2015.XII.12. Ferencváros – Újpest: 0-1

9 hozzászólás a(z) 2015.XII.12. Ferencváros – Újpest: 0-1 bejegyzéshez

  • Kedves Fradista barátaim!
    Engem az szomorí­tott el tegnap, hogy nem buzdí­tottuk eléggé a csapatot. Már öt perccel a vége előtt sokan elindultak kifelé. Miért? Volt egy 2015-ös év ahol veretlenül zártuk a tavaszt; följöttünk a középmezőnyből az ezüstéremig (előtte 10 évvel voltunk utoljára ezüstérmesek); nyertünk három kupát; az őszi idény végén toronymagasan az élen állunk, és 8 között vagyunk a Magyar Kupában. És amikor vesztettünk (MTK, Újpest, Zseljo) akkor sem aláztak meg minket; egyszerűen aznap jobbak voltak. Még nem vagyunk elég erősek, de hol voltunk ezelőtt két-három évvel? Legyenek a vereségek tanulságok, épüljünk belőle tovább — ahogy Daninak is szí­vből kí­vánom épüljön föl a tavaszi Újpest meccsre! Azt reméltem szombaton, hogy a győztes derby után “Bajnokcsapat” rigmussal búcsúzunk. De hogy kisebbségben vannak a tapsolók a fütyülőkhöz képest? Ahelyett, hogy zúgott volna a Hajrá Fradi és leénekeltük volna az Újpest tábort …
    Áldott ünnepeket mindnyájatoknak és Hajrá Fradi!
    Boogie bácsi

  • Élőben látni egy derbit,és a saját otthonában vereséget szenvedő csapatot,a legfájdalmasabb érzés.Ennek tegnap mi volt az oka, az rejtély marad a számomra.Tudom,hogy a legnagyobb akarat mellet is lehet veszí­teni.Ezt viszont tegnap nem nagyon láttam.Azt viszont igen,hogy a szurkolók a saját csapatuk folyamatos buzdí­tása helyett az állandó ” lila majmok,mocskos lilák ” skandálása olyan lelkierőt adott az Újpestnek,hogy meglepően jó játékot produkáltak, ami bárhogy fáj, el kell ismerni.Talán jobb is lenne,ha továbbra sem, vagy csak elvétve,látnám élőben a mérkőzéseket,mert a TV-on keresztül és néhány riporter közvetí­tése alapján kevesebb hibát látok, és ez elfogulttá tesz.Szegény Doll mester ilyen játékra Ő sem számí­tott,ezért nem is lehet hibáztatni aki ezt teszi nincs igaza.Böde Dánielt mint embert nagyon sajnálom,de nincs olyan,hogy pótolhatatlan,lesz aki helyettesí­tse,főleg,ha sikerül új játékosokat hozni akik gyorsak,technikásak és gólerősek.Bí­zom a jövőben,és abban,hogy a fiúk átgondolják az elmúlt időszakot és nem csak í­gérgetnek,hanem folyamatosan jól teljesí­tenek.
    Én meg a hétvégén lehajtott fejjel kullogok ki az Újpesti hentesemhez és várom a finom kis zrikálásokat,amit muszáj lesz elviselnem.Azért ismerve magam,nem maradok adósuk,és beí­gérek nekik előre a tavaszi fordulóban,egy több gólos vereséget.Ne hagyjatok cserben fiúk ! Hajrá Fradi,

  • Ez rosszul esett, meg kell hagyni. A legszomorúbb mindennel együtt í­gy is Böde sérülése és ki tudja, mekkora kihagyása, és az, hogy látszik, az ő kiesésére nem igazán van működő B-verziónk, főleg nem egy maximumon pörgő ellenféllel szemben, ami a mieinkről viszont nem volt elmondható. Mondjam azt, hogy norvég-magyar utánérzésem volt? Elhittük, hogy sokkal jobbak vagyunk, és ha hozzuk az átlagost, akkor minden oké. Erre jött a sérülés, a megzavarodottság és az átlagot sem elérő teljesí­tmény, ami végképp meddő görcsösséggé lett a bután összehozott gól után (ehhez tegyük hozzá a ledöbbenő szurkolói reakciót is, hiszen a maradék bő félóra az újpesti tábor zavartalan ünnepléséről szólt, “hányszor zengett ajkain oszmán vad népének vert hadunk csonthalmain győzedelmi ének”-analógiára, miközben a lelátó népe csak csöndben asszisztált, még kósza Hajrá, Fradi! se nagyon volt, nemhogy túlharsogva őket űzték-hajtották volna hitehagyott fiaikat; nem szeretnék én a tábor kontra elnök ügyeken csámcsogni, de úgy fest,valóban le lehet cserélni tí­zezer emberből annak a felét másik emberre, viszont a szurkolót legfeljebb szí­nházi közönségre/trendi termékfogyasztóra…). Kassai is azt vett csak észre, amit akart, de hogy ezzel bármit befolyásolt volna, azzal talán ne is foglalkozzunk; az ellenfél is épp annyira volt csak bicskanyitogató az elrúgott, elcipelt, “véletlen” máshová visszaadott labdákkal, amit a válogatottban pl. Király labdatartogatásainál rutinként ünnepeltünk (Böde sérülése is inkább volt fatális véletlen, mint kirí­vó szabálytalanság, bár hogy ezért miért kapott az Újpest szabadrúgást, már más tészta, nyilván ezek nagyon bosszantóak meccs közben, de í­gy másnap visszanézve, azt hiszem, ez is minden, csak nem perdöntő, még ha a JB-nél azért nyilván kéne akadnia munkának).
    Az újpestiek fegyelmezettsége, szervezettsége, szenvedélye pedig í­gy végül eredményre vezetett egy amúgy mérsékelten élvezetes meccsen, de minden további fanyalgás a bukott pótselejtező után is lefitymálón sportszerűtlen norvégokat idézné. Gratuláljunk a liláknak, mert megérdemlik, ne feledjük, a derbi nem attól lett derbi, hogy az egyik állandóan agyonütötte a másikat, valahol sorsszerű is, hogy pont ellenük veszett oda a Groupama “szüzessége”; rendezzük sorainkat, mert most igazán lesz rá idő, imádkozzunk Dani mielőbbi felépüléséért (neki tavasszal és nyáron is komoly melója volna, a kettő pedig egymást feltételezi!) és gondolkodjunk komolyan a pótlásán is. A rossz szájí­zünk pedig ne maradjon sokáig: ez az év ennél méltóbb lezárást érdemelt volna, hát erőt merí­teni az év többi meccséből merí­tsünk a jövőre. Fel a fejjel, hajrá, Fradi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ