2015.X.31. Ferencváros – Vasas: 5-1

NS-20151102-01-20151031Szárnyalt a Fradi-sas, repül az arany felé a Ferencváros

Öt góllal küldték haza a szellősen védekező Vasast a zöld-fehérek, akik már 34 bajnoki óra veretlenek.
Könnyedén verte meg a Ferencváros odahaza a Vasast a labdarúgó NB I 14. fordulójában, a zöld-fehérek meg sem álltak öt gólig, a vendégeknek csak a szépí­tésre futotta.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Thomas Doll: — A Vasasnak szüksége van a pontokra, de nekünk ezzel nem kell foglalkoznunk. Magas szinten kell tartanunk a koncentrációnkat a kupamérkőzés után, megpróbálunk a lehető legjobban regenerálódni. Néhányan kihagyták a Csákvár elleni meccset, hogy frissebbek legyenek a hétvégén. Remélem, hogy a fiúk igazán jó teljesí­tményt nyújtanak szombaton, és mindent beleadnak most a hosszabb szünet előtt.

Simon Antal: — Magyarországon nem kell csapatot motiválni, ha az ellenfél a Ferencváros, ráadásul a Groupama Arénában. Ez egy olyan derbi, amit minden első osztályú futballista vár. Ezzel mi is í­gy vagyunk. Remélem, hogy játékosaim fizikailag és lelkileg is olyan állapotban lesznek a meccs alatt, hogy ki tud jönni belőlük ami szükséges lesz ahhoz, hogy olyan teljesí­tményt nyújtsunk, ami elég lehet akár a bravúrhoz is. Mindig annyit védekezik egy csapat, mint amennyit az ellenfél rákényszerí­t. Úgy kimenni a pályára, hogy beállunk és kizárólag védekezünk, öngyilkosság lenne, mert akkor csak idő kérdése lenne, hogy nehézségeink legyenek a kapunk előtt. Éppen ezért hangsúlyt fogunk fektetni a támadásokra is.

A mérkőzés:

Ferencváros – Vasas: 5-1 (3-0)
Groupama Aréna, 6.873 néző, vezette: Farkas Ádám (Lémon, Takács G.)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa (Pintér Á. 74.), Leandro, Ramí­rez – Nagy Á. – Varga R., Gera (Cukic 84.), Lamah (Busai 77.), Sesták – Böde
kispad: Jova, Radó, Nagy Do., Hajnal
vezetőedző: Thomas Doll

Vasas: Nagy G. – Preklet, Grúz, Debreceni, Pajovic, Hangya – Vukasovic, Adamovic (Vida 46.), Berecz (Ubiparip 46.) – Remili, Könyves (Ádám 78.)
kispad: Hermány, Pavlov, Kenesei, Czvitkovics
vezetőedző: Simon Antal

Gól: Sesták (2.), Varga R. (23., 63.), Leandro (26.), Ramí­rez (81.) illetve Ubiparip (46.)
Sárga lap: Sesták (60.) illetve Adamovic (43.), Grúz (60.), Preklet (62.), Debreceni (69.), Ádám (80.)

Szárnyalt a Vasas elleni bajnoki előtt a Fradi-sas, és szárnyaltak Böde Dánielék is, tulajdonképpen két perc alatt eldöntötték a mérkőzést. Cristian Ramí­rez ekkor adott egy gólpasszt az egyre jobban futballozó Stanislav Sestáknak (1–0), majd nem sokra rá Böde megrezgette a kapufát, és nem kellett sokat várni arra sem, hogy Ramí­rez tökéletesen szolgálja ki Varga Rolandot is (2–0).

Nem álltak le a zöld-fehérek, pár Nagy Gergely-védés után a 26. percben Leandro egy lépésről a kapuba kotorta Varga szabadrúgását – a korábbi találatoknál sem remekelt a Vasas-védelem, de ennél különösképpen romokban hevert: 3–0!

Pedig Simon Antal öt hátvéddel próbálta meg feltartóztatni a Fradi-hengert, de maradjunk annyiban, hogy a gólok előtt a mennyiség nem csapott át minőségbe.

Simon a félidőben beküldte Vida Mátét és a dallamos nevű Vojo Ubiparipot is, a horvát légiós pedig első labdaérintéséből szépí­tett: 3–1!

Nehezen lendült játékba a szünet és a kapott gól után az FTC, de lassan csak felőrölte az angyalföldieket: Sesták adott egy gólpasszt Varga Rolandnak (4–1), Böde előkészí­tett egy találatot Cristian Ramí­reznek (5–1),és már padlót is fogott a Vasas.

A piros-kék hí­vek abban reménykednek: nem végleg.

További képek: fradi.hu, Farkas Zsolt

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Az első félidő második percében eldőlt, hogy az a hit, amire szükségünk lett volna, nem volt meg bennünk – mondta Simon Antal, a Vasas vezetőedzője. – Szinte minden bejött a Ferencvárosnak. A második félidőben azonban jól vizsgázott a csapat, szép gólt lőttünk, jobban játszottunk. Nyilván a Fradi a biztos vereségének birtokában visszavett, de le a kalappal a csapat előtt a második játékrészben látottak miatt.”

„Örülök az eddig megszerzett pontoknak és a ma mutatott játéknak is – í­gy  Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Meg kell tanulnunk a mélyen védekező csapatokat feltörni. Ramireznek és Dilavernek is sok területe volt a két szélen. Valami lehet a teában, amit a szünetben isznak a srácok… Megint rosszul kezdtük a második félidőt, de aztán ismét felpörögtünk. Köszönjük a szurkolóknak a biztatást, büszkék lehetünk az eddig elért eredményekre. Hosszabb szünet jön a válogatott meccsek miatt, reméljük, hogy Magyarország kijut az Európa-bajnokságra.”

Varga Roland:

A 14. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Molnár P. (Paks) 5 – Heris (Újpest) 6, Kálnoki-Kis (Újpest) 5, Ramí­rez (Ferencváros) 6Varga R. (Ferencváros) 6, Papp K. (Paks) 6, Balogh B. (Újpest) 7, Bertus (Paks) 5, Sesták (Ferencváros) 6 – Diagne (Újpest) 5, Gaál B. (Haladás) 4
A forduló játékvezetője: Farkas Ádám (Ferencváros – Vasas) 9 – Lémon Oszkár, Takács Gábor, Kulcsár Katalin, Szilasi Szabolcs

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Vasas hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

5 hozzászólás a(z) 2015.X.31. Ferencváros – Vasas: 5-1 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ