), Batik (Haris 38.), Pavlovic, Bönig (Kovács K. 64.) – Gyömbér, Kukuruzovic – Nagy Dá., Nagy Do. (Zsivoczky P. 64.), Ugrai – Lauth (Kárász 64.)
kispad: Tarczy, Korozmán
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Kornis (49.), Vágó L. (90. – 11-esből) illetve Nagy Do. (27.), Lauth (47.), Popov (66.)
Sárga lap: Kállai (25.), Tóth F. (63.), Sipos (67.) illetve Popov (77.), Kurucz (89.)

A visszavágónak sok tétje igazából nem maradt, miután a Ferencváros hazai pályán 7–1-re kiütötte másodosztályú ellenfelét, amely ezt követően menesztette Székely Tibor vezetőedzőt, majd régi-új trénerét, Horváth Ferencet nevezte ki utódjának.

Horváth Ferenc együttese igyekezett ezért mindent meg is tenni, és már a mérkőzés elején rendre veszélyhelyzetet alakí­tott ki Kurucz kapuja előtt, de Benkő lehetőségeinél a vendégek kapusa rendre védett, mí­g a többiek távoli löketei eltévesztették a kaput. Az első negyedóra után kezdett el éledezni a Fradi, és bár Kukuruzovic 22 méteres lövése és Lauth estében eleresztett próbálkozása még kimaradt, a 27. percben megszületett a vezető gól: Nagy Dániel jobb oldali beadását Nagy Dominik vágta a kapuba (0–1). A találat visszavetette kissé a hazaiak lelkesedését, de a játékrész hajrájában í­gy is közel volt az egyenlí­téshez az SZTK, Osváth azonban hiába pörgette át a labdát Kurucz felett, Pavlovic óriásit mentett a gólvonalról.

Akik a szünetben kicsit tovább időztek el a helyüktől távol, azok két gólról is lemaradtak, ugyanis rögvest a fordulást követően Kukuruzovic szögletét Gyömbér fejelte tovább, és a hosszún érkezőLauth közelről a kapuba lőtt, majd Osváth szabadrúgása után Kornis fejesével szépí­tett az SZTK (1–2). A szigetszentmiklósiak egy órához érve ráadásul egyenlí­thettek is volna, Mészáros már Kurucz mellett is elvitte a labdát, de estében csak a kapufát találta el. A kimaradt helyzetet büntette a „sorcserét” bemutató Fradi, Ugrai jobb oldali beadása után az egyik újonnan érkező, Popov lőtte a kapuba (1–3). Ezt követően már a vendégek akarata érvényesült, a hazaiak a félpályát is alig lépték át, de a hajrában í­gy is szépí­tettek: Szini harcolt ki büntetőt, Vágó pedig a jobb alsó sarokba lőtt (2–3).

A Ferencváros tehát a hazai 7–1 után idegenben 3–2-re nyert, í­gy 10–3-as összesí­téssel jutott a legjobb négy közé, de az SZTK számára legalább a szép búcsú összejött.

További képek: fradi.hu

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Horváth Ferenc: – Nem volt egyszerű felkészülni erre a mérkőzésre, hiszen éppen csak leszálltunk a buszról a bajnoki találkozóról hazajövet. Meg kellett találnunk azt az egyensúlyt a csapatban, hogy olyan játékosok szerepeljenek, akik nem játszották végig a Balmazújváros elleni összecsapást. Ez nem ment könnyen, ifistákra is szükségünk volt a mai napon. Úgy gondolom, hogy mindenki tisztességesen tette a dolgát, büszke vagyok a játékosokra. Senki ellen nem fogunk feltartott kézzel kiállni, mindent megteszünk azért, hogy innen egyetlen csapat se távozzon három ponttal. A mai FTC bármelyik NB I-es klub kezdőcsapatával felért, ezért elismerésre méltó, hogy egyenrangú ellenfelei voltunk a Fradinak. Természetesen a Ferencváros az erősebb csapat, de azt gondolom, ezen a meccsen előttünk voltak a nagyobb helyzetek. Bár a vendégeknél volt többet a labda, sikerült a saját erényeinket érvényre juttatni, kijöttek azok az erősségeink, amikkel a jövőben is sikeresek lehetünk.

Ralf Zumdick (másodedző): – A hazai 7-1-es diadalunk után itt is a győzelem megszerzése volt a célunk, ezt elértük. Az ellenfél talán túlzó presztí­zsértéket tulajdoní­tott a mérkőzésnek, sokszor indokolatlan durvaság szakí­totta félbe a játékot, de a lényeg, hogy nyertünk 3-2-re, és ezzel bejutottunk a következő fordulóba. Igyekszünk legjobb fiataljainkat a legmegfelelőbb módon felépí­teni. A Ligakupa erre kiváló terep, hiszen felnőtt csapatok ellen mutathatják meg tudásukat, még ha azok csak másodosztályúak is.

Popov Patrik: – Nehéz mérkőzés volt. Mielőtt beálltunk, mondta is nekünk a mester, hogy figyeljünk oda, mert nagyon keményen odateszik magukat a hazaiak. De az ilyen lehetőségekért küzdök edzésről edzésre, í­gy ki akartam használni a lehetőséget, hogy a felnőtt csapatban léphetek a pályára. Ez már önmagában is nagyszerű érzés, az pedig, hogy még gólt is lőttem, a hab a tortán.

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Szigetszentmiklós hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011111ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ