2015.X.9. Ferencváros – Mezőkövesd: 1-0 (edzőmérkőzés)

W_ftc-mzsoryFelkészülés: a Fradi legyőzte a másodosztály 3. helyezettjét

A labdarúgó NB I-et utcahosszal vezető Ferencváros a válogatott szünetben a másodosztály 3. helyén álló Mezőkövesddel játszott felkészülési mérkőzést, és Nagy Dominik első félidő végén szerzett találatával 1–0-ra győzött.

Ferencváros – Mezőkövesd: 1-0 (1-0)
Népliget, 100 néző, vezette: Böcskei Balázs

Ferencváros: Kunsági – Dilaver, Pintér Á., Nalepa (Csilus Á. 46.), Ramí­rez – Cukic – Varga R., Lamah, Nagy Do. (Haris 65.), Lakatos (Szántó G. 65.) – Busai
vezetőedző: Thomas Doll

Mezőkövesd: Ribánszki – Nagy J., Dvorschák, Szeles, Polényi – Takács (Szabó L. 77.), Tajthy (Tamási 57.) – Heffler (Hegedűs 57.), Rácz (Molnár 33.), Harsányi (Madarassy 90.) – Máté (Juhász B. 81.)
vezetőedző: Benczés Miklós

Gól: Nagy Do. (41.)
Sárga lap: Lamah (69.) illetve Tamási (86.)

fradi.hu tudósí­tása szerint a Kunsági – Dilaver, Pintér, Nalepa, Ramí­rez – Csukics – Varga R., Lamah, Nagy Do., Lakatos – Busai tizeneggyel felálló zöld-fehérek már a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, de Lamah távoli és közeli lehetősége is kimaradt, majd centerezése után Varga helyzete sem eredményezett gólt.

Az első félidő derekán Lakatos megiramodása után kellett védenie Ribánszkinak, a játékrész hajrájában pedig megszületett a hazaiak vezető gólja: Lamah és Busai játszott össze, majd előbbi Nagy Dominik elé tálalt, ő pedig kilőtte a bal alsót (1–0).

A fordulást követően ismét Nagy került helyzetbe, de Ribánszki ezúttal hárí­tott, majd Kunsági is bemutatott egy védést a túloldlaon.

Az 53. percben Busai hiába talált a hálóba, már lesen kapta a labdát, nem sokkal később szabályos akció végén lőhetett, de ezúttal meg a kapus volt résen.

Valamivel egyórányi játékot követően Pintér csúsztatása kerülte el kevéssel a kaput, majd a 72. percben Varga lövésére parádésan ért le Ribánszki a jobb alsónál. A hajrában a ferencvárosiak még két szabadrúgásból veszélyeztettek, de a pontrúgás után Pintér lövését, majd Varga próbálkozását is hárí­totta a kövesdiek kapusa.

További képek: fradi.hu, Sas Gábor

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„A legfontosabb az ilyen találkozókon, hogy a kevesebb lehetőséget kapó játékosok is formába lendüljenek – kezdte nyilatkozatát Thomas Doll. – De nem csak a felnőtt keret mellőzöttjei számára, hanem a fiatal tehetségeknek is az ilyen meccseken van lehetőségük megmutatni magukat. Örültem Nagy Dominik szereplésének, mert az utóbbi időben kikopott játékából a saját stí­lusa, most pedig úgy tűnt, visszatalált a helyes útra, láttam, hogy újra élvezi a futballt. Jól mozgott és győztes gólt is szerzett, úgyhogy ez egy jó meccs volt számára.”

„Pintér Ádám nagyon rutinosan mozgott, jó döntéseket hozott és még a kapu előtt is veszélyes volt olykor – tért ki a védelem közepén játszó szerzeményre a ferencvárosi tréner. – Neki is szüksége volt erre a mérkőzésre, hiszen az utóbbi években csapataival együtt ingadozott a teljesí­tménye, most viszont biztos pontja volt a védelmünknek és úgy tűnt erőnléti gondjai sincsenek. Fontos, hogy formába lendüljön, mai produkciója pedig azt mutatja jó irányba tart.”

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Mezőkövesd hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011111ejegyzéshez

  • Most látszik, hogy (legalábbis nekünk) mennyire hiányzik a Ligakupa. Akkor mégis lenne valamelyes tétje. De azért -- a tudósí­tásokból úgy vettem ki -- ezt is komolyan vették.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ