2015.X.14. MK, Nagyecsed RSE – Ferencváros: 0-10

20151014-nagyecsed-busaiMK: a Fradi tí­zet, Busai négyet hintett Nagyecseden

A labdarúgó NB I-ben listavezető Ferencváros idegenben 10–0-ra megverte a megyei I. osztályban szereplő Nagyecsedet a Magyar Kupa főtáblájának harmadik fordulójában, a legjobb tizenhat közé jutásért rendezett mérkőzésen. A Fradi sikeréből Busai Attila négy, mí­g Haris Attila két góllal vette ki a részét.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

„Elmondtam a srácoknak, senki se sértődjön meg, ha ezúttal nem jut szóhoz. Sajnos csak tizennégyen léphetnek pályára, pedig szí­vem szerint mindenkit beküldenék. Tudom, a Ferencváros ellen mindenki szeretne játszani, de meg kell érteniük a fiúknak, az én kezem is meg van kötve. A Fradi akármilyen összetételben jön, Magyarország legjobb csapata, nyilvánvaló, hogy mi a legjobb együttesünkkel állunk ki. Ha tí­z nullára vezet az ellenfél, mi akkor sem adjuk fel. Egyébként tisztes eredményt szeretnénk elérni, minél kevesebb gólt kapni, és legalább egyet szerezni. Ha egyet rúgunk, egy pezsgőt biztosan eldurrantunk a lefújás után az öltözőben” – mondta az idős tréner, akinek az álma vált valóra, hogy a Ferencvárossal meccselhet.

„Elmúltam hatvanhat esztendős, amióta az eszemet tudom, Fradi-szurkoló vagyok, mindig arra vágytam, hogy pályafutásom alatt legalább egyszer szembetaláljam magam kedvenc csapatommal. Hát most eljött az én időm… Annak idején gimnazistaként gyakran jártam fel Pestre, a Fradi meccseire, ott tapsoltam a lelátón Albertnak és a többieknek. A mostani sem rossz csapat, de a jelenlegi keretből az én meglátásom szerint csak Gera Zoltán az igazi fradista” – tette hozzá Opre Mihály.

„Mi vagyunk a Ferencváros. Minden meccset komolyan kell vennünk, ezzel meg kell tisztelnünk ellenfelünket. Másrészt viszont, ha az első perctől kezdve megfelelő mentalitással játszunk, akkor nem lehet gondunk ezen a mérkőzésen. A probléma abból származhat, ha valaki azt gondolja, elég kiküldenie a felszerelést a pályára, ilyenkor ugyanis sokkal nehezebb magasabb sebességi fokozatba kapcsolni, amikor szükség lenne rá. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy a fiúk a legjobbjukat akarják majd nyújtani a továbbjutás érdekében” – mondta Thomas Doll a fradi.hu-nak.

A német szakember elárulta, a válogatottól visszatérő futballistákat nem teszi ki a négyórás buszútnak, í­gy azok is pályára léphetnek a nagyecsedi meccsen, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak.

„Fiatal játékosok is velünk tartanak majd Nagyecsedre, nekik ez kiváló alkalom lehet a bizonyí­tásra. Fontos, hogy azok a labdarúgóink is meccsritmusban legyenek, akik egyébként kevesebb játékpercet kapnak” – tette hozzá Doll.

A Nagyecsed legismertebb labdarúgója Vámosi Csaba, aki korábban, 1997 és 1999 között a Ferencvárost erősí­tette. A hórihorgas védő egy korábbi Fradi-csapattársa ellen is pályára léphet, hiszen fél évig együtt futballozott az Üllői úton Hajnal Tamással. A negyvenesztendős Vámosi érthetően izgatottan várja a szerda délutáni kupamérkőzést.

A mérkőzés:

MAGYAR KUPA, FŐTÁBLA, 3. FORDULÓ, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT:

Nagyecsed Rákóczi SE – Ferencváros: 0-10 (0-7)
Nagyecsed, ~3.000 néző, vezette: Lovas László (Szpisják, Medovarszki)

Nagyecsed RSE: Makó – Dobos, Vámosi (Zámbó 62.), Ricsei, Czifrák – Bulyáki (Bornemissza 68.), Ascsillán, Ladányi, Bodogán (Marinas 46.) – Somlyai, Nyí­regyházi
kispad: Gergely, Homann, Ádámszki, Gyöngy
vezetőedző: Opre Mihály

Ferencváros: Jova – Csilus Á., Pintér Á., Dilaver, Ramí­rez (Hodgyai 46.) – Haris, Cukic – Nagy Do., Lamah (Lakatos 46.), Varga R. (Silye 46.) – Busai
kispad: Kunsági, Szántó G.
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Nagy Do. (1.), Haris (5., 40.), Busai (17., 28., 81., 87.), Lamah (19.), Varga R. (43.), Lakatos (46.)
Sárga lap: Cukic (55.)

A magyar válogatott játékosait (Dibusz Dénes, Leandro, Nagy Ádám, Gera Zoltán, Böde Dániel) nélkülöző Ferencváros Nagy Dominik góljával már az első percben megszerezte a vezetést a Nagyecsed vendégeként, majd három perccel később Haris Attila távoli lökete a kapufáról vágódott a hálóba. A Fradi a folytatásban is dominált, futószalagon dolgozta ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, és a gólok sem maradtak el. Negyedóra játék után Busai Attila, majd Roland Lamah, aztán ismét Busai talált be, í­gy a zöld-fehérek kevesebb mint fél óra után már 5–0-ra vezettek. Az első félidőben még Haris, valamint Varga Roland is beköszönt, ezzel a Fradi hétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre.

Thomas Doll vezetőedző a szünetben hármat cserélt, lejött a pályáról Lamah, Varga és Cristian Ramí­rez is, helyettük három fiatal Silye, Hodgyai és Lakatos állt be, utóbbi a második játékrész első percében rögtön feliratkozott a gólszerzők közé.

A Nagyecsed ezt követően 35 percig nem kapott gólt, a hajrában azonban Busai ismét betalált kétszer, í­gy a megye I-es csapat nem úszta meg tí­z alatt.

A két csapat közti tudásbeli különbség megmutatkozott. A hazaiak egyébként a lelátón sem voltak fölényben, hiszen a Fradit népes szurkolótábor kí­sérte el a mérkőzésre.

A gólok:

1. perc: Egy jobboldalon végigvitt támadás után Varga passzából Nagy Dominik lőtt a kapuba, 0-1.
5. perc: Haris Attila gondolt egy merészet, és 27 méterről a kapura tüzelt, a labda a jobb kapufáról vágódott a bal sarokba, 0-2. Óriási bombagól volt!
17. perc: Haris í­velt Busainak, aki levette a labdát, majd a bal alsó sarokba lőtt, 0-3.
19. perc: Lamah harcolt ki szabadrúgást a kaputól 25 méterre. A labda mögé a sértett állt, belga válogatott támadónk középre tartó lövését pedig nem tudta hárí­tani az ellenfél kapusa, í­gy megvan a negyedik, 0-4.
28. perc: Az ellenfél támadása után Pintér Ádám í­velt fel Lamah-nak, aki ballal megszelí­dí­tette, majd azonnal maga elé tette a labdát. Belga támadónk az érkező Busaihoz centerezett, aki 7 méterről laposan a bal sarokba passzolt, 0-5.
40. perc: Lamah cselezgetett a tizenhatos jobb sarkánál, majd Harishoz passzolt, aki remekül tekert a jobb alsó sarokba, 0-6.
43. perc: Ismét Lamah volt az előkészí­tő, ezúttal Varga Roland érkezett, aki 17 méterről bombázott Makó kapujába, 0-7.

46. perc: A fél perce beállt Lakatos kapott szép labdát, balról befelé húzott, és ballal a kapuba lőtt, 0-8.
81. perc: Hodgyai jobb oldali beadását szelí­dí­tette meg Busai, elvitte a kapus mellett, majd közelről a kapuba gurí­tott, 0-9.
87. perc: Csilus jobb oldali beadása után Busai közelről a hálóba kotorta a labdát, 0-10.

További képek: fradi.hu, Sas Gábor

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Opre Mihály: – A Fradi az Fradi, nagy dolog, hogy el tudtuk hozni ide. A mérkőzés elején elkerülhető gólokat kaptunk, ami nagyban meghatározta a folytatást. Egy pici hiányérzetem azért van, mert szerettünk volna legalább egy gólt szerezni, ami nem sikerült.

Thomas Doll: – Nagyon koncentráltan kezdtünk, í­gy sikerült hamar eldönteni a meccset. Nehéz volt ezen a talajon jó futballt bemutatni, hozzáteszem, szuper közönség előtt rendkí­vül sportszerű csapattal játszottunk.

(Az nso.hu, a szon.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

6 hozzászólás a(z) 2015.X.14. MK, Nagyecsed RSE – Ferencváros: 0-10 bejegyzéshez

 • Olvasom,hogy a szurkolok sertve ereztek magukat mert a meccs vegen a jatekosok nem mentek oda hozzajuk.Kerem tisztelettel ! Ne keljen mar allandoan hasra esni a fiuknak,tobbszor szidjak Oket mint dicserik.Az igaz,hogy a kolcsonos tisztelet adas az mindenkire vonatkozik.En ezert,jogy szent legyen a beke,az O nevukben is elnezest kerek,ha serteskent vettek. En viszont annak orulnek,ha a kommentelok azt irnak,hogy elunk-halunk a Fradiert,es nem a Ferencvarosert.Az utobbi az egy varosresz,a Fradi az egy legenda es amig vilag a vilag az is marad.

  • Ezek azok a szurkolók voltak, akik szkennerügyből kifolyólag harcban állnak a vezetőséggel, de egy idegenbeli falusi meccsen nyilván nem kivitelezhető a regisztráció és beléptetés. Kinek, miben, menyiben van igaza -- lassan már “könyvtárnyi” az internetes irodalma. De a játékosokat ebbe bevonni azáltal, hogy nem mehetnek oda, tiltani őket -- hiszen mi okuk lenne egy győztes meccs után a szurkolás megköszönését elhárí­tani -, valahol a mélypontja ennek a történetnek.

  • Kedves Gabriella!

   A Tábortól a csapat mindig csak a legjobbat kapta. Ez igy történt minden rendezvényen.
   Talán emlékszik a nyári holland csapat elleni uefa kupa mérkőzésre, amikor több ezren buzdí­tották a csapatot a stadionon kivülről, úgy behallatszott (zárt kapus volt a meccs) a játékos úgy érezhették, nézők vannak a stadionban. Jött is a “köszönet” érte.. SENKI nem volt arra hajlandó, hogy legalább egy integetéssel megköszönje.
   Vagy úgy utaztak el Szarajevoba több százan, vagy emlithetném a tavalyi csákvári kupameccset, ahol szintén elnökünk közbenjárása miatt az erdőn megközelí­tve, bokrok közül kellett szurkolniuk. A szerdai mérkőzésre is több százan utaztak több szák km-t munkanapon, jöttek Erdélyből, Kárpátaljából, gyerekek, idősek, szurkolók, a hazai csapat vacsorát szervezett a csapat részére, klubunk vezetői, és irányátásuk alatt lévő játékosok minden jóizlést és tisztelet felrúgva, lehajtott fejjel besunnyogva az öltőzbe, rendőrsorfal között felszállva a buszra távoztak. Megbántva mint a saját szurkolóikat, mint a helyi futballszerető embereket.

 • Haris 27 méteres lövése egy kissé túlzás, lehet, hogy elütés volt, inkább 17, esetleg 18 méter 🙂

 • Azt hiszem,hogy Lakatos minden idők egyik legfiatalabb gólszerzője lett a Fradiban.Remélem a fejlődése töretlen lesz és még sok örömet szerez nekünk a játékával és a góljaival.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
MK: VSK Tököl-FTC 10.27.13:30 M4 Sport
10.30. 19:30 m4 Sport
EL-csoportkör 11.04. 21:00 M4 Sport
11.07. 15:20 m4 Sport
11.21.17:30 M4 Sport
EL-csoportkör 11.25. 18:45 M4 Sport
11.28.18:00 M4Sport
12.044. 18:30 m4 Sport
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ