2016.II.13. Békéscsaba – Ferencváros: 0-1

NS-20160214-01-20160213Távozó csabai B-közép, sok kakaskodás és egy FTC-gól

Szpisljak ismét remekül megszervezte védekezését a listavezető ellen, de Pintér bombagólja döntött.
A listavezető Ferencváros csakúgy, mint ősszel hazai pályán, Békéscsabán, a labdarúgó NB I 20. fordulójában is 1–0-ra nyert riválisával szemben.

Nyilatkozatok:

Zoran Spisljak: – A Ferencváros kiemelkedik a mezőnyből, több játékosa bármelyik pillanatban eldönthet egy-egy mérkőzést. Remélem azonban, hogy sikerült jól megerősí­teni a csapatunkat, azaz nálunk is lesz olyan labdarúgó, aki már a Fradi ellen megvillan. Bí­zom benne, hogy közönségszórakoztató futballal rukkol ki a csapat.

Thomas Doll: – Hasonló mérkőzést játszottunk szerdán, mint ősszel az MTK vagy az Újpest ellen. Több helyzetünk volt, mégis egy szerencsétlen szituációból hátrányba kerültünk – szinte ajándékba adtuk a gólt ellenfelünknek. Ahhoz pedig, hogy hátrányból fel tudjunk állni, nagyobb átütő erő kell. Néhányan kicsit elbújtak a pályán, ez nem fér bele ilyenkor. De a Videoton elleni vereséget – persze a megfelelő tanulságok levonásával – most már el kell felejteni. Ma lemegyünk Békéscsabára, ahol szombaton már teljes mértékben a meccsre koncentrálva ismét jó teljesí­tményt fogunk nyújtani. Bí­zom a csapatomban, hiszen az elmúlt öt hét kemény munkája nem veszett el.

A mérkőzés:

Békéscsaba – Ferencváros: 0-1 (0-1)
Békéscsaba, 2.532 néző.
Vezette: Karakó Ferenc (asszisztensek: Varga Zs., Márkus; alapvonali jv.: Solymosi, Takács J.; tartalékjv.: Horváth R.)

Békéscsaba: Poleksic – Bényei, Fehér Zs., Vaskó, Damjanovic, Fabio – Borbély (Juhász Gy. 87.), Spitzmüller, Pilán (Szalai 73.), Laczkó – Birtalan (Hudák 60.)
kispad: Mursits, Balog Zs., Paukner, Koszó
vezetőedző: Zoran Spisljak

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Pintér Á., Ramí­rez – Nagy Á. – Varga R. (Lamah 60.), Gera Z., Hajnal, Radó (Busai 61.) – Sesták (Trinks 79.)
kispad: Jova, Cukic, Nagy Do., Leandro
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Pintér Á. (9.)
Sárga lap: Fabio (25.), Bényei (37.), Borbély (49.), Vaskó (75.) illetve Ramí­rez (37.), Nalepa (49.)

A Ferencváros elveszí­tette a legutóbbi két tétmérkőzését (az Újpest ellen 0–1 a bajnokságban, a Videoton ellen 0–1 a Magyar Kupában). Amióta Thomas Doll a zöld-fehérek trénere, az FTC még nem szenvedett vereséget egymás után három tétmérkőzésen. A Békéscsaba eközben négyes nyeretlenségi sorozatban volt, legutóbb november 21-én, a Puskás Akadémia FC ellen győzött bajnokin.

Ahogy ősszel, úgy most is kiválóan megszervezte csapata védekezését Zoran Szpisljak. A Fradi mezőnyfölénye az egész első félidőben nyomasztó volt, a tizenhatos előterében azonban rendre elfogyott a tudomány, vagy a hazaiak tisztáztak kiválóan.

20160213-bekescsaba-pinteraElőfordult azonban olyan, hogy ez a tisztázás az alapvonalon túlra ment, és az egyik ilyen alkalom a kilencedik percben volt, amikor Hajnal Tamás szögletét az FTC egyik középhátvédje, Michal Nalepa fejelte le éppen a másik, Pintér Ádám elé, aki kapásból a bal felsőbe bombázott (0–1).

Pintér a téli szünet után a második találkozóján is kiszorí­totta az ősszel alapembernek számí­tó Leandrót, most pedig góllal hálálta meg edzője bizalmát.

A Ferencváros győzelme nem forgott veszélyben, mivel a Békéscsaba igazi ziccerbe nem tudott kerülni. A kisebb veszélyek alkalmával vagy Pintér Ádám vagy Dibusz Dénes tisztázott, ám egyikőjüknek sem kellett bravúros megoldásokat alkalmazniuk.

A találkozó inkább szólt a csetepatékról. A pályán több kakaskodás volt, Borbély Bálint két perc alatt pirosat is kaphatott volna két szabálytalansága miatt, de megúszta egy sárgával. A lelátón is voltak problémák, a hazai ultrák elhagyták a stadiont, az okokról különféle információk jelentek meg. Az biztos, hogy a hazai B-közép kiürült.

A Ferencváros végül igazi helyzet nélkül is begyűjtötte a három pontot. Pintér Ádám bombagólja dicsérendő, de Thomas Doll biztosan elégedetlen a tartalékos sereghajtó ellen mutatott teljesí­tménnyel.

További képek: fradi.hu, 1912elore.hu, Farkas Zsolt

Nyilatkozatok:

20160213-bekescsaba-doll„Összességében elégedett vagyok, az 1–0 egész jó eredménynek mondható. Megvoltak a lehetőségek, de csakúgy, mint a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Videoton ellen, a csatároknak most sem sikerült berúgni a helyzeteket, pedig már az első félidőben eldönthettük volna a találkozót. Természetesen a következő mérkőzéseken jönnek majd a gólok, hiszen nagyon jó támadóink vannak” – mondta Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője az M4 Sportnak.

„A csapatom az elmúlt tizennyolc órában történtek ellenére megállta a helyét. Az első félidőben nehezen találtuk meg a ritmust, de a második játékrészben megbí­zható volt a játékunk, többet is kihozhattunk volna belőle. Nincs miért szégyenkeznünk, a Fradi ellen ez nagyon jó eredmény. Erre kell épí­tenünk, és a következő fordulókban is meg kell találnunk a lehetőségeinket. Eddig is kemény mérkőzéseink voltak, s ez a jövőben sem fog változni. Rutinosabbak és tapasztaltabbak vagyunk, sok mindent tanultunk. A mai mecscen is látható volt, hogy a csapat sokkal érettebb játékot játszik”– értékelt Zoran Szpisljak, a Békéscsaba vezetőedzője.

Pintér Ádám:

A 20. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Király (Haladás)  7 – Dilaver (Ferencváros) 5, S. Wils (Haladás) 5, Kamber (Bp. Honvéd) 5, Pintér Á. (Ferencváros) 7, Ramí­rez (Ferencváros) 5 – Bódi (DVSC) 5, Holman (DVSC) 6, Horváth Zs. (DVSC) 5, K. Hazard (Újpest) 6 – Lencse (Újpest) 6
A forduló játékvezetője: Kassai Viktor (Újpest – Videoton) 9 – Ring György, Tóth II Vencel, Németh Ádám, Berke Balázs

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Békéscsaba hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2016.II.13. Békéscsaba – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

  • PERCRŐL -- PERCRE

    93`
    Véget ért a találkozó, 1–0-ra nyert a Ferencváros Békéscsabán.
    91`
    Tartotta a labdát a Fradi, a Békéscsaba nem tudta megszerezni, í­gy nem került ziccerbe.
    90`
    Három perc hosszabbí­tás lesz.
    88`
    Veszélyesen induló jobb oldali Békéscsaba-beadás szállt el mindenki feje felett.
    87`
    Borbély helyett Juhász a pályán.

    A Békéscsaba négyes nyeretlenségi sorozatban van, legutóbb november 21-én, a Puskás Akadémia FC ellen győzött bajnokin.

    A Ferencváros elveszí­tette legutóbbi két tétmérkőzését (az Újpest ellen 0–1 a bajnokságban, a Videoton ellen 0–1 a Magyar Kupában). Amióta Thomas Doll a zöld-fehérek trénere, az FTC még nem szenvedett egymás után három tétmérkőzésen vereséget.
    83`
    Fradi-kontra, Lamah passzolt Nagy Ádámnak a bal oldalra, a fiatal középpályás beadása után Fabio mentett.
    81`
    Hajnal ütközte le Spitzmüllert, utóbbi elterült a földön, előbbi elnézést kért. Nem tűnt szándékosnak az eset.
    80`
    Nem volt veszélytelen a csabai szöglet, Lamah azonban kivágta a labdát.
    79`
    Florian Trinks első NB I-es bajnokija, Sestákot váltotta. Csatár helyett középpályás, jó az 1–0 Dollnak?
    76`
    Laczkó kapott jó indí­tást, Dibusz azonban nagyszerűen jött ki a kapujából és mentett.
    75`
    Vaskó könyökölte le Busait, sárga lap.
    74`
    Ramí­rez 23 méteres lövése nagyon rossz.
    73`
    Pilán Márkó helyett Szalai Dániel a pályán.
    72`
    Hajnal újabb szabadrúgását és Dilaver jobb oldali beadását is kifejelik a hazai védők, az utóbbi után az első vendégszöglet jött a második félidőben, de ezúttal is felszabadí­tottak a bekkek.
    70`
    Sesták két csel után Busait indí­totta volna, de hosszú az átadása.

    íme, egy fotó az üres vendég B-középről.
    63`
    Békéscsaba-helyzet, Fabio beí­velése volt veszélyes, de tisztáztak a Fradi-védők.
    60`
    …a vendégeknél pedig Lamah és Busai érkezett Radó és Varga helyett.
    60`
    Csere mindkét oldalon, a hazaiaknál Hudák váltja Birtalant…

    Ha már nézők! Helyszí­ni tudósí­tónk beszámolója szerint a csabai B-közepet elküldték a hazai rendezők a lelátóról, a szurkolók stadion területét is elhagyták.

    Bár a fizető nézők száma több volt, mint 3000, végül csak 2532-en döntöttek úgy, hogy ki is mennek a mérkőzésre.
    55`
    Ismét Birtalant indí­totta volna Spitzmüller, de megint Pintér nyerte kettejük párharcát.

    Böde Dániel és a héten hosszabbí­tó Batik Bence mellett Gyömbér Gábor is hosszabb ideje sérült. A középpályás úgy érzi, már nincs esélye rá, hogy a magyar válogatott tagja legyen az Európa-bajnokságon.
    53`
    Sok a szabálytalanság, ezúttal Pilán lökte fel Gerát.
    48`
    Gera és Laczkó is összeveszett egymással, de azért nem osztott sárgát Karakó Ferenc.
    48`
    Újabb fault Borbélytól, lekönyökölte Nalepát, de mind a ketten sárgát kaptak, az ezt követő kakaskodásért. Borbély kétperces ámokfutása egy szigorúbb bí­rónál pirosat ért volna.
    47`
    Borbély kőkemény belépője Sestákkal szemben, a Fradi-támadót kellett ápolni, az pedig érthetetlen, hol maradt a sárga lap.
    46`
    Rögtön egy felí­velés, Ramí­rez azonban hazafejelte a labdát.
    46`
    Elkezdődött a második félidő!

    Tudták? Az FTC két legeredményesebb futballistája, Böde Dániel (12 bajnoki gól) és Stanislav Sesták (6) többször talált be a 2015–2016-os bajnokság folyamán, mint a teljes Békéscsaba (17).

    A Békéscsaba ismét jól felkészült a Fradiból, a védekezése nagyon masszí­v, de egy bombagóllal vezetnek a vendégek.
    45`
    Nincs hosszabbí­tás, vége az első félidőnek!
    41`
    Hajnal bal oldali szabadrúgása nagyon fölé szállt, ráadásul Sesták szabálytalankodott Vaskóval szemben, í­gy a Békéscsaba jöhetett.
    40`
    Borbély szerelt és egyből indí­totta volna Birtalant, Pintér azonban figyelt és megszerezte a labdát.

    Bényeinek ez volt az ötödik sárgája, í­gy a következő meccset kihagyja.
    36`
    Incidens a pályán is, Ramí­rez és Bényei kakaskodott, sárgát kaptak mindketten.

    Helyszí­ni tudósí­tónk szerint Doll elküldte az operatőrt, mert belépett a technikai zónába.
    35`
    Birtalan kí­sérlete azonban nagyon fölé szállt.
    34`
    Ezúttal békéscsabai szöglet jött középre, kifejelték a vendégek, a tizenhatos előterében azonban Hajnal szabálytalankodott Spitzmüllerrel szemben.
    33`
    Most nem talált be az FTC, Hajnal sarokrúgását kifejelték a hazaiak, Varga ballábas lövése azonban pocsékra sikeredett.
    32`
    Nagy Ádám elől mentett Spitzmüller, újabb szöglet jöhet, a gól is ebből jött össze.
    31`
    Hatalmas mezőnyfölényben a Fradi, de a tizenhatos előterében a Békéscsaba rendre megállí­tja a vendégek támadását.

    Az FTC hazai pályán (9–0–1, 27 pont), illetve idegenben (7–1–1, 22 pont) is a legjobb az NB I-ben, a Békéscsaba mindkét mutatóban (2–2–6, 8 pont, illetve 1–1–7, 4 pont) a legrosszabb.
    25`
    Az akció közben Fabio szabálytalankodott, ezért utólag sárga lapot kapott.
    25`
    KIMARADT! Kontrázhatott a Fradi egy eladott labda után, Sesták Vargát indí­tota a jobb oldalon, a beadás pedig ismét Sestákot kereste, Borbély azonban kiválóan csúszott be, ezzel megzavarta a szlovákot, akinek a lábáról az alapvonalon túlra pattanta a labda, í­gy kirúgás jött utána.
    23`
    Hajnal lőtt 20 méterről fölé.

    Telt házat vártak a rendezők, de vannak üres székek, ennek az esős idő is az oka lehet.
    19`
    Dilaver egy szép csel után Vargát indí­totta, a szélső már az ötös környékén járt, Vaskó azonban mentett, í­gy nem lett gólhelyzet belőle.

    Nathan Eccleston, a Békéscsaba új szerzeménye a Premier League-ben a Gera Zoltánt is pályára küldő Fulham ellen mutatkozott be a Liverpoolban, most pedig az NB I-ben is Gera ellen debütálhatott volna, de nem került a keretbe.
    18`
    Dilaver indí­tása után Radó lesen.

    Nem Békéscsaba a Ferencváros kedvenc terepe: 1975 és 1981 között nyolc, 1985 és 1994 között tí­z bajnokin maradt nyeretlenül az FTC a Viharsarokban. A hazaiak legnagyobb diadala az 1994-es 5–2, ekkor a Baji – Csató J., Szenti, Kovács T. – Mracskó, Fodor (Major, 80.), Csató S., Horváth L. – Váczi, Kulcsár, Szarvas (Kiss 72.) összeállí­tású Előre hengerelte le a Szeiler – Szűcs M., Telek, Hrutka, Keller (Lisztes, 61.) – Páling, Lipcsei, Albert, Czéh (Zavadszky, 74.) – Christiansen, Neagoe felállásban pályára lépő FTC-t.
    17`
    Hajnal bal oldali beadása hosszú Gerának, Polekszics megfogta a labdát.
    16`
    Nalepa indí­totta volna Sestákot, Vaskó sarokkal mentett.
    16`
    Előbb Gera, aztán Birtalan szabálytalankodott, egyik sem ért lapot.

    A Békéscsaba legutóbb 1997 őszén verte meg a Kórház utcában élvonalbeli bajnokin a Fradit (1–0). Azóta három mérkőzésen még gólt sem szerzett otthon a zöld-fehérek ellen.

    Pintér második gólja volt ez tétmeccsen a Fradi mezében, első bajnokin.

    Szinte egész ősszel a Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramí­rez összeállí­tásban szerepelt, a téli szünet után azonban Pintér élvezi Doll bizalmát Leandróval szemben, a Görögországból ősszel hazatérő védő pedig ezt most góllal hálálta meg.
    9`
    Hajnal szögletét az egyik FTC-középhátvéd, Nalepa fejelte le éppen a másik, PINTÉR ÁDÁM elé, aki kapásból a bal felsőbe bombázott, 0–1!
    9`
    Ramí­rez robogott el nagy lendülettel a bal oldalon, beadását azonban blokkolták, szöglet.
    8`
    Sesták veszí­tett labdát, de azon nyomban visszacsente Laczkótól, majd Gerához passzolt, akinek indí­tása hosszú volt, kirúgás.

    A 17 éves Pilán Márkó az első NB I-es bajnokiját játssza ma.
    5`
    Pintér indí­tása hosszú Sestáknak.

    Zoran Szpisljak, a hazaiak szakvezetője a szurkolók által várva várt bajnoki kapcsán a következőket mondta: „A Ferencváros kiemelkedik a mezőnyből, több játékosa bármelyik pillanatban eldönthet egy-egy mérkőzést. Remélem azonban, hogy sikerült jól megerősí­teni a csapatunkat, azaz nálunk is lesz olyan labdarúgó, aki már a Fradi ellen megvillan. Bí­zom benne, hogy közönségszórakoztató futballal rukkol ki a csapat.”

    Ötvenegy alkalommal találkoztak eddig az élvonalban, a pályaválasztó Békéscsaba szempontjából 13–14–24 az örökmérleg.
    3`
    Radót indí­totta Hajnal, hosszúnak tűnt az átadás, de a villámgyors támadó beérte a labdát és kiharcolt egy szögletet. A sarokrúgást Hajnal végezte el, a rövid oldalon azonbna felszabadí­tottak a védők.
    2`
    Bal oldali, veszélytelen békéscsabai szabadrúgás.

    A hét közben a Békéscsaba megnyerte, mí­g a Ferencváros elveszí­tette kupamérkőzését.
    1`
    Rögtön nagy erőkkel támad a Fradi, Ramí­rez kapott jó labdát a bal oldalon, középre í­velését azonban Radó nem tudta jól megfejelni.
    1`
    Elkezdődött a mérkőzés!

    A Nemzeti Sport Online a héten a Viharsarokban járt. A Békéscsaba–Ferencváros mérkőzést három cikkel vezetjük fel. Az első részben a Liverpool nevelésével, Nathan Ecclestonnal beszélgettünk. Második í­rásunkban Adem Kapic, az FTC korábbi játékosa hasonlí­totta össze a jelenlegi együttest a legutóbbi bajnokcsapattal, mí­g ebben a videóban megmutattuk, hogyan emlékeznek a békéscsabai szurkolók a Ferencváros elleni 1994-es bajnoki mérkőzésre, amelyen a lila-fehérek 5–2-re nyertek hazai pályán. A jelenlegi vezetőedző, Zoran Szpisljak is ezzel a mérkőzéssel készí­tette fel csapatát a hétvégi találkozóra.

    Ennek ellenére várhatóan telt ház lesz Békéscsabán.

    A nagy érdeklődésre való tekintettel szombaton is lehetett jegyet vásárolni Békéscsabán, kellemetlen szabály volt ugyanakkor, hogy egy ember csak egy belépőt vehetett meg.

    A labdarúgó NB I 20. fordulójában Thomas Doll egy helyen változtatott a Videoton elleni, Magyar Kupa-meccsen bevetett kezdőcsapatán, Roland Lamah helyett Stanislav Sesták neve szerepel a támadósorban Békéscsabán. A hazaiaknál az előzetes várakozásokkal ellentétben nincs a keretben a Liverpool-nevelésű Nathan Eccleston.

    KÖSZÖNTJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A BÉKÉSCSABA–FERENCVÁROS MÉRKŐZÉS TUDÓSíTÁSÁBAN, HAMAROSAN KEZDETÉT VESZI A MÉRKŐZÉS!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ