2016.IV.30. Haladás – Ferencváros: 0-1

20160430-haladas-dollSopronban is a Fradi volt az úr a Haladás ellen

Jobb volt az FTC, megérdemelten nyert, csak Király nagy védései tartották meccsben a Haladást.
Sopronban is jobban játszott a Haladásnál a Ferencváros, és egész bajnoki szerepléséhez méltón, győzelemmel zárta a 2015–2016-os bajnokságot. A Haladásnak hatmeccses veretlenségi sorozata szakadt meg, és az ötödik helyen végzett a bajnokságban.

Nyilatkozatok:

Mészöly Géza: – Nagyot fordult velünk a világ, egy éve még a kiesés ellen harcoltunk, most a dobogóért küzdünk. Szeretnénk meglovagolni azt a hullámot amin vagyunk. A héten nagyon jó, koncentrált munkát végeztünk, a játékosok – azok is akik csak télen érkeztek – átérzik, milyen lehetőség előtt állunk. Ami a hihetetlenül jó szezont futó Fradit illeti, tény, az utóbbi hetekben kevésbé eredményes ellenfelünk, egy hét múlva Magyar Kupa-döntőt játszik, de biztos vagyok abban, győzelemmel akar hangolni az Újpest ellen. Mondhatni, a szombati meccsel készül a lila-fehérek ellen. Bármilyen összeállí­tásban is lép pályára az FTC, valódi minőséget képvisel. Mi viszont korábban már letettük a névjegyünket, jó formában vagyunk, legutóbb Pakson már a harmadik alkalommal nyertünk a 93. percben. Ráadásul a korábbi két, FTC elleni meccsünkön akadtak kifejezetten jó periódusaink. Noha a sok hiányzónk miatt ezer sebből vérzünk, és már a bajnokság végén tartunk, egy remek hangulatú mérkőzésen szeretnénk legyőzni a bajnokot. Ugrai beteg, Martí­nez, Stef Wils, Jagodics, Fehér, Petró sérült.

A mérkőzés:

Haladás – Ferencváros: 0-1 (0-1)
Sopron, 4.137 néző.
Vezette: Andó-Szabó Sándor (asszisztensek: Lémon, Takács G.; alapvonali jv.: Szőts, Molnár A.; tartalékjv.: Horváth Z.)

Haladás: Király – Schimmer, Kovács L., Jánvári, Bosnjak – Th. Wils, Iszlai – Williams, Németh M. (Medgyes 75.), Halmosi (Gyürki 86.) – Gaál (Nagy P. 80.)
kispad: Rózsa, Angyal, Batarelo, Popin
vezetőedző: Mészöly Géza

Ferencváros: Dibusz – Gyömbér, Nalepa, Leandro, Ramí­rez – Pintér Á., Gera Z. – Varga R. (Lamah 63.), Hajnal (Nagy Do. 63.), Radó (Sesták 73.) – Böde
kispad: Jova, Cukic, Trinks
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Kovács L. (31. – öngól)
Sárga lap: Kovács L. (51.), Bosnjak (82.), T. Wils (88.), Gyürki (90+2.) illetve Gyömbér (66.), Gera Z. (88.)

Jól kezdett a Haladás, az első öt percben a Fradi szinte át sem tudott jönni a felezővonalon. Ezt az időszakot azonban átvészelte a vendégcsapat, és átvette az irányí­tást. Több veszélyes akciót is vezetett a Ferencváros, Hajnal és Varga Roland is gólt szerezhetett volna, de a kaput sem találták el.

A félidő közepére leült a játék, sem az iram, sem a szí­nvonal nem verdeste az eget. Ahhoz képest, hogy a Haladásnak még elméletben volt lehetősége az ezüstérem megszerzésére, nem sokat mutatott.

2015/16 2016.04.30. Haladás, Varga Roland Sopron, 2016. április 30. A ferencvárosi Varga Roland (k) gólt szerez a Haladás játékosai, Király Gábor (b) és Kovács Lóránt (j) között a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Szombathelyi-Swietelsky Haladás – Ferencváros mérkõzésen Sopronban 2016. április 30-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Ennek aztán meg is lett a böjtje, mert a 31. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros. Szép akció végén Böde vette észre, hogy szabadon áll Varga Roland, aki elpörgette a labdát a kimozduló Király mellett, de a gólhoz segí­tséget nyújtott a Haladásból Kovács Lóránt, és az ő lábáról jutott a hálóba a labda. 0–1

A gól felébresztette a szombathelyieket, újra visszatértek a ferencvárosi térfélre, de lövésig nem jutottak, ráadásul felkí­nálták a Fradinak a kontrák lehetőségét is.

A második félidőben sem változott a játék képe. Érezhetően élénkebben játszott a Haladás, többet tett az egyenlí­tésért, de helyzetek nélkül nem könnyű az ilyesmi. A legnagyobb lehetőség az 54. percben adódott, amikor Németh ütközött Dibusszal a tizenhatoson belül, és elesett. A bí­ró nem látott okot, hogy tizenegyest adjon.

A Ferencváros nem állt vissza, többször is veszélyeztetett, de Király ma is jó formában védett, többször is bravúrt mutatott be. Például a 78. percben, amikor Sesták egyedül vezethette rá a labdát, de a rutinos kapus remek kimozdulással menteni tudott. Vagy amikor öt perccel a vége előtt a kapujából messze kifutva tisztázott a gólra éhesen meginduló Böde elől.

Az viszont viszonylag ritka, hogy egy kapus gólt is tudjon rúgni, í­gy a Haladásnak fejet kellett hajtania. így is jól szerepelt a szombathelyi csapat, és az ötödik helyet szerezte meg a bajnokságban.

További képek: fradi.hu (mérkőzés, éremátadás)

Nyilatkozatok:

Mészöly Géza: – Jól, offenzí­ven kezdtük a meccset, megleptük ellenfelünket, ha az első percben Németh Márió lövése bemegy, másként alakul a folytatás. A közönség és  a csapat még jobban tűzbe jött volna, óriási lökést jelentett volna a találat. Egyébként a bemelegí­tés során Németh mozgott a legjobban, remekül lőtt kapura, úgy gondoltam, ő lehet a nyerőemberünk. Később a kispadon viszont azt éreztük, hogy gond lehet, nagyon jöttek befelé a szélekről a Fradi támadói – gólt is kaptunk. Sajnálom, hogy ezt a periódust nem sikerült átvészelnünk, hiszen kézben volt a meccs. Később aztán már Király Gábor három nagyot is védett. Ezzel a meccsel is rutinosabbak lettünk, örömteli, hogy az FTC ellen is megvolt a tartásunk. Köszönjük szurkolóink egész éves buzdí­tását, gratulálok játékosaimnak a teljesí­tményükhöz. Mivel korai lenne még leállni a munkával, még két hétig edzésben maradunk.

Thomas Doll: – A játékosok dolgát nagyban megnehezí­tette az időjárás, a meccs elején nagyon meleg volt, a végére hűvös lett. Ha az utolsó passzaink sikerülnek, hamarabb eldönthettük volna a mérkőzést. Nem í­gy tettünk, nem koncentráltunk eléggé, í­gy az ellenfél végig érezte az esélyt az egyenlí­tésre. Azt szeretném, ha majd ismét sikerül bajnokságot nyernünk, az éremátadást Budapesten, a saját stadionunkban rendezzék. Kicsit olyan érzésünk volt ugyanis, mintha a téli beleki edzőtáborban nyertünk volna egy tornát. Noha itt is remek hangulatot teremtettek szurkolóink, rengeteg drukkerünk nem lehetett itt. Nagyszerű szezon volt. Megérdemelten nyertük meg a bajnokságot, a fiúk nagy dicséretet érdemelnek. Nem számí­tottam rá, hogy ilyen rövid idő alatt ekkorát fejlődik a csapat. A futballban sohasem lehet előre látni, ezért vagyok boldog, hogy átvehettem és edzhettem ezt a nagyszerű együttest.

Éremátadás:

A 33. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Hermány (Vasas) 5 – Szolnoki (Videoton) 4, Tar (Puskás Akadémia) 5, Leandro (Ferencváros) 5, Báló (Paks) 5 – Nego (Videoton) 5, Vida (Vasas) 6, Kecskés T. (Paks) 6 – Bacelic-Grgic (Puskás Akadémia) 5, Pavlov (Vasas) 5, Tischler (Videoton) 5
A forduló játékvezetője: Szabó Zsolt (Újpest – Videoton) 9 – Berettyán Péter, Kóbor Péter, Solymosi Péter, Gaál Gyöngyi

Tabella:

201516-33-tabella

Góllövőlista:

201516-33-gollovolista

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Haladás hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

5 hozzászólás a(z) 2016.IV.30. Haladás – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

 • Doll mester: “…Megérdemelten nyertük meg a bajnokságot, a fiúk nagy dicséretet érdemelnek. Nem számí­tottam rá, hogy ilyen rövid idő alatt ekkorát fejlődik a csapat. A futballban sohasem lehet előre látni, ezért vagyok boldog, hogy átvehettem és edzhettem ezt a nagyszerű együttest…”

  Emlékszem, a “rövid idô alatti” fejlôdés eggyik mí siknak mégis hosszùnak tûnhetett, mert nem lí ttuk a tunel végét.

  Doll, “…a futballban sohasem lehet elôre lí tni…” mondatí ban benne van a taktikí ja is.

  A helyzethez kell mindig alkalmazkodni. Nem szabad Sem elôre eladni a medve bôrét (Böde medve bôrét meg plí ne nem), Sem le vagy tùlbecsülni egy ellenfelet.

  A helyzetekbôl kell kiindulni.

  Remélem, Doll mester még sokí ig fogja irí nyìtani a csapatot.

  Remek az ô alkalmazkodòképessége. A legtöbb esetben meg azokat a lépések teszi meg, amelyekre csak utòlag lehet rí mondani, hogy valòjí ban beví ltak is.

  Önnek és a csapatnak köszönhessük a bajnoksí got és egy hosszù sötét idôszak lezí rí sí t.

 • PERCRŐL PERCRE

  93`
  Vége a mérkőzésnek, nyert a bajnok Ferencváros. 0–1
  93`
  Szabadrúgáshoz jutott a Haladás 24 méterre a Fradi kapujától, de a sorfal mentett.
  92`
  Gyürki vágta föl Nagy Dominikot, neki is járt a sárga.
  89`
  Most Thomas Wils kapott egy sárgát, mert visszahúzta Pintért.
  88`
  Gera kapott sárga lapot.
  86`
  Böde lódult meg egyedül egy nagyszerű kiugratással a kapu felé, de a messze kifutó Király menteni tudott előle.
  86`
  Maradt még egy cseréje a Haladásnak, Halmosi helyett Gyürki Gergő játszik az utolsó percekben.
  82`
  Nagy Dominikot állí­totta meg túlságosan szigorúan Bosnjak, kapott is érte egy sárgát.
  81`
  Megint cserélt a szombathelyi csapat, Gaál Bálint helyett Nagy Patrik érkezett.
  78`
  Sesták kapott szenzációs indí­tást, a védőjét lehagyta, betört a tizenhatoson belülre, csakhogy Király fantasztikusan mozdult ki, és lábbal menteni tudott!
  75`
  Cserélt a Haladás. Németh Márió helyett Medgyes Zoltán az utolsó negyedórára.
  75`
  A Fradi meccsein esik a legtöbb gól az NB I-ben (2.84), a Haladásén a második legkevesebb (2.16). A mai találkozó egyelőre a Fradi statisztikáját rontja.
  74`
  Cserétl a Ferencváros. Radó helyett Sesták a pályán.
  73`
  Ej, Németh Márió! Félfordulatból nagyon fölé lőtt a fiatal támadó 18 méterről.
  69`
  Óriási védés Királytól! Nagy Dominik 7 méterről leadott lövését kiütötte Király, a kipattanó nem jutott el Bödéig, mert a védők felszabadí­tottak.
  67`
  Halmosi kapott sárga lapot kakaskodásért.
  65`
  Cserélt a Fradi. Hajnal helett Nagy Dominik, Varga Roland helyett Lamah a pályán.
  61`
  Bal oldali Haladás-szöglet után mindenkinek a lába mellett elsuhant a labda, végül a Fradi-védelem felszabadí­tott.

  A Haladás hatos veretlenségi sorozattal hasí­t, ez a legjobb aktí­v széria a ligában. Nem kizárt azonban, hogy ez a szép sorozat megszakad…
  54`
  Hevesen tizenegyest reklamáltak a hazai szurkolók, de a bí­ró szerint Németh Máriót nem bántotta Dibusz.
  52`
  A szabadrúgás veszélyesen kanyarodott a tizenhatoson belülre, Gera beleért ugyan 12 méterre a kaputól, de a lábáról mellé perdült a labda.
  51`
  Radó futott el a bal oldalon, Kovács Lóránt szabálytalanul szerelte, megérdemelt a dolog egy sárgát.
  46`
  Elkezdődött a második félidő.
  45`
  Vége az első félidőnek, vezet a Fradi. 0–1
  37`
  Ezúttal a Haladás veszélyeztetett. Németh Márió lövését azonban Dibusz megfogta.
  36`
  Radó ment el a jobb oldalon, lövésszerű beadása megpattant a lécen, ha kicsit lejjebb megy, Királytól beakadhatott volna…

  A Haladás 2013 óta nem tudta legyőzni bajnokin a Ferencvárost, hazai pályán pedig legutóbb 2012. március 25-én verte meg a zöld-fehér riválist. A két csapat legutóbbi öt bajnokijából négyet az FTC nyert meg egy döntetlen mellett.
  31`
  GÓÓÓÓÓL! VEZET A FERENCVÁROS! Böde adott nagyszerű labdát Varga Rolandnak, aki bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, Király mellett okosan elpörgetett, de a labda Kovács lábáról jutott a hálóba. 0–1

  Különösebb érdekesség hí­ján a közönség a „Bajnokscsapat” és a „Thomas Doll”-rigmusokat kiáltozza. Nem véletlenül.
  24`
  Varga Roland ment el a jobb oldalon, két jó csel után azonban rosszul adott középre, pedig ebből helyzet lehetett volna…
  18`
  Varga Roland ezúttal előkészí­tett, Hajnal lőhetett 17 méterről, méghozzá csak kicsivel fölé.
  18`
  Mi maradt ki! Varga Roland maradt egyedül a Haladás tizenhatosán belül, de 10 méterről, kissé jobbról mellé lőtt.

  A bajnok FTC hárommeccses nyeretlenségi sorozatban van, ilyen még nem történt Thomas Doll csapatával a szezonban. Sőt amióta Doll az edző, csak kétszer volt ilyen szériában a Fradi.
  12`
  Ramí­rez ment el a bal oldalon, középre cselezett a tizenhatos sarkától, de az átadásába belelépett egy védő, í­gy nem lett semmi az akcióból.
  10`
  Hajnal adott középre, de kicsit hosszan, Radó azonban összeszedte a labdát a bal oldalon, lőtt is, de úgy pattant a labda, hogy kirúgással jöhetett a Haladás.
  5`
  Jobb oldali akció végén létszámfölénybe kerültek a Haladás támadói a Ferencváros tizenhatosán belül, de Wils beadását mentették a védők.
  2`
  Halmosi volt erőszakos, balról középre játszott, Leandro azonban menteni tudott.

  117 élvonalbeli bajnokin hatalmas a Fradi fölénye, a mérleg 21–26–70 a hazaiak szempontjából.
  1`
  Bal oldali beadás után Németh Márió kapta tiszta helyzetben a labdát, de 9 méterről, kissé jobbrólm, kapásból csúnyán mellé lőtt.
  1`
  Elkezdődött a mérkőzés, a Haladás zöld-feketében, a Ferencváros tiszta fehérben játszik.

  Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik Sopronban a Haladás–Ferencváros mérkőzés a labdarúgó NB I 33., azaz befejező fordulójából. Az eredmények kedvező alakulása esetén a Haladás még ezüstérmes is lehet, de ehhez mindenképpen le kell győznie a már bajnok Ferencvárost. Vajon sikerül a szombathelyieknek a bravúr? Tartsanak velünk, kövessék figyelemmel élő közvetí­tésünket, amelyből minden kiderül!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
MK: VSK Tököl-FTC 10.27.13:30 M4 Sport
10.30. 19:30 m4 Sport
EL-csoportkör 11.04. 21:00 M4 Sport
11.07. 15:20 m4 Sport
11.21.17:30 M4 Sport
EL-csoportkör 11.25. 18:45 M4 Sport
11.28.18:00 M4Sport
12.044. 18:30 m4 Sport
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ