2016.IV.10. Ferencváros – Bp. Honvéd: 2-1

NS-20160411-01-20160410Busai Attila árnyék és fény: öngól után győztes találat

A már bajnok Ferencváros fordí­tani tudott odahaza a Honvéd ellen, Trinks is betalált.
Busai Attila az első félidőben öngólt vétett a Budapest Honvéd ellen, de a másodikban győztes találatot szerzett Florian Trinks egyenlí­tése után, ezzel a már bajnok Ferencváros a labdarúgó NB I 27. fordulójának záró mérkőzésén is nyert.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Bár a bajnoki cí­met már megszereztük, a bajnokságnak még nincs vége, és továbbra is minden meccset meg akarunk nyerni. A Honvéd ellen hazai pályán kötelező a győzelem, ami nem lesz könnyű, ugyanis a kispestiek jól szervezettek, legutóbb nem sikerült ellenük megszerezni a három pontot, ezért nagyon kell koncentrálnunk, hogy elérjük a célunkat.

Marco Rossi: – Gratulálok a Ferencvárosnak a bajnoki cí­mhez! Nagyon sikeres bajnoki év van a zöld-fehérek mögött, mely során végig az ellenfeleik fölé nőttek. Ennyit az udvariasságról. Mi a Honvéd vagyunk, és azt is tudjuk, hogy szurkolóink számára az év legfontosabb meccse jön. Igazi klasszikus vár ránk. Még akkor is, ha nagyon nehéz, mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy felemelt fejjel jöhessünk majd le a pályáról.

A mérkőzés:

Ferencváros – Bp. Honvéd: 2-1 (0-1)
Groupama Aréna, 7.053 néző.
Vezette: Andó-Szabó Sándor (asszisztensek: Márkus, Horváth R.; alapvonali jv.: Solymosi, Gaál; tartalékjv.: Kepe)

Ferencváros: Jova – Dilaver, Nalepa, Cukic (Pintér Á. 46.), Lamah – Gyömbér – Nagy Do., Gera Z. (Hajnal 46.), Trinks, Varga R. (Radó 58.) – Busai
kispad: Dibusz, Leandro, Kárász
vezetőedző: Thomas Doll

Bp. Honvéd: Horváth A. – Botka, Lovric, Bobál D., Baráth – Hidi – Ikenne-King (Gazdag 69.), Nagy G., Vasiljevic (Vernes 76.), Holender (Constantinescu 76.) – Eppel
kispad: Nagy S., Prosser, Szilágyi, Palmes
vezetőedző: Marco Rossi

Gól: Trinks (63.), Busai (70.) illetve Busai (26. – öngól)
Sárga lap: Nagy Do. (76.) illetve Ikenne-King (36.), Holender (72.)

20160410-honved-trinksTovábbra is minden meccset meg akarunk nyerni – vezette fel a Honvéd elleni mérkőzést Thomas Doll, és a hazaiaknak volt is miért visszavágniuk a kispestieknek, hiszen nemrégiben megverték őket Marco Rossiék.

Doll természetesen kissé tartalékos csapatot küldött pályára, hiszen a jövő szerdán Magyar Kupa-elődöntő vár együttesére, akiknek bizalmat szavazott, azok igyekeztek azt meghálálni – az is igaz, hogy a Honvéd játszott veszélyesebben, Hidi Patrik föld-levegő rakétáját a léc hárí­totta Jova Levente helyett, de Hidi szögletét Busai Attila a saját kapujába fejelte. 0–1!

Ment, ment előre a Fradi, de a kisebb lövéseket védte Horváth András kapus, a nagyobbakat meg mellélőtte Busai, illetve Florian Trinks.

20160410-honved-busaiDoll a szünetben beküldte a Hajnal Tamás, Pintér Ádám kettőst, majd negyedóra múlva Radó Andrást is, és a rohamoknak meglett az eredménye Florian Trinks első bajnoki gólja képében (1–1), majd Busai Attila használta ki a kispesti védelmi hibát látványos ollózással (2–1).

Nem parádéztak a zöld-fehérek a fordí­tás ellenére sem, a Honvéd pedig egyre fásultabban futballozott, noha í­gy is pontot menthetett volna a hajrában, ha a csereember Vernes Richárd közeli fejese után a labda nem a lécen csattan.

Gól és öngól, fordí­tás itt, két léc és vereség ott, a hálás hazai közönség pedig önfeledten kí­vánhatott (egynapos határidőn belül) boldog születésnapot az immáron 50 esztendős Thomas Dollnak.

További képek: fradi.hu, Farkas Zsolt, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

„A második félidőben jobban futballoztunk, az elsőben kevésbé – mondta Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője az M4 Sportnak. – Kicsit furcsállom, hogy vasárnap játszottunk, mert ezt a meccset szombaton is meg lehetett volna rendezni. Az a szerencsés helyzet állt elő, hogy többet tudunk pihenni… Amúgy szerdán körberepüljük a pályát, és mindent megteszünk, hogy sikerre vezessük a csapatot.”

„Dávid és Góliát harca volt ez – mondta Marco Rossi, a Budapest Honvéd vezetőedzője. – Sajnos nem jöttünk ki jól a meccsből. Itt a Fradi-pályán mindig azt érzem, hogy a csapatommal egyedül vagyunk a világ ellen.”

Busai Attila:

A 27. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Király (Haladás) 6 – Máté P. (DVSC) 4, Fiola (Puskás Akadémia) 5, Jánvári (Haladás) 5 – Balogh B. (Újpest) 6, Hajnal (Ferencváros) 5, Jovanovic (DVSC) 5, Trinks (Ferencváros) 6 – Géresi (Videoton) 5, Kabát (Újpest) 5, Remili (Vasas) 5
A forduló játékvezetője: Farkas Ádám (Videoton – Vasas) 8 – Varga Zsolt, Kormányos II. Gábor, Radványi Ádám, Kulcsár Katalin

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Bp. Honvéd hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

6 hozzászólás a(z) 2016.IV.10. Ferencváros – Bp. Honvéd: 2-1 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  Gól és öngól, fordí­tás itt, két léc és vereség ott, a hálás hazai közönség pedig önfeledten kí­vánhatott (egynapos határidőn belül) boldog születésnapot az immáron 50 esztendős Thomas Dollnak.
  90`
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  Négy perc a ráadás.
  88`
  HELYZET és LÉC! Baráth bal oldali beadását visszafejli a túlsó oldalról középre Botka, Vernes az ötösről a lécre bólint, a kipattanó meg éppen csak magas a berobbanó Hidinek!
  86`
  Nalepa ismét blokkolja Eppelt, ezúttal a 16-oson, Vernes távolija meg kapuscsemege.
  84`
  Hajnal jobblábas beadását leszedi a kapu előtt Lamah fejéről Horváth kapus.

  Az utol hét Üllői úti meccsen 2 hazai és 3 kispesti siker született.

  A Honvéd a legutóbbi öt idegenbeli mérkőzéséből négyet elveszí­tett, kompenzációképp nagyon megcsapta a Debrecent egy 3–0-s győzelemmel.
  79`
  Hidi szabadrúgását kifejeli Baráth elől Pintér, majd Nagy Gergő bombáz ballal 23-ról a léc fölé, nem kicsivel.
  78`
  Kettőt cserél Rossi: Vasziljevics és Holender lefut, Vernes Richárd és Dan-Marius Constaninescu befut.
  76`
  Nagy Dominiké az újabb sárga.
  75`
  Eppel egy labdaszerzés után 10-ről jobbal Nalepába lő.
  73`
  Holender Filip kap sárgát, idegi alapon felrúgja a balon Radót.
  71`
  Kinget Gazdag Dániel váltja a gólöröm és az újrakezdés között.

  A meccsen karrierje első öngólját vétette egyébként.

  Busai harmadik kanadai pontja az idényben.
  70`
  MÁR A FRADI VEZET! Horváth középre üt ki egy bal oldali Hajnal-szögletet, Eppelt megelőzve Busai Attila az ötös bal sarkáról a hosszú felsőbe ollóz. A gólvonalon, vagy inkább kicsivel mögötte Nagy Gergő még belefejel a labdába, de azt csak a léc alá tudja segí­teni: 2–1!

  A lentebb í­rtak után senkinek sem meglepetés, hogy az FTC szerezte a szezonban hazai pályán a legtöbb pontot (12–1–1, 37 pont). A kispestieké az ötödik legjobb idegenbeli mérleg, 3–3–8, 16–19.
  67`
  Gyömbér és Vasziljevics összefejel, de szerencsére folytatják, mint ahogyan az előbb lesántikáló Nagy Dominik is visszatért már.
  66`
  Hajnal beadását kifejeli középről Lovric.

  Trink első magyarországi gólja, egy gólpassza volt már eddigi 8 bajnokiján és 2 kupameccsén.
  63`
  EGYENLíT A FRADI! Lamah megharcol a 16-oson Botkával egy felí­velt labdáért, Florian Trinks érkezik, és jobbal 17-ről Lovric lábai között a jobb alsóba lő. 1–1!
  60`
  Varga le, Radó András váltja.
  58`
  Lamah passza megtalálja középen Hajnalt, de ment előle becsúszva Botka.
  57`
  Hajnal adja be jobbal, de kimegy a labda a hosszú sarok mellett.
  56`
  Botka nagyot rúg a hazai Nagyba, szabadrúgás a 16-os bal sarka elől.
  54`
  Támad, támad a Fradi, se helyzet, se lövés, se egy kreatí­v, helyzetet előkészí­tő passz.
  46`
  FOLYTATJUK!
  45`
  Gera lejön, Hajnal Tamás váltja, Csukicsot pedig Pintér Ádám.

  Mint emlí­tettük, a Honvéd legutóbb 2013 őszén győzött az FTC otthonában. Ez egyébként nem is ritka eset a kétezres években – tizennégy bajnokit játszottak a Ferencváros pályaválasztásával, és a Honvéd ezek közül ötöt megnyert.

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  Egy kis korabeli hangulat itt – „a legendás hí­rű B-közép”, valamint a meccs hősének bizonyuló Déri is látható a korabeli Képes Sport-fotókon.

  Összehasonlí­tásul: a legjobb honvédos győzelmi széria a párharc történetében hatmeccses (1950–53). A rekordsorozat 1939. november 26-án, a Kispest–Ferencváros 2:1-es mérkőzésen szakadt meg.

  A rangadók történelme 1915–16 óta í­ródik. A forduló legnagyobb hagyományú párosí­tása, közelednek a 200. bajnokijukhoz. Az örökmérleg 107–31–59 a Fradinak a dél-pesti rangadón. A párharc legnagyobb szériája a Ferencvárosé, a zöld-fehérek 1922 és 1939 között egymás után 35 bajnokit nyertek meg a Kispest ellen – hasonló sorozat ritkaság bármely élvonalbeli összecsapás történetében.
  45`
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS ELSŐ FÉLIDEJE!
  44`
  Jova nem bí­zza védőire a dolgot, kilép kapujától messze Hidi jobbos szabadrúgására.
  41`
  Lamah bal oldali szöglet az ötös sarkáról magasan a léc fölé fejeli Nalepa.
  40`
  Gera sokadik csodás passza után Varga ismét bead jobbról, Lovric némi tétovázás után ment a kapu előtt, nem sokkal a jobb sarok mellé.
  38`
  Lovric előzékenyen Trinks elé fejeli Varga jobbos beadását, a német azonban hat méterről jobbal a jobb sarok mellé lő!
  36`
  Patrick Ikenne-King lerántja Lamah-t, sárga.

  Rossi legénysége három megnyert bajnoki után szerdán kikapott a Megyeri úton az Újpesttől. A Bp. Honvéd nem elsősorban pazar idegenbeli formájáról hí­res, egy kivételével minden eddigi tavaszi idegenbeli meccsét elvesztette – Debrecenben ellenben, nagy bravúrral, 3-0-ra győzött. A piros-feketék legutóbb 2013. október 6-án nyertek a Ferencváros vendégeként, még a Puskás Ferenc Stadionban (mlsz.hu).

  A Ferencváros a mostani szezonban mindössze két hazai bajnokiját nem tudta megnyerni, kikapott az Újpesttől és döntetlent játszott a Diósgyőrrel. Az idei, pályaválasztóként játszott bajnokik mindegyikén legalább két gólt szerzett. A legutóbbi 180 percében kilenc gólt szerzett, azaz átlagosan húsz percenként a kapuba talált. A legutóbbi vereségét éppen a Bp. Honvéd ellen, Kispesten szenvedte el.
  32`
  Busai majdnem javí­t! De Dilaver jobb oldali beadását az ötösről gyatrán a bal sarok mellé fejeli.
  30`
  Vasziljevics 23 méteres szabadrúgását kivágja a sorfalban álló Gyömbér.
  27`
  Horváth kikapja a bal alsó elől nagyot nyújtózva Trinks 16-os előtti szabadrúgását.

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  25`
  GÓL, VEZET A HONVÉD! Busai Attila egy jobb oldali Hidi-szögletet követően a saját kapujába fejeli a labdát a rövid sarok elől. Rendkí­vül szerencsétlen mozdulat volt, Jova nem érhetett oda a rövid sarokhoz a félmagasan szálló labdához: 0–1!
  24`
  Helyzet a Fradinál is! Gera beí­velt labdáját még kifejeli az egyik vendég védő, a kipattanót rögtön kapura lövi Nagy Dominik, Busai ráadásul a kapu előtt ólálkodott és majdnem bele is ért a lövésbe, de Horváth védett.
  23`
  Eppel helyzetben! A Honvéd támadója tizenkét méterről lő egyből, de nem találja el jól a labdát, amely méterekkel a kapu mellett gurul el.
  22`
  Botka nagyon aktí­v! A 21 éves védő ismét meglódul a jobb szélen, betör, beí­veli a labdát a tizenhatoson belülre, van is érkező, ám az egyből visszatett labdát Jova lefüleli.

  Túl vagyunk az első húsz percen. Mindkét oldalon volt helyzet, ám az állás 0–0, a befejezésekkel még akadnak gondok.
  19`
  Trinks rossz ütemben csúszik be, Botka lába bánja. A lap azonban elmarad, pedig lehet, hogy megért volna egy sárgát a belépő.
  16`
  Hidi beí­veli a labdát a jobb szélről, Trinks kifejeli. A szögletet magabiztosan húzza le Jova.
  14`
  KAPUFA! Hidi félelmetes bombát ereszt meg ballal 26 méterről, Jova csak szemmel kí­séri a labdát, ami a felső lécen csattan. Majdnem berobbant a labda a jobb felsőbe.
  12`
  Busai harcol ki szabadrúgást a Honvéd térfelén. A labda mögé Trinks áll, gyönyörűen betekeri középre, a jó ütemben érkező Gera Zoltán fejese azonban néhány centivel elkerüli a kaput. Nagy helyzet volt!

  Egymás elleni mérkőzések a közelmúltból, jegyzőkönyvekkel ITT!
  10`
  Gera Zoltán nagyszerűen indí­tja Vargát, ám a beadás pontatlan.
  7`
  Eppelt buktatják tizenkilenc méterre a hazai kaputól. A Hidi-szabadrúgás ugyan nem volt rossz, ám elkerülte a ferencvárosi kaput.
  6`
  Közben már a másik oldalon is helyzet, Holender elől azonban tisztáznak a védők.
  6`
  Megvan az első próbálkozás a meccsen! Trinks lő távolról, ám pontatlan a kí­sérlet, nem találja el a kaput.
  4`
  A Honvéd már a kezdő sí­pszó után agresszí­ven letámadja a Fradi labdás emberét. Marco Rossi csapata irányí­tja eddig a találkozót. Botka a jobb szélen megiramodik, lapos beadását azonban kivágja az egyik hazai védő.
  1`
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A Ferencváros tiszta fehér mezben, mí­g a Budapest Honvéd piros-feketében.

  NB I, 27. forduló, április 10., 19.00. Groupama Aréna, 7053 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor.

  A hazai kispadon: Dibusz (k.), Leandro, Pintér Á., Kárász, Hajnal és Radó.

  A vendégekén: Nagy S. (k.), Raul-Ioan, Szilágyi, Constantines, Gazdag, Vernes és Prosser.

  „Gratulálok a Ferencvárosnak a bajnoki cí­mhez! Nagyon sikeres bajnoki év van a zöld-fehérek mögött, mely során végig az ellenfeleik fölé nőttek. Ennyit az udvariasságról. Mi a Honvéd vagyunk, és azt is tudjuk, hogy szurkolóink számára az év legfontosabb meccse jön. Igazi klasszikus vár ránk. Még akkor is, ha nagyon nehéz, mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy felemelt fejjel jöhessünk majd le a pályáról” – fogalmazott Marco Rossi a honvedfc.hu-n.

  „Bár a bajnoki cí­met már megszereztük, a bajnokságnak még nincs vége, és továbbra is minden meccset meg akarunk nyerni. A Honvéd ellen hazai pályán kötelező a győzelem, ami nem lesz könnyű, ugyanis a kispestiek jól szervezettek, legutóbb nem sikerült ellenük megszerezni a három pontot, ezért nagyon kell koncentrálnunk, hogy elérjük a célunkat” – mondta a hazai mester, Thomas Doll a fradi.hu-nak.

  Egy kis örökmérleg: 197 élvonalbeli meccs, 107 Fradi- és 59 Kispest-siker, 444, ill. 308 rúgott góllal.

  Kemenes Szabolcs anno 15 mérkőzésen játszott a Fradiban a felnőttek között.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Honvédtól a Ferencvároshoz:
  2007, Edouard Ndjodo, kölcsönbe
  2007, Szemán Lajos
  2005, Budovinszky Krisztián
  2004, Keller József
  2003, Tarcsa Bence, ingyen
  2003, Marius Sasu, i.
  2002, Udvarácz Milán, i.
  2001, Szabó Tibor
  1998, Mátyus János, i.
  1974, Pusztai László
  1966, Katona Sándor
  1963, Perecsi Tibor
  1948, Mészáros József
  A Ferencvárostól a Honvédhoz:
  2010, Sajó Dániel, kölcsönbe
  2008, Ihrig-Farkas Sebestyén, i.
  2006, Budovinszky Krisztián
  2003, Keller József
  2003, Gyenes Dávid
  2002, Hrutka János
  2002, Zombori Zalán
  1984, Dózsa Attila
  1974, Páncsics Miklós
  1971, Szűcs Lajos
  1950, Kocsis Sándor
  1950, Budai II László

  Eltiltott: Ramí­rez (piros lap) itt, Kamber (öt sárga lap) ott.

  A hazaiaktól Batik (részleges térdszalagszakadás) és Nagy Á. (térdszalaghúzódás) sérült, a vendégektől mindenki bevethető.

  „Nem hiszem, hogy a bajnoki cí­m megnyerése hatással lesz a Fradi teljesí­tményére, a zöld-fe-érek minden meccsen ugyanazt a a futballt nyújtják, vélhetően ellenünk sem változtatnak az alapjátékukon – mondta Hidi Patrik, a Budapest Honvéd középpályása. – Tavasszal már bebizonyí­tottuk, hogy ismerjük a sok passzra épülő játékuk ellenszerét. A lila-fehérek ellen is győzelmet terveztünk, de a sűrű versenynaptár miatt nincs időnk a vereségen keseregni, mindent megteszünk, hogy a Fradi ellen javí­tsunk.”

  Természetesen a Honvéd labdarúgói is a kedvező eredményben bí­znak.

  „A Honvéd ellen a presztí­zs, a Debrecen ellen a kupadöntő a tét, és egyik fronton sem szeretnénk csalódást okozni.”

  A huszonkét esztendős labdarúgó egyre inkább alapemberré válik a Thomas Doll edzette együttesben, s formájára sem lehet panasz. A szerdai, Paks elleni bajnokin (5–2) ő szerzett vezetést, a második félidő elején pedig a lécet is eltalálta.

  „A szerdai találkozó valóban kiemelt fontosságú, de az a célunk, hogy mindkét meccset megnyerjük – mondta Radó András, a bajnokcsapat támadója. – Vasárnap is azért lépünk pályára, hogy kiszolgáljuk a drukkereinket, emellett szeretnénk visszavágni a Honvédnak a tavaszi vereségért. Nem lesz egyszerű, hiszen vasárnapi ellenfelünk minden csapat életét megkeserí­ti. Nagyon szervezetten védekezik, kevés területet hagy az ellenfélnek, emellett remekül kontrázik. Ehhez a stí­lushoz persze a szezon során már hozzászokhattunk, hiszen a riválisok többsége a gyors ellentámadásokra épí­t ellenünk. Bár szerdán kikaptak az Újpesttől, nem hiszem, hogy a vereség meglátszik majd a kispestiek játékán, biztos vagyok benne, hogy nagyon elszántan és motiváltan lépnek pályára.”

  Bár a bajnoki cí­met múlt hét vasárnap bezsebelő Ferencváros számára a szerdai, Debrecen elleni Magyar Kupa-elődöntő fontosabb, mint a vasárnapi, Budapest Honvéd elleni bajnoki, a zöld-fehérek állí­tják, a kispestiek ellen sem fél gőzzel futballoznak majd.

  Tartalékolásról szó sem lehet!

  A billentyűknél: H. K., majd B. J.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–BUDAPEST HONVÉD LABDARÚGÓ NB I-ES MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
10.24. 18:00 m4 Sport
MK: VSK Tököl-FTC 10.27.13:30 M4 Sport
10.30. 19:30 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ