2015.VII.23. EL-selejtező, Zeljeznicar – Ferencváros: 2-0

NS-20150725-01-20150723Szarajevóban sem ment – kettős vereséggel búcsúzott a Fradi

Nem volt esélye a Doll-csapatnak a Zeljeznicar ellen, 2–0-ra bukta el a visszavágót.
A hazai pályán egygólos vereséget szenvedő Ferencvárosnak Szarajevóban sem ment a Zeljeznicar ellen: a boszniai visszavágón 2–0-ra kikapott a magyar csapat a labdarúgó Európa-liga második selejtezőkörében. Nem volt átütőerő a Fradi játékában, ráadásul egy újabb védelmi hibával „besegített” a bosnyákoknak, akik a ráadás pillanataiban adták meg a kegyelemdöfést.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Milomir Odovic: – A játékosok tudják, milyen fontos ez a mérkőzés. Nagyon komolyan kell venni a visszavágót, hogy az első meccsen mutatottnál is magasabb színvonalon teljesíthessünk. Nem szabad eufóriába esni. Örülök, hogy az első meccsen volt erőnk válaszolni az ellenfél húzásaira. Ha ez így lesz a csütörtöki találkozón is, akkor jó eséllyel kiejtjük a magyarokat.

Thomas Doll: – Nem hinném, hogy túl sok kockázatot vállalna fel az ellenfél. A dolgunk nagyon egyszerű: gólokat kell lőnünk! Ha 180 perc alatt nem tudod ezt megtenni, akkor a futballisten sem mondhat mást, mint hogy nem érdemled meg a továbbjutást. Meg kell szereznünk a vezetést minél előbb, és akkor újra döntetlenre állunk, ismét meccsben vagyunk. Ha mindenki a legjobb tudásával játszik, akkor képesek vagyunk gólokat szerezni a Zeljeznicar ellen és kiharcolni a továbbjutást! Sajnos nem számíthatunk Ramírezre, őt két-három hétre csúnyán lerúgták az első meccsen… De nem aggódunk, mert eddig is megoldottunk minden problémát, és ezúttal is így teszünk majd. Ramírezért is játszunk holnap

A mérkőzést nem a Zeljeznicar otthonában, a Grbavica Stadionban rendezik, hanem az Asim Ferhatovic Hase Stadionban, közkedvelt nevén  az Olimpiai Stadionban

A mérkőzés:

Zeljeznicar – Ferencváros: 2-0 (1-0)
Szarajevó – Asim Ferhatovic Hase Stadion, ~9.000 néző, vezette: Orel Grinfeld (Mozes, Paz – izraeliek)

Zeljeznicar: Antolovic – Memija, Kosoric, Bogdanovic, Kvesic – Hadziahmetovic (E. Sadikovic 57.), D. Sadikovic (Beganovic 72.), Blagojevic – Djelmic, Bajic, Kokot (Stokic 86.)
kispad: Kjosevski, Uzelac, Livaja, Diatta
vezetőedző: Milomir Odovic

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Gyömbér, Leandro – Somalia – Varga R. (Radó 41.), Hajnal (Sesták 46.), Gera, Lamah – Böde (Busai 58.)
kispad: Jova, Nagy Á., Nagy Do., Haraszti
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Kokot (23.), Djelmic (90+1.)
Sárga lap: Hadziahmetovic (38.) illetve Radó (49.), Gera (84.)

Nem volt egyszerű helyzetben a Ferencváros azután, hogy az első meccset egy hajrában kapott góllal hazai pályán elveszítette. A bosnyákok ráadásul pokoli hangulatot ígértek a szarajevói visszavágóra, amelyre nem engedték be a hazai szektorba jegyet váltó fradista ultrákat.

Nem kezdett megilletődötten Thomas Doll együttese, és az első valamirevaló helyzet is a magyar csapat előtt adódott. A 9. percben Varga Roland passzolt a bal oldalról Hajnal Tamás elé, aki tizenegy méterről lőhetett, de Aleksandar Kosoric lábbal mentett.

Ettől eltekintve azonban úgy tűnt, a Fradi nem tud mit kezdeni a jól tömörülő hazai csapattal. Ráadásul a félidő közepén egy védelmi hibát kihasználva gólt szerzett a Zeljeznicar. Zoran Kokot tudott belépni a két belső védő közé, majd az ötös bal sarkáról ballal a hosszú alsóba lőtt (1–0). Nem állítjuk, ha nem kényszermegoldást kell alkalmaznia Dollnak a védelemben, akkor ez a gól nem esik, az mindenesetre tény, nem jött jól az FTC-nek, hogy Michal Nalepa személyében egy bevethető belső védője maradt a nemzetközi kupameccsekre (mint ismert, Batik Bence sérült, míg David Mateos távozóban van).

A 25. percben Dibusz Dénes hozott majdnem össze még egy gólt az ellenfélnek, miután elbotlott, de még idejében tudott javítani. Az első félidőben még egy Leandro-lövést jegyezhettünk fel, amelyet Marijan Antolovic hárított, de sokatmondó volt, hogy Doll már a szünet előtt cserélt (Varga Rolandot Radó András váltotta).

A második játékrészre Stanislav Sesták is érkezett, de ettől még nem tudott többször helyzetbe kerülni a Fradi. A Zeljeznicar játékosai lelkesen őrizték előnyüket, miközben a hazai tábor ugrálva biztatta a bosnyák csapatot. Az 58. percben a harmadik cseréjét is meghúzta az FTC, a keveset mutató Böde Dániel helyére Busai Attila állt be.

Amikor mégis valami veszélyt tudott teremteni a magyar együttes, akkor a helyzetkihasználással akadt probléma. A 67. percben Leandro lőtt az égbe az ötös bal sarkáról, a 75.-ben meg Gera Zoltán végezhetett el veszélyes helyről szabadrúgást, de a lécet találta el.

Próbált menni előre az FTC, de nem volt benne igazi átütőerő. A hosszabbításban jött a kegyelemdöfés, Ognjen Djelmic faképnél hagyta a védőket, és a jobb alsóba lőtt (2–0). A Zeljeznicar teljesen megérdemelten, kettős győzelemmel lépett tovább az El-selejtező harmadik körébe.

További képek: Farkas Zsolt, Sas Gábor

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

20150723-zeljeznicar-doll„Gratulálok a Zeljeznicarnak a győzelemhez, mi két meccs alatt egyetlen gólt sem tudtunk szerezni. A továbbjutás esélyét az első mérkőzésen veszítettük el, mondom ezt annak ellenére, hogy az első helyzet Szarajevóban is előttünk adódott. Sajnos csakúgy mint Budapesten, kimaradt, s aztán ez megbosszulta magát. Jött is a büntetés, s a hazaiak első gólja. Szünet után mindent megpróbáltunk, a végére pedig kinyíltunk. A probléma a támadókkal volt, szív és küzdőszellem nélkül játszottak. Próbáltunk támadni, járattuk a labdát, de nem vállaltuk fel az egy egy elleni szituációkat. Mindig problémát jelent, ha a játékosok nem mennek bele a párharcokba A középpályások és a védelem szerintem jó munkát végzett. Ez a teljesítmény talán a magyar bajnokságban elég, de a nemzetközi szinten kevés. A hangulat kitűnő volt, a Zeljeznicar pedig ki tudta ezt használni” – mondta Thomas Doll meccs utáni értékelésében.

„Jól játszottunk, pedig a miénk a fiatalabb és a kevesebb tapasztalattal rendelkező csapat. Tudtuk, hogy veszélyes ellenfél vár ránk, de kiválóan támadtunk, ki tudtuk használni a Ferencváros koncentrációbeli kihagyásait. Ez döntötte el a párharcot. A közönség fantasztikus volt” – mondta a Zeljeznicart irányító Milomir Odovic.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és a Zeljeznicar hivatalos honlapja alapján)

12 hozzászólás a(z) 2015.VII.23. EL-selejtező, Zeljeznicar – Ferencváros: 2-0 bejegyzéshez

 • A 7. percig, Hajnal helyzetéig nagyon bizakodó voltam. Ettől fogva azonban ideges voltam. Elsősorban K. J. közvetítése miatt (le is halkítottam a TV-t), meg azért, mert nem láttam a tüzet a játékosokban. Furcsa, de én csak Somaliát és Lamah-t láttam hajtani, a többiek mélyen a megszokott formájuk alatt játszottak.
  Szomorú, de én úgy látom, hogy a csapatunk nem erősödött, hanem gyengült az előző szezonhoz képest, főleg a védelemben. Pavlovics és Mateos elment/elmegy, Batik megsérült, mégsem igazoltunk középső védőt. Böniget elküldtük, pedig egy évig még szeretett volna maradni (Leandro semmivel sem jobb nála). Ramirez sérülése is nagyon rosszkor jött.
  Csatáraink már vannak, de ki tud gólt lőni közülük?
  A magyar bajnokság és a nemzetközi szint között óriási különbség van. Ezért lehet bízni a hazai sikerekben, ezért vasárnap biztos ott leszek az arénában. Hajrá Fradi!

  • ilyen az igazi drukker aki jóban-rosszban szereti a csapatát.Nem tört ki a harmadik világháború.Az pedig,hogy az edzőt hibáztatja valaki és egy évet ad neki az a hozzá nem értés élő példája. A mérkőzést nem láttam,nem is bánom.Az indiszponált játék még az igazi nagy tehetségű játékosoknál is előfordul.Mindennek eljön az ideje,a bajnokság a lényeg.Bízom benne,hogy a vereség lelkileg nem hagy nyomot a fiuknál, és a régi lelkes mindent a győzelemért játékot fogom látni.Hajrá Fradi.

  • Nem tudtam hova tenni a tavaszi produkciónkat nemzetközi szinten, bár gyanítottam, hogy kevés lesz. Igaz azt nem gondoltam, hogy ennyire.
   Ennek ellenére a magyar bajnokság más tészta.
   Míg mi erősödünk, az ellenfeleink olyan mértékben gyengülnek, hogy óriási fölénnyel zsebeljük majd be a bajnoki aranyat (már ha augusztus 31-ig nem adják el a csapatot, mert akkor mondhatjuk, hogy “majd jövőre”).

 • Hol érzi jòl magàt a zöld sas ?

  A levegôben és a sziklàn.

  Lehelfinom és szélvészgyors.

  Lehelfinomak a cselei és szélvészgyorsak a szélsôi.

  Sziklaszilàrd pedig a védelme. Ezen szeretne pihenni a zöld sas és felemelkedni, mikor a szél elég erôs, hogy felvigye a csùcsokig.

  Nem törtek el a szàrnyai. Ha az idô nem is kedvez neki. A felhordò szelek jönni fognak. Akkor meg csak egy pàr szàrnycsattogàs és màr szàll ùjbòl a nap felé.

 • Kedves szurkolòtàrsak

  Tik is észre vettétek az elsô félidôben olykor zavarban hozott bosnyàk csapatot ?

  Kérditek hol ? Hàt ott, ahol hirtelen elôre nem làthatò hùzàsok és “lehetetlen” helyzetek alakultak ki. A labda ment csak és a Fradi jàtékosai “véletlen” ott voltak, ahol Sem a labdàt, Sem a jàtékost nem vàrtàk.

  Mi akkor, ha ezeket a “véletlen”-hùzàsokat egész meccsen àt jàtszotta volna a csapat ?

  Egy hùsz percig tartott az egész, aztàn a tûz kiégett.

  20 perc utàn a Fradi ùjra sablonba kezdett. Ez lett a vége.

  Tùl sokat vàrtunk ?

  A Ferencvàros nem sikerüzem. Nem lehet pénzel lelket önteni beléje. Lelke sajàt eredetû. A Ferencvàros irtòzik a központosìtàstòl, hiszen a központjàt sajàt magàban leli.

  Karcsi hozzàszòlàsàt ìgy értelmeztem.

  • László, druszám, ez valami fantasztikus volt! ANNYIRA megfogtad a lényeget! Idézlek: “A Ferencváros nem sikerüzem! Nem lehet pénzzel lelket önteni beléje! Lelke saját eredetű.” És a többi is ugyanilyen fontos, ami írtál, de ez nagyon megfogott … Sajnos, sem a mai vezetők, sem a szkennerüzemeltetők, sem a szkenner ellen tüntetők, sem az újságírók, sem a VEZETŐK nem tudják, nem értik, hogy mitől Fradi a Fradi! TÖBB, MINT EGY KLUB! Egy életérzés, ugyanúgy, mint Barca vagy Madrid drukkernek lenni … amit Magyarországon más szurkoló SOSEM fog érezni … minden vereségbe belehalunk egy kicsit .. én a tegnapiba majdnem igazán … minden győzelem egy újjászületés … most már Doll mester tényleg “kénytelen” lesz közel 100 %-os teljesítménnyel megnyerni a bajnokságot és a Magyar Kupát! Még 1 év türelem, Herr Thomas! Nagyon jó, amit csinál, jó, amit akar, de ezt a 2 csörtét “elmeccselte” … Nyugaton sok helyen ilyenkor már repül az edző, erre írom, hogy a magam részéről adnék még neki max. 1 év türelmi időt …

   • lacimadàr drusza

    Köszönöm hozzàszòlàsom értékelését.

    A Fradiban több van mint csak klub. Ha pròbàlnànk kibetûzni, vagy véglegesen megfogalmazni, hogy mi is az a Fradi, akkor sosem érnénk véget.

    Egy klubot, sok ember élteti, lelkesìti, bìztatja és segìti. Nem beszélve a vezetôségrôl Sem, mely sok olyan munkàt végez, melyet a szurkolò nem tud Sem làt, Sem hall.

    A fô cél a bajnoksàg megnyerése.

    Egy tìz, vagy hùsz éves lemaradàst nem lehet két év alatt felhozni. Akàr hogy is fàj. Ez sajnos ìgy van.

 • Akár a Loki tavalyi észak-ír csapat elleni meccsét vetjük össze, a Videoton -- New Saints találkozóval, akár a mi tavalyi Rijeka ellenit, a mostani Zeljeznicar ellenivel, “a fejlődés megkérdőjelezhetetlen”.
  A magyarfocin az infrastruktúra javítása és a még több pénz biztosan nem segít.
  Persze ezt kb. csak az illetékesek nem tudják vagy jó nekik így.

 • Nagyon szomorú vagyok.egyrészt rá kellett ébrednem/ni ,hogy megint csak a magyar bajnokságra “vagyunk jók”,de még oda sem rendre az első helyre 10 év óta egyátalán nem,és még egy ilyen szintű csapat ,mint ez a bosnyák,persze ezzel nem Őket akarom megbántani,hanem minket minősít.Sajnos már az első meccsen megmutatkozott,hogy még fényévekre vagyunk az el-től,nemhogy a bl-től.kapus szinten nincsen baj,de viszont a többi poszton főleg a csatársorban nagyon gyengécske ez a társaság nemzetközi szinten.kívánom ,hogy végre megnyerjük a bajnokságot és aztán mi lesz???1- max 2 kör????És majd jönnek-félig joggal- a pocskondiázó becsmérlő kommentek más portálokon,és joggal marnak belénk,mert legalább volt egy olyan csapat ,aki 2 meccs alatt legalább 1 gólt rúgott,hanem 11-et!!!és nem mi vagyunk azok.Kedves bölcs hozzászólótársam írta a múlt héten ne nyavalyogjak,mint a macskák,akkor most inkább károgok,de szerintem joggal.

  A lényeg a srácok ezután is zsebre vágják a havi 2-3 ” misit” ….!

  Hajrá Fradi

 • Sajnos ùjbòl megmutatkozott a Magyar- és a külföldi bajnoksàg a jàtékosok gyorsasàgàt és idegrendszerük közti különbségek.

  A Fradi — ahogy ezt meg tudom itélni — nem jàtszott tùlzottan màsképpen, mint ha egy Magyar bajnoksàgban indulò csapat ellen jàtszott volna. Ami ott elmegy, az Boszniàban màr nem ment. Ezért ez ùgy làtszott megbosszulta magàt, mert a bosnyàk csapat vérszemet kapott a felkészülése közbent, miközben a Fradi nem hitt màr a tovàbbjutàsban. Ez màr a meccs elsô perceiben megmutatkozott.

  Elvesztette a hitét és a babonàban esett vissza. A babonànak a “halàlbiztos metòdus és trükk a neve”. Az ilyenforma iskolakönyv mintàra jàtszott labdarùgàsnak pont a Fradi Magyar mezônyben a legkönyörtelenebb megbüntetôje.

  Àtlàtszòan jàtszott a tàmadòsor és a bosnyàk csapat --ùgy tûnt — még hamaràbb ki tudtàk eszmélni a Fradi hùzàsait (erre a bosnyàk edzô az elsô nyilatkozatàban ràügyelt), mint a Fradi tàmadòi maguk.

  Mégis a Fradi azonban szépen jàtszott, habàr nem eredményesen.

  érezhetô Volt, hogy ezt a tankönyv-sablonos jàtékot a csapat kényszerbôl jàtsza, mert nem làt màs kiutat a nyomasztòan reménytelen helyzettel szemben. Vagyis egy fejvesztett, kiàbràndult és keserû kényszerszereplés egy reménytelennek feladott meccsen.

  A helyzetek kidolgozàsàkhoz egy ellenfél is kell, mely közben-, ellen-, és együttjàtszik a kezdeményezô csapatal. A bosnyàk csapat nem jàtszott Sem közben, Sem ellen, sôt még a Fradival együtt Sem. A réseket ma ìgy nem talàlta a Ferencvàros és a Bosnyàk csapat tönkre tette mindkétszer a Fradi jàtékàt.

  Bàr csalòdtam, de csodàt nem vàrhattam egy olyan csapattòl, melynek még nincsennek tùl sok nemzetközi tapasztalatai. Ezzel a tapasztalathiànnyal az is jàr, hogy a csapat naivan jàtsza a Magyarorszàgon megszokottat.

  Hosszù és köves még az ùt ! Bìzok benne, hogy a gyakorta nemzetközi mérkôzések meg fogjàk majd tenni a magukét.

  A bosnyàk csapat egyszerû célszerû jàtéka meg tudta bojgatni a Fradinak most komplikàlt és körülményes jàtékàt.

  A Fradi sakkozott ezen a talàlkozòn és a legegyszerûbb helyzetkihasznàlàsok helyett a legbiztonsàgossabb mattot kezdeményezte. Làtvànyos àldozatok. Elvesztett kiràlynô. Felàldozott bàstyàk mellett a Bosnyàk csapat a gyors sakk-mattot vàlasztotta, mely màr az elsô félidôben eldöntötte a meccset.

  A Magyar csapatnak màr nem Volt bàbja a sakktàblàn, hogy elkerülhette volna a mattot.

  A bìròròl nem érdemes Sem jòt, Sem rosszat mondani, de ha a bosnyàk csapatot épp olyan sok sàrgàval jutalmoztàk volna Pesten mint fordìtva, akkor Ramirez is jàtszhatott volna ezen a talàlkozòn.

  Doll mester elôtt le a kalappal ! Bàr elkeseredett Volt, de megpròbàlt tàrgyilagosnak maradni.
  Ez az ember megszerette a Fradi csapatàt. Szerintem ez szép Volt làtni ezen a meccsen, akàrhogyan fàjt is a korai kiesés.

  Egy jàtékos klasszisa megmutatkozik akkor, ha nem megy jòl a csapatnak és mikor ràja több nehéz sùj nehezedik, mint màskor.

  A rutinosok közül Lamah és Somali megbizhatòan jàtszottàk azt amit ismerünk tôlük. Bödét kikezdték sajnos.

  Meglepetésnek szàmìtott szàmomra a “szemtelen” Radò. Nem Volt szìvbajos. Még nem talàlta meg a helyét a csapatban, de màr voltak jò megmozdulàsai.

  Sajnos a Fradi jàtékstìlusàt kìvülrôl tudta a Bosnyàk csapat. Ezért a Fradinak elôször kevesebb és végül nagyon kevés esélye Volt a tovàbbjutàsra.

  Ezért még nincs itt a vilàgvég. Hajrà Fradi

 • a felkészültebb, lelkesebb, saját magát komolyabban vevő csapat jutott tovább, minden tekintetben megérdemelten. szégyelltem magam ma is a tévé előtt, holott tán nem biztos, hogy én lettem volna ebben az illetékes.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST