2015.X.24. DVTK – Ferencváros: 0-2

NS-20151025-01-20151024A Diósgyőr igazolta Szivicset, a Fradi meg a papí­rformát

Könnyedén nyert a DVTK otthonában a Ferencváros, amely már 33 bajnoki óta veretlen.
Továbbra is veretlenül menetel a bajnoki cí­m felé a Ferencváros, amely megérdemelten hozta el a három pontot a vártnál jóval gyengébb teljesí­tménnyel előrukkoló Diósgyőr otthonában a labdarúgó NB I tizenharmadik fordulójában.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Bekő Balázs: — Azt várom, hogy ugyanazzal az agresszivitással és küzdőszellemmel lépjünk pályára, mint a Vasas elleni bajnokin. A legutóbbi mérkőzésen jól fogtuk az ellenfél játékosait, jól zártuk a területet, fontos, hogy most se engedjük kibontakozni az ellenfelünket. A jelenlegi legjobb formában lévő magyar csapat érkezik hozzánk, de hazai pályán nekünk nincs félnivalónk senkitől. A tizenkettedik játékosunkkal, a csodálatos közönségünkkel együtt képesek vagyunk megszakí­tani a Ferencváros veretlen sorozatát. Ez a játék a szurkolókért van, egy remek mérkőzésen jó játékkal szeretnénk maximálisan kiszolgálni őket, és velük együtt gyűjteni be a három pontot.

Thomas Doll: —  A bajnoki veretlenségi szériánk éppen azután indult, hogy egy évvel ezelőtt vereséget szenvedtünk a Diósgyőr otthonában. Mindent megteszünk azért, hogy a mostani, remek sorozatunkat folytassuk, és ezúttal mi szerezzük meg a három pontot. A DVTK erős együttes, remek játékosai vannak, ezért minden tudásunkra szükség lesz. Ha a játékosaim közül mindenki képességei maximumát adja, és elejétől végig koncentráltan futballozik, akkor mi jövünk majd ki győztesen a párharcból. Kemény találkozóra készülünk, de ezúttal is nyerni akarunk!

A mérkőzés:

DVTK – Ferencváros: 0-2 (0-1)
Diósgyőr, 8.165 néző, vezette: Szabó Zsolt (Berettyán, Medovarszki)

DVTK: Rados – Okuka, Lipták, Tamás M., Nemes – Manjrekar, Kitl (Nikházi 59.) – Bacsa, Bognár I. (Koman 46.), Barczi – Novothny (Takács T. 75.)
kispad: Egyed, Kovács G., Egerszegi, Németh M.
vezetőedző: Bekő Balázs

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramí­rez – Nagy Á. – Varga R. (Busai 73.), Gera (Pintér Á. 82.), Lamah, Sesták (Haraszti 73.) – Böde
kispad: Jova, Nagy Do., Cukic, Popov
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Sesták (29.), Lamah (79.)
Sárga lap: Kitl (55.), Nikházi (73.) illetve Ramí­rez (32.)
Kiállí­tva: Tamás M. (17.)

20151024-dvtk-sestakGyenge csapat, ez nem kérdés – szúrt oda nemrégiben a Diósgyőrnek az egykori ottani népkedvenc edző, Tomiszlav Szivics, és bizony Bekő Balázs legénysége nem cáfolta meg a mester szavait, és alaposan megkönnyí­tette aktuális vendége, a Ferencváros útját a három pont felé.

Sokat emlegettük a bajnoki előtt, hogy a Fradi legutóbb éppen a DVTK otthonában szenvedett vereséget a bajnokságban, még tavaly októberben, de most egyáltalán nem forgott veszélyben az azóta húzódó sorozat: az első félidőben Tamás Márk teljesen fölöslegesen kiállí­ttatta magát (nem vállalta a védő a futóversenyt Böde Dániellel, inkább lerántotta őt a 16-os előtt), Stanislav Sesták pedig góllal büntette a Lipták Zoltán, James Manjrekar hátvédkettős nagy hibáját. 1–0!

Nagy szerencséje a piros-fehéreknek, hogy Ivan Rados bombaformában védett, a ferencvárosi Varga Roland pedig rendre pontatlanul célzott, ugyanis a szélső a második félidő derekára könnyedén mesterhármasig juthatott volna. Mivel a hazaiak semmilyen veszélyt nem jelentettek Dibusz Dénes kapujára, a fővárosiak kezdtek belefásulni a mérkőzésbe – Thomas Doll ezen Haraszti Zsolt és Busai Attila bevetésével próbált meg változtatni, Roland Lamah meg azzal, hogy a 16-osról védhetetlenül kilőtte a bal alsó sarkot. 2–0!

A hátralévő negyedórában már csak az volt a kérdés, szerez-e gólt Böde Dániel, de nem változott az állás: a Diósgyőr igazolta Szivicset, a Fradi meg a papí­rformát.

További képek: fradi.hu, Farkas Zsolt

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Nehéz volt tí­z emberrel végigjátszani a mérkőzést – mondta Bekő Balázs, a DVTK vezetőedzője az M4-nek. – Nagyon jól küzdöttünk, mentünk becsülettel, a srácok odatették magukat, de a Fradi jobb csapat annál, hogy ne használja ki az emberelőnyt. Két olyan gólt kaptunk, amely abszolút mértékben elkerülhető lett volna. Ha gólvonalig játsszák, akkor azt mondom, hogy az rendben van, de í­gy nem. Akadt egy-két megugrásunk, amelyből többet is ki lehetett volna hozni, de iszonyat nehéz volt. Nem tudok rosszat mondani a pályán lévőktől, mert szí­vüket-lelküket kitették.”

„Nagyszerű volt a közönség és a hangulat, nagy örömöt jelent telt ház előtt játszani – értékelt Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Az első tí­z percben nem igazán találtuk a ritmust. Szerencsénk volt, hogy utána nyolcvan percig tí­z ember ellen játszhattunk. Természetesen a szurkolók mindenről álmodozhatnak, de tudjuk, hogy még sok mérkőzés van hátra. Ez még hosszú út.”

Stanislav Sesták: — Nem játszottunk jól, de Diósgyőrben nem könnyű győzni, í­gy nagyon örülünk, hogy elhoztuk innen a három pontot. Tí­z ember ellen mindig furcsa futballozni, de a célunkat elértük, hiszen a DVTK nem tudott helyzeteket kialakí­tani, mí­g mi két góllal eldöntöttük a találkozót. Több lehetőségem is volt a gólszerzésre, és boldog vagyok, hogy ismét sikerült góllal segí­tenem a csapatot. Jó formában érzem magam, hiszen legutóbb is eredményes voltam, és most is, de ezzel még nem elégedhetek meg. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen erős csapatban futballozom.

A 13. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Király (Haladás) 7 – Dilaver (Ferencváros) 5, Nalepa (Ferencváros) 5, Bosnjak (Haladás) 6 – Koltai (Paks) 5, Papp K. (Paks) 5, Iszlai (Haladás) 6, Lamah (Ferencváros) 6 – Torghelle (MTK) 5, Diagne (Újpest) 4, Birtalan B. (Békéscsaba) 6
A forduló játékvezetője: Szabó Zsolt (Diósgyőr – Ferencváros) 9 – Berettyán Péter, Medovarszki János, Iványi Zoltán, Oláh Gábor

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a DVTK hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

8 hozzászólás a(z) 2015.X.24. DVTK – Ferencváros: 0-2 bejegyzéshez

 • Volt 9 szerencsétlen játékos akiknek az volt a feladtuk,hogy védekezzenek.Ők ezt teljesí­tették majdnem 90 percen keresztül.ilyenkor mit tehetett volna a Fradi,csak azt amit tett.Egymásnak adogatták a labdát,próbálták áttörni ezt a védőhálót,amit két góllal sikerült is.Maradéktalanul nem tudtam örülni ennek a győzelemnek,de ez nem a fiúk hibája.Azt viszont észrevettem,ha egy ilyen stí­lusban játszó ellenfelet kapnak,akikkel az egész mérkőzés alatt kevés a játék sok a szabálytalanság,nincs ami lelkesí­tené Őket akkor az Ő teljesí­tményük is visszaesik.Emlékszem a stadion megnyitójára (,ahol egy klasszis futballista a Drogba is játszott ) és jó játékkal csak 1-góllal kaptak ki.Tehát kell a jó minőségű ellenfél ahhoz,hogy kitudjanak bontakozni és mindig a legjobbat adják magukból.Kétségbeejtő,hogy hány csapat van a lejtő szélén, talán több Doll mester kellene,hogy megint jó futball legyen,mert tehetség az van, csak nincs aki kihozza belőlük. ( hogy fordulhat elő,hogy egy Újpestben, belső ellentétek bomlasztják a csapatot ? ) és most lehet törölni a hozzászólásomat,ha valakinek nem tetszik !

  • De tetszik, igaza van.

  • Kedves Gabriella Asszony, miért ez a kishitűség? Ön mindig fején találja a szöget … itt szerintem amúgy sem törölnek semmit, ez nem az a fórum, ahova a fröcsögők járnának … pedig nekem volt 1-2 olyan elkeseredett hozzászólásom az idők folyamán, hogy magam is csodáltam, hogy maradhatott fenn, Jó, éppen tűrte a nyomdafestéket, de volt 1-2 keresetlen jelzőm … Ön, látszik, hogy “egy” (“A”) TANÁR ÚR (!!!) leánya, nagyon jól lát sok mindent a futballból, én nagyon szeretem a magvas, tartalmas hozzászólásait, szerintem mások is í­gy vannak vele! Most sem bántott meg senkit. HAJRÁ FRADI!!! Mondjuk, az Édesapjáék által kiví­vott 100 %-os bajnokság már nem jön össze, de egy veretlenül megnyert bajnoki cí­m még sikerülhet. 😀

  • Alig van ellenfelünk, kedves Gabriella, aki ne ezt játszaná ellenünk. Szép játékot nemigen lehet ez ellen felvonultatni, maximum eredményeset, kí­nlódással, gyötrődéssel. Ez most megvolt, vagy mondhatni: most is megvolt. Doll előtt, illetve tavaly ilyenkor, a Doll-éra elején még ezt javarészt nem mondhattuk el.
   Az más kérdés, mennyire készí­t fel mindez nemzetközileg bármire is. Vagy hát nem is kérdés. A felkészülési időszakban, télen, edzőtáborban meg kell próbálni becserkészni minél több ní­vós ellenfelet.

 • Nem sikerült egyetlen hazai helyzetecskét sem filmre venni. 🙂 Valójában nem is volt, bár egyszer a 73. percben eltalálták a kapunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ