2016.IV.2. DVSC – Ferencváros: 2-1

NS-20160403-01-20160402Keserédes bajnokavatás – debreceni vereség után lett biztos az FTC-arany

Az MTK kikapott, í­gy huszonkilencedszer aranyérmesek a zöld-fehérek
Hiába kapott ki a Ferencváros a Nagyerdei Stadionban, í­gy is bajnokok a zöld-fehérek.

Nyilatkozatok:

Kondás Elemér: – A Magyar Kupában nemrég összecsaptunk a Ferencvárossal, jó mérkőzés játszottunk. Azon a találkozón nagyon szervezettek voltunk, szeretnénk, ha ezúttal is í­gy lenne, de most a végjátékban pontosabbnak kell lennünk, hogy gólokat tudjunk szerezni. Nem foglalkozunk azzal, hogy ellenfelünk szombaton már bajnok lehet. Számunkra ez is egy fontos mérkőzés lesz, amit meg akarunk nyerni, mert szükségünk van a pontokra. Nehéz sorozat elé nézünk áprilisban, folyamatosan szerda-szombat ritmusban futballozunk majd. Az első feladat, hogy szombaton hazai pályán a lehető legjobb teljesí­tmény nyújtva sikeresek legyünk.

Thomas Doll: –

A mérkőzés:

DVSC – Ferencváros: 2-1 (2-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5.658 néző.
Vezette: Farkas Ádám (asszisztensek: Ring, ifj. Varga G.; alapvonali jv.: Németh Á., Radványi; tartalékjv.: Király)

DVSC: Verpecz – Jovanovic, Brkovic, Mészáros N., Lázár – Bódi (Ferenczi J. 58.), Varga J., Szakály P., Horváth Zs. – Takács T. (Tisza 85.), Holman (Kulcsár T. 81.)
kispad: Radosevic, Szatmári, Delmic, Coulibaly
vezetőedző: Kondás Elemér

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro (Hajnal 78.), Ramí­rez – Gera Z. – Sesták, Nagy Do. (Varga R. 78.), Trinks (Lamah 46.), Radó – Böde
kispad: Jova, Gyömbér, Busai, Cukic
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Takács T. (28., 30.) illetve Sesták (62.)
Sárga lap: Jovanovic (42.), Varga J. (50.), Ferenczi J. (89.), Tisza (90+1.) illetve Nalepa (88.), Dilaver (89.), Lamah (90+1.)
Kiállí­tva: Ramí­rez (90+1.)

A Fradi tudta, ha nyer Debrecenben, bebiztosí­tja bajnoki cí­mét, de nem feltétlenül volt szüksége pont(ok)ra ehhez. A Lokinál kimaradt a kezdőből az MTK ellen nagyot hibázó Bozidar Radosevic, a Fradinál pedig sérülés miatt nem játszhatott Pintér Ádám és Nagy Ádám.

A helyzet hasonló volt, mint a Magyar Kupa-mérkőzésen. A vendégtáborban is szurkoltak a Fradinak, de volt egy különálló csoport, amely szintén a vendégeknek drukkolt – csak a hazai táborban.

Jól kezdtek a vendégek, irányí­tották a meccset úgy, ahogy azt megszokhattuk tőlük a szezon során. Különösen Radó András és Cristian Ramí­rez volt aktí­v, de próbálkozásaik sikertelenek voltak. Az első ziccer épp előbbi előtt adódott, ám a támadó 17 méterről fölé lőtt.

A 19. percben jött a jó hí­r a fradistáknak, a Paks megszerezte a vezetést, hat perccel később pedig már kettővel mentek a tolnaiak, í­gy már ekkor lehetett sejteni, bajnokavatás lesz, akármi történik. A kérdés csak az volt, mennyire lesz szép ez a nap a zöld-fehéreknek.

Azt pedig szűk fél óra elteltével lehetett sejteni, hogy nem annyira… Éppen korábbi játékosuk, Holman Dávid miatt alakult í­gy, aki remekül fordult le Ramí­rezről, egy biciklicsellel Leandrót is megverte, és mielőtt lőtt volna, azt még védte Dibusz, de a kipattanót Takács Tamás a kapuba passzolta (1–0).

Gyors válasz helyett gyors dupla jött. Két perccel később Szakály Péter ment el a jobb oldalon, középre lőtte a labdát, ismét Takács érkezett, és közelről nem hibázott (2–0).

Doll a szünetben valószí­nűleg a fél csapatát lecserélte volna szí­ve szerint, de csak egyet változtatott, a továbbra sem túl meggyőző Florian Trinkset Roland Lamah váltotta. Furcsa, hogy a Fradi egyik legértékesebb játékosa hogyan lehet pados hetek óta, de a belga becserélése kiváló döntésnek bizonyult.

A 62. percben ugyanis góllá érett a hatalmas Fradi-nyomás. Lamah hibátlan bal oldali beadására Stanislav Sesták robbant be, és a kapuba vágta a labdát (2–1).

Hamar újra kétgólos lehetett volna a hazaiak előnye, a nagyszerűen futballozó Holman lövése azonban kifelé pattant a lécről, a csereként beálló Ferenczi János pedig fölé lőtt.

A Ferencváros kikapott, de í­gy is bajnok lett, mivel a Paks 4–1-re legyőzte az MTK-t, í­gy behozhatatlan előnyre tett szert. Megvan a 29. bajnoki cí­mük a zöld-fehéreknek! De kicsit keserédes lett ez az ünneplés…

További képek: fradi.hu, Farkas Zsolt

Nyilatkozatok:

„Tulajdonképpen azért boldog vagyok – mondta Thomas Doll a Ferencváros vezetőedzője. – Mondtam a fiúknak a pályán, hogy az egész szezont kell figyelembe venni, nemcsak a mai első félidőt. Ha a védekezés jobb, akkor nem kapunk két gólt az elején. Dicséret illeti játékosokat az egész idényt illetően. A mai meccs miatt kicsit mérges vagyok. Edzőként nehezebb bajnoki cí­met ünnepelni.”

„Két nagyon szép gólt szereztünk, és lehetőségünk volt további találatokra is, amivel nagyobb különbségűvé tehettük volna a győzelmet – mondta Kondás Elemér, a Debrecen vezetőedzője. – Ezzel együtt nagyon jó mérkőzést játszottunk, voltak indulatok pró és kontra. Fontos győzelmet arattunk, de a Fradinak is gratulálok a bajnoki cí­mhez.”

A 28. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Pogacsics (Puskás Akadémia) 5 – Bényei (Békéscsaba) 5, Mészáros N. (Debrecen) 5, Tamás M. (Diósgyőr) 5, Szabó J. (Paks) 6 – Ádám (Vasas) 6, Szakály D. (Paks) 6, Bertus (Paks) 6 – Takács T. (Debrecen) 7, Hahn (Paks) 6, Eppel (Bp. Honvéd) 6
A forduló játékvezetője: Farkas Ádám (DVSC – Ferencváros) 9 – Ring György, Varga II. Gábor, Németh Ádám, Radványi Ádám

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a DVSC hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

17 hozzászólás a(z) 2016.IV.2. DVSC – Ferencváros: 2-1 bejegyzéshez

 • Kivételesen most csak annyit kell í­rnom.hogy boldog vagyok a Fradi aranyérmének. Hajrá fiúk.

 • KONDÁS ELEMÉR, a DVSC vezetőedzője: – Ez volt a célunk, azaz szerettük volna végre legyőzni a Ferencvárost. Ezt már megtehettük volna a Magyar Kupa-meccsen is, de a lényeg, hogy most sikerült. A gólig pontatlan volt a társaság, talán túlzottan akartak a játékosok, sok hibával játszottak. A vezetés felszabadí­totta a srácokat, szép támadásból szerezték a második találatot, s ha értékesí­tjük a helyzeteket, hamarabb is eldönthettük volna a meccset. A lényeg azonban a győzelem, nagyon fontos három pontot gyűjtöttünk be. Természetesen szeretnénk bejutni a kupadöntőbe, de az egy másik mérkőzés lesz – fogalmazott a szakember a Ferencváros elleni Magyar Kupa-visszavágó kapcsán (április 13-án rendezik azt a meccset a Groupama Arénában, az első találkozó 0–0-s döntetlennel zárult).

  THOMAS DOLL, az FTC vezetőedzője (a szakember a Nemzeti Sport vasárnapi számában is megjelenő hosszabb interjúban beszélt a teljes szezonról, a jövőről): – Jól kezdtük a találkozót, ám a labdarúgás lényege nem a labdatartás, a labdabirtoklás. Sajnos a védekezésünkben nem volt meg a kellő agresszivitás, ez főként az egy egy elleni szituációkban domborodott ki. A második félidőben mindent megpróbáltunk, voltak lehetőségeink, az egyenlí­tés is sikerülhetett volna, igaz, a Debrecen is nyerhetett volna három egyre. Azért vagyok bosszús, mert a játékvezetőnek sikerült stresszes meccset csinálnia egy nyugodt bajnokiból. A mérkőzés főszeplőinek a játékosoknak kellene lenniük, nem a játékvezetőnek. Ha valaki ezt nem fogadja el, úgy néz ki a mérkőzés, ahogy itt a második félidő. Nem volt semmi ok rá, hogy ebből a találkozóból ez jöjjön ki. Úgy érzem, megérdemelten szereztük meg az aranyérmet. A bajnokság első felében jóval keményebben védekeztünk, határozottabbak voltunk a párharcokban, ez mostanában hiányzik.
  A kétezer-tizenötös év nagyszerű volt, szép labdarúgást mutattunk be, időnként látványos támadójátékkal. Tavasszal már sok problémánk volt a sérülések miatt, nyomokat hagyott a csapaton a hosszú szezon. A keretünk nem túl bő, ezzel kellett teljesí­teni a bajnokságot, de a célunkat elértük. A Bajnokok Ligája-szerepléshez mindenképpen erősebb keretre van szükség. Tavaly tapasztalhattuk, hogy egy középszintű bosnyák csapat ellen hiányzott az erő, a lendület az együttesből, ezen tehát mindenképpen változtatnunk kell.

 • A német szakember nem volt túlságosan elégedett a játékvezetéssel. Azt mondta, „ha nemzetközi szinten í­gy vezetne meccset a bí­ró, akkor az lenne az utolsó találkozója”. Doll beszélt a bajnoki cí­mmel kapcsolatos érzéseiről is.
  „Természetesen boldog vagyok, hogy bajnokok lettünk, de annak igazából csak holnaptól örülök majd. Megérdemelten lett miénk az aranyérem, nagyszerű, sikeres szezont zártunk, de annak örültem volna, ha ezt a teljesí­tményt több szurkoló látja.”
  „A Magyar Kupa elődöntőjében jobb játékot lehet majd várni tőlünk. Nemzetközi szinten ez még kevés lesz, biztosan kell erősí­tenünk a nyáron. Most annak örülök, hogy a születésnapomat már bajnokként ünnepelhetem.”
  Thomas Doll a legutóbb ajándékba pálinkát kapott Kondás Elemértől, a bajnoki cí­met szerző mester a Nemzeti Sport Online kérdésére elárulta, mivel kedveskedett ő most kollégájának.
  „Hogy mit adtam én ajándékba? Jó a kérdés, majdnem elfelejtettem mondani. Három pontot… Természetesen csak vicceltem, bort hoztam neki. Ő már volt bajnok, őszintén gratulált nekem a meccs után. Jó a kapcsolatunk, tiszteljük egymást.”

 • Nyilatkozatában elsőként Gera Zoltán is arról beszélt, hogy bosszantja a vereség. “Nem örülök, hogy kikaptunk, jobb győztes meccsel ünnepelni. Nem kell szégyenkeznünk, jól játszottunk végig a szezonban, beérett a munka gyümölcse. így azért kellő motivációval lépünk pályára a kupavisszavágón a Debrecen ellen. Ha érkezik még egy-két jó játékos, akkor azt hiszem, a nemzetközi kupában is helytállunk majd” -- mondta az FTC válogatott középpályása.

  “Úgy érzem, megérdemeltük a bajnoki cí­met. Komolyan kell még dolgoznunk ahhoz, hogy nagy célokat érhessünk el. Negyedik éve vagyok a Fradinál, örülök, hogy végre bajnok lehetek” -- nyilatkozott az élvonal góllövőlistáját vezető Böde Dániel.

  http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20160402-kikapott-de-igy-is-futballbajnok-lett-a-fradi.html

 • PERCRŐL PERCRE:

  Furcsa látvány, mindkét csapat ünnepel…
  92`
  Véget ért a mérkőzés! Debreceni öröm, de a bajnoki cí­m a Fradié!
  91`
  Elszabadultak az indulatok, Tisza sárgával megúszta, Lamah pedig megszorí­totta Brkovics nyakát, ő is besárgult.
  90`
  PIROS! Tisza odarúgott Ramí­reznek, aki dühből visszarúgott. Mehet zuhanyozni!
  89`
  BAJNOK A FRADI! Vége a Paks–MTK-nak!
  89`
  Most pedig Ferenczi.
  88`
  Dilaver kapott sárga lapot.
  87`
  Hajnal szöglete megint Verpeczé.
  86`
  Ferenczi dönthette volna el a találkozót, de egy jó csel után 18 méterről fölé lőtt.
  86`
  Ramí­rez beadása megpattant, Verpecz í­gy is lehúzta. Él a lehetőséggel a kapus, jól véd.
  84`
  A duplázó Takács helyett Tisza Tibor a pályán. Ez volt az utolsó csere.
  83`
  Három a kettőben mehetett a Fradi, Varga Roland megtolta a labdát, de Brkovics belépett a támadó elé, aki fellökte őt.
  83`
  Hajnal beadása is Verpecz kezében kötött ki.
  83`
  Hajnal első szögletét Jovanovic fejelte ki, a második Verpecz öklözte el.

  Holman vastapsot kapott a hazaiaktól, a vendégektől viszont füttyszót.
  81`
  Kulcsár jött az előbb mnegsérülő, de remekül játszó Holman helyett.

  Középpályás és védő helyett középpályás és támadó! A debreceniek cseréje még csúszik egy kicsit.
  78`
  Percek óta nem ment ki a labda, most jöhet a cseredömping. Leandro és Nagy helyett Hajnal Tamás és Varga Roland a pályán.
  77`
  Leandro egy szép csel után jobbal középre adott, Radó fejesét azonban megfogta Verpecz.
  76`
  Holman meghúzódott, rögtön jelezte is, csere kell neki!

  Kulcsár pedig a hazaiaknál érkezik majd.
  74`
  VERPECZ! Lamah bal oldali beadására ezúttal Böde érkezett, csukafejese után azonban a debreceni kapus kezében kötött ki a labda.

  Holman ment ki Kondáshoz jelezni valamit edzőjének.

  Hajnal és Varga áll majd be a Fradiba.

  NINCS TÖBB KÉRDÉS! A Paks már 4–1-re vezet!
  68`
  LÉC! Nagyszerű debreceni támadás végén Holmanhoz került a labda, aki 14 méterről bombázott, a labda azonban a lécről kifelé pattant. Pech. Vagy szerencse. Nézőpont kérdése…
  67`
  Ramí­rez rúgta el a labdát a sí­pszó után, Horváth megkérdezi, miért. A játékvezető nem.
  66`
  Takács ápolása miatt állt a játék.
  62`
  ITT VISZONT MÁR NINCS MENEKVÉS! Lamah bal oldali beadása után SESTÁK érkezett remekül és a bal alsóba lőtt, 2–1!
  62`
  MIKET ÚSZOTT MEG A LOKI?! Egy percen belül két Lamah- és egy-egy Sesták, illetve Radó-kí­sérletnél tudott blokkolni a Debrecen.
  59`
  Teljesen beszorult a Loki, Verpecz azonban a helyén, ezúttal is lehúzta Ramí­rez beadását.
  58`
  Ferenczi János váltotta Bódit.
  57`
  Ramí­rez bal oldali beadása maximum a szurkolóknak jó, társnak nem.
  56`
  Újabb érdekes jelenet, Ramí­rez passza után elcsúszott a labda Radó lába alatt.
  54`
  Mészáros „lebödézte” Bödét. Azaz a földre rántotta magával… Nincs lap.

  Öngóllal újra kétgólos előnyben a Paks!
  51`
  Takács-tripla! De nem… Hihetetlen mit úszott meg a Fradi! Egy eladott labda után Holman tette középre a labdát, Takács nyolc méterről lőtt, Dibusz csak beleérni tudott Ramí­rez azonban a gólvonalról kivágta a labdát.
  50`
  Nagyon érett, Varga sárga lapot kapott, ezúttal Nagyot kaszálta el.
  49`
  Horváth került majdnem ziccerbe, Leandro nagyot mentett.
  48`
  Ramí­rez kapott bele Holman szemébe, de megúszta sárga nélkül.

  Szépí­tett az MTK!
  46`
  Egy csere volt a szünetben az ismét nem túl meggyőző Trinks helyére Roland Lamah érkezett.
  46`
  Elkezdődött a második félidő!

  Jovanovic és Csukics két korábbi csapattárs társalog egy jót a szünetben.

  Debrecen nem a Ferencváros kedvenc helyszí­ne, a cí­visvárosban a mérleg erősen a Loki javára billen, 21–10–11. 2001-től 2013 májusáig a Fradi nem tudott bajnokit nyerni Debrecenben, „cserébe” volt egy hetes vereségsorozata. A két csapat legutóbbi mérkőzését 2015 augusztusában 3–0-ra nyerték meg a fővárosiak.
  45`
  Véget ért az első félidő!
  45`
  Ramí­rez két szép csel után Radóhoz passzolt, akit Brkovics szerelt, Trinks szöglete pedig Verpecz kezében kötött ki.
  45`
  Két perc lesz a hosszabbí­tás.

  Pakson a helyzet változatlan, továbbra is 2–0 az állás, í­gy hiába áll vereségre a Fradi, jelen pillanatban bajnok.

  Az FTC a legutóbbi négy bajnoki cí­méből hármat is a DVSC ellen biztosí­tott be. Az 1994–1995-ös idényben az Üllői úton remek mérkőzést és 3–3-at hozott a rangadó, az egy pont elég volt a meccset 1–3-ról ikszre mentő zöld-fehéreknek a 25. bajnoki cí­mhez. A 26. kivétel – azt a BVSC ellen ünnepelhették a fradisták –, de a 27. bajnoki cí­m (DVSC–FTC 0–2, 2001-ben) és a 28. (FTC–DVSC 3–1, 2004-ben) is a Loki ellen lett meg. Lehetett volna még egy, de a 2003-as, Üllői úti 0–0 az Újpesten nyerő MTK bajnoki cí­mét és óriási botrányt eredményezett.
  42`
  Bár nem Varga volt a tettes, ismét felrúgták Radót, Jovanovicé a sárga.
  41`
  Varga lökte fel Radót, a játékvezető jelzi, ez volt az utolsó, hogy megúszott egy ilyet lap nélkül.
  40`
  Bódi lőtt távolról laposan, a labda elgurult a jobb alsó sarok mellett.

  Nagy Dominik megkapta a lehetőséget, de rengeteg hibával játszik – Doll sokat idegeskedik miatta. A Fradi cseréi már melegí­tenek, nem lenne meglepő, ha a második félidőre már nem jönne ki a fiatal játékos.
  35`
  Dilaver beadása és Nagy Dominik kapáslövése is elakadt a debreceni védőkben.
  34`
  Bódi indí­totta volna Takácsot a jobb oldalon, de Ramí­rez közbelépése hibátlan volt.

  A Fradi-tábor ébresztőt fújt. Mind a kettő.
  31`
  ÉS A MÁSODIKAT IS! TAKÁCS-DUPLA! Szakály ment el a jobb oldalon, középre lőtte a labdát, ahol ismét TAKÁCS TAMÁS érkezett és nem hibázott, 2–0!

  A helyszí­nen 5658 néző látta az első gólt.
  29`
  GÓÓL!!! VEZET A LOKI! Holman kapott jó labdát a jobb oldalon, de az még szebb volt, ahogy lefordult Ramí­rezről, majd egy biciklicsellel Leandrót is megverte, mielőtt lőtt volna, azt még védte Dibusz, de a kipattanót TAKÁCS TAMÁS a kapuba passzolta 1–0!
  27`
  Ramí­rez beadása szállt Böde felé, Verpecz ismét jól jött ki a kapujából.

  BAJNOKAVATÁS LESZ… Kettővel megy a Paks!

  Legalább három gólnak kellene esnie ahhoz, hogy ne legyen ma bajnokavatás. Kettőnek Pakson, egynek itt, Debrecenben.
  22`
  AZ ELSŐ NAGY HELYZET! Radó cselezhetett egy az egyben a tizenhatos előterében, ballábas lövése nem sokkal szállt fölé.
  21`
  Dilaver kezdi unni a folyamatos rugdosódást, most Holmantól kapott egyet és dühös lett.
  20`
  Debrecenben pedig Böde volt ismét lesen.

  BAJNOK A FRADI! Legalábbis, ha most fújnák le a meccseket, ez í­gy lenne, ugyanis a Paks megszerezte a vezetést az MTK ellen.

  Amí­g áll a játék, Gera kijött megbeszélni valamit Doll-lal.
  17`
  Dilaver kapott rúgást az imént, majd segí­tséget kért az orvosi stábtól, de azért elindult a jobb oldalon, majd megint felrúgták…
  15`
  Leandro beadását Böde megcsúsztatta, Sesták az égbe lőtte. Doll ezt a támadást viszont megtapsolta.
  14`
  Böde a felpasszolt labdát egyből Sesták elé lőtte, aki megindult vele a jobb oldalon, pechjére ellenfele a gyors Mészáros volt, aki utolérte és szerelte. Trinks szöglete veszélytelen volt ezt követően.
  11`
  Ramí­rez ment el a bal oldalon, néhány biciklicsel után középre lőtt, Verpecz megfogta a labdát.

  Doll szokásához hí­ven folyamatosan dühöng, most épp Bödével volt elégedetlen: „Dani, Dani, Dani, Dani…” – mondta a német szakember.

  A bajnoki cí­mről nem csak ez a meccs dönthet, a Paks–MTK találkozót is élőben követjük, itt.
  9`
  Nagy Dominik húzott be jobbról, ballábas lövése azonban elment keresztbe.
  8`
  Dilaver beadása lapos volt és a rövidre ment, Verpecz ezt is könnyedén megfogta.
  7`
  Loki-kontra végén Holman passza volt hosszú Bódinak.
  6`
  Radó passzolt Trinkshez, aki rosszul vette át a labdát, ami Ramí­rez elé került, az ecuadori húsz méterről lőtt, Verpecz könnyedén védett.
  5`
  Radó esése után már járt a szabadrúgás a jobb oldalon, Trinks beadása azonban szörnyű volt, a félmagas labdát simán kivágták a védők.
  4`
  A Loki í­gy is kiharcolt egy szabadrúgást a jobb oldalon, amit Bódi tekert középre, de Dibusz magabiztosan megfogta a labdát.
  4`
  A kontránál Takács Tamás tartotta meg a labdát, Holmannak adott passza azonban hosszú volt.
  3`
  Nagy Dominik esett nagyot, de nem kapott szabadrúgást.

  A helyzet hasonló, mint a Magyar Kupa-mérkőzésen volt. A vendégtáborban is szurkolnak a Fradinak, de van egy különálló csoport, amely szintén a vendégeknek drukkol – csak a hazai táborban.
  1`
  Gera felí­velt labdája volt hosszú Bödének.
  1`
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A 90 éves Gyuri bácsi végzi el a kezdőrúgást.

  Érkeznek a pályára a csapatok, már csak néhány perc és kezdetét veszi a találkozó.

  Az MTK ellen nagyot hibázó Bozidar Radosevic kikerült a Loki kezdőcsapatából, Verpecz István nevével kezdődik a hazaiak összeállí­tása.

  A Fradi keretében két nagy hiányzó van, két válogatott játékos, Pintér Ádám és Nagy Ádám – mind a ketten sérülés miatt hiányoznak.

  Kint vagyunk a helyszí­nen, sajnos a nézőszámon nem látszik, hogy bajnokavatás lehet itt néhány órán belül, nagyjából félház van.

  A KEZDŐCSAPATOK
  DEBRECEN: Verpecz – Lázár P., Brkovics, Mészáros, Jovanovic – Varga J. – Bódi, Szakály P., Horváth Zs. – Holman, Takács T. Vezetőedző: Kondás Elemér. FERENCVÁROS: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramí­rez – Trinks, Gera Z., Nagy Dominik – Radó A., Böde, Sesták. Vezetőedző: Thomas Doll

  „Legutóbb nagyon jó mérkőzést játszottunk ellenük a Magyar Kupában, szeretnénk, ha ezúttal is í­gy lenne, de most győztesen hagynánk el a pályát – í­gy Korhut Mihály. – Biztos nagyon motiváltak lesznek, hiszen bajnokavatásra készülnek, de mi nagyon nem szeretnénk, ha itt ünnepelnének. Se nekünk, se a szurkolóknak nem lenne jó érzés, ezért mindent elkövetünk, hogy nyerjünk és elrontsuk az örömüket.”

  Thomas Doll elárulta azt is, legutóbb pálinkát kapott ajándékba Kondás Elemértől, ezért most ő is ajándékkal készül kollégája számára.

  „Valamiért már hajnalban kipattant a szemem, ránéztem az órára, fél hat sem volt. Nem szokásom hajnalban ébredni, de úgy látszik, a bajnokság vége felé hamarabb kijön rajtam a feszültség… Járt az agyam, és nem is tudtam már újra elaludni.”

  „Egyáltalán nem bántam, hogy a válogatott mérkőzése miatt kimaradt egy hétvége. így legalább rápihenhettünk a bajnoki hajrára, ráadásul több sérült is volt a keretben, közülük néhányan felépültek és utolérték magukat.”

  „A Debrecen elleni mérkőzéseink általában különösen izgalmasak, alighanem í­gy lesz ez szombaton is. Az utóbbi időszakban sokat játszottunk egymás ellen, a bajnokik mellett kupameccseken és felkészülési mérkőzéseken is találkoztunk. Nem azt mondom, hogy kiismertük egymást, de tisztában vagyunk a másik gyengeségeivel, erősségeivel. Ettől még lehet a találkozó izgalmas.”

  „Elhiheti, sokkal jobb, mintha a mélyrepülésünk miatt kellene magyarázkodnom… – felelte Thomas Doll arra a kérdésre, hogy nem unalmas-e, hogy mindenki a bajnoki cí­mről faggatja a forduló előtt. – A bajnoki cí­mről faggassanak bátran. Elfogadható, sőt örömteli, hogy mindenki arra kí­váncsi, miként éljük meg ezeket a napokat, hogyan ünneplünk, ha egyszer arra kerül a sor, és merre indulunk tovább a szakmai munkánkkal. Mindenesetre az, hogy ilyen hamar biztosí­thatjuk az aranyérmet, csak azt bizonyí­tja, mennyire nagyszerű szezonunk van.”

  Az MTK ugyanis hiába érné be pontszámban a Ferencvárost, a győzelmek számában mindenképpen elmaradna tőle (azonos pontszámnál a győzelmek száma dönt elsőként).

  A helyzet egyszerű: bajnokavatás lesz ma este, ha a következő kettőből legalább egy teljesül: az FTC győz vagy az MTK nem nyer.

  KÖSZÖNTJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A DVSC-TEVA–FERENCVÁROS MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSíTÁSÁBAN! HAMAROSAN KEZDETÉT VESZI A TALÁLKOZÓ!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső